doğumda kesilme korkusu...

İki sezaryan bir normal doğum yaptım. Yazdıklarını okuyunca ben bile korktum Allah aşkına bu kadar dert yapma. Düşünceleri at kafandan.

yok kesmediler rahat ol ama kesnce daha ağrısız oluyomuş. oranın acısı hiiç olmuyo ztn uyuşuyor hissetmiyosun sadece sancı çok oluyo karnında. ztn bi bahaneyle sezeryana alırlar seni emin ol.

Bağırsaklarını mı çıkarıyorlarmış? Sezeryan doğum yaptım bağırsaklarımı çıkardıklarını hiç düşünmemiştim. Keşke başlığı açmasaydım kızım bir yaşında dikiş yerim sızladı okuyunca
Ayrıca ameliyathanede Kocaman lcd ekran var fenalık geçirmen için ameliyatını oradan iZliyosun
Tabiki arada perde oluyor sevgili konu sahibi , ben kan alınırken bile mümkün değil bakamam. Ameliyatını izlettirmezler sana yani

Offf bu gerçek mi çok Korkuttunuz beni neden hemen bayıltmadılar

Bu imkansız tabiki. Çünkü dayanılcak katlanılcak bir acı değil. Karnını derini alttaki katları rahmini kesiyolar mümkün değil uyuşmadan yapmaları. Epidural veya spinal olmuşsun zaten. Bende oldum tek hissettiğin sana dokundukları filan. Okadar.

Dediğin gibi olsa ağrı şokuna filan girmen gerekirdi.

Normal doğum yaptım kesik de vardı ama abartılacak dayanılmayacak kadar bi ağrı yoktu.evet bi iki hafta oturamadım tuvalette zorlandım ama bu kadar büyütecek bi şey yok.rahat ol ki rahat geçsin.hayırlı doğumlar:)

Normal doğumda kesim yapılmaz ise o bölgenin barsaklara kadar yırtılma durumu var. Gerekli durumda kesilmesi şart.

yok öyle birşey rahat rahat doğumunuza girin çıkın çok fazla doğum hikayeleri dinlemeyin dünyada kaç milyar insan var hepimiz bir şekilde doğduk doğmaya doğurmayada devam edeceğiz

Aman ya büyütülecek birşey değil inan şuan boş yere korkuyorsun.

Kesiyi de doğum anında yanlışlıkla yırtılma olmasın diye yapıyorlar. Yırtık olursa dikmek çok daha zor oluyormuş.

4 dikiş oldu mesela benim ve 2 haftada geçti. İdrarda filan yanma vs. Hissetmedim ben asıl ondan korkuyordum. Sadece pozisyonunu değişirken biraz canım yanıyordu (otururken kalkınca, yatarken oturunca gibi)

Normal doğum yapacaksan zaten bir an önce bitsin de kurtulayım istiyorsun kesi mesi gözün görmüyor ayrıca çatal dedikleri bir koltuğa oturuyorsun ben ne kan ne neşter hicbirsey görmedim.

Allah sağlıkla sihhatle evladına kavuşmayı nasip etsin...

Valla kim korkuttuysa iyi korkutmus seni
rahim ici ile bagirsaklar ne alaka?
Bide vajinadan anuse kadar diye kesiyorlarmis diye gozunuzde kac cm lik canlandi ki?
Yani vajina anus arasi zaten kac cm
lutfen bukadar korkutmayin kendinizi dogum size anlatildigi gibi degil

Geçen p.tesi doğuran biri olarak biraz anlatayım ben spinal anestezi ile doğum yaptım.Can acısı yönünden çok despot biriyimdir, ameliyatta sakinliğim karşısında pek şaşırmışlardı hatta yansımadan izledim bile doğuma bende ilk başta bebişe bişey olur die çok korkuyordum lakin kısa surede herşey olup bitti uyguladıkları baskı biraz üzerine oturuyorlarmış gibi kesik falan hissetmiyorsun zaten herşeye bi şekilde katlanıyorsun ama ılk gece yürütmek için kaldırıyorlar ya o baya can yakıcı ama ertesi akşama doğru bi sıkıntı kalmıyor. bugun dikişlerim alındı bi aksilikte yok tek çözüm sakinlik olan hertürlü oluyor

