Doğumu düşünmekten uyuyamiyorum

İki çocuk annesiyim.Doğum sancılı ama başa çıkılamayacak gibi değil.Herkesin ağrı eşiği farklı ama Allah o gücü de o sabrı da veriyor.Bebeğini kucağına alınca hepsini unutuyorsun.Allah sana da nasip etsin kolaylıkla.

Ah canim bak az kalmis bebegine kavusacaksin simdiden korkup son günlerini heba etme.
Bende cok korkuyordum dogumdan okadar korkuyordumki aklim almiyordu oradan bebek nasil sigcak diye. Ama annem dediki bana kizim simdiden düsünme.
Bende erteledim bu düsünceyi hic ama gercekten hic zerre kadar aklimdan gecirmedim. Böyle düsündüm bir kadin birinci bebekden sonra ikincisi ücüncüsünü de doguruyorsa okadar da kötü birsey degildir yani. Öyle de canim. Tabiki agrisi sizisi cok fazla ama geciyor o sancilari agrilari unutursun.
Hepimiz gectik bu yoldan benim dogumum da maalesef uzun ve zor sürdü doktorun sayesinde hata yapti ama sonunda bebegime kavustum.
Sende bol bol dua et kuran dinle iyi gelir canim rahatlatir (tabiki islama inaniyorsan aksi takdirde son cümleyi unut).
Allah kolaylik versin insallah.

Amaa sanirim artik az zamanin kaldi bir hastane secmelisin canim

gergınlıgının nedenı dogumu nerde yapacagını bılmıyor olman aslında :)
bukadar kadın doguruyor
ben sezeryan dogum yaptım hemen ayaga kalktım aynı gun dogum yapan dıger hanımla yuruyemıyordu bıle...
mesela bı kuzenım var benım hastaneye bıle yetısemıyor hemen doguruyor ve adet sancısı gıbı dıyor onunkıde oyle rahat
bu kısıden kısıye degısen durumdur sen kendını doguma hazırla korkarak olmaz bu ıs anne olucaksın cesaretlı olman lazım
o anda bebegıne nasıl kavusacagını koklayacagını ve ne guzel emzırebılecegını dusun dogum anında bunu hayal etmeye calıs bol bol dua et

kımsenın dogum hıkayesını dınleme hem korkutuyorlar hemde kısıden kısıye degısıyor
hatta sana bı ıtırafda bulunum bana gore hamılelık dogumdan daha zor
dogum bı anda oluyor bıtıyor hamılelık 9 ay suruyor oyle dusun :)
saglıkla sıhhatle kavusun bırbırınıze ınsallah

Stres yapmayın lütfen, benim ablam da çok stres yaptığı için normal doğum yapamadı. Hiçbir sebep yokken sezeryan olmak zorunda kaldı. Doktoru çok stresli olduğu için normal doğumu yapamaz dedi .

Canm 10 gun önce normal dogum yaptim evet aciyo agrilarin oluyo ama inan dayanilmicak gibi degil bi anlik geliyo ve gidiyo sonra zaten bebegini kucagina alinca herseyi unutuyosun bol bol dua et allah hayirli dogumlr nasip etsin

11 aylık bebeğim var normal doğum yaptım. Ben de senin gibi zaman azaldıkça korkuyorum ama inan hiç korktuğum kadar olmadı. Tamam sancılar kolay değildi ama Allah dayanma gücü veriyor. Dua et bol bol. Meryem suresini oku veya dinle. Bol bol hurma ye ramazan ayındayız her yerde var. Ben doğuma bir ay kala günde 10 tane hurma yiyordum en az. Bol bol yürüyüş yap her gün aksatmadan. Merdiven in çık. Evde çömelme hareketleri yap. Günde 15 20 kez yapıyordum ben. Bunlar bana doktorumun tavsiyeleriydi. Doğumum hiç zor olmadı. İçini ferah tut güzel doğum hikayeleri oku.

