Eşim çok yardımcıdır. Evde olduğu sürece yardımcı olur bana. Yetmez mi ki? Normal doğum istiyorum şuan için engel yok ama her zaman bir sezeryan ihtimali var tabiki doktor ne derse onu yapıcaz.desteğe ihtiyaç oluyor. doğumun normal mi olur yoksa sezeryanmı bilemiyorum ama doğum sonrası ağrıların olacaktır, bebek yeni doğmuş sürekli emmesi gerekecek derken sana ve bebeğe bakacak insan lazım.
Bence yeter ben de ikinci doğumumda haber bile vermeyecegim annnemeEşim çok yardımcıdır. Evde olduğu sürece yardımcı olur bana. Yetmez mi ki? Normal doğum istiyorum şuan için engel yok ama her zaman bir sezeryan ihtimali var tabiki doktor ne derse onu yapıcaz.
Şu an bana da yaparım gibi geliyor ama çevremde insanların ne kadar zorlandığını görüyorum keza forumda da hep okuyorum. Bu özgüven nerden geliyor bana acaba diye de sorguluyorumAşağı tükürsen bıyık yukarı tükürsen sakal misali bilemedim
Ben olsam idare ederim derdim heralde
şöyle söyleyeyim ilk günler ne ihtiyaç bitiyor ne de evin işi. Çocuk sık sık üst değiştirecek onları yıkaması ütülemesi olurda emmezse biberon temizliği sık sık taze mama hazırlamak sizi olaya dahil edemiyorum çünkü hep çocukla ilgileneceksiniz. Bu arada ben nisanda 3. çocuğumu doğurdum deneyimli anneyim eğer bebeğiniz benimki gibi 5 aya kadar huysuz ağlayan uyumayan bebek olursa vay halinize. Kayın validem 15 gün kaldı gitti başka desteğimde yoktu ama siz birde bana sorun tır geçti resmen üstümden ara ara kız kardeğim gelsede yetmiyorki ne evin, ne bebeğin işi bitmiyor günlerce duş bile alamadım kimsenin kucağında durmuyor zır zır ağlıyordu. Hep memede kalmak istiyordu. Sizinki uslu bebek olursa ve eşiniz becerikliyse beraber halledebilirsiniz.Eşim çok yardımcıdır. Evde olduğu sürece yardımcı olur bana. Yetmez mi ki? Normal doğum istiyorum şuan için engel yok ama her zaman bir sezeryan ihtimali var tabiki doktor ne derse onu yapıcaz.
Binlerce yıldan süre gelen Annelik içgüdüsünden olabilirŞu an bana da yaparım gibi geliyor ama çevremde insanların ne kadar zorlandığını görüyorum keza forumda da hep okuyorum. Bu özgüven nerden geliyor bana acaba diye de sorguluyorum
İlk bir ay destek için birinin olması iyi olur, sonrasında kendiniz halledersiniz .Eşiniz bir süre sonra işe başlayacak ve yalnız akşama kadar bebekle özellikle ilk ay çok zor, sürekli emmesi gerekecek uykuları düzensiz olacak , o evde de minimum da olsa yapılması gereken şeyler olacak, karnınız acıkacak, belki bebek gazlı ve huzursuz olacak, ilk bir ay idare edin kim olursa size destek olsunAnnemlerle ve kayınvalidemlerle farklı şehirlerde yaşıyoruz. Ben ikisini de seviyorum fakat tatillerde bile onlarda kalınca zor dayanıyorum hemen kendi evime huzuruma özgürlüğüme kavuşmak istiyorum. Annem aşı karşıtı ilaç karşıtı bir insan. Doğumdan sonra o gelirse onunla çok takışıcaz moral bozacak. Tetanozu vuruldum diye 2 gün ağladı örnek vermem gerekirse. Direk bir şey söylemese bile pasif agresif olarak bana yansıtacak bunu. Kayınvalidem ise aşırı panik endişeli müdahaleci birisi. daha şimdiden bana sormadan bebeğe şunu yapıcaz şöyle edecez diye konuşmaya başladı. İkisi de çok gelmek istiyor. İlk başlarda bir hafta annem bir hafta kaynanam gelir diye düşünüyordum ama şu sıralar bile aşırı duygusalım her şeyden etkileniyorum psikolojik olarak bir de onlar gelirse nasıl hissederim tahmin edemiyorum şuan. Soruma gelecek olursak ben tek başıma bebeğime bakabilir miyim? Yapabilirim gibi geliyor ama daha önce doğurmadığım için emin de olamıyorum. Eşimin 10 gün babalık izni var. O işe başladıktan sonra da ben kendim halledebilir miyim bu süreci? Çünkü onlar gelirse psikolojik olarak çok zorlanırım. Ne yapıcam bilmiyorum yanlış karar verip pişman olmaktan da korkuyorum.
Çocuğun emzigine bal çalma potansiyeli gördüm ben o annede :/Kendi annenz bebeğin topuk kanı alınmasına falan sorun cikarmayacaksa Bebek 2 aylık olana kadar asi yok, sorun olmaz yani 15 gün kalır döner
Yok artık inslalah o kadar bunaltmaz kızı, bilemedim çok bilmiş davranıp kızın kafasını şişirmez inşallahÇocuğun emzigine bal çalma potansiyeli gördüm ben o annede :/
Şimdiden dondurucunuza hazır yemekler depolayın, doğum öncesi destek alıp evi dip bucak temizletin, sonrasını eşiniz destek olursa atlatabilirsiniz. Atla deve değil. Evet ağrılarınız olacak belki, uykusuzluklarınız olacak, yorgun olacaksınız ama beynin yorgun olmasından huzursuz olmasından iyidir herşey. Eşiniz geldiğinde uyumaya dinlenmeye çalışırsınız, yemeklerde dondurucudan olunca temizliği de yaşanacak düzeyde yaparsınız olur biter. Dert etmeyi bu kadar, huzurla sağlıkla inşallah.Annemlerle ve kayınvalidemlerle farklı şehirlerde yaşıyoruz. Ben ikisini de seviyorum fakat tatillerde bile onlarda kalınca zor dayanıyorum hemen kendi evime huzuruma özgürlüğüme kavuşmak istiyorum. Annem aşı karşıtı ilaç karşıtı bir insan. Doğumdan sonra o gelirse onunla çok takışıcaz moral bozacak. Tetanozu vuruldum diye 2 gün ağladı örnek vermem gerekirse. Direk bir şey söylemese bile pasif agresif olarak bana yansıtacak bunu. Kayınvalidem ise aşırı panik endişeli müdahaleci birisi. daha şimdiden bana sormadan bebeğe şunu yapıcaz şöyle edecez diye konuşmaya başladı. İkisi de çok gelmek istiyor. İlk başlarda bir hafta annem bir hafta kaynanam gelir diye düşünüyordum ama şu sıralar bile aşırı duygusalım her şeyden etkileniyorum psikolojik olarak bir de onlar gelirse nasıl hissederim tahmin edemiyorum şuan. Soruma gelecek olursak ben tek başıma bebeğime bakabilir miyim? Yapabilirim gibi geliyor ama daha önce doğurmadığım için emin de olamıyorum. Eşimin 10 gün babalık izni var. O işe başladıktan sonra da ben kendim halledebilir miyim bu süreci? Çünkü onlar gelirse psikolojik olarak çok zorlanırım. Ne yapıcam bilmiyorum yanlış karar verip pişman olmaktan da korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?