• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumda özel mi devlet mi daha iyidir

Ya evet yorumlarda özentilik felan demişler ama alakası yok ben 2 hafta dış gebelikten devlette yattım ne ziyaretçi aldılar ne bişey kafayı yemek üzereydim davranış çok önemli özellikle doğum anında seni motive etmeleride önemli birşey

Ya biz o sigortayı düşündük ama 1 yıl içinde hadiki çocuk olmazsa diye düşündük 🤦🏻‍♀Yoksa çok avantajlı
Ben ilk hamileliğime güvendim ilk aydan hamile kalmıştım ama biraz riskli tabi eğer olmazsa boşuna para vermiş olacaksın hangi şehirdesin bilmiyorum ama İstanbul o kadar kalabalık ki devlet hastaneleri bana tam bir zulüm geliyor daha küçük bir şehirde olsaydım devlet hastanesi de düşünebilirdim ilk bebeğim erken doğum sebebiyle üniversite hastanesine sevk ettiler orada doğurdum yani özel diye düşünüp riskli bir durumda kendini devlet hastanesinde de bulabiliyorsun biraz nasip işi ama bileziğinden bunun için olma çocuğunun başka bir şeyi harcarsın

Peki paketmi almıştınız yoksa sadece doğum mı yaptınız özelde 😊
Sadece doğum yaptım, doktorum da dışarıdandı zaten. Her türlü özele karar verirseniz fiyatı netleştirin arada zam yapıp duruyorlar, ondan etkilenmezsiniz en azından.

Devlette bazı ebeler çok kaba filan diyorlar valla ben o muameleyi göze alamadım açıkçası. Doğumda doktordan çok ebelerle muhattap oluyorsunuz ve onların davranışı gerçekten çok önemli. Ben o kadar yok şöyle doğal doğumcu yok böyle diye buldum doktoru da ne oldu, kadını bir suyumu patlatırken bir de ameliyatta gördüm. Ameliyat sonrası yapılacakları anlatmaya bile sekreteri geldi, yarım ağız bir şeyler geveledi gitti. 🤷🏻‍♀️

Peki paketmi almıştınız yoksa sadece doğum mı yaptınız özelde 😊
Anadolu sigorta doğum paketini araştırmanızı öneririm. Ekim ayinda 4200 e yaptırdım icerisinde 10 muayene hakkı ve dogumu karşılama ayrica detayli ultrason hariç testleri karşılıyor. Özel hastaneye gidiyorum suan 15 bin gibi dogum fiyatı 650 tl muayene ucreti varken para vermiyorum

Se
Ben hastane eve yakın kendi kendime kolayca gidip gelirim muayeneye diye özel tercih etmiştim. Fiyatlar da öyle çok yüksek değildi. Devlet kalabalık oluyor sıra bekleyemem falan diye düşündüm yalan yok 😅 ama tabii bu imkanlara göre değişir işte. Mesela görümcem şehir hastanesinde yapmış. Özelden daha konforlu bakmışlar
Şehir hastanesini o yuzdne önerdim
Fıstık gibi bakıyorlar doğum için en azından♥️
Epidural bile sağlıyorlar özelden hiç bı farkı yok
Odan filan da orta düzey özel hastanelerin odalarından daha şık.

İzmir de şehir hastanemiz açılmış olsaydı ben özeli düşünmezdim mesela
Şimdi kaptircam 15 bin
Gerçi kurum indirimiyle filan daha ucuza gelecek bizim ki ama yine çok, havaya giden para
Sonuçta doğuran ben doktor napiyo? Çocuğa selamün aleyküm diyo 🤷

Se

Şehir hastanesini o yuzdne önerdim
Fıstık gibi bakıyorlar doğum için en azından♥️
Epidural bile sağlıyorlar özelden hiç bı farkı yok
Odan filan da orta düzey özel hastanelerin odalarından daha şık.

İzmir de şehir hastanemiz açılmış olsaydı ben özeli düşünmezdim mesela
Şimdi kaptircam 15 bin
Gerçi kurum indirimiyle filan daha ucuza gelecek bizim ki ama yine çok, havaya giden para
Sonuçta doğuran ben doktor napiyo? Çocuğa selamün aleyküm diyo 🤷
Her yerdeki şehir hastanesi öyle mi onu bilmiyorum 🤔görümcem Yozgat'ta oradaki çok iyiymiş. Zaten özel hastane yok orada(merkezde) ya devlet ya şehir. İstanbul'da devlet biraz sıkıntı. Semtimizde yan yana 5 tane özel hastane var 😅 fiyatlar da farklı farklı. Biri uygundu geçen yıl 2500 vermiştim zorunlu sezaryene. Muayene 180-200 bandindaydi. Uygun gelmişti.

Sadece doğum yaptım, doktorum da dışarıdandı zaten. Her türlü özele karar verirseniz fiyatı netleştirin arada zam yapıp duruyorlar, ondan etkilenmezsiniz en azından.

Devlette bazı ebeler çok kaba filan diyorlar valla ben o muameleyi göze alamadım açıkçası. Doğumda doktordan çok ebelerle muhattap oluyorsunuz ve onların davranışı gerçekten çok önemli. Ben o kadar yok şöyle doğal doğumcu yok böyle diye buldum doktoru da ne oldu, kadını bir suyumu patlatırken bir de ameliyatta gördüm. Ameliyat sonrası yapılacakları anlatmaya bile sekreteri geldi, yarım ağız bir şeyler geveledi gitti. 🤷🏻‍♀️
ya benim annem bir operasyon geçirmişti devlette ama bi 6-7 sene oldu, yan yatağında sancısı başlamış bir kızcağız yatıyormuş. ara ara ebe doktor muayeneye geliyormuş. kız sancıdan bağırmış ebeler azarlamış ay ne bağrıyosun diye, duygulanmış ağlıyor bu sefer de doktor bağırmış ağlayıp zırlamaya devam edeceksen susunca gelicem diye.
Devlet hastanesi olunca içeride kızın yanında kimse de yokmuş yaşı da gençmiş ilk doğumuymuş, annem operasyonlu haliyle kalkıp kıza sahip çıkmaya çalışmıştı.

