İstemezdi tabiOnun isteği değil sizinki önemli. Onun rahat etmesi değil sizin rahat etmeniz önemli. O ameliyat olsaydı o zaman onun rahatını ve isteğini düşünürdünüz. Normal doğum yaptım, altım dikişliydi 10 gün sağ tarafıma oturamadım. 2 gün altımda hasta beziyle gezdim o kadar çok kanaman oluyor ki. Çok afedersiniz dikişlerim yanmasın diye idrarımı değdirmeden yapmak için eşim ellerimden tutar ayakta yaptırırdı. 10 gün annem geldi ama ona rağmen banyomu, tuvaletimi eşim yaptırdı ondan başkasını istemiyor insan. Bebek zaten sürekli memede yaşıyor bi süre. Düşündüm de kendi babam bile gelmiş olsaydı asla bu kadar rahat lohusalık geçiremezdim. Eşine bunları sor kendi bunları yaşasaydı kayınvalidesinin evinde kalmak istermiydi acaba?
İnanın hiç aklımda yokken bunu düşünmeye başladımKendi bulunduğun şehirde doğumunu yap.Herkes hangi doktora doğum yaptırıyorsa sen de ona yaptır .
Annen gelip bir süre yanında kalsın.En güzeli bu olur bence.İstediğin gibi yatar kalkar,dinlenir,duş alır,bebişini emzirirsin.
Kendi evin,kendi düzenin sonuçta.
cok sacma geli cevabiniz bana... doğdu insanalar sokakta doğurmuyor ya cocukarınıDoğudayım burda doğum yapacak hastane yok yani güvenmiyorum
Aynen öyle yapcağım sağolunSen cocugu kv kpe mi doguruyosun?
Digumu nasil yaparsan yap bol miktarda kanaman olucak oturup kalkman mesele giyinmen mesele. Pedden tasan kanli camasirlarini annen evine mi goturup yikasin yoksa kv mi giydirsin seni?
Hic dert etme esin ne derse desin senin neistedigin nasil rahat edecegin onemli olan onun annesinden korkusuna erkegin ailesi ailedir kiz tarafi teferruattir dusuncelerini daha musait bizamanda degerlendirirsin.
Git dogumdan once annene dogumdan sinrada 1hafta kal annenide al evine don
Doğum lohusalık bunlar özel durumlar eşinizle güzelce konuşursanız anlayacağınızı düşünüyorum. Eşinizden söz ettiğiniz kadarıylaMerhaba kızlar uzun zamandır yazmayı planladığım bi şey var yazmak istedim .hamileyim,ilk hamileliğim.annem ve kayınvalidem aynı şehirde aynı mahallede oturuyor çok yakınlar. Biz şehir dışındayız (doğuda, hastane ortamı yok)en çok korktuğum şey bebeğime bi şey olması elbette her gün kabuslarla uyanıyorum.fakat derdim şu eşim doğumdan sonra annesinde kalmamızı istiyor ben de tabiki kendi annemde . Hiç sert bi tavrı yok resmen yalvarıyor ben her zaman senin yanında olucam bi dakika olsun seni yalnız bırakmıycam diyor. Yalnız ben istemiyorum eşimi de kırmak istemiyorum çok iyidir bugüne kadar ne dediysem olmuştureşimin ailesi çok iyidir annesi de görünürde iyidir evimi bile temizler ama 1 yıl kadar önce tartışmalarımız olmuştu bana seni boşarım bile dedi çok inatçı ve dediğim dedik bi insandır sadece eşimden çekinir başka kimseden çekinmez eşim de farkında o sana hiçbir şey diyemez ben onu sustururum diyor yeterki kabul et diyor ne istersen yaparım diyor anneme sordum onlarda kalırsın ben de akşama kadar yanından ayrılmam dedi ( çok ılımlı bi insandır) naapsam ben hiç istemiyorum ama eşimi üzmeye de dayanamıyorum
Herkes aynı yorumları yapmış tecrübeler konuşuyor :) dediklerinizi yapacağımcok sacma geli cevabiniz bana... doğdu insanalar sokakta doğurmuyor ya cocukarınıüstelik batidan daha cok doğum oluyor orda. Kimsenin evinde lohusa halimde kalmazdim heleki kvdenin evinde. Zaten doğumdan sonra hemen ayağa kalkıyorsunuz öyle abartılcak birşey yok... ben kimsede kalmadım. Eşimle her iki cocugumuzdada kendimiz halletik her işimizi. Neden illa birinde kalınıyor yada cagırlıyor anlamış değilim. Sizin durumuzda olsam kendi evimde kalırdım annemide yanıma cagırırdım.
Bunun emzirmesi var kanaması var Kvdenin evine nite gideyım ki?
Ben çocuğumu,doğunun en kötü illerinden birinde doğurdum.Kendi evimde olayım istedim.Herkes hangi doktora doğum yaptırıyorsa ben de ona yaptırdım.Risk her yerde var.En özel hastanelerde bile.Şimdi düşününce iyi ki öyle yapmışım diyorum.O kadar rahat ettim ki.Karışan olmadı,yattın,kalktın,misafir geldi derdim olmadı.Bu seçeneği de bir düşün derim.İnanın hiç aklımda yokken bunu düşünmeye başladım
Eşiminki tamamen annesinin babasının olduğu ortamda doğumun olması isteği
Anlamıyor sürekli yalvarma halinde
Aynı yerde kalmayoruz canım ben doğuda görev yapıyorumBence iki yerdede kalmayin kendi evinizde daha rahat edersin. Ondan sonra eger istersen annen gelir sende kalir ondan sonra da arada kv gelir yatmasina gerek yok zaten ayni mahallede kaliyorsunuz. Neden dogumdan sonra yalniz kalamayacaginizi düsünüyosunuz?
aç burayı okut sen karar ver hangisi uygun de.
okursa şunu da görsün bu yalvarmanın onun fikri olduğuna zerre inanmadım:)
inan sordum bunu ama eşim ailesinden pek etkilenmez daha önce çok yaşadık bu tarz durumlar
Kv daha ne düşünüyo bilmiyorum ama her zaman korkuyorum ondan bi gün mutluluğumu elimden alacka diyeTabiki annende.kv dende ne isin var.senin evin annenin eviydi eskiden dimi.esin sacmalamasin.ben dogumdan sonra gunde abartmiyorum bes kez dus aldigimi biliyorum.lohusa lik cok zor.uykysuz geceler gaz dan uyumayan bebis.her kafadan bir ses.kv nle kavga edemessin de anne ne yine cikisirsin cunku gercekten zor.katiyyen kv ne gitme annen dururken yazik seni annen dogurdu kv degil.
Kocana bukadar yuz verme kolaydi oyle bosamak karar senin.yazik annende oraya gelirim demis birak kv ni hepsi ayni ya kv dert dert
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?