Doğumdan sonra çocuk doktoru ve eşimin fikri

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
selam kızlar,

Ben doğumdan sonra çocuk doktoru için araştırıp, referans alıp öyle bir doktora gidelim diyorum. Eşim ise senin bulcağın doktorlar pahalıdır, poliklinik olsun özel hastane olsun farketmez, ortalama bir doktora gidelim, ekonomik olsun hem yakın mesafede olması daha önemli acil bir durumda diyor. Bana biraz paradan kaçıyor gibi geldi. Sizce ne yapmalıyız?
 
gercekten maddi durumunuz kisitli ise hakli esiniz ama yok durumunuz iyiyse erkek oldugu icin suan boyle rahat konusuyordur yuzunu gorunce o da en iyisine gitmek ister :)
 
Doğum yapacağiniz hastanede önerebilecekleri doktorlari soruşturabilirsiniz tavsiye üzerine aile hekimleri daha sonrasi asilarla ilgileniyor zaten .
İlla ki çok ünlü bi doktor ariyorsaniz bi sağlik problemi olmadan pahali yerlere gerek yok bence abartmiyor esiniz olağan düsünüyor bütçeye bağli olarak.
 
Yani çocuk için doktorun aşırı uzman olması mı yoksa kolay ulaşılabilir olması mı daha avantajlı onu bilemiyorum, tecrübeli anneler bilebilir onu. Maddi olarak bir sıkıntımız yok çok şükür, aşırı gereksiz paralar vermek ben de istemem. Örneğin şu anki jinekoloğumuzun eşi çocuk doktoruymuş. Çok yüksekmiş fiyatı ve memnun kalmamış çoğu kişi. Bu tip bir şey için ben de para vermem. Doğum yapacağım hastaneye sormak mantıklı, oradan genel olarak memnunuz. Diş, ortopedi vs gibi başka servislerini de kullandık.
 
Ogluma rutin kontrol icin X hastanesine gittik. 100 tl muayene ucreti aldilar. Tamam dedik yeter ki iyi bakilsin da. Ama doktor pek ilgilenmedi. Odadan cikmamiz 5 dk yi bulmadi bile. Sonra Y hastanesine gittik, 40 tl ucret verdik. Hem oglumun her yerini incelemekle kalmadi ustune bakim tavsiyeleri, yemek listesi, gelisimiyle ilgili de bilgiler verdi. Pahali=iyidir diye bir sey yok.
 
Peki sizce hastane doktoru mu yoksa özel muaynehane doktoru mu daha avantajlı?
 
Paha kalite demek olmuyor. Hele bir bulun doktorları, sonra arasından bütçenize ve mesafenize göre uygun olanı seçersiniz. Siz gereksiz önyargılarla hareket etmişsiniz, eşiniz size oranla daha mantıklı düşünmüş bence.
 
Benim sevgilim bir ameliyat olacak.

Kritik bir ameliyat devlette sürünmesin diye özel bi yerde çok önemli bi doktordan aldı. Kaçtır erteliyorlar, yatak bozukmuş bilmem neymiş devlet hastanesinden daha çok beklemiştir.

Özel ya da çok pahalı daha iyi demek olmuyor yani. İçine sinen neyse onu yap ama bence eşin ucuza kaçmıyor mantıklısını düşünüyor.
 
Benim doğum yaptığım hastane ailemin yaşadığı şehirde. Doğumdan sonra 2 ay ailemin yanında kaldım. Oradaki çocuk doktorunu çok sevdik. Hala doktorumuz o. Bir şey olduğu zaman whattsapp tan bile sorabiliyoruz... şimdiden düşünmeyin anne içgüdüsü ile bulursunuz. Tabi şu saatte uyanık olmamın da kızımla.ilgisi var. 1 saat önce uyandı uyumuyor... baby tv açık uyumaya da niyeti yok gibi...
 
