- 8 Şubat 2015
- 1.631
- 5.753
- 358
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bana kalırsa siz gözünüzle görmediğiniz,emin olmadığınız hiçbir şey için şahitlik yapamazsınız. Ve yapmamalısınız.
Kesin olarak bilmediğiniz, emin olmadığınız şey için şahitlik yapmak asıl günah olan bence.
Illaki yardım etmek isterseniz çocuklara elbise alırsınız. O da sadakadır. Yeterlidir.
Allah katında açıklaması olmayan bir şeye hiç girmemenizi tavsiye ederim.
Sosyal hizmetleri arayabilir. O da bir yöntem.Ablacım ne elbisesi Allah aşkına? Çocuklar çok şahane bir ortamda büyüyor da tek eksikleri elbise mi kaldı? Bu çocukların çula çaputa değil sağlıklı bir aile ortamına ihtiyacı var.
Konu sahibesinin yapması gereken işe de sosyal sorumluluk deniyor, sadaka değil. Konu sahibesi Sosyal Hizmetleri aramalı acilen. 2 küçük çocuk her gün psikolojik şiddete uğruyor siz elbise al ver yazmışsınız yapmayın gözünüzü seveyim.
Merhaba Hanımlar
Dün ve devamında yaşadığım bir olayla ilgili fikir almak istiyordum sizden.
Karşı binamızda oturan bir çift vardı, bir iki defa kavga seslerini duyduk 3-4 yıl öncesinden bahsediyorum.
Bir gece bağırış çağırış, adam kadını dövüyor, yaz olduğu ve camlar açık olduğundan her konuşulan, kadının çığlıkları olduğu gibi dışarı geliyordu. Ben polisi çağırdım, polisler gelip biraz evde durup gittiler. Sonrasında duyulan ses kadının çocuklarına bağırışları, evde iki küçük çocuk var ve anne haddinden fazla bağırıyor çocuklara, şiddet var mı onu bilemiyorum.
Dün kapıya bu bahsettiğim kadının eski eşi geldi, en son ki kavgadan sonraya ayrılmışlar. Adam çocukların velayetini annelerinden almak istediğini, hem çocuklara kötü davrandığını hemde geceleri farklı araçlarla bir yerlere gittiğinden bahsetti. Konuyu para karşılığı ilişki yasadığına kadar getirdi adam malesef buda bir varsayım ayrıca.
Bende adama tepki gösterdim kapı kapı dolaşıp eski eşinin özel hayatını mi anlatıyorsunuz insanlara, ne yaptığı yada yapmadığı beni de kimseyi de ilgilendirmez, yaptığınız çok ayıp dedim. Bu arada bu adamla beraber aynı binada oturan , çocuklardan ötürü parkta eşiyle beraber görüp tanıştığım bir bey daha vardı yanında. Ben böyle tepki gösterince bana, bu diğer komşu olan bey, nasıl böyle bir duruma tepkisiz kaldığımı kadının yaptığını nasıl savunduğumu söyledi. Sebebi ise benim kapalı bir kadın olmam, dinden günahtan bahsediyor bana, kendisi dindar olmadığını ama dindar olan insanların bu konularda daha hassas olduğu gibi sinirimi bozacak şeyler söyledi. Bende dinde esas yasak olan bir kadının iffetini , namusunu bu şekilde dile sakız etmektir dedim, yaptıklarının çok ayıp ve suç olduğunu söyledim, kapattım kapıyı. Ve bu adamlar üst kata çıkıp oradaki insanlarla da konuştular maalesef.
Bugün bahsettiğim kadınla markette karşılaştık. Kadınla selamlasıyorduk sadece. Konuşmak istedi, dünkü konuşmalarda haberi olmuş. Eski eşinin bahsettiği gibi bir seyin olmadığını , kendisini alanın sevgilisi olduğunu, çocuklar uyuduktan sonra çocukları annesine birakıp çıktığını söyledi. Bu kısım beni ilgilendirmiyor açıkçası. Eski eşinden kendisiyle ilgili böyle bir iftira atıp, komşuları gezdiği için şikayetçi olacakmış ve benim de şahitlik edip edemeyeceğimi sordu.
Kadın çocuklara çok bağırıyor evet ki bunu kendisine de söyledim. Oda hem iş stresi hem çocuklar yorulduğunu o yüzden gergin olduğunu söyledi. Avukatıyla görüştükten sonra haberleşmek için ayrıldık kadınla.
Şimdi ben eski eşin gelip kadınla ilgili söylediği şeyle ilgili şahitlik yapmak istiyorum çünkü yaptıkları çok çok yanlıştı ama diğer yandan çocuklar açısından bakıyorum herseylerine bağıran bir anne, zamanında annelerine şiddet uygulamış, eski eşide olsa aynı kadının namusunu iffetini kapı önlerinde konuşacak kadar kötü bir babaları var ve adam şuan evli.
