doğumdan sonra eşinizde ne gibi değişiklikler oldu?

gizem_li

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
89
9
298
İstanbul
15 gün oldu doğum yapalı..eşim bebeğimizi çok sevyr ve banada çok yardımcı oluyor saolsun.ama bana karşı tamamen değişti artık..sezeryanla doğum yaptım zor kalkıyorum ayaga hala ama ilgilenmiyor bile nasıl olduğumla:olmaz::1no2::1no2:

hoş değil ama birz vakit tanı istersen baba oldu büyük sorumluluk aldı o da şuan yeni bi hayatta başladı napcağını bilemiyodur zamanla herşey yoluna giriyo.bide sen şuan lohusa olduğun için sana dahada batar herşey sabırlı ve sakin ol sen şuan bebeğine dön onla ilgilen

15 gün oldu doğum yapalı..eşim bebeğimizi çok sevyr ve banada çok yardımcı oluyor saolsun.ama bana karşı tamamen değişti artık..sezeryanla doğum yaptım zor kalkıyorum ayaga hala ama ilgilenmiyor bile nasıl olduğumla:olmaz::1no2::1no2:

Eşinizin hem size, bebeğinize yardımcı olup hem de ilgilenmemesi nasıl bir durum anlamadım ki..ohaoldumsmile

henüz alışamamıstır bence o da... benim eşim de evde annemler kayınvalidemler flan varken cok asabiydi hiç yardımcı olmadı ama onlar gidince hayatımız normale döndü:)) biraz zaman tanı bence, baktın olmadı hissettiklerini anlat

canım okudugum kadarıyla hala lohusasın.yani lohusalık depresyonunu çok derin yaşamış biri olarak şunu söyleyeyim
şu an her şey, hatta olmayan şeyler bile batıyor gözüne. bunu aradan 1-2 ay geçince çok iyi anlayacaksın.depresyona girmişsin demiyorum ama lohusa psikolojisi taşıyorsun belli ki... canım benim, eşin baba oldu, kolay mı? annelik daha zor belki ama babalık da çok kutsal bir his.ayrıca bak kendi agzınla soyluyorsun "bebeğimin farkında" diye...ne güzel. benimki beni de bebegimi de görmüyordu sanki. agır gelmişti ona. bir de ev akrabalarla doluydu ve hiç başbaşa kalıp , yahu sahi biz aile olduk artık demeye bile fırsatımız olmadıgı için ikimiz de çoook ama çok şaşkındık. ama herşey rayına oturuyor zamanla. hiç sıkma canını. eşin eskiden oldugu insan olur kısa süre sonra ama bu süreç zarfında pozitif ol ve kendini de onu da kırma derim. ozaman herşey daha da hızlı düzelir ve keyifli bir aile oluverirsiniz. buna da eşinle şikayetini, serzenişini, duygularını paylaşarak başla bence. keyifli ve sorunları giderici bir başlangıç olur 3 kişilik hayatınız için...

çok haklısın gorkem06 ama insanda o zamanlarda en çok eşinden bir tatlı söz küçük bir ilgiye ihtiyaç duyuyor.tüm dünyada mı böyle yada türk erkekleri mi böyle onları yetiştiten biz kadınlarsak eğer neden gelinimizin eksiklerini aramak yerine ona eşini nasıl mutlu edeceğini öğretmiyoruz

canim merak etme istediklerinin hepsini bir kaç ay aradan sonra tekara yaşarsin..benim eşimde biraz benim farkimda olamiyordu..hepp bebegimize ilgi gösterdigimizden kaynaklanıyordu bende öyleydim..birde yeni bir aile bireyi katılıyor araniza..şaşkınlık,korku,nasil yapıcm edicem endişesi inan bunları düşündükce insan başka birşeye vakit ayıramıyor bende lohusa sendromunu çok yaşadim..sürekli agliyordum sebepsiz yere..ama zaman geçtikce evliliginde rayına oturuyor eşinle arandakisamimimiyette..bunları dert etme bebeginin keyfini çıkar..onun içinde kolay degil.biraz anlayış herşeyi siler geçer..saglicakla büyüt canim bebegini

Bence erkekler hepsi aynı mal.Bende doğurucam inşallah pek bişey kalmadı.Ama eşimden birşey beklemiyorum.Hamileliğimde ne yaptı ki,doğumumda ne yapsın diye düşünüyorum.Aslında hiçbir şeyi hak etmiyorlar bence.:olmaz:

Lohusalıkta böyle oluyor, yani herkesin dediği, bakışı sana batıyor. Yani ben de çok bunalımlı geçirdim o dönemi, Alınganlık had safada oluyor. Eşinden aşırı bir ilgi beklemen doğal yani, ben hamile kaldığımdan beri eşimle o manada bi soğukluğumuz oldu açıkcası, oldukça da kilo aldım, sanki artık beni beğenmiyor gibi, zor bir dönem her anlamda. Bilmiyorum başka arkadaşlarda bu sıkıntıyı yaşadı veya yaşıyor mu. Kendimi arzulanmayan eş gibi görüyorum

aynı şeyleri bende hıssettım bende cok demıyorum coooooooooooook kılo aldım herneyse sureklı eşımın benı hıc beğenmedıını dusunup kendı kendımı uzuyordum lohusalıkta ama kılo verdıkce hersey duzeldı aslında herzaman aynı olan eşım bana cok değişikmiş gibi gelıodu cinsel anlamdada eski halimize dönmemiz zaman aldı arkadasım uzme canını...öpuyorum

tatlım biz dokuz ay boyunca bebeğimizi taşıyarak ona alışıyoruz sahiplenip kabulleniyoruz.biz hamileyken de anneyiz ama eşler bebek doğduktan sonra baba oluyorlar.
sana yardım etmesi çok güzel birşey.bunu yapmayan birsürü erkek var.kendine ve ona zaman tanı.yakında herşey düzelicek hepimiz yasadık bu duyguları.

benim bebeğim 4.5 aylık oldu bugün.ama eşim halen benimle ilgilenmiyo.kardeş gibi yaşıyoruz evde:(.kendimi hizmetçi gibi hissediyorum artık:(((demekki her erkek aynı şeyi yapıyo:(((r

Bu konu açılmalı baya olmuş tesadüf okudum hepsini bian kendimi çok şanşlı hissettim 9 haftalık gebeyim iş yapamıyorum kocam üstüme çok düşüyor işten geldikten sonra temizlik yapıyor bana yemek hazırlıyor çamaşırları asıyor bebek doğunca ne olur bilmiyorum ama şimdiden şımarık bi anne oldum bile :)

Bu konu açılmalı baya olmuş tesadüf okudum hepsini bian kendimi çok şanşlı hissettim 9 haftalık gebeyim iş yapamıyorum kocam üstüme çok düşüyor işten geldikten sonra temizlik yapıyor bana yemek hazırlıyor çamaşırları asıyor bebek doğunca ne olur bilmiyorum ama şimdiden şımarık bi anne oldum bile :)

O logusalık döneminde ya da bebegn agıtları dinene kadar bir sogukluk oluyor.
Cnku sadece bebekle ilgileniyorsun. Koca hayatnda olmuyor :D neredeyse 3 ay :D
Bnm şuan duzeldi , duzzeldi derken birbirmze vakit ayırablyrz artk ..

Back
X