doğumdan sonra nerde kalacağım ?

:) tamam lohusalıkta neler oluyor onları da yazar mısın bana fiziksel duygusal
sezeryan olursaniz herkese gore degisiyor ama benim her ikisinde de cok agrim oldu hatta ikincide agridan agliyordum her hareket ettigimde ki aci esigim cok yuksektir
ilk 10 gun sut artsin diyr surekli emzirdim , zaten bebegin kan sekerinin dusmemesi icin 3 saatte bir emzirmeniz lazim
artik oyle bir hal almisti ki geceligin onunu bile ilikleyemiyordum
kanamaniz olacak siddeti her kadinda degisir ama benim bikac kere geceligime cikmisti ve yatak batmisti
bebekle beraber uyumaniz lazim cunku sut icin yirgun olmamaniz gerekiyor
bebegin sakinligi icin sizin de sakin kalmaniz gerekiyor
ben normalde cok huzurlu ve sakin bir insanimdir ama 40 gun cidden kabuslar gordum ve acaip huzursuzdum , bebegime yansimamasi icin surekli kendi kendime telkin yapiyordum hepsi lohusaliktan diye
ama kimi kadinda bu 40 gunden daha uzun surebiliyor ve cok daha siddetli olabiliyor

genelde tum yeni annelerde hafif bir paranoya oluyor bebekle ilgili , ona birsey olur mu korkusu , ilk cocugumu annem bile kucagima aldiginda icimde patlamalar yasiyordum ama dile getirmeyip kendime hakim oluyordum

yani ilk 40 gun pek cok degisiklik yasayacaksiniz hem psikolojik hem fiziksel
boyle bir surecte ya kendi evinizde ya anne evinde kalmaniz lazim , aksini kesinlikle kabul etmeyin

Ben de öyle düşünüyorum gerçekten ama eşimi kırmadan ikna etmem gerek
En guzel kendini ifade edersen kirmamis olursun. Bi kız cocugusun ve annenden aldığın desteği hiç kimseden ama hickimseden alamazsın. Annen ne kadar uysal bi kadınmış. Sen kırılma diye gelirim gündüz demiş. Ayni hassasiyeti Kv gosteriyo mu. Sana dedi mi kızım git annenin evine orda rahat edersin bende gündüz gelir akşam dönerim diye?

Eşiniz madem o kadar iyi ve düşünceli annenizde kalmanıza karışmazdı.sakın taviz vermeyin ve acımayın.kendi annenizde kalın.zira çocuk doğduktan sonra herkesin yaptığı gözünüze batacak.en kısa zamanda da evinize dönün.

Kanama falan olsa diyemem doğru utanırım da zaten en ufak bi aksilik olsun kıyameti koparıyorum ben ne gerek var insanları üzmeye de mi :)

sen doğumdan sonra işte dikiş mikiş toparlama sürecinde bi 15-20 gün hatta 40ı çıkana kadar annende kal. (toplamda ne kadar kalacağını tabi bilmiyorum ama kalacağın sürenin çoğunda annende kal) sonra dönmeye yakın bi 1 hafta 10 gün kadar da kv de kalırsın o zaman iyice sen de bebek de toparlamış olur onun da gönlü olur. böylece çözersin.

Lohusa annenin kendi annesine ihtiyaci var bence. Annem hayatta olsaydi gidip kv.de kalmazdim. Gerci ben evimde olacagim Allah nasip ederse. Bu da bir nimet

Ailenizin yanındaki hastanede doğum yapsanız da problem yaşamayacağınız anlamına gelmiyor. Belki de bu korkularınız yersizdir, sorunsuz bir doğum da geçirebilirsiniz. Sizin yerinizde olsam kendi yaşadığım yerde doğum yaparım. Çocuğumu ilk kendi evimde beşiğinde yatırmak isterim.

