Doğumdan Sonra Refakatçi Şart mı?

kp gelmesin ne gerek var yeni dogum yapmış bir kadının yanına ,

eşin annesiyle konuşacak anne eşim babamla rahat edemez bir ayaklansın babam sonra gelir iki anne güzel güzel bakarsınız eşime ve bebeğime desin girsin konuya ,

kv gram akıl vicdan varsa mantıklı bakar olaya , kp gelmezse sorun çözülür gibi geliyor
Ben de senin gibi düşüyorum ama kv kocası olmadan adım atmaz bi yere yani bu durumda bana hava hoş tabi gelmese çok da umrumda olmaz da eşimin burnundan getirirler. Çok akıl fikir izan sahibi değiller ama bu dediğini eşime söyleyeceğim kabul ederler etmezler gerçekten yenidoğum yapan kadının yanında uzun süreli kp olmasına gerek yok 50metrekare ev zaten

İyi gelsinler gelirlerkende kalacakları yeri ayarlasinlar madem esin halledicek bu durumu sn hic takma kafani.. Annen tabiki de gelecek yahu bu annelerimiz niye böyle bizim bi çekimser onlar geliyorsa ben sonradan gelsemde olur modundalar uyuz oluyorum boyle yapınca.. Ayni anneden bendede varda bi tane...
Ay canım sorma hep kendini öteliyor annem deli oluyorum bi de benim babam da rahmetli yani annemden daha uygun bi refakatçi yok şu an benim için. O zaman ben aradan çekiliyim moduna girince cinleniyorum.

Gurbetteyim. Eşimin ailesi de benim annem de uzakta. Doğuma az kaldı. Herkes gelmek istiyor. Evim yatak odası oturma odası mutfak şeklinde. Annem kayınvalide kayınpeder üçü de gelecek. Araları da zaten çok iyi değil. Annemin gelmesini istiyorum zaten çünkü böyle bir durumda insan ancak kendi annesiyle rahat eder diye düşünüyorum. Bilmiyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış? Şimdiden bana stres oldu ben bu insanları nerede yatıracağım diye. Eşim de memur babalık izni ve ekstradan izin de alacak. Kimse gelmese karı koca altından kalkabilir miyiz? Sonrasında herkes sırasıyla gelir görür. Tabi bir de bu uygun bir dille nasıl söylenir? Ay ne zormuş bu işler :KK43:
Canim eşin güzel bir dille ailesine anlatsin evinin küçük olduğunu önce senin annenin geleceğini ve sana bakacagini annen gidince de onlari çagiracağini söylesin ..emin ol ayni sorun herkesde var:)insana en iyi annesi bakar ben annemden başka kimseyi istemem o ilk gunlerde oran agricak buran agricak nazinin gececegi hic cekinmeyecegin bi imsan sadecen annedir hem ilk gumler sezeryan ise ozellikle felçli gibi oluyor insan dinlenmeye ihtiyacin oluyor.. esim annem ve ben herkes sirasini bilecek aslinda karsi tarafin anlayişli olmasi gerek ilk günler zor geçer minicik evde o kadar insan ne gereği var

Son düzenleme:
Canim eşin güzel bir dille ailesine anlatsin evinin küçük olduğunu önce senin annenin geleceğini ve sana bakacagini annen gidince de onlari çagiracağini söylesin ..emin ol ayni sorun herkesde var:)insana en iyi annesi bakar ben annemden başka kimseyi istemem o ilk gunlerde esim annem ve ben herkes sirasini bilecek aslinda karsi tarafin anlayişli olmasi gerek ilk günler zor geçer minicik evde o kadar insan ne gereği var
Evet canım söyleyeceğim eşime önce ona anlatmam lazım durumu. Malesef ailesinde anlayış yok iyilik yapıyoruz sanıyolar ama bencillik ve düşüncesizlik yapıyorlar farkında değiller.

