• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumdan sonra tek başına:(

tasarım işindeyim. bilg üzerinden çizim yapıyorum. zor bi iş değil ama dikkat gerektiriyor . İnşallah korktugum kadar zor geçmez.
Korkma canim,cok zorlanmiyor insan,ilk birkac gunden sonra kendin bakabileceksin bence...Ben 40 gun,birkac ay yanina birisini alanlari anlamiyorum,kolay mi ayni cati altinda,mutlaka bir tatsizlik cikiyor,insan alisiyor gunden gune,bende yalnizdim, gayette oluyor,
hele agabeyine bir gulucuk atmaya baslasin,seyrine doyamayacaksiniz

4 yaşindaki çocuğunuz çok yaramaz değildir umarım.
Ikisinede eşit yaklaşın kıskanmasını engellemeye çalışin.
Allah kolaylık versin. Lohusalik döneminde bence çalışmayın. Kendinizi çok yıpratırsınız.
Calışmak zorundaysanız ilk 15 20 gün ara verin dinlenin. Yardım edicek kimse yok mu aileden birisi veya bir arkadaş. Gun icerisinde gelse 2 3 saat yanınızda dursa o bile sizin için faydalı olur.

Annem kv baksın diyor kv annen baksın diyor. Geçen hafta oğlum çok ağır bir gribe yakalandı doktor hamilesin sana geçerse çok büyük sıkıntı olur kesinlikle temasın olmayacak dedi ama ikisine de söylememe rağmen ilgilenmediler. Belki ilgilenmek zorunda değiller diyeceksiniz ama o zaman nasıl aile oluyoruz ki:KK43: zor zamanda aile birbirine destek olmaz mı? hamileliğim çok zor geçiyor üstelik. bebeğin suyu fazla ve ilkide sezeryan olduğu için çok ağrım oluyor. ama ona rağmen ikisi de umursamıyor. Yani bi şekilde kendi başımın çaresine bakacağım. Benim tereddütüm bebekten ziyade oğlum için. onu oyalayabilecek miyim evde sıkılır mı diye daha çok.
haklısınız
sizi üzmek istemem ama benim çocuklarım arasında 9,5 yaş var benim büyük kız bile ilgi istedi
ama benim küçük kızım kucakçı ve aşırı gazlı büyüdü
arada anlatınca anlardı

bence birinden biri gelir doğum sırası
olmazsa eşiniz yıllık izin alsın biraz alabiliyorsa

Merhaba kızlar,
bir hafta 10 güne kadar 2. çocuğum olacak inşallah. bugün doktora gideceğim tam tarihi belli olacak. Ama ne yapacağım ne edeceğim diye düşünmekten sevinemiyorum bile. Bir oğlum var 4 yaşında hem o hem bebek tek başıma idare edebilir miyim nasıl yaparım bilmiyorum. Oğlum normalde kreşe gidiyordu ama çok fazla hastalandığı için doktoru kreşten alın hem bebek içinde riskli ondan ona bulaşacak dedi diye ara verdik.
Diğer bir sıkıntıda kendi işimizde çalışıyorum ve muhtemelen doğum olduktan sonra da -ki hala işe gidiyorum- evden çalışmam gerekecek. yani hem bebek hem oğlum hem iş hem ev düşündükçe daralıyorum. Belki bu durumla başa çıkabilmem için önerileriniz olur diye yazdım açıkçası. Şimdiden teşekkürler.
40 i cikana kadar evelallah ucunude idare edersin emip uyuyorlar .fakat bebisnn 40 i ciktiktan herne hikmetse 41. Gun kudurmaya basliyorlarbelki isleri yurutemeybilirsin 4 yasindaki cocugun cok yaramazsa bisey diyemem tabiki. Alilen uzaktaysa.yardimci part time oyun ablalari abileri alabilirsin..

inşallah dediğiniz gibi kolay atlatabilirim. oğlum yaramaz bir çocuk değil :) hatta kolay bir çocuk. Sadece evde sıkılır diye korkuyorum. onu oyalayabilecek birşeyler ayarlamam lazım.

Olacağın önüne gecemezsin ama allah yardimci olur korkma derim bende 2 çocuk annesiyim allah yardım ediyor benimde biri 6 biri 2 yasinda

Kreşe devam etseydi keşke, 4 yaşında çocuğu evde oyalamak çok zor.

inşallah dediğiniz gibi kolay atlatabilirim. oğlum yaramaz bir çocuk değil :) hatta kolay bir çocuk. Sadece evde sıkılır diye korkuyorum. onu oyalayabilecek birşeyler ayarlamam lazım.
O zaman isiniz daha kolay olacak.Onunla birlikte yapabileceginiz etkinlik malzemeleri ayarlayin simdiden...Bebekle ilgili herseye katilmasini saglayin.Anlatin mesela,baksana elleri ne kadar da kücük,senınde oyleydı bılıyormusun,ama simdi büyüdün,gibi...Ve bebeginizi doyururken,uyuturken ona kitap okuyabılır,resımlerını anlatabılırsınız...
Ama bence, herseyden onemlısı,ılgının artık kardesıne kaydıgını dusunecek bır ortam olusmaması..Sız tabiiki dıkkat edersınız ama, bebegı gormeye gelenlerde maalesef bu bilinc olmayabiliyor.
Ben bebek gormeye gıderken,eger evde buyuk kardes varsa,ona da bır hedıye goturuyorum..Musaıt degılsem de tek hedıyeyı ona alıyorum..Bebekler tabiiki cok tatli,ilginin cogunu topluyor ama, eve girerken ılk buyukle ılgılenıp gönlü alınsa, bıraz zaman gecırıp bebek oyle gorulse,kardes kıskanclıklarının azalacagını dusunuyorum..

