doğumda kvlerde kalmak istemiyorum kendi evimde yatmak istiyorum

o zaman daha iyi çocuğunun evinde düzeni olduğunuda söyleyebilrisin, sen gitme onlarda gelmek istemiyorlarsa gelmesinler... annenler gelmez mi yanına?

yok annem başka bir ilde kardeşlerim var okuyor yaşlı babaannem var gelemez yani gelme durumu yok

canim belkide esin ona soylemistir kayinvalidende kalmayacagini oda ona istinaden insanlara oyle soyluyordur sonucta sen esine kalmam orda demissin ki sonuna kadar haklisin sakin kalma lohusa halinle derdine ne? valla is basa dusunce allah sabrini oyle bir veriyor ki zamaninda analarimiz ninelerimiz hep mi baskasindan yardim almis dogurup tarlaya gidenler olmus benim bir komsum dogurdu kaynanasi geldi 4 gun durup gitti bu kadar gerisini kizcagiz yapti ve oyle tecrubesizdi ki ben o zaman 4 aylik hamileydim 2. kizima ve iner onun bebegini yikardim hep yikayamazdi bile ama noldu buyumedi mi buyudu gitti iste allah yardim ediyor merak etme... normalde bile anlasamadigin bir insanla lohusalik gibi hassas bir durumda neden bir arada kalasin ki? sacma....

ya işte bende bunu anlamıyorum ,normalde anlaşamadığım bir insan ,neden birarada kalayım ben bu kadınla..ama onların amaçlarıda benim orada kalmam değil zaten benim orada kalmayacağımı biliyorlarya beni kötü gösterip amaçları laf çıkarmak

Kayınvalidede kalmak istememekte haklısınız.
İnsan yeni doğum yaptığında annesi ile daha rahat ediyor.
Eşinize veya kayınvalidenize annem gelip evimde bakıcak bana,daha rahat ederim dersiniz konu kapanır.

Ama olayların geldiği nokta çok komik.
Kayınvalidenizin ''gelsin bende kalsın'' demesi bir kibarlıktır.
Kadın belki iyi niyetle yaklaşmış ama siz hemen art niyet arıyorsunuz.
Eşinize kayınvalidenizle kalmayacağınızı söylemişsiniz ,muhtemelen oda gidip annesine söylemiştir.
Kayınvalidenizin etrafa bunu söylemesi belki ''dedikodu '' sayılabilir ama iftira değil .
Bence sizde kayınvalideniz sözkonusu olduğunda herşeyde art niyet aramaya meyillisiniz.

Bu sorunu ancak esın çözebilir ama o da arayı yumusatip sana yardımcı olacağına ortalığı daha da karıştırmış.esin ve kvden mantıklı düşünseymis dogum kadar önemli olan bir konuda kararı sana bırakırlardi.bende 4,5 ay once dogum yaptım kendi annemde bile kalmadım iyikide kendi evimde kaldım.lohusa olacaksın bebeğini emzirmek icin kayınpederinle kose kapmacami oynayacaksin cok yardım etmek istiyorsa kendisi sizde kalsın onun niyeti bence dogum olmadan dısını gösterip ben buradayım demek.benim kayınvalidem melek ya kızım yardıma ihtiyacın varmı der hiç lafını duymadım şimdiye kadar anne dediğin cocuklarının mutluluğu icin yerine gore hareket etmeli köstek değil destek olmalı o zaman kendisini sevdirir de saydirirda

senin yerinde olsam, kayınvalideyi haksız çıkartırdım..ama orda kalmamızı istediğine ortalığı karıştırdığına,bukadar beni üzdüğüne onu pişman ederdim..

madem orda kalmamı ısrarla istiyor,kalırdım abi..
ama doğumdan sonra bir kez olsun ayağa kalkmazdım..çocuğun altını bile ona değiştirtirdim..oram arıyor buram ağrıyor diye sızlanırdım.geceleri çocuğa baktırtırdım..ve ben yerimden kımıldayamıyorum çok ağrım var bu odada kalsan iyi olur diyerek aynı odada kalırdım kaynanayla..gece uykusuda olmazdı kadının..

