Nasil yani... Netten bakip bakip cocuklari muayene mi edecegiz? Doktorlar meslegi biraksin madem internetten kitaplardan oluyorsa.
Rutin kontrol için demiş, hastalık için dememiş sanırım.
Ben öyle anladım.
Açıkçası ben de gereksiz biliyorum, sağlık ocağı dışında her ay rutin kontrolü.
İncik cincik her şey doktora soruluyor, ben de soruyorum ama okuduklarıma göre ve kafama göre davranıyorum, doktorun dediği yolda gitmedim pek.
Tamam da internet alemi copluk gibi. Oradan bakmayi tavsiye etmek ne demek?
Yaa evet erkek bizimki de nesine dikkat etmemişler acaba? Sünnet olurken mi?
Katılıyorum. Boş yere 10 yıl okuyan adamlar enayi, internetten toplama bilgiyle ameliyat bile yapılır.
Ben her ay götürülen rutin kontrolden bahsettim .Sağlık ocağına ,yani 1.basamak kontrolüne götürüyoruz ya hani o yüzden 3.basamağa geçmeye gerek yok. Mesela beslenmeye geçiş aldım blw kitaplarını vs.okudum uyguladım.Babywearing mesela çoğu doktor bilmez araştırdım uygun olan kanguruyu kendim buldum.İnternetin bu yararları var.Çocukta bir sorun varken internetten ameliyat edin demedim ,ki kendim de hemşireyim çocuk uzmanı arkadaşlarım var her ay rutin 3.basamak doktor kontrolünü saçma buluyoruz.Belki kısa yazdığım için anlaşılmadı,kusura bakmayın.Nasil yani... Netten bakip bakip cocuklari muayene mi edecegiz? Doktorlar meslegi biraksin madem internetten kitaplardan oluyorsa.
maddi durumunuz ile alakalı.selam kızlar,
Ben doğumdan sonra çocuk doktoru için araştırıp, referans alıp öyle bir doktora gidelim diyorum. Eşim ise senin bulcağın doktorlar pahalıdır, poliklinik olsun özel hastane olsun farketmez, ortalama bir doktora gidelim, ekonomik olsun hem yakın mesafede olması daha önemli acil bir durumda diyor. Bana biraz paradan kaçıyor gibi geldi. Sizce ne yapmalıyız?
Acikcasi ben cok fazla rutin kontrole bile goturmedim arkadas tavsiyesi ile 4-5 aylik tam hatirlamiyorum o zamana kadar iki kere ayni doktora gittik özele. Sonra sunnete gittik bi yasina yakinken. Sonra da 3 yasina kadar iki kere mi ne gittik doktora onda da cok muhim bisey degildi kan tahlili yapilmamisti hic yaptilar hic bi sorunu yok dedi gonderdiler. Ateşten gripten falan hic doktora gitmedik sukurler olsun bi kere dahi antibiyotik kullanmadi oglum. Ben surekli doktora gitmeyi sevmiyorum hastane ortami daha cok hasta ediyor insani. Bu bebegimde de ayni sekilde olur insallah.
Allah korusun cok buyuk hastalik olmadigi surecek rutin kontrolde kafaniza yatan doktora gidin bence.
Kadir tugcu cok iyi bi doktor bence ilaca karsi bi adam zaten onun yaziklarini okudugum icin cok doktora goturmuyorum ben. Gerekli herseyi bulabiliyorum bulamadigim zaman da iki kere goturdum. Hatta bu kere tahlil bile yapmadan antibiyotik vermisti doktor kullanmadim. Kadir tugcu ne zaman kullanmak gerektigini bile yazmis.
İnternette bir sitede herkes soruyor o cevapliyor yani ben o sekilde sorulardan buldum makaleler var hatta bu sitede onun sayesinde bebegini doktora gitmeden ve ilacsiz iyilestiren cok anne var arastirirsan bilgilere ulasabilirsinHangi hastanede acaba?
İnternette bir sitede herkes soruyor o cevapliyor yani ben o sekilde sorulardan buldum makaleler var hatta bu sitede onun sayesinde bebegini doktora gitmeden ve ilacsiz iyilestiren cok anne var arastirirsan bilgilere ulasabilirsin
paraya bakar para varsa kocaniz bile karisanazselam kızlar,
Ben doğumdan sonra çocuk doktoru için araştırıp, referans alıp öyle bir doktora gidelim diyorum. Eşim ise senin bulcağın doktorlar pahalıdır, poliklinik olsun özel hastane olsun farketmez, ortalama bir doktora gidelim, ekonomik olsun hem yakın mesafede olması daha önemli acil bir durumda diyor. Bana biraz paradan kaçıyor gibi geldi. Sizce ne yapmalıyız?