Allah'ım İnşallah iyi anlaşabileceğimiz bir doktor buluruz.
şimdiden dert etme bu kadar.
dr. ları da deneye yanıla buluyoruz.
illa aynı dr. da hep devam edeceksin diye de birşey yok.
özel bir hastanede bir dr. bulun.
çok yüksek paralar ödemeniz iyi dr olduğu anlamına gelmez ki zaten.
 
Sen iyi doktor bence gereksiz ilaç kullanımı yapmayan, telefonunu veren ve çocuğu germeyen doktordur...
Yani oturup konuşacak cik diye gözünün içine bakmayacak...

2 sene önce oğlumu özel bir hastanede prof cocuk dokturuna götürdüm ilk muayene ücreti 122 tl ödedik, iste doktor gerçekten zaman kaygisi tasimiyordu ilk.once oturduk konsutuk o sorular sordu vs muayene etti sonra tekrardan muayne hakkinda genel bilgiler verdi, bir soru sorunca bilimsel açıklamasından olayda nasil vs anlattı bu cok hoşuma gitti, sonraki ay gittij 127 tl olmuş tabi bu hastane politikasi neyse gittik iste geceleri ağlıyor kalkınca emmiyor vs bana yatarken calpol ver dedi bi yeri agriyordur dedi ki ben karşıyım evde yoktu bile,sonra ek gidaya geçmiştik ev yapimi herseyi ver dedi iste patlican bile verebilirsin dedi ki onu 3 yaşına kadar vermeyin diyorlar...yani bazi ilaclar için seyleri vardi aklima yatmadi gitmedik birdaha, normal hasta vs olunca tip fakültesine gittik duruma göre ilgili bölümlerin cocuk alanina gittik vs.

Şimdi bi doktorumuz var orta sınıf özel hastanede , oğlumu rahatlatiyor sohbet ediyor , telefonla ulaşabiliyoruz..
Doktor ararken bence kendimizin ne istediğini bilmemiz lazım
 
Evinize yakın acil bir durum olduğunda ulaşabileceğiniz makul fiyatlı ve iyi bir doktor bulmaya çalışın.Ya da üniversite hastanelerinin çocuk doktorları var özel muayenesine gidip tahlilleri hastanede yaptırıyorsunuz böylece doktor pahalı olsa bile tahlillere para vermemiş oluyorsunuz.Böyle bir doktor da araştırabilirsiniz.
 
Pahalı bir hastanede doğum yaptım,evime uzaktı,oradaki çocuk doktoru çok iyi olmasına rağmen ilk kontrol dışında gitmedim. Evime yakın poliklinik var,oradaki doktora gittim,çokta memnunum,kızım 4 .5yaşında hala giderim. Özele giden arkadaşım var,onunda kızı 4.5 yaşında,en basitinden antibiyotik ile birlikte prebiyotik kullanması gerektiğini bile söylemeyen bir doktoru var. Benim doktorum ilk antibiyotik ile birlikte reçete etmişti bana,hala antibiyotik kullanmak gerekince yazar muhakkak.
Onun dışında kış için bağışıklık güçlendirici bitkisel şurup yazmıştı,arkadaşıma söyledim kullanıyorum çok iyi geldi,hasta olmuyor kızım diye,gidip sormuş kadın"aa evet çok iyi bir ilaçtır alabilirsin"demiş.
Tahlilsiz antibiyotik yazmaz benim doktorum,arkadaşımın doktoru yazdı,1 hafta kullandı,iyileşmedi çocuk,sonradan tahlil yaptı,başka ilaç yazdı,çocuk boşu boşuna ikinci kutu antibiyotiği içti. 2 hafta sürünmesi,okula gidememesi de cabası.
Ek gıda konusunda gayet güzel bilgilendirdi doktorum,tatile gitmeden uğrardım,güneş yanıkları,böcek ısırmasi,güneş kremi vs aklınıza gelebilecek herşeyi yine reçete eder,yanında bulunsun,şuna dikkat et vs diye.
Pahalı mı hayır ama ben kızımı 4.5 yaşına getirdim o doktorla.
Geçen sene hasta olmuştu,tatildi bizim doktor yoktu,başka bir özel hastaneye götürdüm,serum ve ateş düşürücü iğne yaptılar,bir sonraki gün kızım daha çok ateşlendi,hemen bizim doktora götürdum,bir serumla ayağa kaldırdi kızımı,tabi verilen ilaçları da değiştirdi.
Poliklinik deyip gecmeyin,cidden çok iyi doktorlar var,kendim dahi ki özel sağlık sigortam var ve a plus hastanelerde geçerli,kırılan parmağım,bronsit vb rahatsızlıklarımda hatta elim kesildiğinde dikiş atılmasi için hep bu polikliniğe gittim,asla sorun yaşamadım.
Parayla ilgisi yok bu durumun. Tabiki ciddi yaralanma,ağır durumlarda yeterli değil poliklinikler ama eşim çok acil bir rahatsızlık geçirdiğinde bile ilk oraya götürdüm baygındı,hemen müdahale edip ambulansla götürdüler başka bir hastaneye. Evime yakın olduğu için benim öncelikli tercihim poliklinik,iyiki var demişimdir çoğu zaman.
Sizde öyle bir ayrım yapmayın derim. Baktınız doktorla frekans tutturamadınız,memnun kalmadınız,yönelin başka hastaneye yada doktora ama memnun kalırsanız evinize yakın oluşunun avantajını yaşarsınız.
 