Bi gün mü adam yıllık iznini doğuma ayırmış :kızgın: aynen lohusalık zor diyolar ve sanırım o lanet depresyon bana yavaştan kendini hissettiriyor. Geliyorum diyor yani. Artık gelirlerse de cümbür cemaat katlanacaklar mecbur
ya bide lohusa doneminde evde esden baska erkegin olmaması lazım malum rahatlık acısından rahat giyinip dolasmak istiyceksiniz emzirme durumu var hep kısıtlı olucak esinizle konusun bence stresden sutum kesilir gerilmemem lazım onemli lohusalık donemi falan deyin

Evet canım söyleyeceğim eşime önce ona anlatmam lazım durumu. Malesef ailesinde anlayış yok iyilik yapıyoruz sanıyolar ama bencillik ve düşüncesizlik yapıyorlar farkında değiller.
Her iki tarafda rahaat eder özellikle de sen ..soylesin canim bunda kotu bir şey yok gelmesinler demicek sonra gelsinler diyecek:)

Eşine baban gelmesin de. Zate. Kayınvaliden dolaylı yoldan vazgeçer. 40ımdan sonra gelsin kp de. Annen gelmek isterse gelsin de. Rahat edemem de geç.
Valla ben annemle babamla görüşmüyorum. Eşimde kendi annesini istemiyor araları köyü zaten kimseyede katlanam.zaten psikolojik olarak çökük durumdayım. Kaynanam bir kere aramadı hayırlı olsun hamileymişin diye. Yada düşük ihtimalim vardı arayan soran olmadı. O yüzden eşimle ben bakarım çocuğa. İstemiyorum kimseyi. Baktım olmuyor. Üst katta bütün apartmanın çocuklara bakan kadın var. Parayla ona rica ederim. Benim anam babam yokken. Milleti görüp morelimi bozmak istemiyorum. Teyzem geliyim 20 gün dedi.Teyzemede gelme gerek yok diceğim. Sezeryan olmasın diye dua ediyorum. Eşin izin aldıysa baş başa halledersiniz bence. Bir sen uyursun bir eşin. En zorı uykusuzluk çünkü, kime sorsam öyle dedi. Zaten annelik iç güdüsüyle herşeyi yapıyormuşun.En azından kafan rahat olur. Ne kaynananın kalbini kırmamış olursun ne annenin. En iyisi siz halledin bence. Baktın Halledemiyorsun bir kaç gün denersin. Ondan sonra ararsın 1 hafta anneni 1 hafta kaynananı çağırırsın

ya bide lohusa doneminde evde esden baska erkegin olmaması lazım malum rahatlık acısından rahat giyinip dolasmak istiyceksiniz emzirme durumu var hep kısıtlı olucak esinizle konusun bence stresden sutum kesilir gerilmemem lazım onemli lohusalık donemi falan deyin
Söylüyorum bu gerilme ve sütün kesilmesi olayını da henüz olayın ciddiyetinin farkında değil kendisi

Eşine baban gelmesin de. Zate. Kayınvaliden dolaylı yoldan vazgeçer. 40ımdan sonra gelsin kp de. Annen gelmek isterse gelsin de. Rahat edemem de geç.
Valla ben annemle babamla görüşmüyorum. Eşimde kendi annesini istemiyor araları köyü zaten kimseyede katlanam.zaten psikolojik olarak çökük durumdayım. Kaynanam bir kere aramadı hayırlı olsun hamileymişin diye. Yada düşük ihtimalim vardı arayan soran olmadı. O yüzden eşimle ben bakarım çocuğa. İstemiyorum kimseyi. Baktım olmuyor. Üst katta bütün apartmanın çocuklara bakan kadın var. Parayla ona rica ederim. Benim anam babam yokken. Milleti görüp morelimi bozmak istemiyorum. Teyzem geliyim 20 gün dedi.Teyzemede gelme gerek yok diceğim. Sezeryan olmasın diye dua ediyorum. Eşin izin aldıysa baş başa halledersiniz bence. Bir sen uyursun bir eşin. En zorı uykusuzluk çünkü, kime sorsam öyle dedi. Zaten annelik iç güdüsüyle herşeyi yapıyormuşun.En azından kafan rahat olur. Ne kaynananın kalbini kırmamış olursun ne annenin. En iyisi siz halledin bence. Baktın Halledemiyorsun bir kaç gün denersin. Ondan sonra ararsın 1 hafta anneni 1 hafta kaynananı çağırırsın
En güzeli zaten karı koca yalnız kalmak bence. Aile üstüne aile gelince ortalık karışıyor.

