Pahalı bir hastanede doğum yaptım,evime uzaktı,oradaki çocuk doktoru çok iyi olmasına rağmen ilk kontrol dışında gitmedim. Evime yakın poliklinik var,oradaki doktora gittim,çokta memnunum,kızım 4 .5yaşında hala giderim. Özele giden arkadaşım var,onunda kızı 4.5 yaşında,en basitinden antibiyotik ile birlikte prebiyotik kullanması gerektiğini bile söylemeyen bir doktoru var. Benim doktorum ilk antibiyotik ile birlikte reçete etmişti bana,hala antibiyotik kullanmak gerekince yazar muhakkak.
Onun dışında kış için bağışıklık güçlendirici bitkisel şurup yazmıştı,arkadaşıma söyledim kullanıyorum çok iyi geldi,hasta olmuyor kızım diye,gidip sormuş kadın"aa evet çok iyi bir ilaçtır alabilirsin"demiş.
Tahlilsiz antibiyotik yazmaz benim doktorum,arkadaşımın doktoru yazdı,1 hafta kullandı,iyileşmedi çocuk,sonradan tahlil yaptı,başka ilaç yazdı,çocuk boşu boşuna ikinci kutu antibiyotiği içti. 2 hafta sürünmesi,okula gidememesi de cabası.
Ek gıda konusunda gayet güzel bilgilendirdi doktorum,tatile gitmeden uğrardım,güneş yanıkları,böcek ısırmasi,güneş kremi vs aklınıza gelebilecek herşeyi yine reçete eder,yanında bulunsun,şuna dikkat et vs diye.
Pahalı mı hayır ama ben kızımı 4.5 yaşına getirdim o doktorla.
Geçen sene hasta olmuştu,tatildi bizim doktor yoktu,başka bir özel hastaneye götürdüm,serum ve ateş düşürücü iğne yaptılar,bir sonraki gün kızım daha çok ateşlendi,hemen bizim doktora götürdum,bir serumla ayağa kaldırdi kızımı,tabi verilen ilaçları da değiştirdi.
Poliklinik deyip gecmeyin,cidden çok iyi doktorlar var,kendim dahi ki özel sağlık sigortam var ve a plus hastanelerde geçerli,kırılan parmağım,bronsit vb rahatsızlıklarımda hatta elim kesildiğinde dikiş atılmasi için hep bu polikliniğe gittim,asla sorun yaşamadım.
Parayla ilgisi yok bu durumun. Tabiki ciddi yaralanma,ağır durumlarda yeterli değil poliklinikler ama eşim çok acil bir rahatsızlık geçirdiğinde bile ilk oraya götürdüm baygındı,hemen müdahale edip ambulansla götürdüler başka bir hastaneye. Evime yakın olduğu için benim öncelikli tercihim poliklinik,iyiki var demişimdir çoğu zaman.
Sizde öyle bir ayrım yapmayın derim. Baktınız doktorla frekans tutturamadınız,memnun kalmadınız,yönelin başka hastaneye yada doktora ama memnun kalırsanız evinize yakın oluşunun avantajını yaşarsınız.