Doğumdan Sonra Aileci Olan Koca

cess bee

Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2024
62
24
8
35
Böyle bi şey yaşadınız mı? Doğumdan sonra anneci oldu çıktı. Çocukla bile anneleri ile görüntülü konuşacağı zaman ilgileniyor. Belki alınganlık yapıyorum ama sürekli sorgulanıyormuşum gibi geliyor bebek bakımı ile ilgili.Belki lohusalıkta kaynana travmasını atlatamadım hala sesine bile tahammül edemiyorum çok sinirim bozuluyor . Eşim üzülüyor diye belli etmemeye çalışıyorum ama kimse benim gönlümü yapmaya çalışmıyor. Eşim çocukla ilgilendiği tek an çocuğu annelerine göstermesi onda da uzanıyorum diye göze batıyor ki nedenine de söylüyorum. Sağlıkla ilgili bir şey sorduğumda kızıp konuşmazlardı benle. Şimdi çocuğun bir şeyine taktılar , eşim de doğru düzgün açıklamayınca ayy tamam aldık doktora randevu dedim diye eşim yaptığımın iyi bir şey olmadığı söyledi ve şimdi benle konuşmuyor. Annesi gittikten sonra lohusa gibi oldu başıma. Sanki doğurup günlerce uykusuz kaldığı için sinirleri bozulan o. Saatlerce çocuk uyutmaya çalışıp yorulan o. Çocuk bakımından kendi bakımına fırsat bulamayan o. Şimdi odaya kapattı kendini.

O zaten anneciymiş de ortada bir bebek olmadığı için kavga etmiyormuşsunuz sadece. Çünkü sizin de tahammülünüz azaldı artık. Yorgunsunuz. Öncesinde muhtemelen alttan alıyordunuz.

Böyle bi şey yaşadınız mı? Doğumdan sonra anneci oldu çıktı. Çocukla bile anneleri ile görüntülü konuşacağı zaman ilgileniyor. Belki alınganlık yapıyorum ama sürekli sorgulanıyormuşum gibi geliyor bebek bakımı ile ilgili.Belki lohusalıkta kaynana travmasını atlatamadım hala sesine bile tahammül edemiyorum çok sinirim bozuluyor . Eşim üzülüyor diye belli etmemeye çalışıyorum ama kimse benim gönlümü yapmaya çalışmıyor. Eşim çocukla ilgilendiği tek an çocuğu annelerine göstermesi onda da uzanıyorum diye göze batıyor ki nedenine de söylüyorum. Sağlıkla ilgili bir şey sorduğumda kızıp konuşmazlardı benle. Şimdi çocuğun bir şeyine taktılar , eşim de doğru düzgün açıklamayınca ayy tamam aldık doktora randevu dedim diye eşim yaptığımın iyi bir şey olmadığı söyledi ve şimdi benle konuşmuyor. Annesi gittikten sonra lohusa gibi oldu başıma. Sanki doğurup günlerce uykusuz kaldığı için sinirleri bozulan o. Saatlerce çocuk uyutmaya çalışıp yorulan o. Çocuk bakımından kendi bakımına fırsat bulamayan o. Şimdi odaya kapattı kendini.
Lohusa erkekte hiç çekilmiyor, hamileyken üz ,çocuk doğunca üz,hiç empati yapma sonra çocuk gibi kendini odaya kapat tam dayaklık kocanız var.Bu kadar bencillik ve vicdansızlık benim miğdemi bulandırdı. Ver eline bavulu gitsin anasının kucağında zırlasın.Böyleleri gözüme erkek gibi gelmiyor .Karısının dağ gibi arkasında dursa ,bebek bakımında yardım etse,bebekle ilgili kararları eşiyle konuşup alsa ,kimseyi karıştırmasa, daha güzel olmaz mı? Hiç kafa da basmıyor kadın soğusa ,boşanmak istese suçu yine kadına atacak kadar beyinsiz oluyorlar😡😡😡.Güçlü kalın,bebeğinize odaklanın ,bırakın ne halt yerse yesin,ilk adımı o atsın.Bebeğinizle çok mutlu olun💗💗

O halde bebeğin bakımını o ustlensin bakalım. Siz anneyseniz o da baba. Evde olduğu zaman zarfında da ona sorumluluk yükleyin ve siz kendinize zaman ayırın.
Siz de verin bebeği kucağına, kapatın kendinizi odaya. Ne hali varsa görsün bakalım. Şımarık.

