- 12 Temmuz 2006
- 59.671
- 227.734
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi akrephanim
Margaret alıntıladığım kısımlara kesinlikle katılıyorum, ne olursa olsun doğum yorgunluğu, acı eşiğinize göre hissettiğiniz bir ağrınız ve anestezi sersemliği oluyor ilk gün, tuvalet ihtiyacınız oluyor, doğumdan sonra haber verdiğimiz annemle bile yapamadım ben, kendim halletmek istedim, sütünüz hemen gelmişse, ki benim anında gelmişti şakır şakır süt akıyor kanamanız oluyor, tercih meselesi tabii ama ben orada kendi derdimdeyken insanların hapur küpür bir şeyler yemesi, restorana gelmiyorlar ki orası hastane, mutluluktan havalara uçan da oluyor kaybıyla ağlayan da, doğurduğum zamanlar böyle adetler yoktu o yüzden biz hiçbir şey hazırlamadık, zaten hastanede 5 gün yatıyordun 90’larda, 3. gündü sanırım ben epey toparlamıştım, hem hayır duası alırız hem de diğer lohusalara da hoşluk olur diye düşünen eşim hastane yönetiminden izin alıp mutfaklarında lohusa şerbeti kaynatmış servisteki lohusalara dağıtmıştı.Kayınvalidenin arkadaşları, onlara ikram edeceği yiyecekler falan o gün düşünecek son şey olmalı. Hastane odasında bir zahmet bir şey yemeyiversinler. Bebek çikolatası verilir geçilir. İki sezaryenim oldu, hiç de gerek yoktu milletin doluşmasına. Mahremiyete aykırı bir kere. Annesi yokmuş, en azından kayınvalide olabilir bence de. Ama o da doğuracak kadın istemiyor olmasına rağmen arkadaşlarını çağırmaktan bahsettiği için gayet hak ediyor bu muameleyi.
İlla bir anne olacaksa da şahsen ben kendi annesinin olmasını tavsiye ederim, o da yardım amaçlı değil eşiniz zaten yapıyor her şeyi, duygusal olarak annenizin olması mutlu ediyor.
Son düzenleme: