Doğumdan sonra desteksiz olur mu?

Eleven

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2016
48
51
88
Annemlerle ve kayınvalidemlerle farklı şehirlerde yaşıyoruz. Ben ikisini de seviyorum fakat tatillerde bile onlarda kalınca zor dayanıyorum hemen kendi evime huzuruma özgürlüğüme kavuşmak istiyorum. Annem aşı karşıtı ilaç karşıtı bir insan. Doğumdan sonra o gelirse onunla çok takışıcaz moral bozacak. Tetanozu vuruldum diye 2 gün ağladı örnek vermem gerekirse. Direk bir şey söylemese bile pasif agresif olarak bana yansıtacak bunu. Kayınvalidem ise aşırı panik endişeli müdahaleci birisi. daha şimdiden bana sormadan bebeğe şunu yapıcaz şöyle edecez diye konuşmaya başladı. İkisi de çok gelmek istiyor. İlk başlarda bir hafta annem bir hafta kaynanam gelir diye düşünüyordum ama şu sıralar bile aşırı duygusalım her şeyden etkileniyorum psikolojik olarak bir de onlar gelirse nasıl hissederim tahmin edemiyorum şuan. Soruma gelecek olursak ben tek başıma bebeğime bakabilir miyim? Yapabilirim gibi geliyor ama daha önce doğurmadığım için emin de olamıyorum. Eşimin 10 gün babalık izni var. O işe başladıktan sonra da ben kendim halledebilir miyim bu süreci? Çünkü onlar gelirse psikolojik olarak çok zorlanırım. Ne yapıcam bilmiyorum yanlış karar verip pişman olmaktan da korkuyorum.

desteğe ihtiyaç oluyor. doğumun normal mi olur yoksa sezeryanmı bilemiyorum ama doğum sonrası ağrıların olacaktır, bebek yeni doğmuş sürekli emmesi gerekecek derken sana ve bebeğe bakacak insan lazım.

desteğe ihtiyaç oluyor. doğumun normal mi olur yoksa sezeryanmı bilemiyorum ama doğum sonrası ağrıların olacaktır, bebek yeni doğmuş sürekli emmesi gerekecek derken sana ve bebeğe bakacak insan lazım.
Eşim çok yardımcıdır. Evde olduğu sürece yardımcı olur bana. Yetmez mi ki? Normal doğum istiyorum şuan için engel yok ama her zaman bir sezeryan ihtimali var tabiki doktor ne derse onu yapıcaz.

Aşağı tükürsen bıyık yukarı tükürsen sakal misali bilemedim
Ben olsam idare ederim derdim heralde

En azından bir hafta on gün eş dışında biri olmalı bence

Bence eşinle halledebilirsin ama ilk başta biri 10gğn gelsin diğeri sınraki 10gün gelsin zaten alışırsın daha sonrada. İlk başta gerçekten evde sizin ve eşinizin dışında birinin olması kolaylık oluyor. 10gün kulağınızı kapatıverin.

Aşağı tükürsen bıyık yukarı tükürsen sakal misali bilemedim
Ben olsam idare ederim derdim heralde
Şu an bana da yaparım gibi geliyor ama çevremde insanların ne kadar zorlandığını görüyorum keza forumda da hep okuyorum. Bu özgüven nerden geliyor bana acaba diye de sorguluyorum

Eşim çok yardımcıdır. Evde olduğu sürece yardımcı olur bana. Yetmez mi ki? Normal doğum istiyorum şuan için engel yok ama her zaman bir sezeryan ihtimali var tabiki doktor ne derse onu yapıcaz.
şöyle söyleyeyim ilk günler ne ihtiyaç bitiyor ne de evin işi. Çocuk sık sık üst değiştirecek onları yıkaması ütülemesi olurda emmezse biberon temizliği sık sık taze mama hazırlamak sizi olaya dahil edemiyorum çünkü hep çocukla ilgileneceksiniz. Bu arada ben nisanda 3. çocuğumu doğurdum deneyimli anneyim eğer bebeğiniz benimki gibi 5 aya kadar huysuz ağlayan uyumayan bebek olursa vay halinize. Kayın validem 15 gün kaldı gitti başka desteğimde yoktu ama siz birde bana sorun tır geçti resmen üstümden ara ara kız kardeğim gelsede yetmiyorki ne evin, ne bebeğin işi bitmiyor günlerce duş bile alamadım kimsenin kucağında durmuyor zır zır ağlıyordu. Hep memede kalmak istiyordu. Sizinki uslu bebek olursa ve eşiniz becerikliyse beraber halledebilirsiniz.

Şu an bana da yaparım gibi geliyor ama çevremde insanların ne kadar zorlandığını görüyorum keza forumda da hep okuyorum. Bu özgüven nerden geliyor bana acaba diye de sorguluyorum
Binlerce yıldan süre gelen Annelik içgüdüsünden olabilir
İllaki bakarsınız lakin tecrübe sahibi biri yanınızda olsa daha rahat olur
Ama burada okumuşsunuzdur annelerin heleki kayınvalidelerin loğusa dönemini nasıl kabusa çevirdiklerini
Sağlıkla sıhatle kucağınıza alın
Su akar yatağını bulur

İlk bir ay destek için birinin olması iyi olur, sonrasında kendiniz halledersiniz .Eşiniz bir süre sonra işe başlayacak ve yalnız akşama kadar bebekle özellikle ilk ay çok zor, sürekli emmesi gerekecek uykuları düzensiz olacak , o evde de minimum da olsa yapılması gereken şeyler olacak, karnınız acıkacak, belki bebek gazlı ve huzursuz olacak, ilk bir ay idare edin kim olursa size destek olsun

