Doğumda anneanneye ve babaanneye ne yapmak düşer ?

Ne güzel söylemişsiniz.. Ah ah bu benim yumuşak huyluluğum... Diyiverseydim keşke e anne o zaman sen de bana bi set takarsın artık diye

Benim kaynanam da aynıydı. Ben ağzının payını verdim ama. Kız tarafı erkek tarafı mı kalmış hem. Kafama takıp üzüldüğüm için kızıyorum kendime. Hiç üzmeyin kendinizi ailenizden de hiçbi şey istemeyin.

Kaynanam babanların bilezik takması lazım bile dedi. Babamlar zaten takıcaklardı, sakın takmayın baba istemiyorum dedim. Taktırmadım o bileziği. Ben bu kadını sevmemekte çok haklıymışım diyorum yaptıklarını hatırladıkça.

Ben kizimin esyalarini hep kendim aldim. annemlerde kv de ne gerekse alalim dediler. Ben istemedim. Kizimin esyalarini kendim secip almak istedim. Onlar alacak olsa gonlume gore alamazdim. Onlarda altin takmislardi.

İçinden geçiyorsa alir
Zorla kimseye birşey aldıramam de

Sen al
Kim aldı diye soracak densizliği gösterirse annem aldı dersin

İçinden geçiyorsa alir
Zorla kimseye birşey aldıramam de
Yani bu kadın insanı öyle bir pozisyona sokuyor ki.. Resmen ailem kendini ispatlama çabası içerisine giriyor bunun yüzünden. Eşim de üzdü beni bu dönemde. Ben annesinin dediğini açıkça anlattım ona da. çok zoruma gitti dedim.. Bu edilecek laf mı dedim.. Eşim de amaan almasınlar hiç birşey demek yerine e o zaman 2500 tl lik kısmını yaparlar demeye başladı.. Ben istemiyorum dedim ne sizin taraf yapsın ne benim taraf dedim. eşim de tek torun yapsınlar o kadar da diyiverdi. Vallahi arada sıkışıp kaldım. Anneme de kv bu lafı dedikten sonra durumu açmaya çalıştım. Bu arada eşimin ailesi geçen hafta nakite sıfır 100 bin üzeri bir meblağ ile araba aldı.. Annem de sordu bu tarafın maddi durumunun iyi olduğunu bildiği ve araba aldıklarını duyduğundan , ee peki torunları için bir destek planları var mı diye.. Ben de anne daha hiç öyle bir şeyden konuşulmadı bir tek kaynım bebek arabası alırım dedi, ama kayınvalidem bebek odasını kız tarafı yapıverir diyiverdi dedim.. Annem de yazık bugun ben avm de bebek odası bakarken telefonda ben alıcam odayı tamam zaten kadına laf düşürme annem alacak de, duysun dedi.. Ama kadına bunu dememe rağmen, hala ben de o zaman şunu alırım dmeek yok, aksine kardeşinin gelini de çok tutumluymuş hep eş dost akrabanın bebek arabasını almış da kullanıyormuş diye sözlerine devam etti..

Allah nasip ederse alıcam kızımı yanıma misal 15000 lik bir bütçe ayırıcam gönlünce alsın kızım şuan 5 Yaşında
Bende Hiçbirşey alamadım görümcemin çocuğunun giyilmiş kıyafetiyle büyüdü o içimde bir uhde şimdi istediğimi alıyorum ama bu zamanlar birdaha gelmez sende istediğini al benim kv kafasına göre almış annelerde aynı

Çok mu para muhabbeti dönüyor
Çocuk doğsun hepsi olur

Vallahi biz herşeyi kendimiz aldık hickimseden birşey beklemedik iki aileninde durumu çok çok iyi ama biz istemedik herşeyi kendi beğendiğimiz şekilde aldık

Bizde de böyle bir adet var ne hikmetse kız tarafı alıyor annem aldı bebeğimin beşiği ni nevresim ve bir ton şey çok sukur durumlarida iyi ailenin isteyerek ozenerek aldılar ama aksi olsaydı adet falan dinlemez aldırtmazdim riza isi bu işler yani

Çok mu para muhabbeti dönüyor
Çocuk doğsun hepsi olur
Ay vallahi şiştim inanır mısınız.. kayınvalidem bir yandan der haa aman bebek odası annanedendir, eşim der yok canım yardım etsinler elbette ki, Annem der e madem benim bunca maddi darlık içinde olduğumu bile bile benden oda isteniyor nakit para araba alabilecek güçte olan insanlar ne yapmayı planlıyor.. Eşim diyiverseydi "odayı biz alırız, anneme de annenler aldı deriz" bunların hiçbiri olmayacaktı..

Bncede bu para muhabbeti cok sacma.kendilerine neymis acaba. Senin cocuguna aldigin ne anneni ilgilendirir ne kv ni.
insan gonlunden ne geciyorsa onu alir. Hem sen cocugunu ister baskasinin bebek arabasiyla buyutursun istersende sifir alirsin. Kimsede karisamaz

Ee sen söyle
Çocuğu senle yaptık
Senle alırız
Bu konu da kapanır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…