O zaten anneciymiş de ortada bir bebek olmadığı için kavga etmiyormuşsunuz sadece. Çünkü sizin de tahammülünüz azaldı artık. Yorgunsunuz. Öncesinde muhtemelen alttan alıyordunuz.
Dinlemeye meyilliydi ama ortak karar alırdık. Ya da ailesi bu kadar işimize karışmazdı. Kocam da her şeyi söylemezdi ama. Bebek bakımına yardım etse onla da zaman geçiririm ama akşam çok yorgun oluyorum film seyrederken uyuyakalıyorum. Kendini yalnız hissediyor olabilir ama kendi tercihi. Yanımızda olmayan o.

Lohusa erkekte hiç çekilmiyor, hamileyken üz ,çocuk doğunca üz,hiç empati yapma sonra çocuk gibi kendini odaya kapat tam dayaklık kocanız var.Bu kadar bencillik ve vicdansızlık benim miğdemi bulandırdı. Ver eline bavulu gitsin anasının kucağında zırlasın.Böyleleri gözüme erkek gibi gelmiyor .Karısının dağ gibi arkasında dursa ,bebek bakımında yardım etse,bebekle ilgili kararları eşiyle konuşup alsa ,kimseyi karıştırmasa, daha güzel olmaz mı? Hiç kafa da basmıyor kadın soğusa ,boşanmak istese suçu yine kadına atacak kadar beyinsiz oluyorlar😡😡😡.Güçlü kalın,bebeğinize odaklanın ,bırakın ne halt yerse yesin,ilk adımı o atsın.Bebeğinizle çok mutlu olun💗
Lohusa erkekte hiç çekilmiyor, hamileyken üz ,çocuk doğunca üz,hiç empati yapma sonra çocuk gibi kendini odaya kapat tam dayaklık kocanız var.Bu kadar bencillik ve vicdansızlık benim miğdemi bulandırdı. Ver eline bavulu gitsin anasının kucağında zırlasın.Böyleleri gözüme erkek gibi gelmiyor .Karısının dağ gibi arkasında dursa ,bebek bakımında yardım etse,bebekle ilgili kararları eşiyle konuşup alsa ,kimseyi karıştırmasa, daha güzel olmaz mı? Hiç kafa da basmıyor kadın soğusa ,boşanmak istese suçu yine kadına atacak kadar beyinsiz oluyorlar😡😡😡.Güçlü kalın,bebeğinize odaklanın ,bırakın ne halt yerse yesin,ilk adımı o atsın.Bebeğinizle çok mutlu olun💗💗
❤️ artık tek önceliğim bebeğim. Bebekten önceki gibi değiliz sanırım o yüzden de oldu bu. Ama kocamın tercihi ev işine bebek bakımına biraz yardım etse ona da vaktim kalacak belki ama yapmıyor. Ki ne kadar yorulduğumu biliyor.

Canım seni çok iyi anlıyorum. Düzelir mi düzelmez mi yorum yapamıyorum ama yaşadıklarını yaşadım. Bu hayattaki en berbat hislerden birisi. Kök ailesinden kopamamış, çocuğu sanki taşıyıcı olarak taşıdın ve onlara hediye ettin gibi.
Bazı kaynanalar gelinleriyle yarış halinde. Kuma gibi. Oğulları kocası gibi. Eşin de sütten kesilmemişse olan gariban lohusaya oluyor.
Sana tek tavsiyem bunların seni düşürmesine izin verme. Sen kendine ve bebeğine odaklan. Çok zor evet, ama bunu başardığında, sana zarar veremediklerini gördüklerinde deliren onlar olur. Eşin içinse online bir terapist bul belki çift terapisti. İnan iyi gelir şu dönemde. Senden duyduğu her şey ona ters gelir. Bir uzmanın onu silkelemesi lazım.

Benim esim de benim yerime lohusa olmustu
Boyle durumlarda cinnet gecirmeyi öneriyorum
Deli deliyi gorunce sopasini sakliyor cunku
Aa benden delisi de varmis diyor
Ben deccala baglamistim
Kv bir laf ederse "senin dogurup buyuttugune de gorduk birakin da bunu nasil buyutcegime kendim karar vereyim" dedim
Ki kv cocugumun reflusu oldugunu soyledigim halde surekli kusup acikan bebegimi her emzirdigimde sutumun yetmedigini soyluyordu simdi hicbiriyle gorusmuyorum toplu bir temizlik yapmis oldum etrafim piril piril.

