- 6 Aralık 2010
- 34.491
- 91.171
- 798
- Konu Sahibi misssunshine86
-
İçinden geleni yapmak düşer.En güzeli içten sevgi ve ilgi.Maddiyatla ölçülemez şeyler yapmak düser.
Yahu kayniniz da zorunlu degil ki size bebek arabasi almaya.Doğru söylüyorsunuz.. Hadsize haddini bildirmek gerekiyor. Ben yapacağımı biliyorum. Annem almayı kafasına koydu oda takımını. Şimdi kimse birşey almıyor desem, bu kadın yine bık bık ötecek.. ama ben de kv min bugun "aa çok zam gelmiş 2200 tl ye bebek arabası mı olur dediği modeli "ama kaynım bize söz verdi, beğendiğin bebek arabasını alırım demişti, siz de onu alacaksınız herhalde" diyeceğim.. Vallahi insani durduk yere cadılaştırıyor bu tür kv'ler.
Basligi gorur gormez dedim ilk torunjn odasini kiz tarafi yapar gercktn. Bu boyle bilinir bicok yerde. Ama smdlerde bicok adet uygulanmadgi gibi buda mecburi degil. Erkek kardesmnde cocugu olcak hersy ortadan iki ailede destk cikcak. Bnm ikinci olcak. Hersyini kendimiz hallettk. Yani bence artik buyuklere fazla yuklenilmemeli. Hediye alirlar ama zorla adet uzere degl benceeMerhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?
Aileni asla ezdirme onların yaninda biz eşimle yavrumuzun herşeyini kendimiz yapacagiz de canım.Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?
Ben kimseyi zora sokmuyorum. İlk taşı atan kv oldu. Beşik yapılcakmış, bebek giydirilcekmiş, oda kurulcakmış. Annem bunları yapmak zorundaymış. Eee ya onlar?? Ozaman onlar da o bebek arabasını almak zorundalar.. Ben işler sidik yarışına dönüşeceğini anladığımda ki bu 3-4 gün önce oluyor, kimse birşey almasın dedim. Onu da benim eim kabul etmiyor. Sırf doğuma 5 bin tl vericem, tek torunları alsınlar diyor.. Durum böyleyken ben de oda ederince onlara aldırıcam inadına.. Bu insanlar bundan anlıyorlar çünkü. Düğünümde bana kayınvalidem hediye olarak getirdiği çay makinesi ile tost makinesine "bunlar da kız annesini alması erekn şeylerdi, ama neyse ben aldım artık" diyen insan. Sürekli bir beklenti içinde annemlerdenYahu kayniniz da zorunlu degil ki size bebek arabasi almaya.
Mesela suan konunuzda su izlenim var, herkesi zora tabii tutuyorsunuz gibi.
Cocuk sizin ama herseyi ondan bundan bekliyorsunuz.
Baba olacak insanin zaten ben yaparim herseyini demesi gerekir
Odayi o alsin
Arabayi bu alsin
Sizde oturun cocuk sevin
Hersey maddiyat mi?
Durumu var diye almak zorundalar sanki
Hediye edilirse edilir zorla aldirmak ne kaba ve ayip
Cocugu da onlarin nufusuna gecirin bari
Ben bugune kadar ağzımı açıp şunu isterim diyen insan değilim.. Amaaa Kv ailen de şunu yapacak haa dediği andan itibaren işin rengi değişti.. Demek ki bunlar bebeğin gelişine dahi sevinmeden bunların hesaplarını yapmışlar.. Madem benim maddi imkansızlıktaki ailemden bekleniyor ve onlar sırf o kadının ağzına laf vermemek için ve eşimle aram bozulmasın diye yapacaklar, o zaman bir zahmet o da o bebek arabasını almalı diye düşünüyorum..Lütfen, artık şu aileleri kendi evliliğiniz üzerinden vurmayın. Kız ve erkek tarafı bir şey yapmak zorunda değil. Ben burada şunu anladım. Evlenince elinizde bir düğme... Ne ara bu kadar kinleniyorsunuz eş ailelerine anlayamadım. Sanki hepiniz ak sütten çıkmış ak kaşıksınız. Önce kendi hatalarınızı kabullenin. Olgunlaşmadan da evlenmeyin. Evlilik ego yarışı değildir. Karıştırmayın şu aileleri evliliğinize.
