- Konu Sahibi misssunshine86
-
Ne güzel söylemişsiniz.. Ah ah bu benim yumuşak huyluluğum... Diyiverseydim keşke e anne o zaman sen de bana bi set takarsın artık diyeBenim kayınvalidem de bebeğin odası ve tüm gereksinimleri kız tarafına aittir demişti 1 keresinde. Adetmiş.
Bende şakayla karışık bizim adetlerde de doğum yapan geline erkek ailesi 30 tane burma bilezik takar dedim. Sonra da yapıştırdım ne de kolay dimi karşı tarafa adet yüklemek diye güldüm.İlk ve son söyleyişi oldu zaten.
Kimse kusura bakmasın benim çocuğumum derdi babamı mı gerecek. Onlar da almasın. Kimse almasın yahu anası babası alsın çocuğunun eşyalarını.
Ne güzel söylemişsiniz.. Ah ah bu benim yumuşak huyluluğum... Diyiverseydim keşke e anne o zaman sen de bana bi set takarsın artık diye
İçinden geçiyorsa alirBen zaten onlar almak zorundalar demiyorum.. ama düğünden de biliyorum ki annemler birşey almazsa sürekli lafını sokacak. Düğün zamanı bilmem kimin annesi de kızının tüm mutfak eşyalarını şu markadan almış, yok efenim bulaşık makinesi buz dolabı da annesi almış diyip diyip durdu.. Annemler almazsa eminim yine ailemin hakkında atıp tutacak.. Ben de ailemin ezilmesini istemiyorum bu kadın tarafından..
Sen alBen zaten onlar almak zorundalar demiyorum.. ama düğünden de biliyorum ki annemler birşey almazsa sürekli lafını sokacak. Düğün zamanı bilmem kimin annesi de kızının tüm mutfak eşyalarını şu markadan almış, yok efenim bulaşık makinesi buz dolabı da annesi almış diyip diyip durdu.. Annemler almazsa eminim yine ailemin hakkında atıp tutacak.. Ben de ailemin ezilmesini istemiyorum bu kadın tarafından..
Yani bu kadın insanı öyle bir pozisyona sokuyor ki.. Resmen ailem kendini ispatlama çabası içerisine giriyor bunun yüzünden. Eşim de üzdü beni bu dönemde. Ben annesinin dediğini açıkça anlattım ona da. çok zoruma gitti dedim.. Bu edilecek laf mı dedim.. Eşim de amaan almasınlar hiç birşey demek yerine e o zaman 2500 tl lik kısmını yaparlar demeye başladı.. Ben istemiyorum dedim ne sizin taraf yapsın ne benim taraf dedim. eşim de tek torun yapsınlar o kadar da diyiverdi. Vallahi arada sıkışıp kaldım. Anneme de kv bu lafı dedikten sonra durumu açmaya çalıştım. Bu arada eşimin ailesi geçen hafta nakite sıfır 100 bin üzeri bir meblağ ile araba aldı.. Annem de sordu bu tarafın maddi durumunun iyi olduğunu bildiği ve araba aldıklarını duyduğundan , ee peki torunları için bir destek planları var mı diye.. Ben de anne daha hiç öyle bir şeyden konuşulmadı bir tek kaynım bebek arabası alırım dedi, ama kayınvalidem bebek odasını kız tarafı yapıverir diyiverdi dedim.. Annem de yazık bugun ben avm de bebek odası bakarken telefonda ben alıcam odayı tamam zaten kadına laf düşürme annem alacak de, duysun dedi.. Ama kadına bunu dememe rağmen, hala ben de o zaman şunu alırım dmeek yok, aksine kardeşinin gelini de çok tutumluymuş hep eş dost akrabanın bebek arabasını almış da kullanıyormuş diye sözlerine devam etti..İçinden geçiyorsa alir
Zorla kimseye birşey aldıramam de
Yani bu kadın insanı öyle bir pozisyona sokuyor ki.. Resmen ailem kendini ispatlama çabası içerisine giriyor bunun yüzünden. Eşim de üzdü beni bu dönemde. Ben annesinin dediğini açıkça anlattım ona da. çok zoruma gitti dedim.. Bu edilecek laf mı dedim.. Eşim de amaan almasınlar hiç birşey demek yerine e o zaman 2500 tl lik kısmını yaparlar demeye başladı.. Ben istemiyorum dedim ne sizin taraf yapsın ne benim taraf dedim. eşim de tek torun yapsınlar o kadar da diyiverdi. Vallahi arada sıkışıp kaldım. Anneme de kv bu lafı dedikten sonra durumu açmaya çalıştım. Bu arada eşimin ailesi geçen hafta nakite sıfır 100 bin üzeri bir meblağ ile araba aldı.. Annem de sordu bu tarafın maddi durumunun iyi olduğunu bildiği ve araba aldıklarını duyduğundan , ee peki torunları için bir destek planları var mı diye.. Ben de anne daha hiç öyle bir şeyden konuşulmadı bir tek kaynım bebek arabası alırım dedi, ama kayınvalidem bebek odasını kız tarafı yapıverir diyiverdi dedim.. Annem de yazık bugun ben avm de bebek odası bakarken telefonda ben alıcam odayı tamam zaten kadına laf düşürme annem alacak de, duysun dedi.. Ama kadına bunu dememe rağmen, hala ben de o zaman şunu alırım dmeek yok, aksine kardeşinin gelini de çok tutumluymuş hep eş dost akrabanın bebek arabasını almış da kullanıyormuş diye sözlerine devam etti..
Ay vallahi şiştim inanır mısınız.. kayınvalidem bir yandan der haa aman bebek odası annanedendir, eşim der yok canım yardım etsinler elbette ki, Annem der e madem benim bunca maddi darlık içinde olduğumu bile bile benden oda isteniyor nakit para araba alabilecek güçte olan insanlar ne yapmayı planlıyor.. Eşim diyiverseydi "odayı biz alırız, anneme de annenler aldı deriz" bunların hiçbiri olmayacaktı..Çok mu para muhabbeti dönüyor
Çocuk doğsun hepsi olur
Ay vallahi şiştim inanır mısınız.. kayınvalidem bir yandan der haa aman bebek odası annanedendir, eşim der yok canım yardım etsinler elbette ki, Annem der e madem benim bunca maddi darlık içinde olduğumu bile bile benden oda isteniyor nakit para araba alabilecek güçte olan insanlar ne yapmayı planlıyor.. Eşim diyiverseydi "odayı biz alırız, anneme de annenler aldı deriz" bunların hiçbiri olmayacaktı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?