• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumda özel mi devlet mi daha iyidir

morkalpppp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2016
34
-34
86
28
Kızlar merhaba biz eşimle çocuk düşünüyoruz fakat ben eğer olursa özelde yapmak istiyorum eşim ve aileside devlet daha güvenilir kafasında bende hani sonuçta ilk çocuk odayı süsleyeyim her anımda eşimde yanımda olsun istiyorum tabi özel fiyatlarıda uçtu ama. Düğündeki takılan bileziği bozdurup doğuma yatırmam mantıklı olur mu sizce 🤦🏻‍♀️

Kızlar merhaba biz eşimle çocuk düşünüyoruz fakat ben eğer olursa özelde yapmak istiyorum eşim ve aileside devlet daha güvenilir kafasında bende hani sonuçta ilk çocuk odayı süsleyeyim her anımda eşimde yanımda olsun istiyorum tabi özel fiyatlarıda uçtu ama. Düğündeki takılan bileziği bozdurup doğuma yatırmam mantıklı olur mu sizce 🤦🏻‍♀️
Bence özele gerek yok 2 normal dogum yaptım devlette inanın devlet eskisi gibi değil özelden pek farkı yok odaları vs hepsi çok iyi ablam bu dogumda yanımdaydı hayran kaldı düzene, özenlerine falan sonuçta sıkıntıyı her şekilde ben çekiyorum niye ekstra özele para vereyim ki diye düşünen biriyim çok ekstrem özele ihtiyaç duyulan Bi durum yoksa gereksiz geliyor bana

Devlet hastanesi değil de Şehir hastaneleri çok iyi ( o da devletin)
Yoksa eger özeele gidin

Bu arada o da süslemek ffilan çok güzel bişey değil

Gebeliğiniz riskli olursa özeller devlete sevkediyor ama normal bir gebelik geçirirseniz özelde gayet rahat edersiniz
Devletin dezavantajı doğumu ebeler yaptırıyor doktor çok acil bişey olmadıkça gelmiyor ebeler de malum nasıl davrandıkları

Doğum o kadar romantik bir şey değil yalnız. Onun haricinde gebelik durumu, bebeğin durumu, erken mi doğacak zamanında mi, bulunduğunuz şehirdeki imkanlar gibi tonla değişen var. Ama gerçekten zaruri bir durum yoksa bilezik bozdurup da özel hastaneye vermezdim
İlle özele gidecekseniz paranızı doktorun uzmanlığına, ekipmanları kaliteli bir hastaneye harcayın. İnstagram sosyal medya görgüsüzlerine özenip bilezik bozulmaz.

Bence özele gerek yok 2 normal dogum yaptım devlette inanın devlet eskisi gibi değil özelden pek farkı yok odaları vs hepsi çok iyi ablam bu dogumda yanımdaydı hayran kaldı düzene, özenlerine falan sonuçta sıkıntıyı her şekilde ben çekiyorum niye ekstra özele para vereyim ki diye düşünen biriyim çok ekstrem özele ihtiyaç duyulan Bi durum yoksa gereksiz geliyor bana
Ben hastane eve yakın kendi kendime kolayca gidip gelirim muayeneye diye özel tercih etmiştim. Fiyatlar da öyle çok yüksek değildi. Devlet kalabalık oluyor sıra bekleyemem falan diye düşündüm yalan yok 😅 ama tabii bu imkanlara göre değişir işte. Mesela görümcem şehir hastanesinde yapmış. Özelden daha konforlu bakmışlar.

İlla özel olmak zorunda değil eğer maddi durumunuz elveriyorsa gidin ama bunun için bilezik bozdurmayın tabi insan eşinin yanında olmasını istiyor ama özeller ciddi ciddi pahalandı eğer imkanınız varsa hamile kalmadan Anadolu sigortadan tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırın 1 yıl geçerli hem doğum hem 10 muayene içinde ben Şubat ayında 5bin liraya yaptırmıştım taksit taksit ödüyoruz sadece 1 kontrolüm 450 lira doğum desen 10-12 bin lira

ben ozelde yaptım ama devlette de yapsam cok sevdıgım bı dr um cok tatlıs hemsıreler de vardı. ozel oda ıstedım ben. ve yol gecen hanı gıbı olmayan bı bölüm. devlet hastanesı tıklım tıklım. guler yuzlu ebe hemsıre olmazsa zaten zor olan bı dogum surecı yorucu daha da kotulesıyo. senın bulundugun sehırdekıler onemlı... bazen ozel e gıdıyosun paramızla rezıl olduk cıktık dıyen de cok . hatır hutur damar patlatan mı ararsın para koparcaz dıye cocugu delık desık eden mı.. ya ınsanı denk gelcek anladın mı? ozele de nakıt paran yoksa oyle takı toka bozdurma. herkes ayagına gore yorgan uzatsın hele kı bu devırde. .. cogunluk bu ulkenın devlet hastanelerını kullanıyo bu arada.:) benım arkadasım devlet hastanesınde yaptı odaya kımse gelmedı sansına tek kısılık oda gıbı oldu :) bı dger arkadasım 2 kısılık oda secmıs ozelde aman yarabbı cagala cugala bı kalabalık.. ay o da cok kotu gelenı gıdenı bıtmıyo arada elalemın adamları gırıyo. ya ıkısının de acaıp dezavantajları olabılıyo. devlet hastanesınden randevu alamıyosun? bı de ben de orda da kaydım olsun dıye bı kac kere gıttım ve 27 ve35 te herkes orda tum ulke kadın dogumda :)) ve ayakta dıkıl dıkıl sıra gelmıyo :) bılemedım. insallah nerde dogurursan dogur huzurlu ve saglıklı bı sekılde kavusursun bebısıne.