Gelen taș sadece sana degil zaten.Ben kimseyi zora sokmuyorum. İlk taşı atan kv oldu. Beşik yapılcakmış, bebek giydirilcekmiş, oda kurulcakmış. Annem bunları yapmak zorundaymış. Eee ya onlar?? Ozaman onlar da o bebek arabasını almak zorundalar.. Ben işler sidik yarışına dönüşeceğini anladığımda ki bu 3-4 gün önce oluyor, kimse birşey almasın dedim. Onu da benim eim kabul etmiyor. Sırf doğuma 5 bin tl vericem, tek torunları alsınlar diyor.. Durum böyleyken ben de oda ederince onlara aldırıcam inadına.. Bu insanlar bundan anlıyorlar çünkü. Düğünümde bana kayınvalidem hediye olarak getirdiği çay makinesi ile tost makinesine "bunlar da kız annesini alması erekn şeylerdi, ama neyse ben aldım artık" diyen insan. Sürekli bir beklenti içinde annemlerden
Ailenizin imkanı olmamasını anlıyorum ama yine de alacaklar diyorsunuz. Siz verin çaktırmadan bari parasını yazık değil mi?Ben bugune kadar ağzımı açıp şunu isterim diyen insan değilim.. Amaaa Kv ailen de şunu yapacak haa dediği andan itibaren işin rengi değişti.. Demek ki bunlar bebeğin gelişine dahi sevinmeden bunların hesaplarını yapmışlar.. Madem benim maddi imkansızlıktaki ailemden bekleniyor ve onlar sırf o kadının ağzına laf vermemek için ve eşimle aram bozulmasın diye yapacaklar, o zaman bir zahmet o da o bebek arabasını almalı diye düşünüyorum..
bak hayatim ilk torunun kiyafetleri kundagindan tut iste orguydu yatakti bilmem neydi kizin annesine aittir.Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?
Bu kadının sonra yüzyüze geldiğimizde maşallah annenler de hiç bişi yapmadılar, 2 çul çaput aldılar, der bu kadın. O cesaret var. Ben de ağzıma ne gelirse söylerim, bu sefer eşimle aram bozulur. Çünkü annesine toz kondurmaz böyle bir konu yaşanırsa.. Kv düğün zamanı annen eşyaları gözüme soktu, nişan kına yapıp yatak odası aldıkları halde yine de neden takımın jumbo değil, neden son çıkanlardan değil çeyizin diye başımın etini yedi. Eşime Şimdi yine aynı yolda ilerliyor işte dediğimde, ee olabilir babanlar da keşke kiradaki evinizin kirasını size verseler de kendi evinizde gibi otursanız dedi dedi eşim bana.. ( ki eşimin ailesinin 3 tane evleri var 2 si kirada, ve biz başka şehirde kirada oturuyoruz, bize hiçbir yardımları fln olmadı, yani yardım etseler onlara koymayacak maddi olarak). İkisi aynı şey mi allah aşkına? birisi tercih meselesi birisi zorunluluk.. Ben eşime de dedim, bak kimse birşey almasın, biz alalım, annen yine bizimkilerin aldıklarını beğenmicek, ya da ucuz bulacak, laf edecek, istemiyorum ne sizden araba ne annemlerden oda dedim. Eşim de ben doğuma 5 bin vericem tek torun alsınlar diyor.Kimse bir şey almak zorunda değil. Bunu eşinle sen halledeceksin. Ne eşin annesini, ne senin anneni bu işe karıştırmadan kendi çocujklarınızın sorumluluğu bir zahmet taşıyın. Evlilik üçüncü kişilerin arzularına göre şekil almaz. Bunu deneyimli bir ablan olarak söylüyorum.
Böyle insanlara "ne gerek var" anlamam...Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?