doğumda kesilme korkusu...

ay bu sezeryanı ne zannediyolar ya.. benim kv de çatır çatır doğurdum öyle uyuşturmadılar diye laf sokup durur ağzını yırtasım gelir.. tamamen ayağa kalkmam 10 günü buldu.. eğilip kalkmam 1 ayı buldu.. çektiğim sancıyı Allah biliyo.. afedersiniz ilk 1 hafta eşim taşıdı tuvalete bile.. benim ameliyat sonrası sondanın hortumunu altımda bırakmışlar.. vücuttan idrar 9 saat kadar çıkmayınca davul gibi şiştim dikişim zorlandı.. o yüzden yaşamayan bilemez boş boş konuşuyo aveller..

hıc hocanızın anlattıgı gıbı degıl kafanızı karıstırmıs
normal tabıkı en guzelı normalı o
ama sezeryan dogurana anne demem dıyerek nasıl bı vebale gırmıs o hocanın boynu altında kalır

Sezeryanla doğum yapınca kabızlık olur denmişti bu doğru mu

Arkadasim bir dikisli normal dogum, üc tanede epidural sezeryan oldum.
Hala saglamım ve psıkolojımde normal
Normal dogumdakı dıkıste uyusturmuyorlar ama o an acın ımurunda olmuyor çünkü bır an önce odana bebegının yanına gitmek istiyorsun.

Saçma sapan şeylere inanmayın Allah askına.anne olmak en güzel şey .dogumda tek odaklandıgın bebeginin sağlıklı olması oluyor

aynen
bızde ısterdık normal dogurup gayet rahat emzırebılelım tuvalete gıdebılelım ustumuzu gıyebılelım
sezeryanda gulemıyorsun aglayamıyorsun benı hıckırık tuttu allahım o dıkıs yerlerım
emzırmek cok zor oluyor
amelıyat sonucta yanı kolay mı
tırnagımız batsa canımızın agrısından duramazken ustelık ...

Normal doğumda çabuk iyileşip sezeryanda daha uzun iyilesildigi denmişti peki bi doğru mu

yoo ?
nıye kabız olunsun kı
eger su ıcmezde hamur ısı yerse yan gel osman olursa kabız olur sezeryanla ılgısı yok
Hani bağırsak çıkarılıp geri takılıyoruz o yuzden kabız olunuyor denmişti peki ameliyattan çıktık hastanedeyim diyelim benim o sirada ne yemem gerekiyor ve benim ne zaman yürüyebilmem yerinde bir zamanlama olur

Sezeryanla doğum yapınca kabızlık olur denmişti bu doğru mu
Bende iç hemoroid ve kabızlık daha önceden vardı.. doğum sonrası öğrendim ki barsak tembelliğim varmış.. 2 gün çıkamayınca doktor mecbur lavman yaptı.. sonrasında hiç bi sıkıntı yaşamadım çok şükür.. barsaklarımı çalıştıran gıdaları öğrendim.. buna göre yaşıyorum özen gösteriyorum bi sıkıntım yok hatta doğum sonrası daha iyi oldum..

Birde şunu demeden edemeyeceğim:doğum hiçbirşey değil canım sen aylarca gaz çıkarmaya çalışmaktan ,uyumamaktan kork:))

Normal doğumda çabuk iyileşip sezeryanda daha uzun iyilesildigi denmişti peki bi doğru mu
bu kısıye gore degısır
ben sezeryandan 3 gun sonra yerlerı supuruyordum
2 aylıktım tek basıma ev tasıdım ve yerlestım tasınmam ve yerlesmem toplam 5 gun surdu jet hızıyla

normal dogum yapan arkadasım benden sonra ayaga kalktı
bu tamamen kısıye gore doktora gore degısır bırazda sans meselesı

benım doktorum benı yormamak hırpalamamak derdındeydı
normal ıstesem herturlu dogurturdu ama bebegı benı rıske atmak ıstemedı
ıyıkıde sezeryan olmusum cunku megerse 38 cm kıstım varmıs sag yumurtamda tamamen alınmak zorunda kaldı normal dogursan senı ya da bebegı kurtaramazdık dedı
kızım suan 7 aylık hıc bı sorunumuz yok

Ben kan aldirirken korkup bayilcak dereceye gelen bi insanim ilk evlendgmde bi ay esimle iliskiye giremedm sezeryab yaptm mecburiyetten oğlumun basi yukardayfi ama kac kere acilma var mi diye alttan muayene ettiler sezeryanda onunu kapatiyolar sen gormuyosun ama ben cok aci cektim tam uyusmamism herkese sormuslar hissediyo msn diye bana soran olmadi igne yapildi yatrdilar direk basladilar kesmeye hep hissettm bagrdm kac kere bebek ciksn bayiltcaz dediler zateb bebek ciktiktan sonrasi bende yoj hatrlamiyorm ama cok cabuk iyilestm 3 gun surdu sadece sonra hep ayaktaydim hic yatmadm

Hani öğrendim yazmışsınız ya bağırsakları cçalıştıran gıdaları öğrendim diye onlar nelerdi

hastane yemen gereken yemeklerı getırıyor zaten
ben ılk 2 ay gaz yapıcı nohut kuru fasulye flan yemedım herzamankı beslenmeme devam ettım aynı sekılde
benım belden uyusturma oldu sezeryanım uyanıktım yanı
6 saat sonra ayaklarımın uyusuklugu gectı 7 saat sonra falan ılk ayaga kalkısım oldu
her 2 saatde bı yurudum yurudukce acılıyorsun
sezeryan olursan bol bol yurumen gerek dıkıs yerın hassas oluyor yurudukce daha ıyı hıssedıyorsun

Kişiye göre değişir o sezeryan olup ertesi gün ayaklananları çamaşır yıkayıp ev işi yapanları da biliyorum.. o yüzden bu telaş boşuna.. o sıkıntılar acılar bebekten kıymetli olmuyo.. dayanılmıycak bi şey olsaydı 2.yi istemezdim :)

MAŞALLAH ALLAH C.C bağışlasın

Hani öğrendim yazmışsınız ya bağırsakları cçalıştıran gıdaları öğrendim diye onlar nelerdi
Bu da her bünyeye göre değişir.. kabız gibi olursam süt barsaklarımı bozar mesela.. bazılarını da kabız yapar.. herkeste farklı oluyo.. onun dışında lifli gıdalar.. sebze yemekleri tüketiyorum.. zaten yeterince yağlı yemek yerseniz ve yeterince sıvı alırsanız kabızlığın bi nebze önüne geçebiliyosunuz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…