sızlanmaya surat asmaya başladığında da siz ısrar ettiniz bende geldim..ben böyle olacağını bildiğim için kimse yük olmıyım diye burda kalmak istememiştim..ama yanlış anlaşıldığımı görünce geldim kalmaya..ama bakıyorumda haklıymışım..neyse daha fazla yük olmayalım biz der kendi evime geçerdim..

sonuç olarak ben dinlenmiş olurdum..ve haklı durumuna geçirmiş olurdum kendimi..
kaynanada yorgun bitap düşmüş ve haksız duruma düşürmüş olurdu kendini..

ve böylece ben galip çıkardım..birdahada gelin kalın demeye korkardı..

yani demem o ki,herkesi kendi silahıyla vurmak en mantıklısı..yoksa nekadar laf anlatırsan anlat,nekadar ağlarsan ağla sesini kimse duymaz ve üzülen sadece sen olursun..

Son düzenleme:
kayınvalidenin hangi niyetle sana gel evimde kal dediğini bilmiyorum ama annem gelip bakamaz diyorsun kaynananın evini de sen istemiyorsun peki o zaman sana kim bakacak. ilk bebeğin sanırım birkaç günlüğüne de olsa yanında birileri olmalı yoksa çok zorlanırsın canım

kayınvalidenin hangi niyetle sana gel evimde kal dediğini bilmiyorum ama annem gelip bakamaz diyorsun kaynananın evini de sen istemiyorsun peki o zaman sana kim bakacak. ilk bebeğin sanırım birkaç günlüğüne de olsa yanında birileri olmalı yoksa çok zorlanırsın canım

ben kv gelsin benim evimde bana baksın diyorum..ben orda kalmam diyorum,ama kv yok ben gelemem o gelsin diyor

Bu sorunu ancak esın çözebilir ama o da arayı yumusatip sana yardımcı olacağına ortalığı daha da karıştırmış.esin ve kvden mantıklı düşünseymis dogum kadar önemli olan bir konuda kararı sana bırakırlardi.bende 4,5 ay once dogum yaptım kendi annemde bile kalmadım iyikide kendi evimde kaldım.lohusa olacaksın bebeğini emzirmek icin kayınpederinle kose kapmacami oynayacaksin cok yardım etmek istiyorsa kendisi sizde kalsın onun niyeti bence dogum olmadan dısını gösterip ben buradayım demek.benim kayınvalidem melek ya kızım yardıma ihtiyacın varmı der hiç lafını duymadım şimdiye kadar anne dediğin cocuklarının mutluluğu icin yerine gore hareket etmeli köstek değil destek olmalı o zaman kendisini sevdirir de saydirirda

evet cnm bende onu diyorum işte,kararı ben değil eşim ve kv veriyor..insan kendi evinde rahat eder diyorum dinletemiyorum ,üstelik onların evide sobalı

Madem boyle bir durum var o zaman kartlarinizi acik oynayin.
Acin telefon sorun,
Anne neden bana teklif bile etmedigin halde boyle konusmalar duyuyorum diye sor.
Sobali evde cok zorluk cekecegini soyle.
Banyo yapilacak, lohusasin sikintilarin olacak.
Ayri bir oda lazim.
Sobali evde bunlar cokk zor olur.
Inatlasmak yerine kv nede bu sekilde anlatabilirsin.
Anne sende yasadin beni anla diyebilirsin.
Esinede bu sekilde anlat durumu.
Olay inada bindikce daha da ustune gelecektir.
Ozellikle annen yanina gelemeyip yine kv nin yardimina muhtacsan isleri guzellikle halletmelisin.

