• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumda hastaneye kim gelmeli?

Kızlar selam 🩷
Doğum yaklaştı. Yaklaştıkça her kafadan ayrı bir ses çıkmaya başladı. İster istemez strese giriyorum ve acaba ben mi yanlış düşünüyorum diyorum. En başından beri doğumda yalnızca eşim yanımda olsun istiyorum. Ziyarete dahi kimse gelmesin istiyorum çünkü sezaryen doğum olacak; sezaryen doğum hikayelerini duydukça bu düşünce bana daha mantıklı geliyor. Özellikle sezaryen sonrası bir süre yürüyememe, sonda gibi tıbbi şeyler sebebiyle mahremiyetin kalmaması, emzirmeye çabalama derken o anların anne ve babaya özel kalması gerektiğine inananlardanım. En başından beri de bunu dile getirdik, eşim de destekledi ama sonlara yaklaştıkça özellikle eşimin yakın akrabaları olmaz öyle şey, biz hastaneye geleceğiz diyorlar. Dün kayınvalidem hastanede yapılacak ikramlardan bahsetti. İstemiyoruz dedikçe ısrarla bu şekilde konuşmaya devam ediyorlar. Sen şimdi böyle söylüyorsun ama hastanede yanında bizi isteyeceksin diyorlar.

Bu arada benim ailem ya da yakın akrabam gelmeyecek. Kendileriyle net bir şekilde konuştuk, eğer ihtiyaç olursa çağıracağız ama hastaneye gelmeyin dedik. Tamam, saygı duyarız dediler. Siz nasıl isterseniz biz öyle yaparız dediler. Zaten farklı bir şehirdeler, o yüzden çağırdığımda hemen gelme şansları da yok. Bu sebeple kendi ailemden yana kafam rahat.

Fakat eşimin tarafı ister istemez şimdiden beni strese sokuyor. Kayınvalidem yakın arkadaşlarını çağıracağından falan bahsediyor. En sonunda eşim doğumu haber vermeyiz, eve gelince haber veririz istersen dedi. Bu da vicdanen bana iyi gelmiyor. Yani böyle yaparsak da üzülürüm bir yandan. Kayınvalidemi de üzmek istemem fakat sanki gel beni üz der gibi davranıyor 😂

Pandemi döneminde insanlar nasıl doğurdu, anne baba dışında kimse yoktu. Özellikle bu dönemde doğuran arkadaşlarımla konuştuğumda kafalarının çok rahat olduğunu anlatıyorlar. Fakat bir yandan da düşünmeden edemiyorum, acaba ben mi abartıyorum? Sezaryen doğumlar nasıl oluyor? İnsan hemen toparlayabiliyor mu? İnsanlar ziyarete gelsin, anne iyi hissediyor diyen var mı? Tecrübeli anneler yazar mı? Gerçekten çok ihtiyacım var.

Eşim ben ne istersem onu yapar, fikrimi değiştirmeye çalışmaz. O yüzden onunla verdiğim karar ne olursa olsun arkasında durur.

Fikirleriniz ve tecrübelerinizi paylaşacağınız için şimdiden teşekkürler ❤️
Sert bir şekilde asla istemediğinizi söyleyin. Sizin aileniz gelmemeyi kabul etmişken kvnin arkadaşı neden gelsin allah aşkına.
İnsanların da bu ısrarını anlamadım. Meryem ana değilse kimsenin doğumunu bu kadar merak etmeye gerek yok

Esimi 2 kere markete, 2 kere starbucksa, 1 kere eve (40dk yol), 2 kere de buyuk oglumu getirip goturmeye babamin evine yolladim. O sirada 1 gun eltimle kaynim 1 gun de kv vardi. Epidural takili oldugu icin hareket ederken zorlandim cok yardimci oldular. Esim gelince gittiler. Bu arada epidural taktirmak yerine sadece spinal anesteziyi tavsiye ederim. Benim 1 numara sadece spinaldi cok daha rahattim.
Ben anlamadım, ilk yorumda kök aileler 2 saat durdu gitti demişsiniz, şimdi de 1 gün elti, 1 gün kv vardı demişsiniz. Hastanede kaç gün kaldınız?