Çocuk düşünüyorsanız bi sorununuz da yoksa (uzun vaadede tedavi falan) özel sağlık sigortası yaptırın. İstediğin özel hastahanede çok çok makul bi fiyata doğumun gerçekleşir.

Tabii ki üniversite hastanesi.
Kalabalık ve zor da olsa iyi bir hoca bulup üniversite hastanesinde takip edilmeli.
Allahım hayırlısını nasip etsin inşallah.

Bulunduğunuz ilin devlet hastanelerinin durumuna göre değişir. Ben hem devlet hastanelerinde doğuran tanıdıklarımın tecrübelerini hem de ilimdeki devlet hastanelerinin durumunu göze alarak direkt özel tercih ettim. Nasipse 2. çocuk istiyorum onu da yine özelde doğurmayı tercih ederim.

Süslemeye, eşinin doğumda yanında olmasına vs heves ediyorsan özeli tercih et bence. Kimine göre gereksizdir olabilir ama hevesin varsa neden olmasın ki? Ben de süsleme yapmadım, bir tek kendim kapı süsü yapmıştım onu getirdim. Diğer odalardaki süsleri görünce gaza gelmiştim sonra, eşimi balon almaya yollamıştım doğum için beklerken😂 Doğum parası için biz her ay kenara bir miktar koyup öyle tamamlamıştık, bu şekilde çok rahat olmuştu.

Gebeliğiniz riskli olursa özeller devlete sevkediyor ama normal bir gebelik geçirirseniz özelde gayet rahat edersiniz
Devletin dezavantajı doğumu ebeler yaptırıyor doktor çok acil bişey olmadıkça gelmiyor ebeler de malum nasıl davrandıkları
Ya evet yorumlarda özentilik felan demişler ama alakası yok ben 2 hafta dış gebelikten devlette yattım ne ziyaretçi aldılar ne bişey kafayı yemek üzereydim davranış çok önemli özellikle doğum anında seni motive etmeleride önemli birşey
İlla özel olmak zorunda değil eğer maddi durumunuz elveriyorsa gidin ama bunun için bilezik bozdurmayın tabi insan eşinin yanında olmasını istiyor ama özeller ciddi ciddi pahalandı eğer imkanınız varsa hamile kalmadan Anadolu sigortadan tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırın 1 yıl geçerli hem doğum hem 10 muayene içinde ben Şubat ayında 5bin liraya yaptırmıştım taksit taksit ödüyoruz sadece 1 kontrolüm 450 lira doğum desen 10-12 bin lira
Ya biz o sigortayı düşündük ama 1 yıl içinde hadiki çocuk olmazsa diye düşündük 🤦🏻‍♀Yoksa çok avantajlı

Bulunduğunuz ilin devlet hastanelerinin durumuna göre değişir. Ben hem devlet hastanelerinde doğuran tanıdıklarımın tecrübelerini hem de ilimdeki devlet hastanelerinin durumunu göze alarak direkt özel tercih ettim. Nasipse 2. çocuk istiyorum onu da yine özelde doğurmayı tercih ederim.

Süslemeye, eşinin doğumda yanında olmasına vs heves ediyorsan özeli tercih et bence. Kimine göre gereksizdir olabilir ama hevesin varsa neden olmasın ki? Ben de süsleme yapmadım, bir tek kendim kapı süsü yapmıştım onu getirdim. Diğer odalardaki süsleri görünce gaza gelmiştim sonra, eşimi balon almaya yollamıştım doğum için beklerken😂 Doğum parası için biz her ay kenara bir miktar koyup öyle tamamlamıştık, bu şekilde çok rahat olmuştu

Valla hamileliğim riske girince devlete gönderdiler. O zaman ne anladım ben özelden. Hele bu zamanda bilezik satıp sırf heves uğruna, resim paylaşacağım, hava atacağım diye özele bir dünya para vermek çok saçma. Maaşınız yeter, durumunuz iyidir neyse de 😏

Hamilelik yaşayan anneler cevap vermiş ama eltimle geçen konuşurken (yeni doğum yaptı) birçok özel hastanenin sezaryene yönlendirdiğini, hatta muayene diye gittiği doktorda yapılan yanlış muayene sebebiyle doğumun başlatıldığını, yatış yaptırıldığında da yanlışıkla suyunun patlatıldığını ve mecburen sezaryene alındığını söyledi. Devlet hastanesindeki doktordan çok memnundum ama hastane çok pisti babalar kapının önünde karton koyup uyuyorlardı dedi. Hepsinin artısı eksisi var sanırım güvendiğiniz doktoru seçmeniz daha iyi olur özel/devlet ayrımındansa.

Ozelde 2 dogum yaptim. Ozel tercih etmemdeki tek sebep rastgele bi doktorun dogumuma girmemesini istememdi. Doktorum son hafta covid oldu. Dogumuma hic tanimadigim bi doktor girdi🤪🤪
Benim de ilk doğumum pazar sabahı olmuştu sancı gecenin bir vakti geldi, özeldeydik ama işte nöbetçi doktor yaptı. 😅

Back
X