Doğumdan Hemen Sonra Çalışmak

WOLFROG

Ekşiden aynı tadı alamıyorum
Pro Üye
Anneler Kulübü
24 Haziran 2011
23.549
49.183
798
32 haftalık hamileyim. Bir kaç haftaya doğum iznine çıkmayı planlıyorum ama durumum sağlığım iyi, belki son haftalara kadar uzatabilirim.

Sorunum şu. Bir matbaada grafikerim. İşyerinde benim işimi yapan tek kişiyim. Ben gidince yerime geçici olarak biri alınacak. Fakat bu işyerine girince dağılmış olan sistemi ve dosyalamaları düzene ben koydum. Daha yeni yeni aradığımı bulabilmeye başladım. Yeni biri gelince kimsenin bu kadar düzenli olacağını sanmıyorum. Emeklerim çöpe gideceği için başka birini ne ben istiyorum ne patronum istiyor.

Patronum bana şöyle bir teklifte bulundu. Doğumdan sonra yine normal doğum iznine çıkacağım ama bilgisayarı evime getirecekler, işleri evimden takip edeceğim. Devletten yine maaşımı alacağım ama bana normal çalışır gibi ayrıca maaş ödenmeye devam edilecek. Zaten işlerimiz pek yoğun değil. Günde toplasanız ortalama 2 saat anca çalışıyorumdur. Bazı günler hiç iş olmuyor. Ayrıca küçük işleri bana yansıtmayacaklar sadece önemli bir müşterileri var ona odaklanacaklar.

Şimdi sorum şu, doğumdan sonra annem bizde kalmaya başlayacak. Çocuk konusunda zaten destek olacak. Zaten ilk iki hafta kadar işlere hiç bakmayacağım. En az 2 haftalık bebekle bu şekilde bir sistemle çalışılabilir mi? Yoksa bebek tüm günümü alır mı? Maddi olarakta fena değiliz ama çokta rahat değiliz. Bu artı maaş bize ilaç gibi gelecek.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Çalışılır canım neden çalışılmasın, ben bu şekilde 9 ay çalıştım.
Acil işe gitmem gereken durumlarda da bebeğimi alıp şirkete gittim.
Sağolsun arkadaşlar getirip götürdüler.
Bence götürebiliyorsanız idareten birini aldırmayın ne olur ne olmaz sonra size yol vermesinler.

Bencede mümkün gibi görünüyor. Hem doğum sonrası o ilk ruh hali iki haftaya çoktan toparlanmış olur. Gaz vs sorunu olursa biraz kasar ama anneniz en büyük yardımcınız bu noktada. Sizin içinde hayat devam etmiş olur işinize dönmeniz olumlu sonuç verir bana görede.

Günde iki saatini rahat rahat ayırabilirsin annen yanında olduğu için.ki iki haftaya kadar belli bir düzen oturmuş olur.bence süper bi teklif.hem diyelimki olmadı yapamadın, patronuna düzgün bir dille anlatırsın anlayacaktır..sen bi başla bakalım duruma göre yani....

Bence üstesinden gelirsiniz, ne güzel bebek kısmeti ile gelmiş Bu fırsatı değerlendirin derim.

Bence olur

Ve doğum sonrası bunalmazsınız da evde

Ama annen nasıl biri baba çocuk baktırıp yemek yaptırıp kendi para kazanıyor ben evine giderim deyip canını sıkmazsa olur

Bence zaman oluyor ben 3 ay kendim baktım arada iş de yaptım ev de zaten bende idi

Süper firsat. Emzirirsin geri kalan isleriyle anneniz ilgilenir. Zaten 2 saat calisiyormussunuz. Oldu ki bebek huysuzluk etti durmadi vs. Gune yayabilirsiniz calismanizi. Benim oyle bi durumum olsa hiç dusunmem.

Çok güzel fırsat,kesinlikle değerlendir

keşke bende böyle çalışabilseydim diyorum

Sağ sağlim kucağınıza almanızı nasip etsin Allah inşallah bebeğinizi ..
Anlattığın kadarıyla çalışılamayacak bir durum yok ..
Eğer ben de bir gün bebek sahibi olursam ve hala bu işimde olursam ben de aynı şekilde çalışacağım hatta haftanın belli günleri işe bi kaç saat gelmek durumunda olacağım ..
Yani seni zorlamaz gibi duruyor bu durum hem annen de yanında olacak ..
Sağlıkla huzurla büyütün inşallah bebeğinizi ..

anlamadim ki matbaada mi calisiyorsun ? devlet memurumusun ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…