Ben anlamadım, ilk yorumda kök aileler 2 saat durdu gitti demişsiniz, şimdi de 1 gün elti, 1 gün kv vardı demişsiniz. Hastanede kaç gün kaldınız?
2 gece kaldik. Esimi disarida yapilacak isler icin yolladigimda yanimdaydi kv/ elti. Kabaca 1,5 saat surdu getir gotur isleri. O sirada yanliz kalmadim. Esim dönünce de kalktılar.

İkisi arasında fark olduğunu bilmiyordum 😳 spinal anestezi daha mı konforlu? Daha mı acısız?
Ameliyat surecinde ikisi de rahat. Ama epiduralde omurganin icinde takili olan katateri 2. gun cikardilar. Takili oldugu surecte ben hic rahat edemedim. Ay acaba cikar mi, ay oturup kalkabilir miyim, wcye gitcem kucagimda epidural ilaciyla gidiyorum fln aşırı rahatsızdı.

Bende aynı sizin gibi sadece eşimi istedim. Ama eşimin tarafı tek olmaz vs diye diretmeye çalıştılar açık açık istemediğimi belirttim. Eşimde zaten başından beri sen ne dersen o dedi. Ameliyatta da yanımdaydı. Bebeği doğum sonrası aileler geldi gördü. Annem hastane sonrası benim evime geçti. İki gün kaldım hastanede hiçbir zorluk yaşamadık. İstediğim gibi bütün özelim bana kaldı. Eşimle o anları baş başa yaşamak istedim ve oldu çokta güzel oldu. Özelde yaptığım için zaten emzirmeye ayrı bana bakıma ayrı gece gündüz hemşireler geldi hiç boş kalmadık. Hatta eşimi odada bebekle bırakıp tek yürümek istedim bahçeye indim yürüyüşler yaptım. Erkek altını değiştiremez vs muamelesi bana saçma geliyor niye yapamasınlar yani gayette yapabilirler. Benim ki yaptıysa herkes yapar zira elleri titreye titreye kıyafetlerini giydirip altını değiştirirdi. Hatırladıkça gülme geliyor😂

Sadece koca yeter. Erkekler beceremiyor olayına da deli oluyorum. Yapmazsa beceremez. Yapacak ki siz ve bebeğinizle ihtiyaç duyduğunuz anlarda en yakını ilgilenmiş olsun. Yeni doğan bebe zaten göüzünü açamaz uyur durur bi bez değistirme var bi emzirmek için çabalama olmazsa hemşireler yardımcı olur mama verilir memeye alısana kadar. Beyin ameliyatı değil yani. Kendi çocuğunuza bakma işi. Siz ayağa kalkınca zaten direkt ilgilenirsiniz.

Söyledik ama benim ilk torunum, ne demek kimse gelmesin, olur mu öyle şey diyor. Ben onlarınkine gittim, onlar da benimkine gelecek diyor. Eşim de çağırmayalım diyor. Annesini biliyor, tanıyor. Büyük damacanada lohusa şerbeti getirtecekmiş. Ben zaten eve gelen ziyaretçiler için isimli çikolata yaptıracaktım, çikolatayla olur mu diyor. Diyor da diyor yani 😂😂
Sonra kendi evinde davet versin arkadaşlarina orda agirlasin, sen de bebeginle gidersin ne alaka ya hastane ? Amacı yardım etmekse gelsin yardım etsin sana hastanede yok amacı gosterisse kendi evinde hazırlasın gostersin