Her yerdeki şehir hastanesi öyle mi onu bilmiyorum 🤔görümcem Yozgat'ta oradaki çok iyiymiş. Zaten özel hastane yok orada(merkezde) ya devlet ya şehir. İstanbul'da devlet biraz sıkıntı. Semtimizde yan yana 5 tane özel hastane var 😅 fiyatlar da farklı farklı. Biri uygundu geçen yıl 2500 vermiştim zorunlu sezaryene. Muayene 180-200 bandindaydi. Uygun gelmişti.
Ay ne harika fiyat o öyle 😔

Ay ne harika fiyat o öyle 😔
Şimdi 4-5 bin olmuştur belki bilmiyorum. Benim gebeliğim şükür yolundaydı. Burada çok tercih edilen bir hastane olunca Medipol, Medicana falan tercih etmedim. 3 katı fiyat istiyorlar 😐 sünnet ettirdik çocukları, bu aynı hastane 1800 diyor ismi duyulanlar 3-4 bin bandındalar 😐 öyle aman aman farkları var mı emin değilim açıkçası

Şimdi 4-5 bin olmuştur belki bilmiyorum. Benim gebeliğim şükür yolundaydı. Burada çok tercih edilen bir hastane olunca Medipol, Medicana falan tercih etmedim. 3 katı fiyat istiyorlar 😐 sünnet ettirdik çocukları, bu aynı hastane 1800 diyor ismi duyulanlar 3-4 bin bandındalar 😐 öyle aman aman farkları var mı emin değilim açıkçası
Tabi ki yoktur ne gibi bı farkı olabilir ki düşünsene

Kızlar merhaba biz eşimle çocuk düşünüyoruz fakat ben eğer olursa özelde yapmak istiyorum eşim ve aileside devlet daha güvenilir kafasında bende hani sonuçta ilk çocuk odayı süsleyeyim her anımda eşimde yanımda olsun istiyorum tabi özel fiyatlarıda uçtu ama. Düğündeki takılan bileziği bozdurup doğuma yatırmam mantıklı olur mu sizce 🤦🏻‍♀️

Allah hayırlı zamanda hayırlı sağlıklı evlat versin.. ama düşünceleriniz içün biraz fazla erken geldi.. Özel devlet bulunduğunuz ile göre değişir.. önceliğiniz doktor olmalı.. doğum yapmak özel ve güzel birşey insan en iyisi olmasını istiyor evet ama bazı şeyleri de abartmaya gerek yok bence.. gereksiz harcama yapmaktansa bebeğin eksikleri için harcamak daha mantıklı

eşimin iş yeri bize tamamlayıcı sağlık sigortası yaptığı için özelde kontrole gidiyorum doğumu da büyük ihtimalle özelde yapacağım ama ne oda süsleyim ne hediye dağıtayım ne eşim doğuma girsin falan gibi heveslerim yok yas kızlar bende mi gariplik var acaba. hatta evin yakınına şehir hastanesi yapılıyor doğuma kadar yapılsa da orada mı doğum yapsam diyorum falan ben mi garibim

Kızlar merhaba biz eşimle çocuk düşünüyoruz fakat ben eğer olursa özelde yapmak istiyorum eşim ve aileside devlet daha güvenilir kafasında bende hani sonuçta ilk çocuk odayı süsleyeyim her anımda eşimde yanımda olsun istiyorum tabi özel fiyatlarıda uçtu ama. Düğündeki takılan bileziği bozdurup doğuma yatırmam mantıklı olur mu sizce 🤦🏻‍♀️
Özel devlet değil de doktor olarak araştırın hastane olarak araştırın
Anne Bebek dostu hastane mi?
Yeni doğan yoğun bakımı var mı?
Gibi kriterleriniz olsun. Gidip dogumhanelerini görün.
Doktoru size güven veriyor mu bakın.

Ben Kocaeli'nde doğum yapmıştım riskli durumlarım vardı. İstanbul'da da doktor dontor hastane hastane gezdim en sonunda Gölcük devlet hastanesinde bir doktora takibe başladım . Dogumumu da orada yaptım çok menunum.

2.doğumum yine aynı özel hastanede olacak. Kocam beyler devlette yap sana istediğin telefonu alayım diyor bu bile bana cazip gelmiyor :KK70:
Ben sezaryen olacam doğum benden çok doktorun işi olacak yani. Bu yüzden bildiğim doktordan şaşmadım aksi durum olursa aynı hastanede aynı güveni veren başka doktorda var ondan da az rahatım.
Ayrıca kızıma annem bakacağı için hastanede yanımda olacak tek kişi eşim devlette de böyle bir imkan yok 😐
Gönül ister ki sırf adı var diye o para hastaneye gitmesin ama şartlarımız da malum

Özel devlet değil de doktor olarak araştırın hastane olarak araştırın
Anne Bebek dostu hastane mi?
Yeni doğan yoğun bakımı var mı?
Gibi kriterleriniz olsun. Gidip dogumhanelerini görün.
Doktoru size güven veriyor mu bakın.

Ben Kocaeli'nde doğum yapmıştım riskli durumlarım vardı. İstanbul'da da doktor dontor hastane hastane gezdim en sonunda Gölcük devlet hastanesinde bir doktora takibe başladım . Dogumumu da orada yaptım çok menunum.
Doktor adı verebilir misiniz

Back
X