Yaşadığını yaşamayan azdır. Bende yaşayanlardanım.

Lohusalığımın ilk gününde gözyaşlarıyla oğlunu doldurup yollamışlığı var.

Ama yavaş yavaş oya işler gibi işledim bende eşimi. Ne kadar hatalı olduğunu, kimin gerçek ailesi olduğunu öğrettim,gösterdim. 4 yılımı aldı ama düzeldi.

Burdaki en önemli nokta kaybetmekten korkup korkmaması. Sizi kaybetmekten korkmuyorsa ne yaparsanız yapın düzelmez. Ama korkuyorsa zamanla farkedecektir yaptıklarının yanlış olduğunu. Tabi bunu göstermeniz gerekiyor sabırla.

Tavsiyem ortalıgı yık bagır çağır bu ne hadsizlik de. Ben yapmadıgıma pismanım.

Benim esim de benim yerime lohusa olmustu
Boyle durumlarda cinnet gecirmeyi öneriyorum
Deli deliyi gorunce sopasini sakliyor cunku
Aa benden delisi de varmis diyor
Ben deccala baglamistim
Kv bir laf ederse "senin dogurup buyuttugune de gorduk birakin da bunu nasil buyutcegime kendim karar vereyim" dedim
Ki kv cocugumun reflusu oldugunu soyledigim halde surekli kusup acikan bebegimi her emzirdigimde sutumun yetmedigini soyluyordu simdi hicbiriyle gorusmuyorum toplu bir temizlik yapmis oldum etrafim piril piril.
ben de lohusalıkta kaynanamın tavırları yüzünden bir daha görüşmek istemiyorum. Daha doğum yaptım eşimi eve göndermedim diye bana küstü , meme ucu lazım oldu gece geç oldu diye oğlunu göndermedi benim kocam da dinledi gitmedi oğlu açlıktan ağlarken. İlk günler beni destekleyip yardım ediyordu ama kaynanam gittiğinden beri çocuğa ne zaman bak desem beş karış surat. 10 dakka sonra getiriyor. En son ağlayarak
çocuğu tek başıma yapmadığımı halimi görmediğini filan söyledim düzelmedi.

Eşim üzülmesin diye mi ? Hala sen mi eşini düşünüyorsun ?

ben de lohusalıkta kaynanamın tavırları yüzünden bir daha görüşmek istemiyorum. Daha doğum yaptım eşimi eve göndermedim diye bana küstü , meme ucu lazım oldu gece geç oldu diye oğlunu göndermedi benim kocam da dinledi gitmedi oğlu açlıktan ağlarken. İlk günler beni destekleyip yardım ediyordu ama kaynanam gittiğinden beri çocuğa ne zaman bak desem beş karış surat. 10 dakka sonra getiriyor. En son ağlayarak
çocuğu tek başıma yapmadığımı halimi görmediğini filan söyledim düzelmedi.
Çok vicdansız eşiniz var,eminim evlenmeden önce de böyle anneciydi.Bu saatten sonra tavırları artar eksilmez.Bu tarz adamları çok matah gibi bir de baba yapıyorsunuz.Evladı açlıktan ağlarken anası gitme dediği için evden çıkmayan adama ne baba diyin ne koca.Bir toparlanın sonra iyice düşünün gönderin anasına

Güzel kardeşim . Yaşadıklarının benzerlerini ben de yaşadım . Ne zor, yeni doğum yapmış kadını böyle üzmek nekadar ağır ben bilirim..
Eğer ailen yakınındaysa onlardan destek al .
Yalnız kalma . Eğer yapabilirsen sen piskologa git . Eşini zorla biskolaga göndermenin etkili olucağını düşünmüyorum insan içten istemeden hiç birşeyi düzeltemez . Kendini düşün herzaman önceliğin kendin olsun cnm . Arkadaşlarınla görüş sosyal ol telefonda bile konuşsan iyi gelir . Benim çocuğum 9 yaşına girecek ben daha unutmadım ve şimdi boşanıyoruz . Sen de unutmassın unutulmuyor . zaman zamanla herşey öyle bir değişiyor . Sen ayrılırsın ayrılmassın bilemem ama adamın içinde kaybetme korkusu olsun her an gidebilirim hissini ver .şimdi o ota b*ka küsen adam kapımda köle gözümün içine bakıyor ama önemi kalmadı ne yapsam ne desem küsmüyor . Ya diyorum demek yapabiliyormuş insan gibi olabiliyormuş peki neden yapmadı . Kötülüğünden çanta da keklik gördü beni egosundan .Güzelim SEN ÇOK KIYMETLİSİN BİR TANESİN ÇOK GÜZELSİN . 🩷 kendi kıymetini bil .