Kızlar selam 🩷
Doğum yaklaştı. Yaklaştıkça her kafadan ayrı bir ses çıkmaya başladı. İster istemez strese giriyorum ve acaba ben mi yanlış düşünüyorum diyorum. En başından beri doğumda yalnızca eşim yanımda olsun istiyorum. Ziyarete dahi kimse gelmesin istiyorum çünkü sezaryen doğum olacak; sezaryen doğum hikayelerini duydukça bu düşünce bana daha mantıklı geliyor. Özellikle sezaryen sonrası bir süre yürüyememe, sonda gibi tıbbi şeyler sebebiyle mahremiyetin kalmaması, emzirmeye çabalama derken o anların anne ve babaya özel kalması gerektiğine inananlardanım. En başından beri de bunu dile getirdik, eşim de destekledi ama sonlara yaklaştıkça özellikle eşimin yakın akrabaları olmaz öyle şey, biz hastaneye geleceğiz diyorlar. Dün kayınvalidem hastanede yapılacak ikramlardan bahsetti. İstemiyoruz dedikçe ısrarla bu şekilde konuşmaya devam ediyorlar. Sen şimdi böyle söylüyorsun ama hastanede yanında bizi isteyeceksin diyorlar.

Bu arada benim ailem ya da yakın akrabam gelmeyecek. Kendileriyle net bir şekilde konuştuk, eğer ihtiyaç olursa çağıracağız ama hastaneye gelmeyin dedik. Tamam, saygı duyarız dediler. Siz nasıl isterseniz biz öyle yaparız dediler. Zaten farklı bir şehirdeler, o yüzden çağırdığımda hemen gelme şansları da yok. Bu sebeple kendi ailemden yana kafam rahat.

Fakat eşimin tarafı ister istemez şimdiden beni strese sokuyor. Kayınvalidem yakın arkadaşlarını çağıracağından falan bahsediyor. En sonunda eşim doğumu haber vermeyiz, eve gelince haber veririz istersen dedi. Bu da vicdanen bana iyi gelmiyor. Yani böyle yaparsak da üzülürüm bir yandan. Kayınvalidemi de üzmek istemem fakat sanki gel beni üz der gibi davranıyor 😂

Pandemi döneminde insanlar nasıl doğurdu, anne baba dışında kimse yoktu. Özellikle bu dönemde doğuran arkadaşlarımla konuştuğumda kafalarının çok rahat olduğunu anlatıyorlar. Fakat bir yandan da düşünmeden edemiyorum, acaba ben mi abartıyorum? Sezaryen doğumlar nasıl oluyor? İnsan hemen toparlayabiliyor mu? İnsanlar ziyarete gelsin, anne iyi hissediyor diyen var mı? Tecrübeli anneler yazar mı? Gerçekten çok ihtiyacım var.

Eşim ben ne istersem onu yapar, fikrimi değiştirmeye çalışmaz. O yüzden onunla verdiğim karar ne olursa olsun arkasında durur.

Ben sezaryan oldum ve ikiz dogurdum. SEzaryandan sonra sonda falan da takilmadi. Yalniz ayaga kalkmayi birakin yatakta dogrulmak bile imkansiz hale geliyor eger ki agri kesici almaz iseniz. Ben almamayi tercih ettim emzirdigim icin ama benim arkadasim catir catir agri kesicisini vurdurdu. Bu sizin tercihiniz. Ben asiri kan kaybindan dolayi hastanede 6 gun kaldim. Ilk 2 gun cok zor ayaga kalkabildim. Benim bir tek annem ve babam geldi. Babam cok kalmadi, bir gece annem kaldi yanimda. Sonrasinda hep esim vardi.
Bence kayinvalidenize esiniz soylesin ve biz kimseyi istemiyoruz desin ama benim kanaatim yaninizda ikinizin de aklini basina toplayacak is cevirebilen bir insan lazim. Yeni anne baba olarak insanlar asiri duygusal ve saskin olabiliyor. Bebegi emzirmek icin hemsireler falan geliyor surekli ilgileniyorlar ama iste en ufak bir sorunda boyle garip bir panik hali olabiliyor. Benim cocuklar sarilik oldu mesela, ben iptalim zaten esim de durumun verdigi saskinligi iyi idare etti ama akli selim sakin isini bilen biri olsa cok daha rahat olabilirdik.

