Doğumdan sonra desteksiz olur mu?

10 gün eşin yardımcı olursa ciddi anlamda ama hiçbirine gerek kalmaz.
Benim eşim yenidoğan tutamıyor o yüzden 20 gün annem kaldı
10 gün o baktı bana geri kalan 10 gün ben toparlanmıştım her şeyi ben hallettim
Artı 5.5 yaşında başka bir çocuğum da var
Tavsiyem buzluk stokları yapın
Bol köfte
Pişmiş et, kıyma koyun
Pratik yiyecekler koyun
Isiniz daha da kolaylaşır
Tek çocuk zaten bebek uyuduğunda uyur, kalktığında kalkarsınız

sadece esiniz size yeter. onun dısında sunu da söyleyeyim ilk zamanlar bunalacak, boğulacaksınız ve o dönem destek arayacaksınız. annenizi veya kv isteyeceksiniz ama bu bir süreç. o eşiği geçtikten sonra iyi ki kimse olmamış diyeceksiniz. kaldı ki gelseler de fiziki yorgunluktan cok paikolojik olrak yorulacaksınız. gerek yok. çekirdek ailenizle sakin, kendi bildiğiniz sekilde yönetin süreci

26 günlük lohusa olarak bu konuya yazmak istedim. Eşim 10 gün babalık izninden sonra işe döndü. Evde olduğu süreçte çok yardmcıydı, hala öyle. Sabahları kahvaltımı hazırlıyor işe öyle gidiyor. Marketi vs o hallediyor. Temizlik için iki haftada bir yardımcı geliyor, biz temizlik işine hiç karışmıyoruz. Yemek konusu ise bebiş uyurken pratik iki günlük yemek hazırlıyorum. Böyle bir rutin oluşturduk. Tek tencere yemeği şeklinde veya sulu yemek+pilav gibi. Onun dışında buzluğu doldurmuştum, börek çörek, köfte gibi şeylerle. Canımız çekerse hemen fırına atıp yiyoruz. Genellikle de tek öğünlük şeyler yiyoruz. Mesela ayıptır söylemesi bu akşam balık salata yedik. Hem hazırlaması kolay hem sağlıklı.

Özetle ailelerden destek almıyoruz. En başından beri almak istemedik. Hiç zorlanmıyoruz, psikolojik olarak doğurmuş ve destek almış diğer arkadaşlarıma kıyasla çok iyiyim. Hatta ziyaretçi de kabul etmiyoruz şu an. Evde çıplak geziyorum. Ne göğüs ucu yaram oldu doğru dürüst ne başka bir şeyim. Sadece bebeğime ve kendime odaklanabildim. Bebek bakımı konusunda zaten asla yardıma ihtiyacınız yok. Her anne bebeğine yeter ki bebeğin ihtiyacı olan üç şey var bu süreçte. Beslenme, uyku ve gaz/alt değişimi. Bebiş uyurken siz de uyuyun, zamanla da bir rutin oluşturun.

Ben bebeğimi kimseye güvenerek yapmadığım için iyisiyle, kötüsüyle ve tüm zorluğuyla başa çıkacağım diye başladım. İnanın halloluyor. Hem kendi düzeninizi oluşturmak daha hızlı oluyor, eşinizle daha hızlı adapte oluyorsunuz. Karışan olmuyor. Kesinlikle yardım/destek önermiyorum eğer eşiniz yeterince destekse.

Eşim çok yardımcıdır. Evde olduğu sürece yardımcı olur bana. Yetmez mi ki? Normal doğum istiyorum şuan için engel yok ama her zaman bir sezeryan ihtimali var tabiki doktor ne derse onu yapıcaz.
Ayrıca eklemek isterim ki sezaryen doğum yaptım, hastaneden çıkarken gayet iyiydim. Eve geldikten iki gün sonra çamaşır falan asıyordum. Bir haftada tamamen eğilip kalkabilir hale geldim. Ağrı acı kalmadı.

