Doğumumda olacak sorunları şimdiden görüyorum.. yardım lütfen..

DilRub_A

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2013
98
1
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar
Ben yaklaşık 2 yıldır evliyim.Ve 8 aylık hamileyim.Bebeğimin olmasına az bir zaman kaldı.Daha önceden izmirde oturuyordum ve kira veriyordum.Eşimin işi çok iyi olmadığı için zor geçiniyorduk.Fakat kendi ailemin istanbul'da evi var.Ve bir kaç ay oldu istanbul'a taşınalı.Eşimin ailesi bu duruma çok üzüldü.Aramızda bir problem olmamasına rağmen biraz daha soğuk davranmaya başladılar bana karşı.Çocuklarını onlardan ayırmışım tarzında bir izlenim oldu.Fakat benimde düşüncem kendi yuvamı nasıl daha iyi geçindirebilirimdi.Şimdi kendi annemin bana çok yardımı dokunuyor.Geldim geleli gerek manevi gerekse maddi bir çok konuda çok destek oldular sağolsunlar.Kendi annem diye demiyorum.Gerçekten bana uzak olmalarına rağmen taşınmamı bile onlar sağladı.bütün masraflarımı onlar üstlendi.Şimdi bebek olacak ve kendi annemin yanımda olmasını istiyorum.Ve öylede olacak yanımda en az 10 15 gün kalacak.Fakat eşimin aileside aynı günlerde izmir'den gelmek istediklerini söylediler.Bende eşime annemin geleceğini söylemesini istedim.Eşim bunu açık açık söyleyemeyeceğini,annesini alınacağını küseceğini söylüyor.Bende kendi annemin yanımda olmasını o zor günlerimde kendi annemin benimle ilgilenmesini istiyorum.İkisi bir arada olursa durum işin içinden çıkılmaz bir hal alacağına eminim.Keza kayınvalidem tekde gelmeyecek diger eltim kaynım kaynatam filan baya kalabalık gelecekler.Ne yapacağımı hala bilemiyorum.Sizce nasıl söylemeliyim yada nasıl söyletmeliyim eşime bu durumu..Yardım ederseniz sevinirim arkadaşlar..

bu arkadaşların lohusa bayanın evinde işleri ne

Son düzenleme:
Tek kayinvaliden gelecekse gelsin, digerlerin gelmesi cocugun kirkindan sonra uygun olur ancak. Bunu esin annesine söylesin. Annende kayinvalidenle bir zahmet gecinsin bir kac gün senin hatrina. Kaynanadir o sonucta, anne gibi olamaz, kaynanalik yapar mutlaka. Bence annenle konusursan kvni idare eder.

Sen tabikide annenin yanında daha rahat olursun ama o bebek kayınvalideninde torunu yanında olmak onlarında hakkı burak gelisinker bir ters lafları yada davranışları olursa cevabını verirsin.

çok kalabalık herşeyden önce onu bi söyleyeyim..
ne gerek var o kadar insana yeni doğmuş bebeğin olduğu evde....
eşinin söylemesi daha doğru olur tabiki ama çocuğunu düşünmek zorundasın sende..
zor durum gerçekten..
bu şekilde sana yardıma değil işini zorlaştırmaya geliyolar bile denilebilir...

Tek kayınvalidemin olması sorun degil elbet ama oda hizmet bekleyen biri çok sağlıklı değil.Bilmiyorum eşim biraz alttan almak istiyor ama açıkca söylerse kırılacaklarını düşünüyor bende sadece annemin gelip bende 10 15 gün kalacağını söyle anlarlar herhalde dedim.ona da yanaşmıyor.Diğer eltim yeni nişanlandılar burada anneanneleri var el öpmeye gelecekler ama bende kalacaklarmış.Bunun için farklı bi zamanda gelmeleri daha dogru ama bilmiyorum kafam cok karısık acaba benmi herseyi göze alıp direk söylesem eşimi beklemeden.

anneme kayınvalidem arasında bir problem yok canım muhakkak idare eder ama izmirden gelecekleri için onlar kalabalık geliyor o zaman bizimkiler gelmek istemiyor.Fakat bana hamilelik boyunca annemin emeği geçtiği için gelme onlar gelecek kesinlikle diyemem..Bu zamanlarda hep böyle sorunlar oluyormuş zaten herkeste bende olmaz diye düşünmüştüm ama iyice karmaşıklaştı durum.

