şimdi bu odayı hazırlayan konu sahibinin annesi olsaydı,canım annem bizim rahatımız için oda bile hazırlıyor olurduValla evler yakın da olsa Bazen gerekli olabiliyor. Biz gecen hafta yemeğe anneme gittik, cok fazla kar yağınca kızımı hasta etmeyelim diye orda kaldık. Evimiz cok yakın. Gerçi benimki anne kayınvalide olsaydı farklı olurdu dımı ahahaha
Belki kadın geniş anlamda gittiğiniz zaman kalabileceğiniz bir yer hazırlamak istiyor. Anne babanın geleceğini biliyorsa zaten senin onlarda kalman kadar saçma bir şey olabilir mi?Aslında tam olarak böyle demedi ama ima etti. Kayınvalidem bir sıkıntı daha verdi bana sağolsun.
Ya aslında kötü biri değil kötülükte yapmıyor ama istiyorki onla çok sıkı fıkı olalım herşeyi onla paylaşalım bende mesafeliyim açıkcası böyle olmak her zaman iyidir diye düşünüyorum.
Her neyse mesele şu ki 10 haftalık hamileyim. Kv dün akşam bana laf arasında şunları dedi. Eşimin oradaki odasındaki tek kişilik yatağı atıp oraya bi çekyat alacakmış biz gittiğimizde kalalım diye. Hem doğum falan yapcakmışım rahat edermişiz geniş olurmuş. Yani anladığım kadarıyla hastaneden çıkınca oraya gitmemizi bekliyor. Evlerimiz aynı ilçede ancak yürüme mesafesinde değil. Arabayla 5 dk. Niye kalayım ki isterse 55 dk olsun evim varken niye kalayım. Birde sanki ben ağaç kovuğundan çıktım. Doğuma anne babam gelecekler memleketten. Onları bizim evde bırakıp biz oraya mı yerleşcez. Tövbe yarabbim.
Hemen eşime dedim. Böyle bir konunun açılmasını dahi istemiyorum sana havale ediyorum bu konuyu muhattabı sensin beni bu konuyla bir daha karşılaştırma dedim. Tamam merak etme dedi. Ama sinir oldum bi kere.
Bir daha böyle bi ima olursa ne diyeyim ben eğer eşim yanımda yoksa. Yanımdaysa o cevap verir zaten.
Yada açılmasını beklemeyip bende imada mı bulunayım ne dersiniz kızlar
ay ne var ki bunda artık çocuğunuz olacağı için kv kalmaya gittiğinizde rahat edersiniz diye almış kadın doğumdan sonra bende kal mı demiş? benim babanemde aynı şekilde bize oda yaptı küçük kardeşim doğduğunda hiç ihtiyacı olmadığı halde biz gidince kalırsak diye bir kanepe daha aldı herşeye de celallenmeyin yahuAslında tam olarak böyle demedi ama ima etti. Kayınvalidem bir sıkıntı daha verdi bana sağolsun.
Ya aslında kötü biri değil kötülükte yapmıyor ama istiyorki onla çok sıkı fıkı olalım herşeyi onla paylaşalım bende mesafeliyim açıkcası böyle olmak her zaman iyidir diye düşünüyorum.
Her neyse mesele şu ki 10 haftalık hamileyim. Kv dün akşam bana laf arasında şunları dedi. Eşimin oradaki odasındaki tek kişilik yatağı atıp oraya bi çekyat alacakmış biz gittiğimizde kalalım diye. Hem doğum falan yapcakmışım rahat edermişiz geniş olurmuş. Yani anladığım kadarıyla hastaneden çıkınca oraya gitmemizi bekliyor. Evlerimiz aynı ilçede ancak yürüme mesafesinde değil. Arabayla 5 dk. Niye kalayım ki isterse 55 dk olsun evim varken niye kalayım. Birde sanki ben ağaç kovuğundan çıktım. Doğuma anne babam gelecekler memleketten. Onları bizim evde bırakıp biz oraya mı yerleşcez. Tövbe yarabbim.
Hemen eşime dedim. Böyle bir konunun açılmasını dahi istemiyorum sana havale ediyorum bu konuyu muhattabı sensin beni bu konuyla bir daha karşılaştırma dedim. Tamam merak etme dedi. Ama sinir oldum bi kere.
Bir daha böyle bi ima olursa ne diyeyim ben eğer eşim yanımda yoksa. Yanımdaysa o cevap verir zaten.
değil mi bu kaynana bu kadar geri zekalı mı ki anne baba misafirken konu sahibini evinde kalmaya beklesinBelki kadın geniş anlamda gittiğiniz zaman kalabileceğiniz bir yer hazırlamak istiyor. Anne babanın geleceğini biliyorsa zaten senin onlarda kalman kadar saçma bir şey olabilir mi?
Bence sen çok tez canlı düşünmüşsün.
