Doğumda anneanneye ve babaanneye ne yapmak düşer ?

Yahu kayniniz da zorunlu degil ki size bebek arabasi almaya.
Mesela suan konunuzda su izlenim var, herkesi zora tabii tutuyorsunuz gibi.
Cocuk sizin ama herseyi ondan bundan bekliyorsunuz.
Baba olacak insanin zaten ben yaparim herseyini demesi gerekir
Odayi o alsin
Arabayi bu alsin
Sizde oturun cocuk sevin
Hersey maddiyat mi?
Durumu var diye almak zorundalar sanki
Hediye edilirse edilir zorla aldirmak ne kaba ve ayip
Cocugu da onlarin nufusuna gecirin bari
 
Su basligi okuyunca bile aklimda hicbirsey canlandiramadim
İnsanlik adina diyorum ki, herkes kendi sorumlulugunu üstlensin.
Bir baskasindan beklemesin kendi dogurdugu cocugunun kilik kiyafet zivirti esyalarini.
Cok daha rahat oluruz. Daha sevgi dolu.
Sacma sapan dertler üretmeyelim lutfen.
 
Benim kv de beşik vs alınacağı zaman kız tarafı alır demişti. Annemler alacaklardi zaten ama kv ye soylememiştim annem hatta cok guzel bir takim siparis etti esim ve ben takimi cok begenmistik.

Eşim annesine laf arasında söyledi takım beğendik diye (fiyatı 2000 tl civarıydı annemin yaptıracağı beşik) kv illa kendi istediği olacak ya yok o olmaz benim hevesim vardı şu sepet beşiklerden alsınlar diye tutturdu inat etti hatta yalvardı ona da tamm dedik o besiğin siparişini geri çevirip 300 tl ye sepet beşik aldık. Bilenler bilir bebek hareketlenince o beşik ufak geliyor kv ye bunu söyledik tamm o zaman yeni beşiği ben alırım dedi tamm dedik.

Kızım doğdu tam 5 aylik oturmaya başladı haliyle biz de kv ye artık yeni beşik alma zamanı geldi dedik kem kum etti 2 ay oyaladı bizi. Eşimin ve benim yeni beşik alacak imkanımız vardı ama iş inada bindi kv en son bana ne dedi biliyor musun konu sahibi M misssunshine86 , annen o beşiğe baya para verecekti sonra sepet beşik aldı ya o kalan para duruyorsa yeni beşiği annen alsın dedi asla kabul etmedim eşim de karşı çıktı tabi ne münasebet sen alacağım.dedin diye kızdı annesine mecburen aldı ite kaka yani.

Anne babanın işine karısmasalar ölürler bu kv ler herkeste aynı galiba.
 
Ne annane ne babanne ne kız ailesi ne erkek ailesi evlenirken ya da bebek doğunca bşy yapmak zorunda değil çocuğa bakmak zorunda da değil . Çıkın artık bu kafadan . Insanlardan böyle Şeyler beklemeyin .
Kimseye güvenerek evlenmiyor ya da çocuk yapmıyorsunuz sonuçta .
 
Basligi gorur gormez dedim ilk torunjn odasini kiz tarafi yapar gercktn. Bu boyle bilinir bicok yerde. Ama smdlerde bicok adet uygulanmadgi gibi buda mecburi degil. Erkek kardesmnde cocugu olcak hersy ortadan iki ailede destk cikcak. Bnm ikinci olcak. Hersyini kendimiz hallettk. Yani bence artik buyuklere fazla yuklenilmemeli. Hediye alirlar ama zorla adet uzere degl bencee
 
Aynı lafı ben de duydum ve aileme aldırmadım.
Ama oda takımından daha pahalı bir bebek arabası ve bir o kadar da alışveriş yaptı ailem.
Eşimin ailesi de birkaç kıyafet ve oyuncak almış gelmiş.
Herkes işine gelen adeti biliyor niyeyse.
O zaman siz de geline 5lik altın , çocuğa da künye takacaksınız deyin.
Allah allah ya, hep kız tarafı yapsın zaten.
 