hastanede kalacak olan kişinin yardım edebilecek biri olması lazım. yoksa zorlanırsınız. aslında annen yanında olup kayınvaliden de evde yemekti falan yapıp yardım edebilir. hem annene tam yük binmez işler paylaşılmış olur. yani yardımcı olacaksa ikisi de gelsin. sonuçta evin durumunu biliyorlar ve istiyorlarsa gelmek yardımcı da olmaları gerekir. torun ne de olsa birine gelme desen kırılır. zor durum ama bir şekilde atlatmaya çalışacaksınız. herkes bir işin ucundan tutmalı yani :)

Aynen valla soran yok geleceğiz dediler doğuma bir hafta kala yatacak yer harici annemle kayinvalidem çok anlasamazlar şimdiden strese giriyorum ne yapacağımı bilemedim gelmeseler benim için daha iyi eşim yeter bana :KK43:(
kv sehir Disindan ailecek geldiler.baska evde vardi ama bizde kalmayi tercih ettiler
Ustune bir de onlari gormeye gelen akrabasi bu arada ben sanci cekiyorum.sacma dogum hikayelerine maruz kaliyorum.yediler ictiler gece gitmeyi uygun gorduler.simdiki aklim olsa hic cekmem.su an bile.sinir oldum.
Dogumdan sonra da dunurler kavga etti.esim de dahil.boyle terbiyesizler iste.simdi kimseye eywallah etmem ins kendime yetebiliyim dua edin

kv sehir Disindan ailecek geldiler.baska evde vardi ama bizde kalmayi tercih ettiler
Ustune bir de onlari gormeye gelen akrabasi bu arada ben sanci cekiyorum.sacma dogum hikayelerine maruz kaliyorum.yediler ictiler gece gitmeyi uygun gorduler.simdiki aklim olsa hic cekmem.su an bile.sinir oldum.
Dogumdan sonra da dunurler kavga etti.esim de dahil.boyle terbiyesizler iste.simdi kimseye eywallah etmem ins kendime yetebiliyim dua edin
Gelmeyin diyeyim yani nasıl soylenirki en çok düşündüğüm ben temizlik takıntısı olan biriyim lavaboyu temizlemeden giremem :((elimde değil :(( annem sivri dilli kv hiç bir işin ucundan tutmaz iki arada bir derede kaldım şimdiden bide sadece oturma odam mutfak yatak odası var o kadar kişiyi Nerde agirlayacagim yemeği kimse yapmaz en sonunda sinirlenirim ağzıma geleni sayarım diye korkuyorum sormadan etmeden geleceğiz diyor hepsi :((

Gelmeyin diyeyim yani nasıl soylenirki en çok düşündüğüm ben temizlik takıntısı olan biriyim lavaboyu temizlemeden giremem :KK43:(elimde değil :KK43:( annem sivri dilli kv hiç bir işin ucundan tutmaz iki arada bir derede kaldım şimdiden bide sadece oturma odam mutfak yatak odası var o kadar kişiyi Nerde agirlayacagim yemeği kimse yapmaz en sonunda sinirlenirim ağzıma geleni sayarım diye korkuyorum sormadan etmeden geleceğiz diyor hepsi :KK43:(
yapabilecegin birsey yok bence.yasanacak.sen psikolojini saglam tutmaya calis.biraz rahat olmaya calis.nasil olsa bir sure ...ben de lohusalik zamanini dusunuyirum.kv dengesiz ve kiskanc .ve zirt pirt burada olurlar .i

Gurbetteyim. Eşimin ailesi de benim annem de uzakta. Doğuma az kaldı. Herkes gelmek istiyor. Evim yatak odası oturma odası mutfak şeklinde. Annem kayınvalide kayınpeder üçü de gelecek. Araları da zaten çok iyi değil. Annemin gelmesini istiyorum zaten çünkü böyle bir durumda insan ancak kendi annesiyle rahat eder diye düşünüyorum. Bilmiyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış? Şimdiden bana stres oldu ben bu insanları nerede yatıracağım diye. Eşim de memur babalık izni ve ekstradan izin de alacak. Kimse gelmese karı koca altından kalkabilir miyiz? Sonrasında herkes sırasıyla gelir görür. Tabi bir de bu uygun bir dille nasıl söylenir? Ay ne zormuş bu işler :KK43:
Sezaryen dogum yapacaksan 3 gün refakatçi şart çünkü bebegi kucağına verecek seni yataktan kaldıracak insan gerekiyor esin sana yardımcı olacaktır ama bu durumlarda anne gibi olmuyor ben aileme açıkça söyledim sırayla gelin böylece ben yanlız kalmam diye mecbur onlarda öyle yaptılar zaten 3 günden sonra kendi işinizi görmeye basliyorsunuz

