doğumdan sonra nerde kalacağım ?

Kendi bulunduğun şehirde doğumunu yap.Herkes hangi doktora doğum yaptırıyorsa sen de ona yaptır .
Annen gelip bir süre yanında kalsın.En güzeli bu olur bence.İstediğin gibi yatar kalkar,dinlenir,duş alır,bebişini emzirirsin.
Kendi evin,kendi düzenin sonuçta.

İstemezdi tabi eşimin bu ısrarı beni çok şaşırtıyor

İnanın hiç aklımda yokken bunu düşünmeye başladım

Doğudayım burda doğum yapacak hastane yok yani güvenmiyorum
cok sacma geli cevabiniz bana... doğdu insanalar sokakta doğurmuyor ya cocukarını üstelik batidan daha cok doğum oluyor orda. Kimsenin evinde lohusa halimde kalmazdim heleki kvdenin evinde. Zaten doğumdan sonra hemen ayağa kalkıyorsunuz öyle abartılcak birşey yok... ben kimsede kalmadım. Eşimle her iki cocugumuzdada kendimiz halletik her işimizi. Neden illa birinde kalınıyor yada cagırlıyor anlamış değilim. Sizin durumuzda olsam kendi evimde kalırdım annemide yanıma cagırırdım.
Bunun emzirmesi var kanaması var Kvdenin evine nite gideyım ki?

Aynen öyle yapcağım sağolun

Doğum lohusalık bunlar özel durumlar eşinizle güzelce konuşursanız anlayacağınızı düşünüyorum. Eşinizden söz ettiğiniz kadarıyla

Herkes aynı yorumları yapmış tecrübeler konuşuyor :) dediklerinizi yapacağım

Reactions: 114
İnanın hiç aklımda yokken bunu düşünmeye başladım
Ben çocuğumu,doğunun en kötü illerinden birinde doğurdum.Kendi evimde olayım istedim.Herkes hangi doktora doğum yaptırıyorsa ben de ona yaptırdım.Risk her yerde var.En özel hastanelerde bile.Şimdi düşününce iyi ki öyle yapmışım diyorum.O kadar rahat ettim ki.Karışan olmadı,yattın,kalktın,misafir geldi derdim olmadı.Bu seçeneği de bir düşün derim.

Eşiminki tamamen annesinin babasının olduğu ortamda doğumun olması isteği

Ama doğum yapacak, lohusa olacak olan sensin. Eşin nerede olsa kalabilir çünkü onun için değişen sadece gece ağlayıp uyandıran bir bebek olacak.
Fizyolojik ve pikolojik olarak değişime uğrayacak olan sensin. Eşin bencilce düşünüyor. Burada kaç bin lohusalık yaşamış kadın var sen bence onlara kulak ver.

Rahatça yatmak, bebeğini rahatça emzirmek isteyeceksin. Misafirler gelip gidecek. Kadın iyileşmeden hemen bitiveren misafiri hiç anlamam. Zaten bebek yoracak tecrübesiz olacaksın başında bıdı bıdı konuşacaklar şunu yap bunu yap diye.. İyi düşün. Burada sözü geçen sensin eşin değil..
En iyi kv bile tribe giriyor emin ol..

Duygu sömürüsü yap,ağla.. de ki bu benim ilk doğumum.. rahat olmalıyım.. senin annenden çekinirim de.. gerekirse annem beni yıkar de.. kanamam olur bi yere bulaşır,utanırım de.. gelen giden çok olur kendi annemde olsam insanlar çekinir daha az gelir de.. acındır kendini.. o bir ısrar ediyorsa sen iki et.. yada kabul edeceksen de bak en ufak bir huzursuzluk,ima hissedersem susmam cevap veririm kalkar anneme giderim o zaman daha kötü olur.. lohusalık bu hassas ve sinirli olurum de..

kesinlikle annenizde kalın, hiç taviz vermeyin bu konuda,
lohusalık zaten çok özel bir dönem, kanamanız olacak, gazınız olacak, sık sık acıkacak, uyuyacak, duş almak isteyeceksiniz (şubat soğuğunda günde 3 kere duşa girdiğimi bilirim) kendi ailenizden başka bir yerde rahat etmeniz imkansız.
bir de annenizden özel yemekler isteyebilir, getir götür işleriniz için yardım talep edebilirsiniz, ama kayınvalidenizden isteyemezsiniz, neden prenses gibi yatmak dururken sıkıntıya giresiniz ki?

Dogum zamani gelince kayinvalidelerde bir hizmet etme merakı mı oluyor nedir yani. Anneniz sağ ve sağlıklı niye kayınvalide baksın ki annenin evinde rahat emzirirsin soyunursun edersin annenin evinde heryerden daha rahat edersin. Nazın gecer sitem etsen annen alınmaz.

Aynı yerde kalmayoruz canım ben doğuda görev yapıyorum

Tabiki annende.kv dende ne isin var.senin evin annenin eviydi eskiden dimi.esin sacmalamasin.ben dogumdan sonra gunde abartmiyorum bes kez dus aldigimi biliyorum.lohusa lik cok zor.uykysuz geceler gaz dan uyumayan bebis.her kafadan bir ses.kv nle kavga edemessin de anne ne yine cikisirsin cunku gercekten zor.katiyyen kv ne gitme annen dururken yazik seni annen dogurdu kv degil.
Kocana bukadar yuz verme kolaydi oyle bosamak karar senin.yazik annende oraya gelirim demis birak kv ni hepsi ayni ya kv dert dert

Kv daha ne düşünüyo bilmiyorum ama her zaman korkuyorum ondan bi gün mutluluğumu elimden alacka diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…