Doğum öncesi dolap hazırlığı yap, elinin altında yemeğin varsa esinde ilk bir hafta full destek olursa gerisi vız gelir, tek başıma doğum yaptım ilk üç gün zorlandım, eşim ve oğlumda hastalandı odadan cikamadilar bebeğe birşey olmasın diye, oyle böyle bitti, hallettim, kimseye güvenip dogurmadik, gelirlerse mi psikolojik olarak daha çok yorulursun yalnızken mi ona göre bı düşün.

İlk on gün destek şart bence ama köstek olmayacak kişiler tarafından. Çünkü geceler uykusuz geçiyor bebeği emzirmek ve güzel beslenmek zorundasın evde de işler oluyor bebeğin çamaşırları, yemek v.s

Ilk zamanlar bebegimle hic yalniz kalmak istemedim.. Dogumdan sonra anlayabilirsiniz bunu ancak, ruh sagliginizin nasil olacagini.. Dogumdan önce bende her seyi kendim hallederim saniyordum :) Ki alt degistirme, doyurma, üst degistirme vs her seyi kendim yaptim zaten ama aglayinca panik oluyordum..

Vallahi yok olmuyor.hayatim boyunca kimseyi yuk olmayan ben. Bekliyirdum ki biri gelsin çocuğu tutsun tuvalete gideyim bir dakika gozlerkimi kapataym

Anneniz veya kayınvalideniz standart insanlar olsaydı gelip destek olsunlar derdim ama o dönemde insan fiziksel destekten ziyade psikolojik desteğe ihtiyaç duyuyor. Dolayısıyla gelip canınızı sıkacak insanlara ihtiyacınız yok, ilk günler zaten siz ve bebeğiniz birbirinize alışmaya çalışıyorsunuz, eşinizle halledersiniz zor olsa da. Misafir de kabul etmeyin zaten, yemek dediğiniz önemli bir şey değil öncesinde buzluğa hazırlarsınız eşiniz hazırlar veya dışardan söylersiniz. Arkadaşlar da çok iyi geliyor bu süreçte. Özellikle anneniz benim katlanabileceğim biri değil, kayınvalide de genel olarak sevmem sjfksks

Yabancı arkadaşlarım hastaneye eşiyle gidiyor, doğumdan sonra bebeği alıp eve dönüyorlar. 10 gün içinde de hayata kaldıkları yerden devam ediyorlar. Aileler hastanede görüyorlar bebeği. Bebek 1 aylık kadar olunca akrabaları çağırıyorlar. Herkes eline bir şey alıp getiriyor, yiyip içip her şeyi toplayıp gidiyorlar. Bebek bakımı ev işi yemek vs kocaları yardım ediyor, emzirme hariç bebek için her şeyi yapabiliyorlar. Bizim erkekler bebek tutamaz, alt değiştiremez, bebek uyutamaz, yemek hazırlayamaz, süpürge tutamaz, toz alamaz...

Ben de ilk doğumumda kimseyi istemedim, çünkü huzur ve kişisel alan benim için önemli. Eşim her dakika ne lazımsa yaptı, aldı getirdi topladı pişirdi. Ben uyudum o baktı bebeğe. Gece emzirdim gazını o çıkardı ve yatırdı. Bebeği tek başımıza yapmıyoruz, bizim kadar babası da bakmak zorunda. İki doğum da sezaryen ve çocukların arası 2 yaş, yine de kimse gelsin istemedim. Anne gelince kayınvalide benim de torunum diyor, kardeş gelince görümce ben de halasıyım diye atlıyor. Hele hele aşı ilaç karşıtı birini annem bile olsa çekemem. Cahil cahil çocuğun ağzına ne verdi ne verecek diye kabus göreceğime herkes evinde takılsın.

