Doğumda anneanneye ve babaanneye ne yapmak düşer ?

Biz 7 ayda her ay bişey alarak kendimiz aldık tüm lazım şeyleri.Şimdi ne alalım diye sorana da hiçbirşey istemiyoruz diyoruz.Eksikli olmak veya aileleri yarış haline sokmak da istemiyorum açıkçası.Almak istiyorlarsa parasını versinler madem.

Ben bu lafı sevdim.

Salaklık bende.. Hala ağzımı açıp da şöyle bir içimi soğutamıyorum.. Bu kadar saygı da saçma.. Diyiverecektim ne münasebet benim çocuğum, kimse karışmıyor içinden gelen hediyesini alır diye. Ben hala kv ye de saygısızlık olmasının derdinde herkes üzerine düşeni yapar diyorum.

Eeee başlarım adetine. Evlenmiş barklanmış, çocuğu olacak insanlar hala ondan bundan medet ummasın bir zahmet.
Kv ye söyleyin adettendir. Biz de babaanne uzak durur. Ama epey uzak. Hadi bakalım şimdi. Sen uzakta kal, geri kalanı biz hallederiz.
Bitmedi mi yahu ailelerin çilesi?
Evlendir çocuk olsun onun odasını da düşün

Tam olarak bunun aynısı kv bana yaptı ki evimin tek eşyasını bile almışlıkları yok kız tarafı ilk torunun herşeyini yapar diye her ortamda söyledi de söyledi önceden olsa ayıp olmasın şöyle olmasn diye ailemle konuşup aldırırdım ams isim konusunda adımı koyacaksnz diye o kadar bastırdı ki acayip gıcık oldum ha ayrıca bizde beşiği puseti eşyalrı ufak tefekleri babaanne alır benm doğumdan 7 ay önce annemlern ilk torunu abimin çocuğu oldu yengemin tarafı bizde adet böyle diyip bizimkilerin üzerine attılar ee7 ay donra adet bunlarda da böyleymiş diyip yine bizimkilere kalacaktı anne bizdede adet babaanne alır herşeyi dedim bana her söylediğinde ama hep duymamazlıktan geldi sonuç olarak herşeyi kendimiz aldık iki üç örgüden başka. Kızım büyüdü oda yapıyorduk yine başladı anneannesi alsın diye duymamazlıktan geldim ama acayip rahatsz etmeye başlayınca eşime dedim sürekli böyle söylüyor daralmaya başladım bi ortamda bizde de düğünde eşyaları erkek tarafı alır ams sizden tek bişey görmedik diyip bozacam ya sen konuş ya ben bozacam dedim gittik odasını da kndimiz aldık konu kapndı ha her olaya gelin anneanne olacak artık şunu da yapıversn dedi hep ama ismini de iteleye kakalaya zorlaya zorlaya adını koydurdu kullanmıyoruz o ayrı ama aklıma her geldikçe acayip uyuz oluyorum

Est. Yani biraz cevval olmak gerekiyor bunun için de kendinizi durdurmamanız. Bakın kendisi söylemiş geçmiş, sizi düşünen mi var? Kızım bir ihtiyacınız var mı, nasılsınız, neler yaptınız? Çekinmeyin, bize de söyleyin kuzum elimizden geldiğince destek çıkarız diyeceği yere "Gız tarafı yapar yatağı odayı heaa" diyor. Susmayın işte aynen böyle düşündüğünüz gibi aktarın. Oda olayına anneniz dilerse girer, hani ona da demeyin kv böyle diyor diye. Bilmesinler. Kv bi şey diyecek olursa "Hani" gibisinden, o zamana yapıştırırsınız cevabı.

Bazı insanlar der öyle bebek odası kız tarafa ait bazıları ise erkek tarafına ait olduğunu söyler. Bence en güzeli herşeyi kendin yapmak eğer hediye etmek isteyen olursa para yardımı etsin en güzeli kendiniz seçin cünkü kullanacak olan sizsiniz. Bencede bazı bebek eşyaları para tuzağı ama bunu yaşamadan görmiyeceksiniz ve belkide size faydalı olan birşey bana çok faydasız gelmiştir siz istediğinizi alın hevesinizi yaşayın kayınvalidenizin dediklerine de bakmayın. Hamileliginizi doya doya yaşayın

Gönülsüz birşey hediye edecekse hiç etmesin vallah benim eşimin babası ilk bebeğimde istediğimiz bir bebek eşyasını hediye etdi ve yemin ediyorumki sana asla hayrını görmedik hani zorlamadıkda kendileri teklif etdi biz de olur dedik ama isteksiz aldılarki hic kullanamadık bu eşyayı artık nasil bir beddua etdilerse

Eee.. bu gün bir milat olsun konu sahibi sizin için.Once eşinizin hakkından geleceksiniz.Senle sevistik,hamile kaldım diye annemden ne bekliyorsun? diyeceksin.(kusura bakma sokak jargonu bazen meseleyi anlatmak için en uygun dildir) Kayinvaliden gene tutumlu gelin milletin pusetini kullanır dediğinde de doğru söylüyorsunuz biz de arkadaşın çocuğunun yatağını kullanicaz dersiniz.Gider her istediğinizi alır cocugun ihtiyaçlarını tamamlarsiniz.