O zaman isiniz daha kolay olacak.Onunla birlikte yapabileceginiz etkinlik malzemeleri ayarlayin simdiden...Bebekle ilgili herseye katilmasini saglayin.Anlatin mesela,baksana elleri ne kadar da kücük,senınde oyleydı bılıyormusun,ama simdi büyüdün,gibi...Ve bebeginizi doyururken,uyuturken ona kitap okuyabılır,resımlerını anlatabılırsınız...
Ama bence, herseyden onemlısı,ılgının artık kardesıne kaydıgını dusunecek bır ortam olusmaması..Sız tabiiki dıkkat edersınız ama, bebegı gormeye gelenlerde maalesef bu bilinc olmayabiliyor.
Ben bebek gormeye gıderken,eger evde buyuk kardes varsa,ona da bır hedıye goturuyorum..Musaıt degılsem de tek hedıyeyı ona alıyorum..Bebekler tabiiki cok tatli,ilginin cogunu topluyor ama, eve girerken ılk buyukle ılgılenıp gönlü alınsa, bıraz zaman gecırıp bebek oyle gorulse,kardes kıskanclıklarının azalacagını dusunuyorum..
Çok doğru bir şey yapıyorsunuz. Ailedekilerden bebeğe değilde oğluma hediye almalarını isteyebilirim:) Daha iyi olur. Çok teşekkürler.

Çok doğru bir şey yapıyorsunuz. Ailedekilerden bebeğe değilde oğluma hediye almalarını isteyebilirim:) Daha iyi olur. Çok teşekkürler.
Cok ıyı olur,bazen kucuk nüanslar yüzünden kolay ısler zorlasıyor,bırde oglunuzla dogumdan sonrakı ılk karsılasmanızda,bebek mumkunse sızın kucagınızda olmasın,once onu bır kucaklayın,sizi ozlemış olacak.:KK200:
Ben,bebegın ona vermesı ıcın :KK48:
bir hediye hazırlamıstım onceden,mutlu olmustu ama,bazen terste tepebiliyor:KK35:

Bıryerde okumustum sanırım,abıye coktandır ıstedıgı bırseyı almıslar bebegın hediyesı dıye,biliyordum,bunu biliyordum,onu daha cok sevıyorsunuz,bebek bu kadar parayı nereden buldu:mad:kesın sız verdınız dimiii,tepki aynen bu...o_O

Cok ıyı olur,bazen kucuk nüanslar yüzünden kolay ısler zorlasıyor,bırde oglunuzla dogumdan sonrakı ılk karsılasmanızda,bebek mumkunse sızın kucagınızda olmasın,once onu bır kucaklayın,sizi ozlemış olacak.:KK200:
Ben,bebegın ona vermesı ıcın :KK48:
bir hediye hazırlamıstım onceden,mutlu olmustu ama,bazen terste tepebiliyor:KK35:

Bıryerde okumustum sanırım,abıye coktandır ıstedıgı bırseyı almıslar bebegın hediyesı dıye,biliyordum,bunu biliyordum,onu daha cok sevıyorsunuz,bebek bu kadar parayı nereden buldu:mad:kesın sız verdınız dimiii,tepki aynen bu...o_O
uvvvv çok fena... kaş yapayım derken göz çıkarmak:)

uvvvv çok fena... kaş yapayım derken göz çıkarmak:)
Aynen:)Fakat kres deneyiminizi anlattıgınız konunuzu okudum,elim ayagım buz kesti:KK57:...Bence siz gayet bilincli bir annesiniz,bu işinde üstesinden hakkıyla gelirsiniz,onceligi olmayan konuları 2nci plana atarak kendinize biraz alan bırakın,kücük molalar yapın,kendinize iyilik, cocuklarınıza iyiliktir,
annenızın yınede sizi yalnız bırakmayacagını umarak hayırlı bir dogum diliyorum...:KK25:

Aynen:)Fakat kres deneyiminizi anlattıgınız konunuzu okudum,elim ayagım buz kesti:KK57:...Bence siz gayet bilincli bir annesiniz,bu işinde üstesinden hakkıyla gelirsiniz,onceligi olmayan konuları 2nci plana atarak kendinize biraz alan bırakın,kücük molalar yapın,kendinize iyilik, cocuklarınıza iyiliktir,
annenızın yınede sizi yalnız bırakmayacagını umarak hayırlı bir dogum diliyorum...:KK25:

çok çok teşekkür ederim:)

Back
X