Bir arkadaş da söylemiş yukarıda nerde dogum yapacaginin belli olmamasi seni strese sokuyor bence de

İnşirah suresini oku derler ve dua ederken Allahım zorlastirma kolaylaştır de Allah yardımcın olsun

Annem 3 doğum yapmış hikayelerini dinlesen 10 tane çocuk doğurasın gelir iki saat sürdü bütün sancı diyor böyle şeyler duymak seni rahatlatir etrafindaki felaket tellallarina kulak asma

herşeyın hayırlısını dile ve zamana bırak tarlada bagda dağda doğuranları duşun onların canı yokmu.?? sana guzel doğumlar dılıyorum Rabbım sağlık versın...

sezaryen bir şans değil önce bunu kabul edin. sezaryen zorunlu hallerde ameliyattır. zaten zorunlu olursa devlet hastanelerinde de yapılıyor.
doğumun her türlüsü kolay değil bence. sezaryen de normal de. zira candan can çıkıyor. elbette biraz emek zahmet olacak. ama sonucu müthiş bir duygu. o tertemiz bebeğin kokusu, sana sürtünmesi, memeyi emmesi. herbiri ayrı güzel. cennet yanına gelmiş gibi oluyor. bunları düşünerek doğumun gelmesini beklemek daha zevkli olur. bir de size sosyal medyada malum sayfada ssvd grubunu tavsiye ederim. sezaryen sonrası vajinal doğum grubu yani. orda çok tecrübeli ebeler, doulalar ve doktorlar var size yeterince destek olacaklardır. ben doğumdan sonra buldum sayfayı. keşke doğum öncesi bulsaymışım dedim.

Sadece bebeğine odaklan olur mu ?
Başka hiç bir şey düşünme onu kucağına almayı düşün kokladığını düşün minik ellerini düşün onun vereceği huzuru mutluluğu düşün
Bak ben dün bebeğimi kaybettim...
Keşke bin kez doğum sancısı çekseydim ama bebeğime kavuşsaydım...
Her doğum zordur. Normal doğumla önce, sezeryanlada sonra yaşıyosun acını ama tek bi gerçek var . O da bebeğini kucağına alınca ağrı eşiğin sıfırlanıyo hissedemiyosun bile çünkü kollarında bi mucize taşıyo olucaksın sana verilmiş bi armağan bi melek olucak ...
Bol bol meryem ve inşirah surelerini oku kendine
Allahım yavrunu sana bağışlasın

Iki dogum yaptim.O 40 haftayi saymak heyecanla dogacaklari zamani beklemek cok guzeldi.Dogum ani tarifsiz.Ilk bulusma..Pozitif olun ve korkmayin.ilk.normal.dogumu siz yapmayacaksiniz.Sandiginiz kadar zor.olsa bu kadar insan olur muydu dunyada

Doğum iç gudusel bir şey. Nasıl yapcam diye düşünüp hiç verme kendini. Zamanı geldiinde tereyağından kıl çeker gibi olup bitecek.yirmi gün önce normal doğumla bebisine kavuşmuş taze anne. hakikaten dogum kolay olan kısmı doğumdan sonraki süreç zor...

Sizin konunuzu okumus ama.yazamamistim.Cok.gecmis olsun.Rabbit kalbinizi ferahlatsin.Bende bi dusuk yapTim gecen yil.Allah nasip etti tekrar oldu.Allah tez zamanda tekrar bi evlat nasip etsin.

Canım herkes ayrı birşeyler söyler seni yanlış yönlendirir.Hiç korkma rahalıkla yapar kurtulursun inşallah doğuma nasıl gidersen bebekte o kadar etkilenir. Mutlu huzurlu olki bebğinde mutlu huzurlu bir şekilde doğsun. :)

Canım sende burda normal doğumu övcem derken sezeryan olacakları mahvettin yani :) ben kullandığım iğne dolayısı ile mecburi sezeryan olcam valla dehşete düştüm

Bende ilki sezeryan olmuş ikincide mecbur sezeryan olcak biri olarak yazayım
Hiçbir sıkıntısı yok sezeryanın. Doğumdan 2 saat sonra ayağa kalktım 4 yıldır ayaktayım.
Zorluksa her ikisininde vardır mutlaka. Ama bu normal doğum harika öteki tü kaka şeklinde olmaz.

Kızlar hepinize çok teşekkür ederim rahatlattiniz beni inşallah hepimiz kolayca kucagimiza alırız evladimizi Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın isteyen herkese nasip etsin inşallah dua en büyük ilacımız olur birbirimize dua edelim bol bol

Benimde ilk dogumum olacak
Daha once dusuklerim oldu onlardada cok agri cektim dayanamiyorum diyecek kadar
Ama parca dustukten sonra gercekten inanilmaz bir rahatlama oldu birden

Dogumda boyleymis
Ablam vs anlatir hep.
Dogum gerceklestigi an butun agri kayboluyor dedi .

Agri oluyormus acı değil
Ishal ya da kabız olduğunu dusun .
Hakkimizda hayirlisi olsun
Istesekte istemesekte cikacak o ordan :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…