Kızlar selam 🩷

Elalemin kadınlarının hastanede ne işi var. Eşiniz haklı haber vermeden gidip doğumunuzu yapın.
Ailenize karşıda yoksa çok ayıp olur çok. Düşünsene annen gelmiyor kaynananın komşusu geliyor ne alaka.

Herkesin doğum süreci ve sonrası farklı olur, o yüzden kendinizi başkalarıyla karşılaştırıp strese sokmayın. Sezaryen doğumda evet yürüyenr kadar biraz sıkıntı. Bir de mesela sonrasında hastanede duş almanız gerektiğinde bunu tek başınıza yapmanız mğmkün değil, muhtemelen hemşireler yardımcı olacaktır. Bu süreçte bence annenizin olması rn iyisi ama yaşlıymış,onun için de çok zor olur. Eşinizle çok rahat atlatabileceğinizi düşünüyorum. Ben 3 gün hastanede kalmıştım, eşimin ailesi devamlı tepemdeydi. Annem babam onlar gelince çıkıyordu kalabalık olmasın diye. Doktorum sonra bana kızmıştı,bu kalabalıkta ne işiniz var bebeğe yazıkmdeğil mi dşye. Keşke bana söyleseydin ben uyarırdım dedi. Gerçekten çok rahatsız olmuştum. Kp ziyarete gelenlerle siyaset konuşuyordu, kv refakatçi yemeğinden yiyordu,ooo neler neler. Bebeğimle devamlı foto çekmek için sağa sola taşımalar. 3 gün eşime bugğn biri gelirse kovarım demiştim en sonunda. Siz de gerekirse kırıcı olun ama o süreçte sizi strese sokacak hiç kimseye izin vermeyin.

Herkesin doğum süreci ve sonrası farklı olur, o yüzden kendinizi başkalarıyla karşılaştırıp strese sokmayın. Sezaryen doğumda evet yürüyenr kadar biraz sıkıntı. Bir de mesela sonrasında hastanede duş almanız gerektiğinde bunu tek başınıza yapmanız mğmkün değil, muhtemelen hemşireler yardımcı olacaktır. Bu süreçte bence annenizin olması rn iyisi ama yaşlıymış,onun için de çok zor olur. Eşinizle çok rahat atlatabileceğinizi düşünüyorum. Ben 3 gün hastanede kalmıştım, eşimin ailesi devamlı tepemdeydi. Annem babam onlar gelince çıkıyordu kalabalık olmasın diye. Doktorum sonra bana kızmıştı,bu kalabalıkta ne işiniz var bebeğe yazıkmdeğil mi dşye. Keşke bana söyleseydin ben uyarırdım dedi. Gerçekten çok rahatsız olmuştum. Kp ziyarete gelenlerle siyaset konuşuyordu, kv refakatçi yemeğinden yiyordu,ooo neler neler. Bebeğimle devamlı foto çekmek için sağa sola taşımalar. 3 gün eşime bugğn biri gelirse kovarım demiştim en sonunda. Siz de gerekirse kırıcı olun ama o süreçte sizi strese sokacak hiç kimseye izin vermeyin.
İnsanlar ne kadar düşüncesiz gerçekten hastane ortamında siyaset konuşmak ne alaka 🥺 geçmiş olsun. Eğer ani acil bir şey olmazsa doğum tarihini söylememeye karar verdik. Doğum olduktan sonra duruma göre haber vereceğiz ya da vermeyeceğiz. En iyisi böyle olacak 🙏🏻

Elalemin kadınlarının hastanede ne işi var. Eşiniz haklı haber vermeden gidip doğumunuzu yapın.
Ailenize karşıda yoksa çok ayıp olur çok. Düşünsene annen gelmiyor kaynananın komşusu geliyor ne alaka.
Katılıyorum. En son sadece eşimi istiyorum dediğimde kimsesiz gibi mi doğuracaksın dedi 🤦🏻‍♀️ anlamıyorum bu kafayı gerçekten. Bir bebeğin anne ve babası başında, daha kime gerek var ki? Haber vermemeye karar verdik.

