Doğumu düşünmekten uyuyamiyorum

pozitif düşün.
olumsuz örnekleri okuma duyma.
kendi kendini telkin et.
herşeyin zorluğu var doğumun da elbet.
ama böyle düşünüp düşünüp te iyice stres olma.
normal doğum da olsa sezeryan da olsa zorlukları var kendi içinde.
anne olmak koaly değil.
bu kadar korkak cesaretsiz olmayın yahu:))
ha birisi yazmış sezeryan şöyle fena tekrar dikiyolar filan diye.
bunlar uç örnekler ve de korku yaşayan birine söylenecek sözler değil.
her doğumda her türlü risk vardır.
bunları okuyup dikkate alma.
sen sakinliğini ve iç huzurunu koru.
doğuma öyle rahat gir

Ay canım öyle iyi anlıyorum ki seni. Benim de yaklaşık 1 haftam var artık en zaman sancı gelirse. Bende normal doğum yapıcam. Çok korkuyorum nasıl bisey olduğunu bilmediğimiz ixin ama bi an evvel de yaşamak kizima kavuşmak istiyorum. Ben epidural normal düşünüyorum. Acaba bilgisi olan var mı epidural ixin yoksa hiç epidurali karistirmasam mi

Kesınlıkle eğıdurallı yaptır esım ank buyuk dogumda anestezıcı eğiduralın cok rahatlsttını soyluyor hastalar gayet memnunmus ben dogum yaparken sanada yapayım epidural dedı ben kabul etmeyıp sezeryan oldum ama sımdı dıyorum keske esımı dınleseydım

dogum yapmadim ama tavsiyem olumsuz örnekler yerine pozitif dogum hikayeleri okumaniz bunun icin cokca blog var. bi saglikci olarak tavsiyemse normal dogum tibbi gereklilik olmadica. zaten dogum normal bi sürec kendinizi en kötüye degil en iyiye odaklayin. doguma yakin bol yürüyüs yapin hurma yiyin insalalh hayirli dogumunuz olur bi avazda dogar bebisin.

Benimde iki haftam kaldi ucuncu sezeryanimi olacagim heyecanliyim bende korkuyorum sen bilmediginden ben bildigimden korkuyorum Allahim sag salim kucaklarimiza almayi nasib etsin

Kızlar epidural dediginiz nasıl bisey bide devlette yapılıyor mu duydum ama hiç araştırmadım

Canım sende burda normal doğumu övcem derken sezeryan olacakları mahvettin yani :) ben kullandığım iğne dolayısı ile mecburi sezeryan olcam valla dehşete düştüm

Hiç korkmayın, genel anestezi ile sezaryen oldum, 1 gece hastanede kaldım. Saat 11'di odama getirdiler, akşam 6'da ayağa kaldırıcaz dediler. Bu arada yatağımda bebeğimi emzirdim, zorlanmadım. Saat 4 (16:00) oldu dedim ban sıkıldım kalkıcam. Annemle eşim zor tuttu, hemşire gelecekmişte kaldıracakmış, bekle bekle yok ya bismillah deyip kalktım. Doğru banyoya, güzelce yıkadım heryerimi, giydim temiz çamaşırlarımı ,geceliğimi. Aldım sabahlığımı üstüme dimdik yürüdüm bütün gece, gayette rahat bebeğimi aldım kucağıma emzirdim. Ertesi sabah doktorum , sen iyisin çık bari dedi. Doğru eve, kızımı yatırdım, bulaşık makinesinde temiz bulaşıklar vardı onları yerleştirdim. Şöyle bir evi süpürdüm toz aldım. Kızımı yıkadım, kendim yıkandım. Bir uyumuşuz misler gibi. Annem 20 gün yanımda kaldı, en sonunda isyan etti "ben sana bakmaya geldim az yat diye, sen yatmadın bile ben gidiyorum" dedi :) Çalışan bayan olunca evin keyfini sürdün, gözaydına gelen misafirlerime bol bol börek-pasta yaptım..Şuan kızım 19 aylık, ne dikişlerimle ilgili bir sıkıntı yaşadım ne de ağrı sızı..İkinciyi bile düşünmeye başladım :)

Konu sahibi, sizde stres yapmayın.Rahatlamaya çalışın, bol yürüyüş yapın kesinlikle. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Normal doğum yapmadım ama, herşeyin başı rahat olmak. Siz stres yüklendikçe bebeğinizde stres oluyor unutmayın.