Normal dogumu bilmem sezeryanla dunyaya geldi kizim
Lokal anestezi yapildi.aci tabi ki yok onune de perde geriliyo bi damla kan gormedim.sadece karninda hamur yoguruluyo gibi bi his.gozlerim fal tasi gibiydi valla ne yalan soylim ama bi daha girsem korkmam ben bi yerde aci cekmeyi bekledim .kizimi gorunce dunyalar benim oldu.gozlerini gorunce hep tanidigim hep bekledigim biri bakiyodu sanki bana.yanagima yaklastirdilar kokladim optum aglamayi birakti.aciymis korkuymus viz gelir tirs gider saglikla gelir umarim yavrun
Hicbisey gormez gozun

Canim hepsi yalan duyduklarinin bagirsaklar bebegin altinda olur neden cikarsinlar
2 sezeryan oldum hic bise hissetmedim sadece ayaga kalkarken acirdi e oda olsun yani ameliyat olduk borumu normal dogum yapti arkadasim diyo bebek cikti bende ne aci kaldi ne bise ilk dogumda bende normal istedim olmadi ikincide denedim sezeryan sonrasi vajinal dogumu kizim kiloluydu olmadi ama korkma cok güzel bi duygudur dogum yapmak hele dogar dogmaz memeye yapismasi var ya uyyyyy dayanamicam ücüncüyü yapacam ulennn

Birde Eger Doktor kendisi epiyotomi yapmazsa bebek cikarken zorlanmadan yirtilabilir hemde bir cok yerden ondan yapiyorlar arkadasim 3 bucuk Kilo dogurdu sadece 3 dikisi vardi

Offf bu gerçek mi çok Korkuttunuz beni neden hemen bayıltmadılar
Bebege ilac gitmemesi icin canim bebegin cikmasini beklediler yani çıktığını bile tam hatrlamiyorm korkma benimki sanssizlik iyi bi hastane doktor secersen oyle bisey olcagini sanmiyorm bide hissedip hissetmedigimi sorun dersn
Bu imkansiz derken yalan soylicek halim yok cok fazla canim yandi uyusmusumdur ama fazla degil cunku benle ayni hastanede dogum yapan arkadasima sordm benle 15 20 dk sohbet ettiler oyle basladilar dedi beni direk yatirip onumu kapattilar basladilar cok fazla bagirdim her kestikleri kati ayirdilar hissettm canim cok yandi zaten bayilttilar mi ben mi bayildm sonrasinda bilmyrm spinaldi bebegimi yanims getrdiler mi onu bile hatrlamiyorm uyandigimda ameliyathaneden cikariyolardi en son hatrladgm bebek kucuk degilmis dediler o kadar aglama sesinide duymadim bana gosterdiler mi onuda hatrlamiyoem

Benim 2. Doğum aynı korkuları yine yaşıyorum normal yani

Çok abartmislar arkadaşım ya niye bunları dusunup kendini yoruyosun ben kendiminkini soyleyim lokal anestezi ile dogum yaptım onume perde tuttular sadece doktorlarin kafasini goruyodum ve ben kesmeyin kesmeyin diye cirpinirken çoktan kestik bile hissetmiceksin demistim dedi şaşırdım çünkü hic bisey hissetmedim iyi yonu su dogumunda konusmalarinda şahidi oluyosun bebeğini goruyosun çok güzel bi duygu bende çok korkmuştum ama sonrasindada sezeryan skntim olmadi benim maşallah deyim neyse kendi kendini üzme bebegini dusun kime benzeyeceğini adını vs vs

Canım kesmeseler yırtılır o zaman asıl anüse kadar yırtılır. Düzgün bir kesi atılırsa dikişler ve doğal olarak iyileşme süreci daha çabuk olur. Hem kesin kesicekler diye bişey yok. Eltim 1 sene önce doğum yaptı dikişsiz..
Sezeryane gelince genel anestesi zor ama spinal rahat. Hiç hissetmiyosun. .araya perde de geriyorlar bişi görmüyorsun. Bağırsak çıkarma falanda yok. Yakın zamanda bu konuyu bir konuda yazmıştım eski mesajlarıma bakın ayrıntısı ike anlattım.

Bağırsaklar mi cikiyormus yok artık. Yani bizim bebek hareketleri diye hissettiğimiz bağırsak hareketleriymis demek!?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…