Allah inş hastalık vermez arkadaşım. ciddi bir rahatsızlık olmadığı sürece sağlık ocağı bile yeter. biz ilk 6 ay gittik yaptığı boy kilo kafa ölçümü falan gibi şeyler. yalnız bebiş erkekse pipi önemli.
benim müdürün çocuğuna dikkat etmemişler. farklı bir dr fark edince kısır olur bu çocuk diye hemen operasyona almışlar ki bu dr çok kıytı köşede bir poliklinikte çalışıyor. ona dikkat edin kafi.
 
Peki sizce hastane doktoru mu yoksa özel muaynehane doktoru mu daha avantajlı?

bu kadar acele etmeyin hele bir doğsun sağlıkla

bazı hastanelerin sağlam çocuk takip merkezi var yani rutin kontrol merkezi

bebeğiniz herhangi bir sağlık sıkıntısına sahip değilse yapılan tek şey aşı boy kilo takibi

bu esasen her yerde yapılır

biz mesela randevulu çalışan yer tercih ettik zira işten izin alma sıkıntımız vardı

ben hastane tercih ediyorum zira ilerleyen aşamada tetkik dediğinde içinde bir başka müdahale gerektiğinde içinde oluyor

örneğin çocuk doktoru kulak burun boğaza yönlendirdiğinde bir kat aşağıya inmek ayrı başka bir doktor muayenehanesi aramak ayrı

ama bunlar ilerleyen aşamada

bebek sağlıkla doğduğunda çok da sıkıntılı değil doktorun kim olduğu

acil durumda da kendi doktorunuzu bulamasanız da başka doktora gidiliyor zaten
 
çocuk doktoru bulmak biraz zor,içine sinmesi lazım,sayısız doktor gezdım hem özel muayenehane hem özel hastane ama en son tavsiye üzerıne bır tıp merkezıne gittim ve süper bir bayanla tanıştım 1,5 yıldır o takıp edıyor kızımı..
gerçi farklı bir semtte kendı özel muayenesıde var ve ücreti tıp merkezınde aldıgının nerdeyse 10 katı:)
ama kadın işini seviyor,çocuklara sevgiyle gülümseyerek bakıyor,bu çok öenmli benım için..zaten kendı torunu vs. de var..
kısacası para verınce daha ıyı hızmet almıyosun ,önemli olan alanında iyisini bulabılmek..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…