Son düzenleme:
Bebegımız dogdugunda gurbette tek basımızaydık esımle. hıc kımseler yoktu. oyle rahat oluyorkı anlatamam. kımseye ıhtıyacınız yok. hanı cok ıstıyosa gelsın 1
- 2 gun kalsın yanımda ben oraya gıdemem deyın. Bır de esınız annenıze tepkılı anladıgım kadarıyla burada paylasmadıgınız baska olaylar olmus sanırsam. olaya tek taraflı bakmamaya calısın. Bebek onemlı su anda.

bebeğim yok henüz ama benim kayınvalidem de ara ara laf arasında söylemişti bir gelin doğum yaptı mı kaynanasının evinde kalır diye....yani allah nasip eder de olursa aynı durumla ben de karşı karşıya kalacağım...

Valla böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum,tabiki doğum yapınca kendi evine gidecek duşunu alacak rahat rahat yatağında uzanacak ve emzirecek,uyuyacak.Kayınvalide de yardımcı olmak için gelecek yemek,ev işleri vs ilgilenecek bu böyledir bizde.annemde kayınvalidemde gündüzleri bendeydi bi süre çokta yardımcı oldular haklarını ödiyemem yok ama yardımcı olmayıp ortalığı karıştırmaksa maksadı gelmesin kimse otursun oturduğu yerde lahusayıda üzmesinler:19::19:

ben kv gelsin benim evimde bana baksın diyorum..ben orda kalmam diyorum,ama kv yok ben gelemem o gelsin diyor
KV nin size gelip kalması en münasip olanı. Bebek eşyaları sizin evde zaten. Bence konuşarak ikna edebilirsiniz. En başta istemiyorum demek yerine telefon edip "anne güzel düşünmüşsün ama bize gelsen her açıdan daha rahat olur" deseydiniz daha makul olurdu. Sonuçta şu durumda siz ona muhtaçsınız

kızlar ne olurya bir akıl verin ..şimdi benim doğumuma az bir zaman kaldı ve biz kvlerle aynı ildeyiz... ama biz ilçesinde kalıyoruz kendisi ilinde kalıyor ,bana doğumda benim evimde kalsın diyormuş henüz benim yüzüme söylemedi ama arkamdan eşime görümceme anneme dahi söylemiş ...ama ben bunu eşime daha önce söylemiştim ,kesinlikle kendi evimde kalmak istiyorum diye ,eşimde sesini çıkarmamıştı ,ama sanki eşimide etkilemişler gibi..birde bu kv gidip ona buna ben geline benim evimde kal dedimde o istemedi diyede yalan söyleyip beni kötülemiş ,halbuki ne yüzyüze nede telefonda bana gel benim evimde kal demedi ,kal deseydi bile kalmam derdim ama .neden iftira atıp beni kötülemeye çalışıyor onu anlamadım ..birde benim bununla hiçbir zaman aram iyi değildir ...bana evimde kalsın demeside kesinlikle benim onun evinde kalmamı istediyinden değil ,arada başka sorunlarda var ,herneyse gıcıklığından yapıyor ,çünkü benim kalmak istemeyeceyimi biliyorya ondan gelsinde burda kalsın diyor ...yani şunu söylim kızlar bu kadın kesinlikle iyi niyetli bir kadın deyil aşırı derecede birde kıskançlık var ..şimdi kızlar ben kv benim arkamdan söylediklerini duydum ,neymiş işte ben ona benim evimde kal ben sana bakarım iyi ol ondan sonra evine git dedimde o kalmıcam demişde kalmam demişte falan filan..külliyen yalan üzerime iftira atmış kesinlikle aramızda böyle bir konuşma geçmedi..ha söyleseydi eğer hayır anne ben kendi evimde kalıcam derdim ama, anlamadığım böyle bir iftira neden atmış üzerime ...ve benim kendi annemde bana tel açıyor kızım sen neden böyle söylemişsin kadına falan filan ,bende söylemediyimi söyleyip annemle konuşup telnu kapattım ama çok sinirlendim ve gidip eşime patladım..eşim olacak ......... bana senin annen neden böyle fesatlık yapıyorda neden sana söylüyorda dedikodu yapıyorda aramızı bozuyor diye üzerime bağırdı ve çok kötü tartıştık ...halbuki zavallı annemde bana kızıyor kızım neden böyle birşey söyledinde gidip kvlerde kal diyor ...kızlar aramızda kv çok sorunlar oldu kesinlikle orada kalmak istemiyorum ...ama şunu söylim kesinlikle annem iyi niyetinden telfonda bana bunu söyledi ...ama eşim her fırsatta annemi birşeyini yakaladığında hemen senin annenler dedikoducu fesat aramızı bozuyor diyor ama kendi annesinin yaptıklarını görmezden geliyor ,sinirden şuan ağlıyorum ya benim kocam olacak adam neden böyle inanın dünya karşımda olsun eşim yanımda olsun istrdim ama yok tam bir anne düşkünü kardeş düşkünü çıldırıcam bir akıl verin ne olur

