esasen çok düşünmeye gerek yok
buralarda bir konu var
doğum yaptım göbeğin 9 aylık diyen kv şeklinde
kv nin her dediğinin nasıl batacağına ilişkin canlı konu
ben her şeyi derim diyorsunuz da o öyle olmuyor zira kendi duygularınıza kendiniz de anlam veremediğiniz için ben mi abartıyorum o mu abartıyor derken yıpranıp gidiyorsunuz
annenızde kalınMerhaba kızlar uzun zamandır yazmayı planladığım bi şey var yazmak istedim .hamileyim,ilk hamileliğim.annem ve kayınvalidem aynı şehirde aynı mahallede oturuyor çok yakınlar. Biz şehir dışındayız (doğuda, hastane ortamı yok)en çok korktuğum şey bebeğime bi şey olması elbette her gün kabuslarla uyanıyorum.fakat derdim şu eşim doğumdan sonra annesinde kalmamızı istiyor ben de tabiki kendi annemde . Hiç sert bi tavrı yok resmen yalvarıyor ben her zaman senin yanında olucam bi dakika olsun seni yalnız bırakmıycam diyor. Yalnız ben istemiyorum eşimi de kırmak istemiyorum çok iyidir bugüne kadar ne dediysem olmuştureşimin ailesi çok iyidir annesi de görünürde iyidir evimi bile temizler ama 1 yıl kadar önce tartışmalarımız olmuştu bana seni boşarım bile dedi çok inatçı ve dediğim dedik bi insandır sadece eşimden çekinir başka kimseden çekinmez eşim de farkında o sana hiçbir şey diyemez ben onu sustururum diyor yeterki kabul et diyor ne istersen yaparım diyor anneme sordum onlarda kalırsın ben de akşama kadar yanından ayrılmam dedi ( çok ılımlı bi insandır) naapsam ben hiç istemiyorum ama eşimi üzmeye de dayanamıyorum
Merhaba kızlar uzun zamandır yazmayı planladığım bi şey var yazmak istedim .hamileyim,ilk hamileliğim.annem ve kayınvalidem aynı şehirde aynı mahallede oturuyor çok yakınlar. Biz şehir dışındayız (doğuda, hastane ortamı yok)en çok korktuğum şey bebeğime bi şey olması elbette her gün kabuslarla uyanıyorum.fakat derdim şu eşim doğumdan sonra annesinde kalmamızı istiyor ben de tabiki kendi annemde . Hiç sert bi tavrı yok resmen yalvarıyor ben her zaman senin yanında olucam bi dakika olsun seni yalnız bırakmıycam diyor. Yalnız ben istemiyorum eşimi de kırmak istemiyorum çok iyidir bugüne kadar ne dediysem olmuştureşimin ailesi çok iyidir annesi de görünürde iyidir evimi bile temizler ama 1 yıl kadar önce tartışmalarımız olmuştu bana seni boşarım bile dedi çok inatçı ve dediğim dedik bi insandır sadece eşimden çekinir başka kimseden çekinmez eşim de farkında o sana hiçbir şey diyemez ben onu sustururum diyor yeterki kabul et diyor ne istersen yaparım diyor anneme sordum onlarda kalırsın ben de akşama kadar yanından ayrılmam dedi ( çok ılımlı bi insandır) naapsam ben hiç istemiyorum ama eşimi üzmeye de dayanamıyorum
Yazan kişiye bakmadan yorumu okudum direkt ve bu kesim D damdan dedim yanılmadım :) mantıklı ve akılcı çözümler sunuyorsunuz..eşine güzelce anlat
annesinde kalırsanız onların akrabaları vs gelir
annesi de eşin de ılımlı olsa da misafire kimse yok diyemez
ben loğusa olacağım, kanamam olacak belki zor emecek bebeğim soyunacağım öyle emecek
belki günde 10 kere duşa gireceğim memeler için vs vs de anlat
ben annemde kalınca gelene de hayır diyebilirim evde de rahat hareket edebilirim de
ayrıca kimin evi uygun
doğum hangi mevsimde bunlar da önemli
yani kim sana özel oda açabiliyor evinde
duş vs şartları uygun
doğumdan ne kadar sonra döneceksiniz bu da önemli tabii
uzun kalacaksanız bir süre sonra en azından 3 gece de olsa kv de de kalmak şık olur tabii