Ama ailenize saygısızlık yapıyorsunuz. Ben bu mantığı anlamıyorum kusura bakmayın. Kim olursa olsun durumu olmayan kişiden maddi beklentide olmak hoş değildir ayıptır. Ve siz bunu ailenize yapıyorsunuz. Sebep ne; aman kv ye ayıp olmasin

aileni sıkı sıkı tembihle birşey yapmasınlar.
ben olsam öyle yapardım.
kv konuşsun o pahalı bu pahalı diye. aslına bakarsan haklı :) ilk heves diye her şeye saldırıyoruz neyseki ikincilerde akıllanıyoruz. ama siz gönlünüz neyi istiyorsa alın he deyin geçin. kv ile de alışverişe çıkmayın ne işi var ki sizinle alışverişte.

Biz eşimle beşiğini aldık ama annem ben ödücem taksitlerini dedi ödüyoda nevresim filanda aldı.Eşimin tarafıda dolapla çamaşırlık alıyolar.Ama bunu biz söylemedik teklif onlardan geldi.

Doğru söylüyorsunuz.. Hadsize haddini bildirmek gerekiyor. Ben yapacağımı biliyorum. Annem almayı kafasına koydu oda takımını. Şimdi kimse birşey almıyor desem, bu kadın yine bık bık ötecek.. ama ben de kv min bugun "aa çok zam gelmiş 2200 tl ye bebek arabası mı olur dediği modeli "ama kaynım bize söz verdi, beğendiğin bebek arabasını alırım demişti, siz de onu alacaksınız herhalde" diyeceğim.. Vallahi insani durduk yere cadılaştırıyor bu tür kv'ler.

Ay yazık ailenizi caz geçirin bence .bir ise takımı da ucuz değil ki ay ben hiç kiyamam.

bu kadın düğün zamanı evime hediye olarak tost makinesiyle çay makinesi getirip, "bunları normalde kız annesi alır, ama neyse artık ben getirdim" diyen kadın. Eşim de ağzını açmıyor. O yüzden onun bu terbiyesizlikleriyle ailemi ezmesini istemiyorum. Çünkü eğer ben bir konuşursam bir daha onunla yüzyüze gelmem, kavga ettiğim insanla tekrardan barışamam. Bu da eşimle ilişkime yansır çünkü annesine çok düşkün

Anlıyorum
Ben biraz inatlasabiliyorum bu konularda, alınacaksa bile baya bir yumurta kapıya gelince alıyorum ki en azından stresini yaşasınlar

Ne alaka ya boyle birsey hic duymadm bebek odası evli cifte düser dogal olarak ama hediye olarak yapılabilir 2taraftan biri kimin gonlundn ne koparsa

Yazdıklarıma katılmıyorum ama siz tamam ailem alır dediğiniz için yazıyorum.
Ben olsam param varsa ya da eşim kabul ederse odayı alırım ailem beşiğin parasını gönderdi der geçerim. Ki siz odayı almaya niyetlenmişsiniz zaten. Bir kere odayı falan yapar diye bir adet yok. “Önceden oda mı varmış?” Beşik vardı. Beşik 350-1000tl arası değişir. Köşeye attığınız 300-500tl yok mu?
Kayınvalidenize diyin ki anneme söyledim tabi ki beşiği ben alacağım adet bu dedi diyin. Kayınvalide beşibiryerde (işinize ne geliyorsa onu söyleyin) yaparmış bizde sizin adetinize göre ne yapılıyor diyin. Çok da uzatmayın lafı söyleyin geçin.

Kiz tarafı , erkek tarafı hikaye
Benim bildiğim hiç kimseden birșey istenmez , herkes gönlünden ne geçiyorsa onu alır.

Bende bebeğime hazırlık yapıyorum fakat ne kendi aileme nede eșimin ailesine șunu beğendim , șu eksik demedim demem de.

Çocuğu yapmadan önce ekonomik durumum el verișli mi ilk bunu sorguladım.
Zira ona buna guvenerek cocuk yapilmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…