doğumda kesilme korkusu...

O kadar korkunç bişey olsaydı milyonlarca kadın doğurmazdı. Hatta bir sürü çocuk doğuran kadınlar var, o tecrübeyi bildikleri halde tekrar yaşamayı seçiyorlar. Demek ki olağanüstü bir acı değil. Belki bu şekilde düşünmek yardımcı olur. Sezaryen, normal doğum iyileşme sürecine gelince, sezaryen her şeyden önce bir ameliyattır. Vajinal doğumdan tabii ki daha uzun, daha meşakatli bir süreç iyileşme süreci. Ama abartmamak lazım.

çok pimpiriksiniz sizin gebeliğinizi ve doğumunuzu düşünemiyorum..
Mesela hamileyken duş alırken ayakta duş almamaya özen göstereceğim o hoca ayakla almak daha sağlıklı oturarak alınca enfeksiyon kaparsınız demişti ama bu konudada dinlemeyeceğim çünkü anlambilim banyosu dardı evlendikten sonra hamileyken duşu sürekli ayakta almıştı ve hamileliğin 6 yada 7. Ayında doğra riski olmuştu çünkü bebek aşağıya doğru kaymıştı son aylarında evinde temizlik bile yapmadı son 3 ay evinde toz bile alması biz gittik yaptık bazende temizlikçi kadın çağırdı riskli diye el üstünde tuttuk yani pinpirikli oluşum belki de ablamda oluptolupta bendede risk olursa korkusu aklıma yerlesti böyle yani

Anüse kadar kesildiğini kim söyledi :)) epidural normal yaptım 5 tane daha yaparım 3 kat daha fazla gelirim olsaydı :))
2 dikiş dıştan 3 dikiş içten oldum maşallah. Buda parmağını bıçakla kesmen gibi bişey.
Sonrasında ağrım olmadı ilk gece hastanede koridorda dolanıyodum.
Sadece batikon kullanımını aksatma hastabezi pişik yapıyor. Ben bilmediğinden batikonu ilk gün çok kullanmadım pişik gibi oldu tek o sıkıntı verdi.
Sezeryandan ama korkuyodum ben çünkü daha çok kesi var ve ağrısı daha çok olabiliyor.
Gerçi hepsi kişiye göre değişiyor
Sen iyi düşün iyi olsun hiç korkma o an paha biçilemez..

Olumsuz doğum hikayeleri dinlememekle başla işe..
Nette de okuma..
Önüne perde oluyor sezeryanda görmüyosun bişey.. Ayrıca sipinal aneztezi yaptırırsın bişeycik olmaz Allah'ın izniyle.. Hem bebeişini görürsün hem daha çabuk kendine gelirsin..
Normali bilmem ama. Kesi bebeğin iriliğine ve doktorun profesyonelliğine göre değişir.. Hayırlısı olsun
Sağlıkla alalım bebişlerimizi

Vajinanın ağzına kesik atıyorlar. Pek hissetmiyorsun kendini bu kadar germe şuna yoğunlaş adı üstünde normal doğum. Sezeryan olursan da o kesikleri hissetmeyeceğim bile de ve bol bol dua et. Allah yardımcın olsun, o ne güzel vekildir.

Epidural normal doğum mu yaptınız ?

sezeryan oldumepidural, berbattı,inanılmaz acı çektim, sonrası acayip acılar çektim, acıdan ağladım resmen,3 gün sürdü, ayağı kalkmam desteksiz yatıp kalkmam 20gnübuldu diyebilirim,kötüydü,kimsenin dediği gbi basit de değildi, karnımkesikdoktor kalkyürüdiyor,ikiye ayrılıcamdiye korktum

Sezeryanda 2 kere keaildim inan o kadar da korkacak birşey yok. Tabiki sonrasında biraz ağrı sızı oluyor ama ölecek kadar değil. Öyle bağırsak falan da çıkmıyor dışarı .kesiği atıp hemen bebeği çıkartıp,plasentayı alıp tekrar güzelce dikiyorlar. Zaten bebeğin çıkması 1 dakika içinde oluyor. Hem genel hem lokal anestezi oldum. İkiside hemen hemen aynı ama tercih sorulsa lokali tercih ederim. Bazı şeyleri doktoruna bırakacaksın. Doğum neyi gerektiriyorsa onu uygulayacaklar. Ayrıca yani bebeği içinde tutamayacağına göre eninde sonunda çıkacak. Kendini korkutucu hikayeler dinler veya okursan daha çok korkarsın ve korkunun sana bir faydası olmaz. İçini ferah tut. Allah hayırlısı ile doğurmayı nasip etsin.