Çok zorlanırsınız...Ziyaretçi değilde size bebek konusunda yardımcı olacak biri şart..Erkekler çok anlamiyor ee sizde bayağı sancılı olacaksınız kv de şart eğer dinç ise

Ben bunu kabul etmiyorum erkekler anlıyor anlamamak işlerine geliyor. Zaten hastanede hemşireler var getir götürücü olsa yeterli.

Ben pandemide eşimle kaldım. İkinci doğumumda eşim oğlumla kalsın istediğim için düzeni bozulmasın o etkilenmesin diye annemi istedim ama eşimle eminim daha rahat olurdu.

Erkekler anlamıyor u kabullenmezseniz her şeyden anlarlar ayrıca.

Misafir konusu sizin bileceğini sezaryen kolay bir şey. Bazı insan kalabalık sever bazısı sükunet. Çok kişisel bir mevzu.

Katılıyorum. En son sadece eşimi istiyorum dediğimde kimsesiz gibi mi doğuracaksın dedi 🤦🏻‍♀️ anlamıyorum bu kafayı gerçekten. Bir bebeğin anne ve babası başında, daha kime gerek var ki? Haber vermemeye karar verdik.
Hayatımızı neden böyle komplike ve zor hale getiriyoruz bilmem. Ben özgür bir bireyim. Kimse umrumda olmaz. İstediğimi çağırırım istediğimi çağırmam. Neden işleri zorlaştırıyorsunuz. Canınız ne istiyorsa onu yapın. Bunun kuralı kaidesi mi var. Vahiy mi indi göklerden, şu gelecek bu gelmeyecek diye..

Hayatımızı neden böyle komplike ve zor hale getiriyoruz bilmem. Ben özgür bir bireyim. Kimse umrumda olmaz. İstediğimi çağırırım istediğimi çağırmam. Neden işleri zorlaştırıyorsunuz. Canınız ne istiyorsa onu yapın. Bunun kuralı kaidesi mi var. Vahiy mi indi göklerden, şu gelecek bu gelmeyecek diye..
Kimseyi kırmayalım, aman insanlar alınmasın diye diye böyle taviz veriyoruz işte… Yapmamak lazım. Haber vermemeye karar verdik eşimle. Doğumu yaptıktan sonra eğer fikrimiz değişirse haber vereceğiz. Değişmezse vermeyeceğiz🙏🏻