e seni arayıp söylememiş ki neden dert ediyorsun..Böyle bir konuyu duymamış gibi davransana neden kocanada söylüyosun ki..Kocalar anne ve kızkardeşleri hakkında söyleneni asla kabul etmezler buna da şaşırmadım. bu heryerde böyle..Bence sen kocanı karşına alacağına yanına al son söz sizde biter gitmezsen kimse zorla götürecek değil ya..kimse de birşey diyemez bence..

aslında ne biliyomusun arkadaşım biraz yüzsüz olmak gerek!!
kal mı dedi..gidip kalacaksın inadına,allattan alattan burnundan getireceksn kal dediğine pişman olacak..
aahh aahh ama şu yüzsüzlük işini bende yapamıyorum

çok sinirlendm var ya şuan okuyunca kendimi senn yerine koydum
valla yüzsüzlük nasıl yapılır öğrenmek gerekir..iki yüzlü olmayınca kimseye yaranamıyorsun yaa

seni çok iyi anladım annen iyi niyetli ama yanlış anlaşılmış..haksızlığa gelemiyorsun sende..
ama belki eşin sana ders vermek için öyle demiştir..çünkü farkında olmadan sende annesini kötülüyorsan

Son düzenleme:
Hee benim babaannem de gelmiş güya ben doğunca anneme yardım edecek!
Anneme sesleniyormuş odadan nerde benim çarşafım? diye..
Sonrada babamla birlikte aynı oda da uyumuşlar, annem de benimle yatak odasında.
:ssz:

Son düzenleme:
Arkadaşım bu sorunu emin ol bende yaşadım.Kvdem eşime demiş anneme demiş herkeze demiş ama bir benim haberim yoktu :) Eee bende bunu annemden duyunca şaşırdım ben niye bilmiyorum diye.Benimde en nefret ettiğim şey benden habersiz iş edilmesi ve yapılması.Hiç ben o konuyu açmadım baktım birgün kvdem açtı yok ben size yatak ayarlıyacağım yok böyle şöyle iyi güzelde zaten alt alta kalıyoruz.Uzak olsak anlarım hani belki benim için zor olur diye..Yok anne dedim ben kendi evimde rahat olurum hem benim gelen gidenim fazla olur burda rahat edemem.Heleki duş alamam.İyi peki dedi Sustu :) yani anlıyacağın herkezin başına geliyor ben takmıyorum artık yok dedim mi yok oluyor.Yoksaa bişey demesem dediği olcak.Kendin nasıl istiyorsan öyle yaşa.Ama onlara karşı saygını yitirme.Aranı bozmamaya çalış sadece istemediğin şeylerin zorla yapılamayacağını kabullendir.

İstemiyorsan istemiyorsundur canım..Böyle demiş söyle yapmıs esimi etkilemiş gec bunları.Konuyu sana acarlarsa "hayır" de kararlı oldugunu göster..Bir anda iyilik meleğimi oldu kayınvaliden..Hic sevmiyorum düşüncesiz insanları.

Son düzenleme:
Logusayken 10 gün kv de kaldık anladimki evim evim güzel evim. İnsanın kendi evi gibisi yok. Logusayken yardıma ihtiyacın var ama kendi evinde daha rahat olursun. Kendi annenin gelip sende kalma imkanı varsa öyle yap en iyisi.

Back
X