Ha Yapılamaz mı imkansız mı muhakkak ki yapılır ama kişinin kimsesi yoktur yapar ama desteğe gelmek isteyen varken kendinizi çok zorlamış olursunuz ne gerek var
Yeni doğum yapmış olacaksınız
Geceleri kaç sefer uyanacaksınız
İnanın yaşamayan bu zorluğu anlayamaz

Kendi annenz bebeğin topuk kanı alınmasına falan sorun cikarmayacaksa Bebek 2 aylık olana kadar asi yok, sorun olmaz yani 15 gün kalır döner

İlk cocuğumda eşimle tek, ikinci cocuğumda yaş farkları 1,bucuk yaş o halde kv gündüz 5 gün geldi saat 3 dedi mi kaçtı eşimde işteydi tek baktım ikisine. İlk çocukta cok güzel oldu hiç pişman olmadım sakin sakin cocuğuma baktım yemekleri eşim halletti sonra kendim yapmaya başladım. İkinci cocukta sadece büyükle ilgilenecek insana ihtiyacım vardı şöyle her gün olmasada ara ara gelip uğrayan olsaydı daha rahat ederdim ama olsun bi şekilde yoluna koyduk. Eşiniz yemek işini hallederse bebeğe bakarsınız cok konfor arayan insan değilseniz

Kendi annenz bebeğin topuk kanı alınmasına falan sorun cikarmayacaksa Bebek 2 aylık olana kadar asi yok, sorun olmaz yani 15 gün kalır döner
Çocuğun emzigine bal çalma potansiyeli gördüm ben o annede :/

Desteksiz baktım ben ilk çocuğuma. Pandemi vardı kimse gelemedi. Zor oldu mu evet oldu ama imkansız değil. Psikolojik olarak seni zorlayacak insanların olmasından daha zor değil mesela.

21 günlük yeni doğum yapmış bir anne olarak desteksiz çok zor diyorum. Eşim 30 gün izin aldı ve annem yanımda. İyi ki varlar. Konfor alanı için çağırabilirsiniz. Biraz bebeği bırakıp uyumak bile lüks. İmkan varsa idare edebilirseniz iş bitirici birilerinin olması güzel en azından ilk zamanlar

Şimdiden dondurucunuza hazır yemekler depolayın, doğum öncesi destek alıp evi dip bucak temizletin, sonrasını eşiniz destek olursa atlatabilirsiniz. Atla deve değil. Evet ağrılarınız olacak belki, uykusuzluklarınız olacak, yorgun olacaksınız ama beynin yorgun olmasından huzursuz olmasından iyidir herşey. Eşiniz geldiğinde uyumaya dinlenmeye çalışırsınız, yemeklerde dondurucudan olunca temizliği de yaşanacak düzeyde yaparsınız olur biter. Dert etmeyi bu kadar, huzurla sağlıkla inşallah.

Eğer doğum sonrası fiziksel olarak kolay toparlarsanız ki bu da vajinal doğumdan geçiyor o zaman desteksiz yaparsınız eşinizle. Ama sezaryense o çok zor. Çünkü vücudun toparlanması desteksiz her şeye yetişmek en kötü 1 ayı buluyor. Şu an bende hamileyim ve ilk 10-15 gün yanımda destekçi olacak kesin annem günübirlik muhtemelen, kardeşimde yıllık iznini kullanıcak saolsun ama sezaryenli olcam, 3 yaş bi çocukta olcak evde. 15 gün destek yeter mi orayı kestiremiyorum malesef. Önceki sezaryenimi düşününce ilk 20 günden sonrası biraz daha kolaydı. Da ilk 9 gün oğlum küvezdeydi günde 2 kere hastane gitmek dışında bolca kendimle ilgilenip dinlenicek vaktim vardı. Oğlum eve geldiğinde her şeyiyle kendi başıma ilgilenebiliyordum. Kardeşim vardı yine mutfak yemek vs bunlarla o ilgilendi 1 ay.

He ille bi seçenek seçmek zorunda kalıcaksam Kayın validenin problemi müdahale etmek. Sizin onayınız olmadan bi iş yapmaya kalkacak potansiyel varsa o iş olmaz illa bi yerde patlak verir. Ama annemle patlak verse bile annem sonuçta elbet barışır anlaşırız. Kayınvalide ile ipler kopunca daha zor. Doğumda, 1. Ayda, 2. Ayda var aşılar yenidoğan döneminde. Annemin aşı karşıtlığı eğer bana kötü davranmasına sebep olmayacaksa çocuk benim, ben yaptırıyorum karışma derim susar. Yani benim annem olsa susar. Sizin anneniz susmayacaksa o da olmaz. Tabi bu noktada eşinizin tavrıda önemli. Sizinle bir olup eğer kayınvalidenize engel olabilecekse, sınırını öğretebilecekse ki bunu şimdiden yapmalısınız o zaman kayınvalidenin problemi daha çözülebilir duruyor. Ama her halükarda bence vajinal doğum olursa eşinizden başka kimseye ihtiyacınız olmaz.

Herkesin bünyesi farklı ben biri olmadan yapamadım ilk doğumum da eşimde vardı ama olmuyor malasef birine ihtiyaç duyuluyor ablam geldi değişimli kv geldi daha rahat ettim şimdi 2. Doğumum olacak kv hayatta olsa yine gelirdi bu sefer sadece ablam gelicek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…