Aileni asla ezdirme onların yaninda biz eşimle yavrumuzun herşeyini kendimiz yapacagiz de canım.
Benim kvde de bir kırık çöp bile getirmedi ama senin kv gibi düşünüyordu.
Kız tarafı yaparmış bilmem ne hiçte zorunda değiller heleki durumlari kritikse.
Ayrıca yeni doğmuş bebeğe hemen çocuk odasını almak bana cok saçma geliyor.
Park yatak aldik biz oğlum 2.5 yaşında hala onda yatıyor 4 yaşasın o zaman oda takımını alacağız InşAllah hatta oğlumun zevkine göre.
 
Lütfen, artık şu aileleri kendi evliliğiniz üzerinden vurmayın. Kız ve erkek tarafı bir şey yapmak zorunda değil. Ben burada şunu anladım. Evlenince elinizde bir düğme... Ne ara bu kadar kinleniyorsunuz eş ailelerine anlayamadım. Sanki hepiniz ak sütten çıkmış ak kaşıksınız. Önce kendi hatalarınızı kabullenin. Olgunlaşmadan da evlenmeyin. Evlilik ego yarışı değildir. Karıştırmayın şu aileleri evliliğinize.
 
Ben kimseyi zora sokmuyorum. İlk taşı atan kv oldu. Beşik yapılcakmış, bebek giydirilcekmiş, oda kurulcakmış. Annem bunları yapmak zorundaymış. Eee ya onlar?? Ozaman onlar da o bebek arabasını almak zorundalar.. Ben işler sidik yarışına dönüşeceğini anladığımda ki bu 3-4 gün önce oluyor, kimse birşey almasın dedim. Onu da benim eim kabul etmiyor. Sırf doğuma 5 bin tl vericem, tek torunları alsınlar diyor.. Durum böyleyken ben de oda ederince onlara aldırıcam inadına.. Bu insanlar bundan anlıyorlar çünkü. Düğünümde bana kayınvalidem hediye olarak getirdiği çay makinesi ile tost makinesine "bunlar da kız annesini alması erekn şeylerdi, ama neyse ben aldım artık" diyen insan. Sürekli bir beklenti içinde annemlerden
 
Ben bugune kadar ağzımı açıp şunu isterim diyen insan değilim.. Amaaa Kv ailen de şunu yapacak haa dediği andan itibaren işin rengi değişti.. Demek ki bunlar bebeğin gelişine dahi sevinmeden bunların hesaplarını yapmışlar.. Madem benim maddi imkansızlıktaki ailemden bekleniyor ve onlar sırf o kadının ağzına laf vermemek için ve eşimle aram bozulmasın diye yapacaklar, o zaman bir zahmet o da o bebek arabasını almalı diye düşünüyorum..
 
Gelen taș sadece sana degil zaten.
Kv' den kiz tarafi diye sidik yaristirdiginda baba olacak oglun o dusunecek diyeceksin.
Bana bu sekilde bir muhabbet yapilsa bir beklentimiz yok der ve kapatirim cenelerini.
Fakat siz bebek arabasindan besige kadar herseyi duzenlemissiniz kafanizda.
Yani bu muhabbeti yarisa donusturen sizsiniz konuda.
Cocuk benim alma gerek yok der cekilirim.
Aile hem dugun yapsin, hem ceyiz duzsun hem oda yapsin
Eti budu ne bu insanlarin
 
Kimse bir şey almak zorunda değil. Bunu eşinle sen halledeceksin. Ne eşin annesini, ne senin anneni bu işe karıştırmadan kendi çocujklarınızın sorumluluğu bir zahmet taşıyın. Evlilik üçüncü kişilerin arzularına göre şekil almaz. Bunu deneyimli bir ablan olarak söylüyorum.
 
Bu tarz şeylerin önceden konuşulması ne kadar çirkin. Adı hediye, fiyatı biliniyor, üzerine konuşuluyor. Ne hadsiz kayınvalide.
Kimseden bir şey istemiyoruz, isteyen hediye olarak ne isterse alsın deyip çıkın işin içinden.
Ne tuhaf toplumuz, yok kız tarafı onu yapsın, yok bebek bohçası olsun. Her olaya bir gelenek ekleme çabamız bitse artık.
 