Vallahi tuvalete gidemedim, uyuyamadım diyen hemcinslerimi hakikaten hiç anlamıyorum. Arkadaşlar bebeğiniz 24 saat hiç mi uyumuyor? Bir kamera alırsınız, bebe uyurken tuvalete de gidersiniz, duş da alırsınız, yemek de yaparsınız ve yersiniz, uyursunuz. Zaten çocuk yaparken uykudan fedakarlık edeceğiniz belliydi değil mi? Bunu bütün anne babalar ve uzmanlar söylüyor zaten; şaşırılacak bir bilgi değil yani. Siz bebe uyurken ev işi yaparsanız mahvolursunuz tabii ki. Bebişim sabah 7:30 gibi güne başlıyor. Alt değişimi, emzirme ve gaz çıkarma; sonra hop slinge koyup dışarıya yürüyüşe. Bebe birinci gündüz uykusundayken kahvaltımı yapıyorum. Banyo/bakım işlerimi hallediyorum. Sonra uyanıyor, biraz aktivite, emzirme, gaz derken öğlen oluyor. İkinci gündüz uykusuna yatıyor, onunla birlikte ben de uyuyorum. Böyle de gidiyor işte. Bebektir anlamaz demeyin, her gün aynı rutini tekrar edin. Gerçekten alışıyorlar. Nasıl başlarsa da öyle gidiyor. Bana sen hele bi doğur görürsün diyenler şaşkın şu an. Hayır benim bebeğim kolay bir bebek değil. Evet bizim de ağlama krizlerimiz oluyor. Evet benim de çaresiz hissettiğim zamanlar oluyor. Ben bu bebeğin annesiyim yahu. Benden daha iyi kimse başa çıkamaz. Kendinize inanın biraz. Bebek bakmak, büyütmek kolay değil, biraz da zorluğunu çekmek gerekiyor. Onlarca yabancı tanıdığım var vallahi onlara göre biz millet olarak rahata düşkün, temizlik hastası, şımarık insanlarız. Doğurmuşsunuz çocuğunuz olmuş, temizlik düşünüyorsunuz. Düşüneceğiniz tek şey önce kendi beslenmeniz ve psikolojiniz sonra da bebişiniz. Hele bir de bebeği annelere verip ev işi yapan kadınları hiç anlamıyorum. Yardım alacaksanız tam tersi olmalı sanki değil mi?

Ayrıca ne demek babalar onu yapamaz bunu yapamaz? Hepinizden güzel yaparlar. Sadece fırsat verin, sorumluluk verin. Görüyorum etraftan babanın değiştirdiği bezi beğenmeyen arkadaşlarım var. Adamların hevesi kursağında kalıyor, bir daha da yapmak istemiyorlar. İşlerine de geliyor. Bırakın yapsınlar, yarım da olsa yanlış da olsa baksınlar bebeklerine. Bir süre sonra eksiksiz yaparlar.

Bebek ağlayınca panik olabilirsiniz tabi de biraz da soğukkanlı mı olsanız? Bu bebekler zaten hastaneden tam kontrolleri yapılarak ayrılıyor. Fiziksel bir problem varsa o başka fakat yoksa bebenin istediği ya mamadır, ya memedir, ya uykudur ya da gazı vardır. Bunlar sizi neden panikletiyor hiç anlam veremedim. Tamam bebek ağlar, uzun da ağlayabilir, krize girip nefessiz de kalabilir ama bunlara da müdahale etmeyi öğreneceksiniz işte. O ağlarken göğüsleriniz sızlaya sızlaya çare aramak, çabalamak demek annelik biraz da, değil mi?

El kadar bebenin kıyafetine bir tane ütü basıyorsunuz düzleniyor zaten. İki güne bir makine çalışıyor. Her şeyi ütüleyip kaldırması yarım saatimi almıyor. Sling hayat kurtarıcı bir şey tavsiye ederim kesinlikle. Hem ten temasını sağlıyor, hem anne karnı hissi veriyor hem de gaz sorununu çözüyor pozisyondan dolayı. Tuvalete falan da gidebiliyorsunuz.

Zorlaştırmayın, kolaylaştırın. Eşinizi sürece dahil edin, o bebekle ilgilenirken eleştirmeyin ve müdahale etmeyin. Göreceksiniz bebeğiniz de kolay bir bebek olacak. Çünkü anne stresi çocuğu etkiler. Hiçbir bebek panik anne istemez.

Normalde başlığa bakarak doğum desteksiz çok zor olur diye düşünüyordum ki içeriği okuyunca gelmeseler herhalde daha iyi olur diye düşündüm. Doğum sürecinde destek ve bakım için gelen insanların hem anlayışlı olmaları lazim hem de anneyi strese sokmamalari lazım ama siz şimdiden girmişsiniz bile çok zor Allah yardımcınız olsun.

