- 14 Haziran 2016
- 1.207
- 520
- 23
AaaaBebeğin gazı ayol
Aaaabende benim sandım ameliyet yeri mi açılıyor yoksa diye korktum
Mesela hamileyken duş alırken ayakta duş almamaya özen göstereceğim o hoca ayakla almak daha sağlıklı oturarak alınca enfeksiyon kaparsınız demişti ama bu konudada dinlemeyeceğim çünkü anlambilim banyosu dardı evlendikten sonra hamileyken duşu sürekli ayakta almıştı ve hamileliğin 6 yada 7. Ayında doğra riski olmuştu çünkü bebek aşağıya doğru kaymıştı son aylarında evinde temizlik bile yapmadı son 3 ay evinde toz bile alması biz gittik yaptık bazende temizlikçi kadın çağırdı riskli diye el üstünde tuttuk yani pinpirikli oluşum belki de ablamda oluptolupta bendede risk olursa korkusu aklıma yerlesti böyle yaniçok pimpiriksiniz sizin gebeliğinizi ve doğumunuzu düşünemiyorum..
Epidural normal doğum mu yaptınız ?Anüse kadar kesildiğini kim söyledi :)) epidural normal yaptım 5 tane daha yaparım 3 kat daha fazla gelirim olsaydı :))
2 dikiş dıştan 3 dikiş içten oldum maşallah. Buda parmağını bıçakla kesmen gibi bişey.
Sonrasında ağrım olmadı ilk gece hastanede koridorda dolanıyodum.
Sadece batikon kullanımını aksatma hastabezi pişik yapıyor. Ben bilmediğinden batikonu ilk gün çok kullanmadım pişik gibi oldu tek o sıkıntı verdi.
Sezeryandan ama korkuyodum ben çünkü daha çok kesi var ve ağrısı daha çok olabiliyor.
Gerçi hepsi kişiye göre değişiyor
Sen iyi düşün iyi olsun hiç korkma o an paha biçilemez..
Umarım normal doğum yaparsın harikabir duygu o anı yaşamak hemen bebeğini kucağına alıp ayaklanmak filan çok iyi . Hiç korkma düşünme hazır oldugunda bebek kendi ne yapacaksa yapıyor sen zaman nasıl geçti hatırlamayacaksın bile evet yeterince açılma olmazsa kesiyorlar ben kendim kestirmiştim hatta ebeye kes beniii kes beni diye bağırmıştım. Sonrası kolay sen bebeği kucağına alıyorsun onlar dikiş atıyorlar hoppp bitti yürü gez dolaş birşey olmuyorArkadaşlar doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı... Bende sancı çekme korkusundan ziyade kan ve kesilme korkusu var... Normal doğum da vajinayı kesiyorlarmış beni ürpertiyor oranın kesilmesi bazen anüse kadar kesiyorlarmış aklım çıkacak gibi oluyor. O an uyuşacak orası acı hissetmeyeceğim ama ben kesildiğmi bilmek beni o düşünce çok garip yapıyor. Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç( Tabi normal doğum yapacağımın bi garantisi yok sezeryan ile yapma ihtimalimde var zaten bu defa da Sezaryenle olursa genel anestezi korkum var ayılamama korkusu... Ayrıca karnımın kesilip bağırsaklarımın dışarı çıkarılıp bebeğin alıncağıını duydum lokal anestezi olursa o ana nasıl dayancam önüme perde gererler mi (( Ya hissedersem.... Ayrıca kesik acısından oldum olası nefret ederim doğum sonra acı çekmekten de çok korkuyorum. Ama tabi anne olmak hiç kolay değill. Kimileri kolay doğum yapıyor kimileri de çok aşırı zor. Şans biraz sanırım Ama ben çok korkuyorum Bu korkuyu nasıl yenebilirim psikatriste gitmeden...
kafanıza takmayın bunları ben sizdende çok korkardım doğumumda çok zor geçti kesildim dikildim vs :) ama hiç biri aklımda değil şuan bebeğime bayılıyrm keşke daha önce doğursaydm diyorumArkadaşlar doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı... Bende sancı çekme korkusundan ziyade kan ve kesilme korkusu var... Normal doğum da vajinayı kesiyorlarmış beni ürpertiyor oranın kesilmesi bazen anüse kadar kesiyorlarmış aklım çıkacak gibi oluyor. O an uyuşacak orası acı hissetmeyeceğim ama ben kesildiğmi bilmek beni o düşünce çok garip yapıyor. Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç( Tabi normal doğum yapacağımın bi garantisi yok sezeryan ile yapma ihtimalimde var zaten bu defa da Sezaryenle olursa genel anestezi korkum var ayılamama korkusu... Ayrıca karnımın kesilip bağırsaklarımın dışarı çıkarılıp bebeğin alıncağıını duydum lokal anestezi olursa o ana nasıl dayancam önüme perde gererler mi (( Ya hissedersem.... Ayrıca kesik acısından oldum olası nefret ederim doğum sonra acı çekmekten de çok korkuyorum. Ama tabi anne olmak hiç kolay değill. Kimileri kolay doğum yapıyor kimileri de çok aşırı zor. Şans biraz sanırım Ama ben çok korkuyorum Bu korkuyu nasıl yenebilirim psikatriste gitmeden...
Ben doktorumla konuştum kesilmesini istemediğimi açılmasıjı beklemrsini cok zorunlu olursa yana doğru kesik atmasını matkata doğru yapmamasjnı yoksa dava acacagımı belirttim uzun uzun konuşma yaptık doktorumla bence sizde doktorunuza bu korkunuzdan bahsedin eger acılma olurse kesmeleeine gerek bile kalmıyor ama doktor beklememk için yapıyor yurt dışındaki oranlardan daha yüksek bizde kesmelerArkadaşlar doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı... Bende sancı çekme korkusundan ziyade kan ve kesilme korkusu var... Normal doğum da vajinayı kesiyorlarmış beni ürpertiyor oranın kesilmesi bazen anüse kadar kesiyorlarmış aklım çıkacak gibi oluyor. O an uyuşacak orası acı hissetmeyeceğim ama ben kesildiğmi bilmek beni o düşünce çok garip yapıyor. Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç( Tabi normal doğum yapacağımın bi garantisi yok sezeryan ile yapma ihtimalimde var zaten bu defa da Sezaryenle olursa genel anestezi korkum var ayılamama korkusu... Ayrıca karnımın kesilip bağırsaklarımın dışarı çıkarılıp bebeğin alıncağıını duydum lokal anestezi olursa o ana nasıl dayancam önüme perde gererler mi (( Ya hissedersem.... Ayrıca kesik acısından oldum olası nefret ederim doğum sonra acı çekmekten de çok korkuyorum. Ama tabi anne olmak hiç kolay değill. Kimileri kolay doğum yapıyor kimileri de çok aşırı zor. Şans biraz sanırım Ama ben çok korkuyorum Bu korkuyu nasıl yenebilirim psikatriste gitmeden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?