Ailenizin imkanı olmamasını anlıyorum ama yine de alacaklar diyorsunuz. Siz verin çaktırmadan bari parasını yazık değil mi?
Benim doğumumda kv çok destek oldu ailemin ise durumu hiç yoktu gidip çeyrek altın almışlar. Kıyamam ben onlara... Kv asla görgüsüzlük yapmaz laf etmez de bizimkiler içlenir diye düşündüm biriktirdiğim parayla inceden bir bilezik yapıp anneme verdim sende dursun lazım olur dedim.
Şimdi bu oyunlara ne gerek var diyeceksin(iz).
Ne bileyim üzülür kızıma birşey yapamadım der annem babam diye düşündüm.
Nitekim kv ve ailesi tek tek altınlarını taktı bizimkiler de mutlu hissettiler kendilerini.
Sonuç: beşiğin parasını siz verin. Paranız mı yok? Annenizin de yok. Arttırın bulun ve verin.
 
bak hayatim ilk torunun kiyafetleri kundagindan tut iste orguydu yatakti bilmem neydi kizin annesine aittir.
ama sen dersen ki ben cocuguma bebek odasi yapacam annen mecbur degil mobilya almaya neden dersen anneanne ilk torun icin tekstil urunlerinden daha cok sorumlu.
ha maddi durumu varsa herseyi ustlenirse senin icin seref olur.
ama kayinvalide de bu adete yaslanip eli bos gelemez ya saglam bir hediye sana yada bebege almasi lazim yok oyle belescilik
 
Bu kadının sonra yüzyüze geldiğimizde maşallah annenler de hiç bişi yapmadılar, 2 çul çaput aldılar, der bu kadın. O cesaret var. Ben de ağzıma ne gelirse söylerim, bu sefer eşimle aram bozulur. Çünkü annesine toz kondurmaz böyle bir konu yaşanırsa.. Kv düğün zamanı annen eşyaları gözüme soktu, nişan kına yapıp yatak odası aldıkları halde yine de neden takımın jumbo değil, neden son çıkanlardan değil çeyizin diye başımın etini yedi. Eşime Şimdi yine aynı yolda ilerliyor işte dediğimde, ee olabilir babanlar da keşke kiradaki evinizin kirasını size verseler de kendi evinizde gibi otursanız dedi dedi eşim bana.. ( ki eşimin ailesinin 3 tane evleri var 2 si kirada, ve biz başka şehirde kirada oturuyoruz, bize hiçbir yardımları fln olmadı, yani yardım etseler onlara koymayacak maddi olarak). İkisi aynı şey mi allah aşkına? birisi tercih meselesi birisi zorunluluk.. Ben eşime de dedim, bak kimse birşey almasın, biz alalım, annen yine bizimkilerin aldıklarını beğenmicek, ya da ucuz bulacak, laf edecek, istemiyorum ne sizden araba ne annemlerden oda dedim. Eşim de ben doğuma 5 bin vericem tek torun alsınlar diyor.
 
Böyle insanlara "ne gerek var" anlamam...
 
Evimdeki eşyalar için ailem iyi bir harcama yapmıştı çocuğum olursa onlar alsada istemem eşimin ailesi zaten şuan ki torunlarının eskilerini layık görür bu sebepten iki tarafıda yormayacağım inşallah olduğu kadar yaparız eşimle.
 
Canım kardeşim, boşver, bu kadar boş şeylerle kafa yorma diyorum ben de. Konuşurlar, ağızlar torba değil. Evlilk, stratejik olmaktır biraz. Burada sürekli vurguladığım bir şey var. Bedeninizi taşıyan sizin ayaklarınızdır, başkalarının ayaklarıyla yürüyemezsiniz. Annenizin durumu yoksa yapmayacak. Kayınvalide istemiyorsa yapmayacak. Evlilik deneyimini çok ağır koşullarda yaşamış, çok ağır bedeller ödemiş bir ablan olarak söylüyorum, biraz kendinize güvenin, başkalarına değil. Mutlulukla kal, bebeğini güzellikle büyüt.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…