benim bi kediciğim var bazen giremiyorum
Ay kardeş geliyor minnoşaBenim de var, ama hala giriyorum
Ay kardeş geliyor minnoşasokağa at diyenler olmadımı
Dişi sanırım genelde dişiler öyle oluyor erkek kediler okadar temizlenmiyorOlmaz mı. En hayvansever zannettiğim insanlar bile "kediyi yollayacaksın dimi" tarzı imalarda bulundular. Hatta bi konuda da yazmıştım belki rastlamışsındır, bi teyze kucağımda kediyi görünce "kediyi at sen hamileyken kedi ellenmez çocuk kediye benzer" dedi. Ben de ne alakası var uydurma teyze dedim. Baktı dediğini yapmıyorum, dedi ki "bizim orada kadının biri kaplumbağaya dokunmuş kadın kaplumbağa doğurmuş"Çocuk kaplumbağaya benzemiş değil yani bildiğin direkt kaplumbağa çıkmış... Yeter ki kediyi atayım diye anında hurafe uydurdu. Benim için de, eşim için de kedimiz vazgeçilmez, kimse kusura bakmasın. Ayrıca kendisi o kediyi yolla diyenlerden daha temiz. Kim biriyle tokalaştı diye duş alıyor ki? Benim kedimin az başını sevsek ters ters bakarak kenara çekilir, iki saat bütün vücudunu yalayıp temizler. Halt etmiş onlar
Bizim de köpeğimiz ve kedimiz var, asla bir yere yollamadık. Kayınvalidem biraz eski kafalıdır eşim nasıl böyle değil şaşıyorum, ilk torunları şimdi o kadar korkuyor ki bir şey olacak diye, o hayvanların kılı tüyü kist yapar, hasta eder seni yollayacaksın değil mi kızım dedi, hayır tabii ki yollamayacağım, onlar bizim ailemizin parçası oldu artık dedim.Olmaz mı. En hayvansever zannettiğim insanlar bile "kediyi yollayacaksın dimi" tarzı imalarda bulundular. Hatta bi konuda da yazmıştım belki rastlamışsındır, bi teyze kucağımda kediyi görünce "kediyi at sen hamileyken kedi ellenmez çocuk kediye benzer" dedi. Ben de ne alakası var uydurma teyze dedim. Baktı dediğini yapmıyorum, dedi ki "bizim orada kadının biri kaplumbağaya dokunmuş kadın kaplumbağa doğurmuş"Çocuk kaplumbağaya benzemiş değil yani bildiğin direkt kaplumbağa çıkmış... Yeter ki kediyi atayım diye anında hurafe uydurdu. Benim için de, eşim için de kedimiz vazgeçilmez, kimse kusura bakmasın. Ayrıca kendisi o kediyi yolla diyenlerden daha temiz. Kim biriyle tokalaştı diye duş alıyor ki? Benim kedimin az başını sevsek ters ters bakarak kenara çekilir, iki saat bütün vücudunu yalayıp temizler. Halt etmiş onlar
Gayet mümkün. Bak benim oğlum 1 haftalık, ben kaç saatimi kk'da geçirebiliyorum :)
Hem kafan dağılır, bunalmazsın.
Dişi sanırım genelde dişiler öyle oluyor erkek kediler okadar temizlenmiyor
Teyzeye yorum yapamiyacağım ama beni pek güldürdü kaplumbağamısadece şu kafalar artık yok olsa diye düşünüyorum
Çok sevindim eşininde sevmesine aksi zor olurdu
Bizim de köpeğimiz ve kedimiz var, asla bir yere yollamadık. Kayınvalidem biraz eski kafalıdır eşim nasıl böyle değil şaşıyorum, ilk torunları şimdi o kadar korkuyor ki bir şey olacak diye, o hayvanların kılı tüyü kist yapar, hasta eder seni yollayacaksın değil mi kızım dedi, hayır tabii ki yollamayacağım, onlar bizim ailemizin parçası oldu artık dedim.
Düşük bile yaptırıyorlarmış dedi, öyle şey olur mu ben hayvanlarımı kimseye vermem sokağa da atmam diye cebelleştim, kadın ikna etmek için demediğini bırakmadı.
Yok bebeği tırmalar, yok ısırır, yok hastalık bulaştırır, tüyü hasta eder vs...
Tüm gün uyuyor ne yapayımSen bu kadar burada vakit geçirebiliyorsan ben ohoo ne işler bitiririm, üstüne kk da laf yetiştiririm
Yok erkek. Gerçi geçen hafta itibariyle bir cinsiyeti kalmadı ama olsun
Bir yerlerden birşeyler duymuşlar ama kendisi gören yok. Hep öyle olmuş böyle olmuş. Yahu köylerde çocuklar her çeşit hayvanla iç içe, üstelik aşı falan da yok yani bizden sağlıklılar. Nedir bu insanlardaki hayvan önyargısı anlamıyorum. Türkiye'deki çoğu kişi en fazla iki kuşak önce köyden gelmiş insanlar. Soyları tükenmeden nasıl bu günlere gelebilmişler hayret.
gayet de güzel çalışılır arkadaşım. 3 çocuğum var32 haftalık hamileyim. Bir kaç haftaya doğum iznine çıkmayı planlıyorum ama durumum sağlığım iyi, belki son haftalara kadar uzatabilirim.
