doğumdan sonra nerde kalacağım ?

Doğum yapmak kadını,kadının vücudu ilgilendiren bir durum.karar da kadına ait olmalı..
Kanayacak olan,emzirecek olan,buhran geçirecek,darlanacak olan sizsiniz..siz ne isterseniz o olmalı.

Kayın ailenin evi müsaitse,sizi rahatsız edecek bir durum,bir kişi olmayacaksa kalın.yok ille de annem derseniz annenizde kalın.
Ben olsam annemde kalırdım,benim kaınvalidemle ilişkim o kadarlık değil çünkü.

Ayrıca en iyisi kendi eviniz.ilk tercihiniz bu olsun bana kalırsa.
Doğu ise doğu. Ne demek hastane yok? Ordaki insanlar nerde doğuruyor, daha bikaç ay önce gelinimiz doğum yaptı,doğuda..Hem eviniz en rahatı,hem gelen anneler eşit şarta sahip olur.siz bilirsiniz.

Evet bnm konum simdi kv laf ta sizin butun dedikleriniz cikti laf sokmalarmi desem cocuk ııı bile diyince " ay emzir ay acmi birakiyosun ay sancisimi var ne yedin cocuga gaz oldu ay cocugu hasta etmeyin " daha neler neler kafayi yemek uzereyim evime gtmek istiyorum ama hava buz gibi evimiz cok soguk.gecen anneme gttik sabaha kadar cocugun basindan ayrilmadim oradaa soguktu ev isinmiyor.bebegimin ustunu deyisrken tir titredi disardan getirmistik kv me.nasil vicdan azabi cektim Allah bilir oturup cocugun basinda agladim. Bazen insan istemesede mecbur kaliyor onu anladim

annenızde kalın

İlk tercihiniz kesinlikle kendi eviniz olmalı, yanınızda da anneniz olmalı.
iki haftadan sonra da eşiniz size destek olur birlikte bakarsınız. öyle kırkınız çıkana kadar illa birilerinin olması gerekmiyor.
Hastaneleri bir araştırın öncelikle.

Eğer yaşadığınız şehirde doğum yapmamaya karar verirseniz de, siz annenizde kalın eşiniz rahat etmeyecekse kendi ailesiyle kalsın. sizin yanınıza gidip gelsin.
ilk haftalarda "emzir uyut alt değiştir" döngüsünde yaşayacağınız için gece herkesin sizinle birlikte uykusuz kalmasına gerek yok.

Önemli olan tek rahatlık sizin ve bebeğinizin rahatlığı. Eşiniz yapmıyor doğumu. Madem ılımlı iyi biri sizde eşinize duygu sömürüsü yapın.

Canim benim kayinvalidem etrafimda fir fir dondu bebegimle ilgilendi bi kere oglum sabaha kadar agladi kayinvalidem beni uyandirmaya kiyamamis oglum emmiyordu sut sagiyordum.mama yapmis gece sabaha kadar avutmus ben yorgunluktan bayilmisim.yabi cok ilgilendi herseyimle ama yine de annem gidince aglamaya basliyordum sacma sapan oglumun emmemesi de bunalima sokmustu.

Lohusalık zor canım.Doğum yapacak olan sensin.Senin rahat etmen önemli eşinin değil.Kv.ile o hassas döneminde kesin sorunlar olur.Annende kalmak istediğini eşine net bir dille söyle.Bu senin vereceğin bir karar.

Kendinize ait olan ev nerde kayınvalide ile altlı üst lu mu?

Yorumları okuyamadım belki yazan olmuştur.Doğumdan sonra kanaman olacağını,sezeryan ise dikişlerin olacağını,tuvalete gidip gelirken,duş alırken bunlar yüzünden annenle daha rahat edeceğini anlat eşine.Kv den utanırım de.Öyle oluyor zaten.İyi ki annem var yanımda diyorsun bunları yaşayınca.

Ne kadar sanslisiniz yemim ederim ya...

Dogum sonrasi hassas bir donem. Kendi ailenizin bakmasi en mantiklisi.Esiniz dogum yapsaydi onun annesine giderdiniz. Kabul etmeyin.

Yazan kişiye bakmadan yorumu okudum direkt ve bu kesim D damdan dedim yanılmadım :) mantıklı ve akılcı çözümler sunuyorsunuz..

İki ay önce doğum yapmıs biri olarak yazıyorum yanmda sadece annem ve esim vardı kendi evimdeydim ama öyle böyle darlanmadım..Simdiye kadar 26 yıldır öyle bi dönem gecirdigimi hatırlamam..Kesinlkle kendi evinizde olun o buhranları baska bi evde ikiye üçe katlarsınız..Anneniz gelsin yanınıza bence kv önceden de sabıkalı..Çekilmez..Acık ve net..

Bence iki yerdede kalmayin kendi evinizde daha rahat edersin. Ondan sonra eger istersen annen gelir sende kalir ondan sonra da arada kv gelir yatmasina gerek yok zaten ayni mahallede kaliyorsunuz. Neden dogumdan sonra yalniz kalamayacaginizi düsünüyosunuz?

Esin mi doguracak? Ayrica nedir bu milletin yaninda kalma hevesi? Insanin kendi evi gibi var mi? Ne guzel istedigin gibi yat kalk kendi yataginda dolas ye ic...sabahlari dusunu al guzelce giyin bebegine odaklan ve hic bir misafir kabul etme

Bence 1 hafta bırınde kal 1 hafta digerinde. Tabı baktın kayınvalıdenden memnun degılsın cık annene

Süper ya inanılmaz moral verdin bana canım :)

Eşin neden bu kadar ısrarcı annesi konusunda?
Lohusalık çok hassas bir dönem. Yeri geliyor kendi annen bile çekilmez olur.
Nerede rahat ederim dersen orada kal. Eşin de karışamasın bence..
Eşiminki tamamen annesinin babasının olduğu ortamda doğumun olması isteği

Ya işte o da kendi evinde olmak istiyor rahat olur diyor
Onun isteği değil sizinki önemli. Onun rahat etmesi değil sizin rahat etmeniz önemli. O ameliyat olsaydı o zaman onun rahatını ve isteğini düşünürdünüz. Normal doğum yaptım, altım dikişliydi 10 gün sağ tarafıma oturamadım. 2 gün altımda hasta beziyle gezdim o kadar çok kanaman oluyor ki. Çok afedersiniz dikişlerim yanmasın diye idrarımı değdirmeden yapmak için eşim ellerimden tutar ayakta yaptırırdı. 10 gün annem geldi ama ona rağmen banyomu, tuvaletimi eşim yaptırdı ondan başkasını istemiyor insan. Bebek zaten sürekli memede yaşıyor bi süre. Düşündüm de kendi babam bile gelmiş olsaydı asla bu kadar rahat lohusalık geçiremezdim. Eşine bunları sor kendi bunları yaşasaydı kayınvalidesinin evinde kalmak istermiydi acaba?

Eşiminki tamamen annesinin babasının olduğu ortamda doğumun olması isteği

Sen cocugu kv kpe mi doguruyosun?
Digumu nasil yaparsan yap bol miktarda kanaman olucak oturup kalkman mesele giyinmen mesele. Pedden tasan kanli camasirlarini annen evine mi goturup yikasin yoksa kv mi giydirsin seni?

Hic dert etme esin ne derse desin senin neistedigin nasil rahat edecegin onemli olan onun annesinden korkusuna erkegin ailesi ailedir kiz tarafi teferruattir dusuncelerini daha musait bizamanda degerlendirirsin.

Git dogumdan once annene dogumdan sinrada 1hafta kal annenide al evine don

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…