Sizin konunuzu okumus ama.yazamamistim.Cok.gecmis olsun.Rabbit kalbinizi ferahlatsin.Bende bi dusuk yapTim gecen yil.Allah nasip etti tekrar oldu.Allah tez zamanda tekrar bi evlat nasip etsin.
Çok teşekkür ederim..amin inş hayırlısı olur... emir Allahtan gelince sözlerde yitiyor...
Güle güle büyütün yavrunuzu inşallah Allahım ömrünü bahtını güzel eylesin

Korkma inşAllah sağ salim dogururuz yaa bu kadar tasimissin artık hem korksan fayda yok o bebek bi şekilde çıkacak hahaha Allah yar ve yardımcımız olsun☺

Merhaba konu sahibi 38. haftadasın sanırım ne zaman geleceği belli olmaz her an gelebilir demek ki bebek. Dün bir arkadaşımla konuştum 38 de doğurmuştu kendisi. Doğum yaptıktan sonra tecrübeni yazabilir misin ben de ufaktan tırsmaya başladım bu işin sonu ya normal ya sezeryan ikisini de bilmediğim için ikisinden de korkuyorum :). Neyse bebeklerimiz sağlıkla gelsin de herkes gibi biz de doğururuz bir şekilde.

Amin inşallah

Sonunda kavusacagin yavrunu düşün. Ben kan veremeyen insandım ve normal doğumu çok istedim , normal yaptım. Hep yavruma kavusacagim diye motive ettim kendimi. Bi de şöyle düşün oluyor ve bitiyor. Elbette ağrı var ama Allah kolayligini veriyor ve agridan ölen bayilan duymadım hiç

Kadınların çoğu doğum yapıyor hatta 2. 3. 4. doğuruluyor sen neden yapamayasın?
Güçlü olmak zorundasın.
'şunun acısını bi anlatın' diyerek kendi paniğinin yolunu açıyorsun. Şimdi gelip burada doğumu zor geçen birisi anlatsa daha mı iyi olacak?
Allah hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin inşallah. Olacak ve bitecek diye bakmalısın.

Canım benim doğumum normal oldu çokta rahat oldu 2 saat icinde sancı ve doğum bitti sen kendini rahatlat sancilarin yavas yavas baslayinca küvete ılık su doldur icine otur ya da ılık duş al o çok rahatlatıyo ve sancıların sıklaşmadan hastaneye gidip oralarda bekleme evinde sancıların sıklasmasini bekle ve öyle git tabi trafigide hesaba katmayı unutms

Ay darısı başıma inşAllah

Çok güzel yorumlar inşallah doğumdan sonra ilk isim size yazmak olacak tek tek herşeyi yazacam şuan 37+5 haftalık bayramda olur sanırım bilmiyorum. Bide ultrosana göre mi doğum oluyo yoksa adet tarihine göre benimki şuan 1 hafta önde ultrasonda

ben sezaryen ablam normal doğum yaptı.ikimiz de gayet rahat doğurduk.ablamı beklerken içerden gülme seslerini bile duyduk.İnşallah Allah yardım eder de ağrısız sızısız atlatırsın.sadece çok beklemeden git sancın başladığında hemen git.benim bildiğim son ana kalınca sancı çok kötü oluyormuş.ben bu yüzden çok beklemedim sancım gelince aradım dr u gittim.

bende en bastan beri normal istedim dr da taraftardı so gune kadar bekleyecektik 39.haftama geldiğimde bile cocuk tersti ve gam sancım yoktu suyum cok oldugu için dr normal dogum kolay olur dedi catı muayenesinde kastım kendimi cok o zaman biraz korkmustum nasıl olacak diye ama hiç dusunduğum gibi olmadı son hafta kontolumde nst de bebeğin hareketleri azaldı bi gun sonra dudyulmamaya başladı 2 gun içinde sezaryen olmak zorunda kaldım ve spinal oldum ve dogumda bebğim nefes almıyodu boynuna kordon iki defa dolanmıs o ana kadar cok sakin guzel gecen doğumum o an kabusa döndu tansiyonum cıktı fenalastım hemen mudahale etmişler cok sukur bebeğğim ağlamaya başladı ama resmen cıglıklar atıyodu ve o an dusundum ya sezaryeni kabul etmeseydim yada bi gun sonra olsaydim inan uzun bir sure bebeğiin cığlık atarak ağlamasına dayanamıyodum o an geliyodu aklıma kimseyede anlatmamiştim anlattırmadım da cok zor atlattım kesinlikle dusunme fazla inşallah istediğin gibi normal olur 5 dk içinde guzel guzel dogurusun ama şimdiden dusunup canını sıkma derim hayırlı dogmlar canım :) sunuda söyleyeyim uyusuklugum gectii andan itibaren hiç oturmadım dese yeriydi sadece bi kaç gun eğilip kalkarken yardım aldıgım oldu ama en gec 3 gune kendim doğruluyosun herkesin bunyesi farklı sezaryeni zor gecirende var normal dogumu kolay gecirende sen rahat ol strese girme kucagına lacagın gunu dusun

kendi kendine gelşiyo rüya gibi hatırlıyorsun hiç korkma.okadar korkunç olsa insanlar 2. 3. çocuk yapmazdı dmi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…