Cok detayci biri gibi geldiniz bana. Bu kadar dusunmeye gerek yok. Esinize hak verdim eve yakin ve guvendiginiz bir doktor olsun ki acil bisey oldugunda gidebilirsiniz. Bunu 1 yasinda bebegi olan anne olarak diyorum. Bizim belirli bir doktorumuz yok asilarini ve genel kontrolunu saglik ocaginda yaptiriyorum. Baktim ozel bir kontrol istedim eve yakin bir hastane ve doktor belirledim gerekli durumda oraya goturuyorum birde acil durumlar icin doktor ve hastane buldum. Cocugumuda iyi takip ediyorum sorun olmuyo. Mesela 6m aydan sonra surekli her ay goturmedim kendim kontrol ettim 9. Ay asisina goturdum 1 yasa dogru sunnetini yaptirdim. 1 yasta saglik ocaginda genel kontrol ettirdim. Baskada gorurmedim. Ama birsey farkedersem ve beni rahatsiz eden durumlarda yakin bir hastaneye goturdum. Bazen zaman cok onemli mesela idrar tahlili yarim saat icinde verilmeli yapilinca. Maalesef bu tahlil icin cocuk evde cisini yapinca 30 dakika icinde goturulneli uzak olsa nasil yetisecek. O nedenle cok kasmamak gerek diye dusunuyorum. Rahat bir annelik huzurlu cocuk demek...Peki sizce hastane doktoru mu yoksa özel muaynehane doktoru mu daha avantajlı?
Cok detayci biri gibi geldiniz bana. Bu kadar dusunmeye gerek yok. Esinize hak verdim eve yakin ve guvendiginiz bir doktor olsun ki acil bisey oldugunda gidebilirsiniz. Bunu 1 yasinda bebegi olan anne olarak diyorum. Bizim belirli bir doktorumuz yok asilarini ve genel kontrolunu saglik ocaginda yaptiriyorum. Baktim ozel bir kontrol istedim eve yakin bir hastane ve doktor belirledim gerekli durumda oraya goturuyorum birde acil durumlar icin doktor ve hastane buldum. Cocugumuda iyi takip ediyorum sorun olmuyo. Mesela 6m aydan sonra surekli her ay goturmedim kendim kontrol ettim 9. Ay asisina goturdum 1 yasa dogru sunnetini yaptirdim. 1 yasta saglik ocaginda genel kontrol ettirdim. Baskada gorurmedim. Ama birsey farkedersem ve beni rahatsiz eden durumlarda yakin bir hastaneye goturdum. Bazen zaman cok onemli mesela idrar tahlili yarim saat icinde verilmeli yapilinca. Maalesef bu tahlil icin cocuk evde cisini yapinca 30 dakika icinde goturulneli uzak olsa nasil yetisecek. O nedenle cok kasmamak gerek diye dusunuyorum. Rahat bir annelik huzurlu cocuk demek...
Eger dokrora goturdunuz ve iciniz rahat etmedi o durumda alursinuz cocugu uzman bir doktora goturursunuz bu kolaydir ama kontrollerde tek yaptiklari boy kilo olcmek genel vucut kontrolu kulak burun bogaz bakimi oluyo. Icinize sinmezse baska doktora gidersiniz. Doktordan sonra sizde olcum sonuclarini kontrol edersiniz netteki gelisim tablolarindan iciniz rahat eder. Baktiniz kafaniz takildi baska bir doktorada goturursunuz. Genel kontroller icin cok para vermeye gerek yok. Bu arada kontrollere goturmedim diye ilgisiz dusunmeyin ben cocuk gelisimciyim kendimde duzenli takip ettigim icin. Mesela en son doktorum 15 farkli kelime konusuyormu dedi hayir dedim ama konusmali uzerinde durun dedi ama bana gore bireysel fakliliklar var ve cocugumda zeka duzeyi ve tepki hizi gayet iyi babasida 1 yasinda hemen konusmamis o nedenle panik olmuyorum. Buldugunuz doktorun iletisimi iyi ve tecrubesi olsun yeterKontrollerde ne yapıldığını, Allah korusun ciddi problem olarak başımıza ne geleceğini bilemediğimden öyle düşünmüştüm aslında. Buradan çıkardığım sonuç her halükarda doktorun ulaşılabilirliği.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?