Bence 1 hafta bırınde kal 1 hafta digerinde. Tabı baktın kayınvalıdenden memnun degılsın cık anneneMerhaba kızlar uzun zamandır yazmayı planladığım bi şey var yazmak istedim .hamileyim,ilk hamileliğim.annem ve kayınvalidem aynı şehirde aynı mahallede oturuyor çok yakınlar. Biz şehir dışındayız (doğuda, hastane ortamı yok)en çok korktuğum şey bebeğime bi şey olması elbette her gün kabuslarla uyanıyorum.fakat derdim şu eşim doğumdan sonra annesinde kalmamızı istiyor ben de tabiki kendi annemde . Hiç sert bi tavrı yok resmen yalvarıyor ben her zaman senin yanında olucam bi dakika olsun seni yalnız bırakmıycam diyor. Yalnız ben istemiyorum eşimi de kırmak istemiyorum çok iyidir bugüne kadar ne dediysem olmuştureşimin ailesi çok iyidir annesi de görünürde iyidir evimi bile temizler ama 1 yıl kadar önce tartışmalarımız olmuştu bana seni boşarım bile dedi çok inatçı ve dediğim dedik bi insandır sadece eşimden çekinir başka kimseden çekinmez eşim de farkında o sana hiçbir şey diyemez ben onu sustururum diyor yeterki kabul et diyor ne istersen yaparım diyor anneme sordum onlarda kalırsın ben de akşama kadar yanından ayrılmam dedi ( çok ılımlı bi insandır) naapsam ben hiç istemiyorum ama eşimi üzmeye de dayanamıyorum
Süper ya inanılmaz moral verdin bana canım :)Ailenizin yanındaki hastanede doğum yapsanız da problem yaşamayacağınız anlamına gelmiyor. Belki de bu korkularınız yersizdir, sorunsuz bir doğum da geçirebilirsiniz. Sizin yerinizde olsam kendi yaşadığım yerde doğum yaparım. Çocuğumu ilk kendi evimde beşiğinde yatırmak isterim.
Size ayrıca kendimden örnek vereyim. İlk doğumum İstanbul da özel bir hastanede yaptım. Doğuma girene kadar bir sürü eziyet çektim, doğumdan sonra hemşire geldi çocuğu memeye tutttu bu ememiyor diyip mama getirdi. 2 gün boyunca nerdeyse hiç hemşire uğramadı yanımıza. İkinci doğumumda tayinimiz çıktı Doğuda küçük bir yere tek hastane var. Doğuma gittim hemşireler doktor çok ilgili. Doğumdan çıktım hiçbir sorun yok. Saat başı kontrol yapılıyor. Hemşire saat başı geliyor gece dahil, çocuk doktoru, çocuk hemşiresi, kadın doğum doktoru her gün sabah akşam kontrole geldi. Artık ilgiden sıkılmıştım bu hastanede de.
Eşiminki tamamen annesinin babasının olduğu ortamda doğumun olması isteğiEşin neden bu kadar ısrarcı annesi konusunda?
Lohusalık çok hassas bir dönem. Yeri geliyor kendi annen bile çekilmez olur.
Nerede rahat ederim dersen orada kal. Eşin de karışamasın bence..
Onun isteği değil sizinki önemli. Onun rahat etmesi değil sizin rahat etmeniz önemli. O ameliyat olsaydı o zaman onun rahatını ve isteğini düşünürdünüz. Normal doğum yaptım, altım dikişliydi 10 gün sağ tarafıma oturamadım. 2 gün altımda hasta beziyle gezdim o kadar çok kanaman oluyor ki. Çok afedersiniz dikişlerim yanmasın diye idrarımı değdirmeden yapmak için eşim ellerimden tutar ayakta yaptırırdı. 10 gün annem geldi ama ona rağmen banyomu, tuvaletimi eşim yaptırdı ondan başkasını istemiyor insan. Bebek zaten sürekli memede yaşıyor bi süre. Düşündüm de kendi babam bile gelmiş olsaydı asla bu kadar rahat lohusalık geçiremezdim. Eşine bunları sor kendi bunları yaşasaydı kayınvalidesinin evinde kalmak istermiydi acaba?Ya işte o da kendi evinde olmak istiyor rahat olur diyor
Eşiminki tamamen annesinin babasının olduğu ortamda doğumun olması isteği
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?