sadece şunu söyleyebilirim ki lohusalıktaki kaynana travmasını 4 yıldır atlatamadım. oğullarına aşık kayınvalideler yüzünden yuvaların huzuru kayboluyor

Güzel kardeşim . Yaşadıklarının benzerlerini ben de yaşadım . Ne zor, yeni doğum yapmış kadını böyle üzmek nekadar ağır ben bilirim..
Yalnız kalma . Eğer yapabilirsen sen piskologa git . Eşini zorla biskolaga göndermenin etkili olucağını düşünmüyorum insan içten istemeden hiç birşeyi düzeltemez . Kendini düşün herzaman önceliğin kendin olsun cnm . Arkadaşlarınla görüş sosyal ol telefonda bile konuşsan iyi gelir . Benim çocuğum 9 yaşına girecek ben daha unutmadım ve şimdi boşanıyoruz . Sen de unutmassın unutulmuyor . zaman zamanla herşey öyle bir değişiyor . Sen ayrılırsın ayrılmassın bilemem ama adamın içinde kaybetme korkusu olsun her an gidebilirim hissini ver .şimdi o ota b*ka küsen adam kapımda köle gözümün içine bakıyor ama önemi kalmadı ne yapsam ne desem küsmüyor . Ya diyorum demek yapabiliyormuş insan gibi olabiliyormuş peki neden yapmadı . Kötülüğünden çanta da keklik gördü beni egosundan .Güzelim SEN ÇOK KIYMETLİSİN BİR TANESİN ÇOK GÜZELSİN . 🩷 kendi kıymetini bil .
Ben de unutmayacağım . Şuan ki sinirimin sebebi de kaynanamın lohusalıkta yaptıkları. Kadının sesine tahammül edemiyorum . Bir süredir çocukla ziyaret tartışması yapıyoruz. 2,5 saat uçak , 3 saat havalimanına gidiş uçak bekleme sürecek ve ben çocuğumu bir saat arabada zor zaptediyorum. Siz gelin diyorum her aramada gelin gelin gelin diye tutturuyorlar. 8 aydır çocuğu 10 dakikadan fazla taşıyamayan hemen orası burası ağrıyan eşim de sanki bebekle o ilgilenecek yolda gidelim diyor sırf bebeği göstermek için. Bebek yolda ağlamaktan baygın düşecek onu düşünen yok. Boşanmayı ara ara düşünüyorum ama netleştirmedim.ailemin çenesini çekecek durumda değilim. Ama aylardır ne kocalık yapıyor ne babalık. Evde iş yükü çıkarıyor.

Ben de unutmayacağım . Şuan ki sinirimin sebebi de kaynanamın lohusalıkta yaptıkları. Kadının sesine tahammül edemiyorum . Bir süredir çocukla ziyaret tartışması yapıyoruz. 2,5 saat uçak , 3 saat havalimanına gidiş uçak bekleme sürecek ve ben çocuğumu bir saat arabada zor zaptediyorum. Siz gelin diyorum her aramada gelin gelin gelin diye tutturuyorlar. 8 aydır çocuğu 10 dakikadan fazla taşıyamayan hemen orası burası ağrıyan eşim de sanki bebekle o ilgilenecek yolda gidelim diyor sırf bebeği göstermek için. Bebek yolda ağlamaktan baygın düşecek onu düşünen yok. Boşanmayı ara ara düşünüyorum ama netleştirmedim.ailemin çenesini çekecek durumda değilim. Ama aylardır ne kocalık yapıyor ne babalık. Evde iş yükü çıkarıyor.
Bebekle yolculuk yapan binlerce insan var ama tabi kayınvalidenin ayağına gitme fikrini ben de beğenmedim 🤣 diğer konularda haklısın. Ama küs olmasını umursama mesela evde işin mi var uyuyacak mısın ver çocuğu yarım saat uyuyacağım de. Sürat yaparsa yapsın yüzünü görmüyor gibi yap beden üzgünsün diye sorma

Biz kendimizin kıymetini bilmeyince kimse bilmiyor.

Back
X