Size ayrıca kendimden örnek vereyim. İlk doğumum İstanbul da özel bir hastanede yaptım. Doğuma girene kadar bir sürü eziyet çektim, doğumdan sonra hemşire geldi çocuğu memeye tutttu bu ememiyor diyip mama getirdi. 2 gün boyunca nerdeyse hiç hemşire uğramadı yanımıza. İkinci doğumumda tayinimiz çıktı Doğuda küçük bir yere tek hastane var. Doğuma gittim hemşireler doktor çok ilgili. Doğumdan çıktım hiçbir sorun yok. Saat başı kontrol yapılıyor. Hemşire saat başı geliyor gece dahil, çocuk doktoru, çocuk hemşiresi, kadın doğum doktoru her gün sabah akşam kontrole geldi. Artık ilgiden sıkılmıştım bu hastanede de.

Eşin neden bu kadar ısrarcı annesi konusunda?
Lohusalık çok hassas bir dönem. Yeri geliyor kendi annen bile çekilmez olur.
Nerede rahat ederim dersen orada kal. Eşin de karışamasın bence..

Bebegi tasiyan kadin, hormonlari vucudu alt ust olan kadin, doguran aci ceken kadin, emziren ve cocugun sorumlulugunu alan kadin.

Gercekten erkeklere laf dusmez bana gore. Konu mankeni gibi izliyorlar sadece bizi. Sen git annene yerles esin de ister gelsin ister annesiyle takilsin. Bencillik bu yani!

Ya işte o da kendi evinde olmak istiyor rahat olur diyor

Ben dogum yapmisken kocamin rahatini dusunemem.

Ben olsam kayinvalidemde kalir kendime bi guzel hizmet ettiririm. Yani gelin burda kalin diye o tutturuyorsa ve ben logusaysam etrafimda pervane gibi donecek.

Bunu yaptirabilecekseniz orda kalin.

Yok kalmak istemiyorsaniz şu onemli
Evde kayniniz veya kayinpederiniz var mi?
Defalarca dus alman da gerekebilir. Memenden sut de sizabilir. Kanaman da olacak.
Bunlari esine anlatabilirsin.

Annenler evde kac kisi kayinvalidenler kac kisi? Bu da onemli cunku esin ve bebegin bile sana batabilir logusalikta. Kimseyi gormek istemiyor genelde insan.

eşini kırma bence kv dende kal baltın birşey söylüyor eşinin gözüne sokarsın o da anlat senin düzgün davranıp kv denin davranmadığını bir daha hiç birşey için ısrar etmez sende rahat edersin

esasen çok düşünmeye gerek yok

buralarda bir konu var

doğum yaptım göbeğin 9 aylık diyen kv şeklinde

kv nin her dediğinin nasıl batacağına ilişkin canlı konu

ben her şeyi derim diyorsunuz da o öyle olmuyor zira kendi duygularınıza kendiniz de anlam veremediğiniz için ben mi abartıyorum o mu abartıyor derken yıpranıp gidiyorsunuz

Biraz kv kal ozaman esin icin anlasamazsaniz annende ayni mahalledeymis zaten annene gidersin

kıymet göreceksen kal yoksa kalma en iyi sen bilirsin ,
ama bu kadar yalvarıyorsa kalırım ama memnun kalmazsam rahat etmezsem anneme geçerim bana surat yapmayacaksın diye ağzından söz al

ya evet bak bide sut sizmasi var
hergece carsaf degistirirdim ben
surekli sirilsiklam oluyordu akan sutten
hey gidi gunler hey

:) tamam lohusalıkta neler oluyor onları da yazar mısın bana fiziksel duygusal
Emzirirken göğüs uçları yara olabilir( ilk çocuğumda oldu, ikinci çoçuğumda olmadı mesela), kanamanız olacak onun rahatsızlığı olacak, süt gelsin diye vakitli vakitsiz duşa girmeniz gerekecek, rahat emZirebilmek için kıyafet sıkıntınız olacak ( kayınvalide kayınpeder yanında bunlar hep sıkıntı, ne kadar iyi niyetli, anlayışlı da olsalar, olmuyor)

Ay işte hepsi doğru valla

Bu sorunun aynısını yaşadım ve maalesef durumu iyi atlatamadım, içimde çok kırgınlık var. En iyisi kendi evin ama ortam hiç müsait değilse kayınvalidende kal. Bana göre psikolojik rahatlık fiziksel rahatlıktan daha önemli. Torun bambaşka kayınvaliden sana karşı çok daha iyi olur şimdikinden. Eşinle konuş falan deniyor ama çoğu zaman erkekler sadece dinliyor anlamıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…