Ayrıca eklemek isterim ki sezaryen doğum yaptım, hastaneden çıkarken gayet iyiydim. Eve geldikten iki gün sonra çamaşır falan asıyordum. Bir haftada tamamen eğilip kalkabilir hale geldim. Ağrı acı kalmadı.Eşim çok yardımcıdır. Evde olduğu sürece yardımcı olur bana. Yetmez mi ki? Normal doğum istiyorum şuan için engel yok ama her zaman bir sezeryan ihtimali var tabiki doktor ne derse onu yapıcaz.
Vallahi yok olmuyor.hayatim boyunca kimseyi yuk olmayan ben. Bekliyirdum ki biri gelsin çocuğu tutsun tuvalete gideyim bir dakika gozlerkimi kapataymAnnemlerle ve kayınvalidemlerle farklı şehirlerde yaşıyoruz. Ben ikisini de seviyorum fakat tatillerde bile onlarda kalınca zor dayanıyorum hemen kendi evime huzuruma özgürlüğüme kavuşmak istiyorum. Annem aşı karşıtı ilaç karşıtı bir insan. Doğumdan sonra o gelirse onunla çok takışıcaz moral bozacak. Tetanozu vuruldum diye 2 gün ağladı örnek vermem gerekirse. Direk bir şey söylemese bile pasif agresif olarak bana yansıtacak bunu. Kayınvalidem ise aşırı panik endişeli müdahaleci birisi. daha şimdiden bana sormadan bebeğe şunu yapıcaz şöyle edecez diye konuşmaya başladı. İkisi de çok gelmek istiyor. İlk başlarda bir hafta annem bir hafta kaynanam gelir diye düşünüyordum ama şu sıralar bile aşırı duygusalım her şeyden etkileniyorum psikolojik olarak bir de onlar gelirse nasıl hissederim tahmin edemiyorum şuan. Soruma gelecek olursak ben tek başıma bebeğime bakabilir miyim? Yapabilirim gibi geliyor ama daha önce doğurmadığım için emin de olamıyorum. Eşimin 10 gün babalık izni var. O işe başladıktan sonra da ben kendim halledebilir miyim bu süreci? Çünkü onlar gelirse psikolojik olarak çok zorlanırım. Ne yapıcam bilmiyorum yanlış karar verip pişman olmaktan da korkuyorum.
daha hiç bilmiyorsunuz da ondanŞu an bana da yaparım gibi geliyor ama çevremde insanların ne kadar zorlandığını görüyorum keza forumda da hep okuyorum. Bu özgüven nerden geliyor bana acaba diye de sorguluyorum
Belki eşiniz için biraz yorucu olacak ama emin olun ailelerin müdahalesinden iyidir. Çünkü öyle bir süreç ki psikoloji olarak her şeyden etkilenecek modda oluyorsunuz herhangi bir sağlık sorununuz olmazsa eşiniz ile süreci planlayın. Herhangi bir sağlık sorunu olursa da çağırırsınızAnnemlerle ve kayınvalidemlerle farklı şehirlerde yaşıyoruz. Ben ikisini de seviyorum fakat tatillerde bile onlarda kalınca zor dayanıyorum hemen kendi evime huzuruma özgürlüğüme kavuşmak istiyorum. Annem aşı karşıtı ilaç karşıtı bir insan. Doğumdan sonra o gelirse onunla çok takışıcaz moral bozacak. Tetanozu vuruldum diye 2 gün ağladı örnek vermem gerekirse. Direk bir şey söylemese bile pasif agresif olarak bana yansıtacak bunu. Kayınvalidem ise aşırı panik endişeli müdahaleci birisi. daha şimdiden bana sormadan bebeğe şunu yapıcaz şöyle edecez diye konuşmaya başladı. İkisi de çok gelmek istiyor. İlk başlarda bir hafta annem bir hafta kaynanam gelir diye düşünüyordum ama şu sıralar bile aşırı duygusalım her şeyden etkileniyorum psikolojik olarak bir de onlar gelirse nasıl hissederim tahmin edemiyorum şuan. Soruma gelecek olursak ben tek başıma bebeğime bakabilir miyim? Yapabilirim gibi geliyor ama daha önce doğurmadığım için emin de olamıyorum. Eşimin 10 gün babalık izni var. O işe başladıktan sonra da ben kendim halledebilir miyim bu süreci? Çünkü onlar gelirse psikolojik olarak çok zorlanırım. Ne yapıcam bilmiyorum yanlış karar verip pişman olmaktan da korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?