Şu an bana da yaparım gibi geliyor ama çevremde insanların ne kadar zorlandığını görüyorum keza forumda da hep okuyorum. Bu özgüven nerden geliyor bana acaba diye de sorguluyorum
daha hiç bilmiyorsunuz da ondan
gelsinler bir 10 ar gün
bence daha iyi olur sizin için
bebek bakımını tamamen siz ve eşiniz üstlensin onlar ev yemek işlerine baksın

5 aylık anne olarak bildiriyorum eğer eşiniz yardımcı oluyorsa başka kimseye gerek yok zaten 10 gün içinde toparlamış oluyorsunuz.

Aklıma ilk 1 haftalık sürecim geldi yine sinirlendim. İlk günler sütüm gelmesine rağmen meme ucum küçük olduğu için bebeğim memeyi almakta zorlandı, çok ağladı vs kayınvalidem de tepemde dikilip "e sütün gelmiyor tabii-aç- x(görümcem) emzirsin bi karnı güzel doysun" deyip beni delirtti, ağlama krizlerine girdim. Sütü sağıp vermeye başladık ona rağmen sütün yok deyip durdu en son görümcem kızdı da sustu neyse ki...

Evet bebek bakmak zor ama bu süreçte kafanın rahat olması, huzurlu olman çok çok önemli. Ne zaman herkes gitti, biz çekirdek aile olarak kaldık o zaman rahatladım.

Ilk 15 20 gün hele ki ilk cocuksa kesinlikle tecrübeli biri gerekiyor yanına cünkü anne de baba da tecrübesiz oluyor bir de sezaryenle dogum yapacaksanız ilk zaman destek sart .Ikinci cocuksa 3 4 gün biri olsa yeterli ama

Şuan bebeğim 3 aylık olucak ve lohusalığımı kayınvalidem sayesinde berbat geçirdim sadece 10 gün kaldı hala bendeki etkisi sürüyor yaptıkları anlatmakla bitmez, bebek doğduktan sonra herkes daha da lohusa oluyor anne bebek arasına çok fazla müdahale ediyolar bunu bilinçli yada bilinçsiz yapıyorlar size tavsiyem destek olmak çok istiyolarsa bile ilk günler için kabul edin ve deneyin baktınız destek adı altında farklı şeyler yaşanıyor kendinizi zorlamayın, umarım herşey güzel olur herkes aynı olacak değil tabiki. Kendinize güvenin eşinizle herşeyi halledebilirsiniz, inanın bebeği kucağınıza aldıktan sonra onun için herşeyi yapmaya hazır oluyorsunuz acınızı görmüyorsunuz bunu sezaryen olan bi anne olarak söylüyorum. Bebeğinizle her anınızı doya doya yaşayın onun için en iyisi sizsiniz. Bu eşsiz süreci kolaylıkla,mutlu, sevgi dolu geçirmenizi dilerim.

Belki eşiniz için biraz yorucu olacak ama emin olun ailelerin müdahalesinden iyidir. Çünkü öyle bir süreç ki psikoloji olarak her şeyden etkilenecek modda oluyorsunuz herhangi bir sağlık sorununuz olmazsa eşiniz ile süreci planlayın. Herhangi bir sağlık sorunu olursa da çağırırsınız

İlk 10 gün falan bebekler epey uyuyor,ama gazlı,kolik bir bebek olursa gece uykuya hasret kalırsınız..sürekli ağlayan bi bebek,insanın psikolojisi bile zor kaldırıyor,o yüzden lohusayı yalnız bırakmayın derler..ilk haftadan sonra baktınız çok zorlanıyorsunuz,hemen birini çağırın..

Desteksiz çok zor iş sadece bebişe bakmakla kalsa iyi annenin uyku ihtiyacı da oluyor haliyle keşke yanımızda gebe ve lohusa psikolojisinden anlayan uzman kişiler kalsa ama öyle olmuyor bizi çoğunlukla delirtmek için geliyorlar. Vajinal doğumda toparlanmak daha kolay ama sezaryende biraz daha zor sonuçta ameliyat geçiriyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…