Doğumdan sonra desteksiz olur mu?

Yapılır gayet. Ama zor olacağı da bir gerçek.
İki doğum yaptım, ikisi de sezaryendi. İlkinde hiç kimse tek bir gün bile destek olmadı. Zorlandım ama altından kalktım. Hatta doğumum falan da oldukça zordu. Yapılmayacak şey değil.
İkinci doğumunda şartlarım daha müsaitti ve eve yatılı yardımcı aldım. Doğum da kolaydı. Hiçbir zorluk yaşamadım.

Hani oluyor ama zor oluyor bu da gerçek...

2 hafta önce doğum yaptım benim de eşim memur onun doğum günü babalık izni vardı. Benim ikinci çocuğum olmasına rağmen yetmiyor sadece koca başında bebekten anlayan bir büyüğün olması lazım zannedildiği kadar kolay bir şey değil maalesef hele ki İlk günler özellikle bir hafta. Benim bir hafta kayınvalidem ve görümcem durup gittiler sonra başımın çaresine baktım ilk bir hafta yeterlidir

İdare edilemeyecek bir şey değil de psikolojik olarak zor. bebekle evde yalnız kalmak sıkıcı oluyor ilk günler. anneme ben de katlanamıyorum ama o günlerde katlandım çok da güzel oldu :)

Ay ağlayarak duygu sömürüsü yapan anne çok zor, allah yardım etsin sana. Aşı karşıtlarına da sakın kulak asma, bu aşılar covid aşısı gibi tartışmalı aşılar değil, 10 yıllardır yapılan aşılar ve gerekli. Neyse ben de 10. günde yalnız kaldım, eşim işe başladı annem gitti, çok korkmuştum ama halloldu. Yaparsın hiç merak etme eşim işe giderken kendi kendime dedim ki; nolur sırtına kadar kaka yapmasın ve yıkamam gerekmesin ve uyanır uyanmaz yaptı söylene söylene yıkamıştım tek başıma

Öncelikle sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi. Oluyor, ben yaptım. İlk doğumum normal, ikincisi sezaryendi. Kimse gelmedi, gelmek istemedi. İnsan mecbur kalınca her şeyin altından kalkıyor. Ama yanımda birileri olsaydı, yalnız hissetmeseydim nasıl olurdu diye düşünürüm ara ara. Hangisi daha iyi ya da daha kötü bilmiyorum yanımda kalan birinin varlığını tecrübe etmediğim için. Ama isteyince yapılıyor bir şekilde. Gözünüz korkmasın.

Sadece eğer kimsenin gelmesini istemiyorsanız doğumdan sonra ihtiyaç duyabileceğiniz şeyleri( yemek, temizlik, bebeğin ihtiyaçları gibi) şimdiden halletmenizi öneririm. Derin temizlik, doğum sonrası yemek gibi şeyleri ben önceden düşünüp halletmiştim. Belki 30 kavanoz vakumlanmış yemek, dondurucuya börek, tatlı, sarma vs. yapıp hazırlamıştım. Pratik olsun diye köfte, mantı vs. yapmış koymuştum dondurucuya. Sonrasında pek haliniz olmuyor çünkü. Uykusuz geceler, doğum sonrası yorgunluk, lohusalık kolay değil. İşinizi kolaylaştırmak için aklınıza gelen her şeyi şimdiden yapın naçizane tavsiyem.

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah
Bebeğin veya sizin bakıma ihtiyacınız olacak bir terslik yaşanmaz her şey normal giderse tek başınıza çok rahat bakarsınız.

Doğum öncesi imkanlarınız dahilinde dolabınızı hemen çıkar pişir yapabileceğiniz yemeklerle doldurun, eşiniz babalık izninde ve sonrasında hafta sonları size destek olur mis gibi büyütürsünüz

Zaten geldiklerinde yarardan çok zararlari olur tek basiniza kalın

Desteksiz olur esiniz 10 gun sizinleymis yeterli. Birakin kimse gelmesin. Ben lohusayken kisa bir sure once esim annesini getirdi yurtdışından bir ayligina ve annemde geldi o süreçte. Her seylerimi yaptilar cok konusmadilar da esim müsade etmedi karismadilar bi iki ufak bebek büyütme meselesine ama yine de nefret ettim. Aglama krizlerine girdim, esime öfkelendim sacma sapan hareketler ya istemedim kimseyi. Annem ve esimin annesi gitti bir ay icinde oh dedim dünya varmiş ya . O kadar sinir krizleri
Falan bosunaymis ben gayet iyi idare ettim benim evim benim özgürluk alanim birakin kimse gelmesin.

Her iki çocuğuma da desteksiz baktım.esimle beraber baktık ve üstelik ilk kızım kolikti.her insanın yapısı farklı mesela ben stresliyken yanımda biri olunca daha da deliriyorum.ucuncuyu dogursam yine istemem kimseyi yanimda

Mis gibi de bakarsın, sürekli evde çekirdek aile dışında birinin olması bence zor tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum. Eğer eşin temizliği yemeği çok sorun etmeyen elini taşın altına koyan biriyse akşam iki yumurta kırar menemen yapar huzurla yersiniz daha evladır.

Sadece annem 10 gün kalıp döndü. Benim de yaşadığım şehirde kimsem yok. Kendim çok güzel hallettim. Hiçbir sorun olmadı çok şükür

desteğe ihtiyaç oluyor. doğumun normal mi olur yoksa sezeryanmı bilemiyorum ama doğum sonrası ağrıların olacaktır, bebek yeni doğmuş sürekli emmesi gerekecek derken sana ve bebeğe bakacak insan lazım.
Evet destek lazım illaki.
Annem kaldı bende 10 gün

Olur aslında ama olmuyor
Bakım yapmakta sıkıntı yokta uykusuzluk insanı perişan ediyor.gece dinlenemeyince gündüz insan daha sinirli ve gergin oluyor malesef.imkan varsa destek en güzeli yoksa da mecbur bakıyorsun zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…