annen yanında olmak zorunda oylede olacak, kayınvaldenlerde gelecek eğer engellersenız hep siz sorunlu olursunuz 1 hafta görmezden gelmeye çalışacak yatak odanda yatacak emzıreceksın, biri laf soylerse uzerıne gıderse bağırıp çağırıp lohusayım yeter deyıp bı krız çıkaracaksın yada 1 hafta idare edeceksın zaten kayınvaldenler çok kalmaz annen pes edip yanından gıtmezse

aman ne yap et bu kadar kalabalık gelmesinler...tecrübemden biliyorum 2 gün tahammül edemedim ...eşine durumu çok zor olacağını ve bebeğin için bu kadar kalabalık gelmemeleri gerektiğini anlat...hem kayınvaliden bir derece ama bence de lohusa insana yatılı misafir gitmez...bebeğini bahane et hatta yapabiliyorsan dr una rica et o anlatsın, bi punduna getirip bebeği kalabalık ortamlara sokmayın falan desin...

canım merhaba öncelikle bebegini sag salim saglıcakla kucagını almanı dilerim...2 sene önce kızım doğdugunda daha haftalar öncesinde içim içimi yedi ilk ve tek torun ve 2 ailede tek kız)bir heycanki sorma annemin yanımda olmasını cok istedim sadece o olsun istedim..ama ne yazıkki o sekilde olmuyor ikiside yanımda kaldılar ve sıkıntılı bir süreçti bunaldım lohusalık etkisiyle kalpte kırdıgım oldu saolsunlar hiç sorun etmediler anlayış gösterdiler sonucta kayınvalideninde torunu anneninde insan kendi annesinin yanında olmasını onun bakmasını istiyor.ama mecburen kv geliyor sen şimdi lohusa olucaksın...sinir gerginlik alınganlık aglamalar ruh halin deişik olucak ilgiye bakıma ve sabırlı birine ihtiyacın varallah kolaylık versin eşinle görüş gelicekse kv gelsin digerlerinin işi yok lohusa bayansın rahat etmen lazım ziyarete bile gelinmez bizde lohusayken...kendini üzme bebegini düşün bebeğinide yanından ayırma öle kucaktan kucaga sakın verme senin kucagında baksınlar doktorum öle demişti kokuna iyice alışsın canım annende yanında olucak zaten onun yanında sorun cıkaramaz cıkarsa bile annen agzının payını veriri üzdürmez seni :)

İnsan tecrübeli olunca anlıyor sanırım .Sağolasın canım umarım dediğin gibi olur.Ben problem çıkmadan nasıl atlatabilirim onun derdindeyim artık.İyice kafama takmış haldeyim bu durumu hayırlısı olsun artık ne diyelim..

İyi fikirmiş lahusa kaprisi vallahi hiç olmadı öyle yaparım artık..

tatlım hem İzmirden kalkmış gelmişsiniz şimdi bide doğuma gelmesinler dersen tamda oğlumuzu bizden kopardı diye düşünmesi için zemin yaratmış olursun, İstanbulda ev varken izmirde kira vermek tabiki mantıksızmış ve mantıklı olanı yapıp istanbula gelmişsiniz oraya kadar tamam, ama doğumda gelmek ister yaa, haa eltinin kaynının kayınpederinin işi yok orası saçma, o kadar insanı nereye sığdırcaksın, orda haklısın, eşine şunu de, geliyosa annen gelsin,abin baban ne yapacak ne gibi bi yardımları dokunacak bana

Ailede sünnet olacak falan varsa onu da çıkarsınlar aradan senin evinde... Bu ne ya, el öpmeye gelenler senin evinde niye kalıyorlar, hem de yeni doğum yapmış birinin..