Sadece ilk sayfayı okudum ekstra bi bilgi varsa görmedim ama özel hastanede genel anesteziyle doğum yaptım. Açıkçası kontrole diye gidip paldır küldür bi doğum süreci yerine daha planlı bi süreç olsaydı o dönemde aileme ihtiyaç duyduğumuz kadar kimseye ihtiyaç duymazdık. Eşimle kaldık tabiki baştan beri başka bi planım yoktu ama gün içinde özellikle ilk gün plansızda olduğu için eşyaları falan almak gibi şeyler için eve gidince eşim annemle teyzem yanımda oldular. Tıbbi durumlar için zaten hemşire odadan çıkarıyor yakınları refakatçi dahil. İlk 4 saat yattım sonda vs dediğiniz gibi vardı bi de bi bebek bezini altıma sermişlerdi kanama sebebiyle. Sonra kalkış zamanı o an eşim dışarıda annem yanımdaydı. Annem dışarı çıktı sondayı falan çektiler depend almıştım onu giydirdiler sonra annemi çağırdılar beraber giyindik annemle benim yatağımı falan düzeltirlerken ben ilk yürümemi yaptım oda içinde bi kaç tur attım. Eşim işleri halledip gelince de annem gitti. Sonra tabi oğlumun yoğunbakıma alınmış olması da sebep olabilir buna ama gece eşim kolumdan tutsa 10 dk kadar yürüyebilecek kadar iyi hissediyordum kendimi. Ama tekerlekli sandalyeyle gitmem şartıyla odadan çıkmama izin verdiler. Bence genel anestezi olmasının ve bebeğimi görmek istemeninde etkisiyle ben çok çabuk kendi başına yürüyüp zorlansamda kalkabilir hale geldim. Evde yataktan kalkamıyodum ama hastanede kenarlardan tutunarak kalkabiliyodum. Hiç bir ikram süs vs vermedim tabiki hatta aksine yakınlarım bana komposto falan getirdi. Gelmeselerdi oğlumun yoğunbakımda oluşu beni orda delirtirdi heralde çünkü onsuz çıktım hastaneden. Kafamın dağılmasını sağladılar. Ziyaret için gelenlerde en fazla yarım saat sonra kalktılar. Gelmeden öncede herkes arayıp müsait misinizde dedi ama sizinkilerin söylemine bakarak sanki bunu yapmazlar gibi geldi 😅 için özü eşinizin bi aksilik olup yanınızdan ayrılması gerekmesi durumunda size bi b planı olarak yanınıza gelecek biri gerek. O anlar dışında her şeyi eşinizle halledebileceğinize eminim.

akrephanim akrephanim ama bana kalırsa çok rahatsız hissetmeyeceksiniz yakın akrabalar hastanede görsün gitsin. Evde de mahremiyetiniz, dinlenmeniz ihlal edilebilir hastanede en azından süre sınır olur 😃
Buna bende canı gönülden katılıyorum evde agirlamaktansaa korkmayın gercekten durmuyorlar o kadar uzun süre yani durmaya kalkarlarsa da eşiniz uyarsın dinlenecek diye

Kimseyi kırmayalım, aman insanlar alınmasın diye diye böyle taviz veriyoruz işte… Yapmamak lazım. Haber vermemeye karar verdik eşimle. Doğumu yaptıktan sonra eğer fikrimiz değişirse haber vereceğiz. Değişmezse vermeyeceğiz🙏🏻
Kimseyi kırmayalım derken saçlarım ağardı. O kimseler bizi düşünüyor mu acaba. Sanmam. Herkes ego derdinde. Bu konu özelinde yazmadım. Sizin en zor ve özel zamanlarınız. Canınızı bunlara sıkmayın. Kafanızı da takmayın. Canınız ne isterse onu yapın. İnsanlar 2 gün konuşur ve 3.gün herkes normal hayatına döner kimse sizi konuşmaz. Boşverin.

Kimseyi kırmayalım derken saçlarım ağardı. O kimseler bizi düşünüyor mu acaba. Sanmam. Herkes ego derdinde. Bu konu özelinde yazmadım. Sizin en zor ve özel zamanlarınız. Canınızı bunlara sıkmayın. Kafanızı da takmayın. Canınız ne isterse onu yapın. İnsanlar 2 gün konuşur ve 3.gün herkes normal hayatına döner kimse sizi konuşmaz. Boşverin.
Katılıyorum vallahi birileri birilerine gösteriş yapsın diye kendimden taviz vermemeliyim. Bu benim en özel anım, yıllarca bekledim. Zor kavuştum bebeğime. Gösteriş malzemesi yapmak istemiyorum kesinlikle 🥺

Kızlar selam 🩷

Sadece ben ve esim gittik. Sabah dogdu. Oglen gibi herkes ziyarete gelmeye basladi. Ben basit ikramliklar getirmistim. Gelene ikram ettik. Sonra herkes evine dagildi 😅

Back
X