- 27 Mart 2017
- 16.160
- 65.352
- 598
- Konu Sahibi bookermoon
-
ablaniz yada genc biri varsa gelsin.yaslilar hem bisey yapamiyor hemde insani daha cok yoruyorlar.ben ameliyatli halimle herseyi tek basima yaptim.zorlandim ama esimde sagolsun cok destek oldu.hic korkmayinAnlaşabileceklerini bilsem sürünerek kahvede yapardım inanın. Ama bizimkiler düşman gibi.
Teşekkürler. Yalnız benim eşimde bakımımı kimseye bırakmaz. annem gelse bile ona kalmaz. Eve çıktığımda haber vereceğim zaten. Sadece hastanede kimseyi istemiyorum.Gelsin canım annen torunu olacak her saniye sana destek . Annem bana da sen yapamazsin çok zor dedi ,hamilelik boyunca annem le tartistim. En son annem tamam dedi inanıyorum sen doguracaksin dedi , bide doğum esnasinda onlarinda stresi ile ugrasmak istemedim çünkü . Çok farklı bi duygu içinde oluyorsun . Anlıyorum seni . Butun gece eşimle beraber sancı çektim . Annemler geç haber verdim . Hastaneye bi gittim ki açılma yok kanama var sancı çok yüksek , eve döndüm annem geldi onu görür görmez başladım ağlamaya , Dualar okudu bi an yanımdan ayrılmadı . Çok sinirliydim çünkü ablam yanıma yaklasamadi, sadece ablam değil hastanenin hemsireleri bile yaklasamadi. Anneme ne soylersem soylim sustu. Ama.benim ağrım çok yuksekti Dr alt dan muayene ederken rahmimi zedeledi, komlikasyon yaşadım yani , senin öyle olmaz . Benim doğum haftam geçmişti doğumu başlatmak için çok fazla uğraştı rahmimle sonrası sezaryen oldum .. 48 gün önce doğum yaptım . Şimdi düşünüyorum da keşke en başından annemi dinleseydim alt dan muayene olma dedi bana ,bırak vakti gelince gelir bebek dedi . Bazen anneleri dinlemek lazım . Bide onlar da çok heyecanlı oluyor ,bu anları kaçırmak istemiyorlar . Hastanedede yardımı oluyor hele sezaryen olacaksan , wc için bebeği kucağına almak için alt değiştirme , gelen giden için ,yanında aklı başında güçlü tecrübeli biri olmasi sart. Bende özelde doğum yaptım her dk başında beklemiyor hemşireler. Yani annen de kız kardeşin sana lazım . Allah sağlıkla kucağına almayi nasip eylesin
Kendiside sezaryen oldu ama bana söylemesinin sebebi sancıdan çok bağırır ağlarım falan diye. Sen dayanamazsın diyor o sancıya. Ama ben çekmek istiyorum tersine. Eminim kolay olmaz.Asıl nazlıysan sezaryen olma bence :) bu nasıl bir cümle ya çok motive edici.(!) Sezaryen sonrası ağrıların ne demek olduğunu bilmiyor galiba. Öksürürken bile canı acıyor insanın. 4 ay önce doğum yaptım sezaryenle sadece eşim bile yanımda olsa hallederdim diye düşünüyorum şu an. Kız kardeşiniz yeterli olur. İlla bebek bakımını bilecek birine ihtiyaç yok. Hemşireler herşeyi anlatıyor zaten. Hastane de özelse hiç sıkıntı olmaz
:) darısı başıma inşallah.Hastanede eşin sana yeter hiç kafana takma
Hemşirelerde yardımcı olur
Ben yanımda eşimden başkasını istememiştim. Annem başka şehirde gelememişti, kaynanada gelsede yan yatakta sabaha kadar horlayacaktı boşa sinirlerim bozulmadı ilk gecemiz huzurla geçti :)
Güzel düşün güzel olsun kendine stres yapma hiçbişeyi:) darısı başıma inşallah.
Aynı muamele derken dövüp sövme gibi geliyor kulağa.Kaynananiz gelsin yazik anneniz yorulmasin bence.
Kimi severse insan onu cagirmali. Ama sonra anne oldugunda ayni muameleyi gorunce de uzulmemeli elbette
:) çok teşekkür ederim.Güzel düşün güzel olsun kendine stres yapma hiçbişeyi
Neden oyle geliyor ki? Annenize dogumu gec soylemek de bir muamele. Yarin size yapildiginda uzulmeyecekseniz siz de yapabilirsiniz kendi annenize en dogal hakkiniz. Onu kastetmistim benAynı muamele derken dövüp sövme gibi geliyor kulağa.
İlk dönemi eşinle başbaşa geçirmek istediğini söyle gönder... bende bi buçuk yıldır görüşmediğim annemle iki ay önce barıştım 4 ay sonra doğum var şimdiden diyorum kaynanama anne sen kal biyolojik kalmasın izin verme diyeMerhaba arkadaşlar, Kısmetse yakında doğum yapacağım. Annem gelmek istiyor ve gelecekte ama inanın bu durum beni rahatlatmak yerine geriyor. Evi temizleyişimi beğenmez ve eleştirir, düzenime müdahale eder, beni fazla nazlı bulur. Üç ay kusmuştum ve o dönemde aynı şehirde yaşıyorduk, ev işi yapamıyordum fazla. Bir ara geldi sağolsun ev işimi gördü ama mutfakta kız kardeşime beni eleştirirken duydum. Şimdi resmen o gelecek diye panik halindeyim, kesin hiçbiryeri beğenmeyecek, güzel temizleyemedim falan diye. Sizlerin fikrine ihtiyacım var. 22 yaşında bi kızkardeşim var, en azından hastanede yanımda sadece o ve eşim olsa idare edebilir miyiz? Anneme biraz geç haber versem olur mu?
Herşeyin bir zorluğu var tabi ki. Ama normal olması iyileşme için çok daha iyi.Kendiside sezaryen oldu ama bana söylemesinin sebebi sancıdan çok bağırır ağlarım falan diye. Sen dayanamazsın diyor o sancıya. Ama ben çekmek istiyorum tersine. Eminim kolay olmaz.
Benim annemde hep normal Doğum yapmışKendiside sezaryen oldu ama bana söylemesinin sebebi sancıdan çok bağırır ağlarım falan diye. Sen dayanamazsın diyor o sancıya. Ama ben çekmek istiyorum tersine. Eminim kolay olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?