- 15 Mayıs 2016
- 2.470
- 4.784
- 133
- Konu Sahibi birumutturyasamak
Ben çocuğa nafakadan bahsetmiyordum; ama zaten onda da her halükarda bağlanmıyor ki. Iştirak nafakası ödemekle yükümlü eşin ekonomik gücü yoksa veya yetersizse yine nafaka bağlanmaz.Cahille tartışma cahil olursun! Mesajımı daha sağlam kafayla okuyun da öyle cevap yazın.
Ben kadına nafakadan bahsetmiyorum. İlk mesajımda belirttiğim üzere, çocuğa verilecek nafakadan bahsediyorum.
İkincisi 18 yaşına kadar, hakim şu gün şu kadar saat görecek baba çocuğu diyor. Eğer anne, kendi rızasıyla daha fazlasına izin verirse verir. Fakat vermezse, 1 saat dahi gecikse, polisi aradığında, çocuk polis zoruyla alınır babadan.
Yine mesajımda belirttiğim ve sizin de algılayamadığınız üzere, mahkemenin belirlediği zaman dışında, anne izin vermediği müddetçe, babanın çocuğu görme hakkı yoktur.
Yine mesajımda belirttiğim üzere, eğer erkek boşanma davası açarsa, erkeğin belirli bir miktar ödeme zorunluluğu var.
Fakat kadın açarsa, bu şartlara göre değişir.
Konu sahibinin konusunu baltalayıp da, benimle birebir diyaloğa girmeyin!!!
Öyle bir zorunluluğu yok kimse sırf boşanma davası açtı diye tazminat ödemez.
Maddi tazminat şartları: isteme bulunmak, isteyen tarafın kusursuz ya da daha az kusurlu olması, mevcut veya beklenen bir menfaati boşanma yüzünden zedelenmiş olması, karşı tarafın kusurlu olması.
Manevi tazminat şartları: istemde bulunmak, karşı tarafın kusurlu olması, isteyen tarafın kişilik hakkının zedelenmiş olması. Ancak bu şartların hepsi bir arada sağlanırsa tazminat istenir, kanunda sizin dediginize dair ufacık bir ibare gösterin o kadar eminseniz yazdıklarınızdan. Cümleye nokta koyduğunuz için ben algılayamamışım evet; ama sizin imla yanlışınız yüzünden olmuş bu da, uyardığınız için teşekkür ederim.