Kendi anneni istemekte çooook haklısın, bunun önemini eşin anlayamayabilir, kendini nasıl rahat hissedeceksen öyle yap, aman kırılırlar mı darılırlar mı diye düşünme, lohusa dönemi hem psikolojik hem fizyolojik çok önemli bir dönem. Herkesi memnun edebilmen zaten mümkün değil..

hiç problem olmaz lohusalık dönemi önemli söyle esine...eger anlayış göstermezse yap kaprisini sende bu ne ya dügün falanmı var gelmek isteyen 40ını beklesin gelsin.bu işi çöcücek olan eşin annesine izah etsin kvde olucak beraber ilgilenirsin ohusa rahat edemez iyileşsin onlar daha sonra gelirler gibi acıkca söylesin yoksa evinde rahat edemezsin....

canım merhabalar..ben de mayısta doğum yaptım ve 4 aylıkken başladım bu konuyu tartışmaya..annemi istiyodumhaklı olarak.çok direttim iyi ki de diretmişim..lohusalık öyle bildiğin gibi değil ya dengesizoluyo insan ben ağlıyodum emzirirken falan..öylesine hormonal sonuçta..annem geldi hem de 50 gün kaldı yanımda bana prensesler gibi baktı Allah ondan razı olsun..çamaşır bulaık yemek benim ara öğünlerim süt arttırıcılarım suyum bebeğin bakımı hepsini yaptı..sezeryanlıydım yerimden bile kalkamıyodum..gerizekalı kayınvalide eşimi sıkıştırıyodu..eşimde bakar o sana diyodu ben bakamaz diyodum kavga bile ettik yani o aptalın yüzünden.. ne oldu? eşim bana dedi ki ya çok ağır bişeymiş bakmak annen çok çalışıyor bizimki yapamazdı..

kadın annemin geleceğini bildiği için çatladı resmen..hastanede bana dedi ki ben de gelicem, ki daha hastane odasına gelir gelmez bebeği düz yatır (kussa boğazına kaçacak yani on bile bilmiyor,eşim evlatlık benim kadın çocuk beslememiş hiç) bana abuk sabuk sorular..neyse derin bir nefes aldııııımm vee hayır gelme dedim kadının suratı yerinden oynadı ya resmen..ama ne yapayım 4 çocuk büyütmüş anneme akıl verecekti sürekli ben o sresli ortamda bi de lohusayken kafayı yerdimherhalde..iyi oldu

eğer gelirlerse hergün ağla strese bndir onları annenle de anlaş..kimse bişey diyemez lohusaya

Kaynın,eltin ,kaynata ... Düğüne mi geliyor bunlar yahu
Lohusa bi bayanın yanına ne demeye geliyorlar
Sen bebeğinle ilgileneceksin,emzireceksin,yatacaksın,kalkacaksın
Hadi kayınvaliden illa gelmek isterse bi yere kadar gelsin başının üstüne
Kesinlikle diğerlerinin işi yok...
Bi zahmet eşin annesiyle konuşacak ,uygun olmadığını dillendirecek senin yerine
Hoş bunu kv'nin bi bayan olarak kendisinin düşünmesi gerekirdi ya
Kabul etme sakın

Dedenin amcanin bebegi gorme hakki yok mu , gelmeyin demek cok ayip olur illa evinizde agirlamak istemiyorsaniz baska yerde kalsinlar

Dedenin amcanin bebegi gorme hakki yok mu , gelmeyin demek cok ayip olur illa evinizde agirlamak istemiyorsaniz baska yerde kalsinlar

Mevzu evde ağırlayıp ağırlamamk degil canım ben daha önce böyle bi tecrübe yaşamadım ve ne durumda olacagımı bilmiyorum.Sadece en azından biraz toparlanana kadar ertelesinler diye düşünüyordum.en azından 15 20 gün elbetteki görmek onlarından hakkı karsı cıkarsam gerçekten büyük problem olur.Ama düşünmeleri lazım işte kalabalık gidiyoruz toparlansın öyle gidelim diye.Fakat öyle bişey diyende yok.dediğiniz gibi sanırım benim konuşmam söylemem lazım direk..

Tabiki görme hakkı var onlarında,bi zahmet lohusalığı geçene kadar beklesinler
Erkeğin yanında bu kızcağız nasıl rahat etsin,yataktan çıksa bi türlü çıkmasa bi türlü
Bebeği emzirmek istese kaynata,kayın odadan çıkması lazım tabi çıkarlarsa
Doğum yaptım eşimin kayınbabam ,eşimin amcası yerlerinden kıpırdamıyolar
Bi de demezler mi bizim yanımızda emzir ne olacak
Lohusalığımda çektiğim stresi hiç bi zaman çekmedim
Ben babamın yanında emzirmem,onlarda kimmiş
Hiç kusura bakmasınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…