Sorunum şu. Bir matbaada grafikerim. İşyerinde benim işimi yapan tek kişiyim. Ben gidince yerime geçici olarak biri alınacak. Fakat bu işyerine girince dağılmış olan sistemi ve dosyalamaları düzene ben koydum. Daha yeni yeni aradığımı bulabilmeye başladım. Yeni biri gelince kimsenin bu kadar düzenli olacağını sanmıyorum. Emeklerim çöpe gideceği için başka birini ne ben istiyorum ne patronum istiyor.
Patronum bana şöyle bir teklifte bulundu. Doğumdan sonra yine normal doğum iznine çıkacağım ama bilgisayarı evime getirecekler, işleri evimden takip edeceğim. Devletten yine maaşımı alacağım ama bana normal çalışır gibi ayrıca maaş ödenmeye devam edilecek. Zaten işlerimiz pek yoğun değil. Günde toplasanız ortalama 2 saat anca çalışıyorumdur. Bazı günler hiç iş olmuyor. Ayrıca küçük işleri bana yansıtmayacaklar sadece önemli bir müşterileri var ona odaklanacaklar.
Şimdi sorum şu, doğumdan sonra annem bizde kalmaya başlayacak. Çocuk konusunda zaten destek olacak. Zaten ilk iki hafta kadar işlere hiç bakmayacağım. En az 2 haftalık bebekle bu şekilde bir sistemle çalışılabilir mi? Yoksa bebek tüm günümü alır mı? Maddi olarakta fena değiliz ama çokta rahat değiliz. Bu artı maaş bize ilaç gibi gelecek.
Siz ne düşünüyorsunuz?
Tüm gün uyuyor ne yapayımEmerken bile uyuyo
Tertemiz benim hayvanlarım, bebeğim geldi diye çöpe atamam ki. En son o hayvanlar yüzünden torunuma bir şey olursa hesabını sorarım ama dedi. Bir anne olarak evladımı benden çok kimse düşünemez, Atilla'nın annesi değil babaannesi olduğunuzu hatırlayın lütfen dedim. Bozulup kapattı.
Tırttttt
Yazık yumurtalar gitmişSen bu kadar burada vakit geçirebiliyorsan ben ohoo ne işler bitiririm, üstüne kk da laf yetiştiririm
Yok erkek. Gerçi geçen hafta itibariyle bir cinsiyeti kalmadı ama olsun
Bir yerlerden birşeyler duymuşlar ama kendisi gören yok. Hep öyle olmuş böyle olmuş. Yahu köylerde çocuklar her çeşit hayvanla iç içe, üstelik aşı falan da yok yani bizden sağlıklılar. Nedir bu insanlardaki hayvan önyargısı anlamıyorum. Türkiye'deki çoğu kişi en fazla iki kuşak önce köyden gelmiş insanlar. Soyları tükenmeden nasıl bu günlere gelebilmişler hayret.
Ooo en sevdiğim gelin tipiTüm gün uyuyor ne yapayımEmerken bile uyuyo
Tertemiz benim hayvanlarım, bebeğim geldi diye çöpe atamam ki. En son o hayvanlar yüzünden torunuma bir şey olursa hesabını sorarım ama dedi. Bir anne olarak evladımı benden çok kimse düşünemez, Atilla'nın annesi değil babaannesi olduğunuzu hatırlayın lütfen dedim. Bozulup kapattı.
Tırttttt
Hiç işte, amaç patronluk taslamak. Yaklaşık 15 yıldır torun bekliyordu ilk oğlundan olmadı, anlıyorum bu hevesini titizliğini ama kendini durdurmayı bilsin, o bebeğin annesi benim. Son söz benimdir. Ben de oğlumun hayvanlarla içli dışlı olmasını istiyorum çünkü merhameti öğrenir.İyi demişsin. Sen annesi olarak daha mı az düşünüyorsun? Tam tersine bebeğin erkenden hayvanlarla haşır neşir olduğu için hem bağışıklığı daha güçlü olacak hem de sevgi dolu empati kurabilen bir çocuk olacak. Bunun neresi kötü?
Tabii, doğum öncesi doğum sonrası bir dolu acı çektim sinirliyim asabiyimOoo en sevdiğim gelin tipi
Yazık yumurtalar gitmişen iyisi benimki dişi fotosundan da anlaşıldığı üzere
Hiç işte, amaç patronluk taslamak. Yaklaşık 15 yıldır torun bekliyordu ilk oğlundan olmadı, anlıyorum bu hevesini titizliğini ama kendini durdurmayı bilsin, o bebeğin annesi benim. Son söz benimdir. Ben de oğlumun hayvanlarla içli dışlı olmasını istiyorum çünkü merhameti öğrenir.
