- 21 Ağustos 2015
- 5.728
- 10.317
- 198
Offf bu gerçek mi çok Korkuttunuz beni neden hemen bayıltmadılarBen kan aldirirken korkup bayilcak dereceye gelen bi insanim ilk evlendgmde bi ay esimle iliskiye giremedm sezeryab yaptm mecburiyetten oğlumun basi yukardayfi ama kac kere acilma var mi diye alttan muayene ettiler sezeryanda onunu kapatiyolar sen gormuyosun ama ben cok aci cektim tam uyusmamism herkese sormuslar hissediyo msn diye bana soran olmadi igne yapildi yatrdilar direk basladilar kesmeye hep hissettm bagrdm kac kere bebek ciksn bayiltcaz dediler zateb bebek ciktiktan sonrasi bende yoj hatrlamiyorm ama cok cabuk iyilestm 3 gun surdu sadece sonra hep ayaktaydim hic yatmadm
Bu imkansız tabiki. Çünkü dayanılcak katlanılcak bir acı değil. Karnını derini alttaki katları rahmini kesiyolar mümkün değil uyuşmadan yapmaları. Epidural veya spinal olmuşsun zaten. Bende oldum tek hissettiğin sana dokundukları filan. Okadar.Ben kan aldirirken korkup bayilcak dereceye gelen bi insanim ilk evlendgmde bi ay esimle iliskiye giremedm sezeryab yaptm mecburiyetten oğlumun basi yukardayfi ama kac kere acilma var mi diye alttan muayene ettiler sezeryanda onunu kapatiyolar sen gormuyosun ama ben cok aci cektim tam uyusmamism herkese sormuslar hissediyo msn diye bana soran olmadi igne yapildi yatrdilar direk basladilar kesmeye hep hissettm bagrdm kac kere bebek ciksn bayiltcaz dediler zateb bebek ciktiktan sonrasi bende yoj hatrlamiyorm ama cok cabuk iyilestm 3 gun surdu sadece sonra hep ayaktaydim hic yatmadm
Geçen p.tesi doğuran biri olarak biraz anlatayımArkadaşlar doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı... Bende sancı çekme korkusundan ziyade kan ve kesilme korkusu var... Normal doğum da vajinayı kesiyorlarmış beni ürpertiyor oranın kesilmesi bazen anüse kadar kesiyorlarmış aklım çıkacak gibi oluyor. O an uyuşacak orası acı hissetmeyeceğim ama ben kesildiğmi bilmek beni o düşünce çok garip yapıyor. Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç( Tabi normal doğum yapacağımın bi garantisi yok sezeryan ile yapma ihtimalimde var zaten bu defa da Sezaryenle olursa genel anestezi korkum var ayılamama korkusu... Ayrıca karnımın kesilip bağırsaklarımın dışarı çıkarılıp bebeğin alıncağıını duydum lokal anestezi olursa o ana nasıl dayancam önüme perde gererler mi (( Ya hissedersem.... Ayrıca kesik acısından oldum olası nefret ederim doğum sonra acı çekmekten de çok korkuyorum. Ama tabi anne olmak hiç kolay değill. Kimileri kolay doğum yapıyor kimileri de çok aşırı zor. Şans biraz sanırım Ama ben çok korkuyorum Bu korkuyu nasıl yenebilirim psikatriste gitmeden...
Bebege ilac gitmemesi icin canim bebegin cikmasini beklediler yani çıktığını bile tam hatrlamiyorm korkma benimki sanssizlik iyi bi hastane doktor secersen oyle bisey olcagini sanmiyorm bide hissedip hissetmedigimi sorun dersnOfff bu gerçek mi çok Korkuttunuz beni neden hemen bayıltmadılar
Bu imkansiz derken yalan soylicek halim yok cok fazla canim yandi uyusmusumdur ama fazla degil cunku benle ayni hastanede dogum yapan arkadasima sordm benle 15 20 dk sohbet ettiler oyle basladilar dedi beni direk yatirip onumu kapattilar basladilar cok fazla bagirdim her kestikleri kati ayirdilar hissettm canim cok yandi zaten bayilttilar mi ben mi bayildm sonrasinda bilmyrm spinaldi bebegimi yanims getrdiler mi onu bile hatrlamiyorm uyandigimda ameliyathaneden cikariyolardi en son hatrladgm bebek kucuk degilmis dediler o kadar aglama sesinide duymadim bana gosterdiler mi onuda hatrlamiyoemBu imkansız tabiki. Çünkü dayanılcak katlanılcak bir acı değil. Karnını derini alttaki katları rahmini kesiyolar mümkün değil uyuşmadan yapmaları. Epidural veya spinal olmuşsun zaten. Bende oldum tek hissettiğin sana dokundukları filan. Okadar.
Dediğin gibi olsa ağrı şokuna filan girmen gerekirdi.
Benim 2. Doğum aynı korkuları yine yaşıyorum normal yaniArkadaşlar doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı... Bende sancı çekme korkusundan ziyade kan ve kesilme korkusu var... Normal doğum da vajinayı kesiyorlarmış beni ürpertiyor oranın kesilmesi bazen anüse kadar kesiyorlarmış aklım çıkacak gibi oluyor. O an uyuşacak orası acı hissetmeyeceğim ama ben kesildiğmi bilmek beni o düşünce çok garip yapıyor. Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç( Tabi normal doğum yapacağımın bi garantisi yok sezeryan ile yapma ihtimalimde var zaten bu defa da Sezaryenle olursa genel anestezi korkum var ayılamama korkusu... Ayrıca karnımın kesilip bağırsaklarımın dışarı çıkarılıp bebeğin alıncağıını duydum lokal anestezi olursa o ana nasıl dayancam önüme perde gererler mi (( Ya hissedersem.... Ayrıca kesik acısından oldum olası nefret ederim doğum sonra acı çekmekten de çok korkuyorum. Ama tabi anne olmak hiç kolay değill. Kimileri kolay doğum yapıyor kimileri de çok aşırı zor. Şans biraz sanırım Ama ben çok korkuyorum Bu korkuyu nasıl yenebilirim psikatriste gitmeden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?