Canim kesinin sebebi yirtilma olmasin diye sen zaten kesik atilmasini falan hissetmiyorsun benim sancim 3 saat surmustu o da normal adet sancisinin fazlasi gibi yani farkli bir agri yok oyle bagirip cagiracak bi sanci olmuyo tabi bende olmadi belki baskalarinda oluyordur vajinadaki kesigin agrisida 3 gunde cok cok azaliyo yani abartilicak bisey yok negatif dogum hikayeleri falan okuma video seyretme bence bol bol yuruyus yap dua et insallah dogumun kolay olur canim

Umarım normal doğum yaparsın harikabir duygu o anı yaşamak hemen bebeğini kucağına alıp ayaklanmak filan çok iyi . Hiç korkma düşünme hazır oldugunda bebek kendi ne yapacaksa yapıyor sen zaman nasıl geçti hatırlamayacaksın bile evet yeterince açılma olmazsa kesiyorlar ben kendim kestirmiştim hatta ebeye kes beniii kes beni diye bağırmıştım. Sonrası kolay sen bebeği kucağına alıyorsun onlar dikiş atıyorlar hoppp bitti yürü gez dolaş birşey olmuyor

kafanıza takmayın bunları ben sizdende çok korkardım doğumumda çok zor geçti kesildim dikildim vs :) ama hiç biri aklımda değil şuan bebeğime bayılıyrm keşke daha önce doğursaydm diyorum

Benim de en büyük korkum ki niye bilmiyorum ameliyat sırasında olağan dışı bir şey gelişir savaş deprem falan gibi orda öylece kesilmiş bir halde kalakalarim. insanın aklına neler geliyor. Bir de ben strese girince çok konuşuyorum. Ilkinde spinal ikincide epidural oldum. Ilkinde acil aldıkları için anlayamadan ameliyattaydim zaten. Dikerlerken konuştum durdum midem bulanıyor çok kötüyüm kusacam falan ikincide de daha başlamadan midem bulanır benim bacaklarım bir tuhaf falan. Neyse bebeği alınca uyutmuslardi.kısacası korkuyoruz ama geçip gidiyor. Sonuçta hiç bir sıkıntı olmadı çok şükür . Biraz da hamilelik psikolojisi sanırım.

Epidural normal doğum spinal sezeryan diye bisey var iyice arastir paranoyak olursun bak bende hamileyim korktum valla ...

Ben sade normal istiyorum benimde cnm çok tatlı ama yapicak bisi yok o tatlı şey için değer ...

Ve bol bol egzersiz yap ben kiloluyum baya hemde hiç korkmuyorum ilk gebelik onun kokusunu duyunca herşey geçer eminim.bundan ...

Bu arada pilates yapıyorum vakit buldukça yürüyorum esimle ...

Korkma sakin hayal et sadece ...

3 aylık hamileyim zaman nasıl gecixek bilmiyorum bu 3 ay 3 yıl gibi geldi ...

Ben doktorumla konuştum kesilmesini istemediğimi açılmasıjı beklemrsini cok zorunlu olursa yana doğru kesik atmasını matkata doğru yapmamasjnı yoksa dava acacagımı belirttim uzun uzun konuşma yaptık doktorumla bence sizde doktorunuza bu korkunuzdan bahsedin eger acılma olurse kesmeleeine gerek bile kalmıyor ama doktor beklememk için yapıyor yurt dışındaki oranlardan daha yüksek bizde kesmeler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…