Maalesef objektif olamıyoruz be abla. On haftalık cenine yatak ayarlıyorlar :)şimdi bu odayı hazırlayan konu sahibinin annesi olsaydı,canım annem bizim rahatımız için oda bile hazırlıyor olurdu
Şimdi hamilelik pskolojisiyle yanlış anlamış olabilirsin, oda sonuçta bi anne siz gittiğinizde rahat edersiniz ayrı odada diye düşünmüştür belki, benimde kv var ama eşim vardialı çalıştıgı için gece çalıştıgında giderim onlarda kalırım, annemlerde çok yakın annemlerde de kalırım ama çogunluk kv de kalırım, sonuçta ne ekersen onu biçersin bizde anne, kv olacaz gelinimin bana öyle davranmasını istemem...
esin hak vermis, daha uzatma bence.. dogum gibi zorlu bsyden sonra tabiki evinde rahat etmek istersin, hazirligini yaparsin, o vakte kadar da anlar kadin zaten kendi evinde kalacagini.. kirmaya da luzum yok, kotu niyetli degil diye kendin dedin..Aslında tam olarak böyle demedi ama ima etti. Kayınvalidem bir sıkıntı daha verdi bana sağolsun.
Kesinlikle katılıyorum sanaŞimdi hamilelik pskolojisiyle yanlış anlamış olabilirsin, oda sonuçta bi anne siz gittiğinizde rahat edersiniz ayrı odada diye düşünmüştür belki, benimde kv var ama eşim vardialı çalıştıgı için gece çalıştıgında giderim onlarda kalırım, annemlerde çok yakın annemlerde de kalırım ama çogunluk kv de kalırım, sonuçta ne ekersen onu biçersin bizde anne, kv olacaz gelinimin bana öyle davranmasını istemem...
Ben ilk evliligimde de eski eşimi annesine zorla götürürdüm, şuan 2. Evliligim bazı şeyleri duysamda duymamazlıktan geliyorum, anneme gelinimizin yapmasını istemedigim şeyleri bende kv yapmıyorum o kadar, yoksa herşeye tartışmış olsam şimdiye kadarr birsürü neden bulunurduKv'ne tahammul edemiyor
Olsaydin gitmezdin ama :)
Kv de ektihini biciyor sanirim, sana iyi davranarak.
Kızlar yani böyle saldırmanızı anlamadım açıkcası. Ben size o anı kameraya çekip göstermeyeceğime göre o an olanları ve hissettiklerimi anlattım. O anı yaşayan benim ne ima ettiğini anlayanda benim.
Onun huyudur bişey derken başka bişey demek istemek. Lafın altından laf göstermek. O yüzden öyle demek istemedi falan demeyin yani ben sizden öneri istemiştim
Aslında kimse sizin yaşadıklarınızı yargılamadı sadece bu hassas dönemde daha farklı bir psikolojiyle yaklaşabilirsiniz diye kv açısından da yorumlarda bulunuldu ki kötü niyeti olmadığını siz söylediniz. Doğum sonrası evinizde olmak elbette hakkınız. Eşinizde sizin yanınızda olmuş sıkmayın kendinizi bu kadar daha yolun başındasınız yaklaşık 29 hafta kadar yolunuz var daha bebeğinize yoğunlaşın ve hiçbişeyi takmayın kafanıza o zamanın şartlarına göre hareket edersiniz. Zaten bebeğin hazırlıklarını siz evinizde yapacaksınız kıyafet yatak vs eşinizde evimizde rahat ederiz diye annesiyle konuşsun ama siz girmeyin araya sadece bebeğinizle evinizdeki geçireceğiniz hayallerinizden bahsedin. Ben hamileyken yaklaşık 5 ay kv kaldım hem bi sorunum da yoktu eşim yorulma hemde yalnız kalmazsın dedi. Çok da mutluyduk. Bazen diyo taşınırsam size bi oda veririm diye gelince kalırsınız diye. Kendisine gittiğimde benim rahatımı düşünmesi hoşuma gidiyo ama tabi herkes farklıKızlar yani böyle saldırmanızı anlamadım açıkcası. Ben size o anı kameraya çekip göstermeyeceğime göre o an olanları ve hissettiklerimi anlattım. O anı yaşayan benim ne ima ettiğini anlayanda benim.
Onun huyudur bişey derken başka bişey demek istemek. Lafın altından laf göstermek. O yüzden öyle demek istemedi falan demeyin yani ben sizden öneri istemiştim
Demek Istedigim herseye tartismak deyil. Yanlis anlama sana bir sey soyledigimden deyil. Bir arkadasla da konusuyorduk, kayinvalideme gidip bir ay kalicam esim yokken dedi. Dedim kayinvaliden hic canini yakti mi ? Yok kizi gibi gorur dedi. Senin mesaj da ustune gelince dusundum :) demekBen ilk evliligimde de eski eşimi annesine zorla götürürdüm, şuan 2. Evliligim bazı şeyleri duysamda duymamazlıktan geliyorum, anneme gelinimizin yapmasını istemedigim şeyleri bende kv yapmıyorum o kadar, yoksa herşeye tartışmış olsam şimdiye kadarr birsürü neden bulunurdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?