Kayinpeder ne alaka ya gerckten. Yine kadin kadina hersekil yatilir falan. Ben yurtdisindaym annemi bile zorlayarak getrtiyorun. Ama ihtiyac olur canim. Erkekler cok anlamaz. Anneler bu konuda tecrubeli. Bnde sadece annemi isterm. Cunku insan ona rahatca hersyi de soyler. Esinle konus o soylesn kaynvaldene onlar sonra gelsin. Eger ona soyleyemezsen kendi anneninde anlamasi gerek. Allah yardimcn olsun. Ama en guzeli esinle istisare yapman. Ortak mantikli bi yol bulursunuz. Annene onlarda geliyomus ben nasil yapicm nerde yatircm tarzinda konusrsan belki annen onlar gelsn gitsn ben snra gelrm der. Ben seni anliyrm annelerimizi istememiz cok norml ama diger tarfi iptal edemiyorsak yine bizi en iyi annelermz anlar. He yok hepsi mi geldi. Kafana takma birak nerde yatiyolarsa yatsinlar. Onemli olan sensin. O dogum strstne girck olan sensin.

Kabus olmuş gerçekten Allah tekrar aynı şeyleri yaşatmasın inşallah

Kayinpeder ne alaka ya gerckten. Yine kadin kadina hersekil yatilir falan. Ben yurtdisindaym annemi bile zorlayarak getrtiyorun. Ama ihtiyac olur canim. Erkekler cok anlamaz. Anneler bu konuda tecrubeli. Bnde sadece annemi isterm. Cunku insan ona rahatca hersyi de soyler. Esinle konus o soylesn kaynvaldene onlar sonra gelsin. Eger ona soyleyemezsen kendi anneninde anlamasi gerek. Allah yardimcn olsun. Ama en guzeli esinle istisare yapman. Ortak mantikli bi yol bulursunuz. Annene onlarda geliyomus ben nasil yapicm nerde yatircm tarzinda konusrsan belki annen onlar gelsn gitsn ben snra gelrm der. Ben seni anliyrm annelerimizi istememiz cok norml ama diger tarfi iptal edemiyorsak yine bizi en iyi annelermz anlar. He yok hepsi mi geldi. Kafana takma birak nerde yatiyolarsa yatsinlar. Onemli olan sensin. O dogum strstne girck olan sensin.
Canım bu zamana kadar hep onların gönlü olsun diye annem kendini öteledi bu sefer öyle olsun istemiyorum kv hasta zaten güç kaybı var öyle çok da yardım edecek durumu yok bebek sevmeye geliyorlar bi de ondan isteyemem ben çoğu şeyi kp gelmese sorun çözülecek ama o herkesten meraklı anlayacağın herkes kendini düşünüyor.

Valla sadece annen gelsin benimkilerde aynı canım bu yeni doğum başına KV kp ne işi var ağrın sancin olur evde erkeğin hiç idi yok zaten evin müsait bile olsa da KV napicak hiç gereksiz kalabalık ise mı yaricak hayır geldin mı geldim sinir oluyorum ya bende çok gelmek istiyorlarsa önceden gelsin dedim benimkilerde tutturdu gelcez diye ne işin var doğumdan sonra benim evimde

Dusundugumuz şeylere bak canından can cikicak tabiri caizse ağrın sancin yeni doğan bebiş hopp al koy bunu köşeye eee dert bide cumbur cemaat gelin toplanıp tabi tabi çok düşünceli işler mevzular çok sinirleniyorum canım kusura bakma aynı dert bende de var sen de de görünce dayanamadım

Back
X