Yarın da geliyorlar kayınvalide demişken, 5 gün kalacak. Kayınpederim de geliyor yatıya ona kızdım biraz, lohusa kadının evine yatıya ne işi var diye, kendi babamı da çağırdım alsın dışarı götürsün evde durmasın tüm gün.
Telefonda dedim babam da kayınpederim de 1 gece 2 gün kalsın lohusa kadınım, rahat emzirip dolaşamam diye. O da yurtdışına gelecekler diye kalsın dedim. Kayınvalideme de yarından çık gel, oğlunla dönersin 5 gün sonra, sonra yine gelirsin dedim.
Bozuldular yine tamam dediler.
Lohusa lohusa haftalarca kalın desem kalacaklar başımda, evin içinde bir sürü kişi.
Sakin sakin oğluma alışmak istiyorum, kendi annem bile yardıma ihtiyacım olmasa kalmasın hatta.
Eşime de dedim alınma, elimden gelse kendi annemi de istemem ama bana o bakıyor, sonra yine gelirler bak babamı da gönderiyorum, o da azıcık üzüldü ama tüm yük sende sen nasıl istersen dedi.
Hayret bir şey.
Tabii, doğum öncesi doğum sonrası bir dolu acı çektim sinirliyim asabiyim
Bak tüm uyuyor ben burada takılabiliyorum dedim nazar değdirdim, bak başladı gene ağlamaya
Ben gidiyorum, artık kaç saate dönerim bilinmez !
Seninki de pek kokoşmuş. Bu da benim yakışıklım. İşin kötüsü kedi olduğu yetmiyormuş gibi bir de kara kedi
Eki Görüntüle 1814379
Şu torun bekleme muhabbetini fazla abartıyorlar. Geç olmuş erken olmuş, bu karışmasını mı gerektirir? Ayrıca 1 hafta kalmak nedir ya, ne düşüncesiz bu insanlar. Gerçi diyeceğini demişsin. Hep de, pişman olmazsın. Önemli olan senle bebeğin, gerisinin keyfi değil.
Hadi sana kolay gelsinBenim daha var ehe ehe...
Yaaabizim bkaç ay oluyor oğlumuzu kaybettik oda böyle simsiyahtı annem kedisi
İnş. Ömrü sağlıklı uzun olurtatlı tombikto
Geldim buradayımSeninki de pek kokoşmuş. Bu da benim yakışıklım. İşin kötüsü kedi olduğu yetmiyormuş gibi bir de kara kedi
Eki Görüntüle 1814379
Şu torun bekleme muhabbetini fazla abartıyorlar. Geç olmuş erken olmuş, bu karışmasını mı gerektirir? Ayrıca 1 hafta kalmak nedir ya, ne düşüncesiz bu insanlar. Gerçi diyeceğini demişsin. Hep de, pişman olmazsın. Önemli olan senle bebeğin, gerisinin keyfi değil.
Hadi sana kolay gelsinBenim daha var ehe ehe...
Geldim buradayım
Eşim de bu huyumu evlenmeden biliyodu, evlenmeseydi valla. Çocuğa mocuğa bakmam acımadan veririm herkese ayarını. Kocayla mı var oldum. Benim kv de iyiydi bayağıdır ama, aramış benimkini doldurmaya çalışıyordu, annem duymuş anlattı hazırlıklı ol diye. Sapıttı bu aralar yine.
32 haftalık hamileyim. Bir kaç haftaya doğum iznine çıkmayı planlıyorum ama durumum sağlığım iyi, belki son haftalara kadar uzatabilirim.
Sorunum şu. Bir matbaada grafikerim. İşyerinde benim işimi yapan tek kişiyim. Ben gidince yerime geçici olarak biri alınacak. Fakat bu işyerine girince dağılmış olan sistemi ve dosyalamaları düzene ben koydum. Daha yeni yeni aradığımı bulabilmeye başladım. Yeni biri gelince kimsenin bu kadar düzenli olacağını sanmıyorum. Emeklerim çöpe gideceği için başka birini ne ben istiyorum ne patronum istiyor.
Patronum bana şöyle bir teklifte bulundu. Doğumdan sonra yine normal doğum iznine çıkacağım ama bilgisayarı evime getirecekler, işleri evimden takip edeceğim. Devletten yine maaşımı alacağım ama bana normal çalışır gibi ayrıca maaş ödenmeye devam edilecek. Zaten işlerimiz pek yoğun değil. Günde toplasanız ortalama 2 saat anca çalışıyorumdur. Bazı günler hiç iş olmuyor. Ayrıca küçük işleri bana yansıtmayacaklar sadece önemli bir müşterileri var ona odaklanacaklar.
Şimdi sorum şu, doğumdan sonra annem bizde kalmaya başlayacak. Çocuk konusunda zaten destek olacak. Zaten ilk iki hafta kadar işlere hiç bakmayacağım. En az 2 haftalık bebekle bu şekilde bir sistemle çalışılabilir mi? Yoksa bebek tüm günümü alır mı? Maddi olarakta fena değiliz ama çokta rahat değiliz. Bu artı maaş bize ilaç gibi gelecek.
Siz ne düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?