İşin hukuki kısmını tam bilmiyorum, bizim sahitligimiz ne kadar işe yarar nasıl olur,bu çocukların akıbeti de aynı şekilde. Ama her türlü zarar görecekleri bir durumdalar sanki. Onlar için en doğrusu hangisine olur ne yapılabilir,fikir bekliyorum bu konuda. Çocuklar 4 ve 6 yaşında.
Çocukları düşünerek napacaginiza karar verin.Eski eşi adam boşanmışlar
Evet şahitlikten kastım tamda bu aslında. Zaten kadının istediği de eski eşinin kendisiyle ilgili söylediği şeyi olduğu gibi aktarmam.Herkes burda şahitliği çok yanliş anliyor. Şahitlik ettiğin husus, annenin süper bir anne olmasi üzerine değil, adamin tüm apartmana ex karisinin dedikodu yapmasi üzerine.
Ve bence şahitlik yapmalisin. Kadin şiddetli bir evlilikten çikti. Çocuklara bağirmasi elbette iyi birşey değil fakat burda hemen tanimadiğimiz bir kadin için kötü anne etiketi yapiştirmak ne kadar doğru? Akşam gezmesine bile laf geldi. Boşanmiş diye gezemezmi? Bu nasil bir zihniyet?
Evet Türkiyenin durumu ortada. Ancak hiçbirşey yapilmaz ise, dahada kötü olacak. Gün gelir seninde tanimadiğin bir kişiden yardima ihtiyacin olabilir. Ve açikcasi o ş.. adamin yaptiği yaninda kar kalmasin.
Anlıyorum, ama orda bilginiz dışı olan bir takım soruların muhattabı olmak zorunda kalabilirsiniz, bunu da görmenizi istedim.
Boşanma işlemi gerçekleşmemiş 2 evlada sahip bir annenin, gece çocukları annneanneye bırakıp sevgilisiyle dışarı çıkmasına şiddetle karşıyım ama..
Ve o adam bu kadına benim duyarak şahit olduğum şekilde şiddet uygulamıs bir adam.Çocukları düşünerek napacaginiza karar verin.
Gerçekten çocuklarını annesine mi bırakıp sevgilisiyle çıkıyor? Bu çok önemli..
İhmal ediliyorlar mı ?
Çocuklar annenin Aşk ve bunalım ikilisinin içinde harcanıp gidiyorlarsa babayı haklı bulurum.
Ama o da başkasıyla evli..
Her halükarda çocuklar çok zor durumda kalacaklar gibi..
Dilerim o çocuklar anne-baba neye karar verirlerse versinler çok mutlu olsunlar.
İşin içinde çocuk varsa çok üzülüyorum.
İşte diyorum ya dilerim çocuklar bu sorumsuz anne-baba yüzünden zor zamanlar geçirmezlerVe o adam bu kadına benim duyarak şahit olduğum şekilde şiddet uygulamıs bir adam.
Sosyal hizmetlerde çalışan bir arkadaşımla görüştüm, fikir verecek bana, çocuklar olmasa karışmayı düşünmeyeceğim bir konu zaten.
Ama adamın tavrı da çok çirkindi
Evet şahitlikten kastım tamda bu aslında. Zaten kadının istediği de eski eşinin kendisiyle ilgili söylediği şeyi olduğu gibi aktarmam.
Ben adamdan çok rahatsız oldum. Kadının yaşadığı binada ki komsuyla mahallede kapı kapı gezip, eski karım para karşılığı ilişki yaşıyor demeye getirdi resmen. Ben tersleyince de dinden diyanetten dem vurdu utanmadan.
Ben kadının gezmesi, dışarı çıkması kısmında da değilim zaten beni ilgilendirmiyor. Sadec çocuklara tavrı gerçekten hoş değil.
Önce boşansa? Anlamadan neden aksiyon alıyorsunuz ki? Amaç ne tam olarak?Merak ettim, niye karşisin? Adam tekrar evlendi, kadinin öyle hakki yokmu? Ömür boyu yasmi tutmali? Rahibe hayatimi yaşamali?
Zaten boşanmışlar. Kadın evli değil.Önce boşansa? Anlamadan neden aksiyon alıyorsunuz ki? Amaç ne tam olarak?
Merhaba Hanımlar
Dün ve devamında yaşadığım bir olayla ilgili fikir almak istiyordum sizden.
Karşı binamızda oturan bir çift vardı, bir iki defa kavga seslerini duyduk 3-4 yıl öncesinden bahsediyorum.
Bir gece bağırış çağırış, adam kadını dövüyor, yaz olduğu ve camlar açık olduğundan her konuşulan, kadının çığlıkları olduğu gibi dışarı geliyordu. Ben polisi çağırdım, polisler gelip biraz evde durup gittiler. Sonrasında duyulan ses kadının çocuklarına bağırışları, evde iki küçük çocuk var ve anne haddinden fazla bağırıyor çocuklara, şiddet var mı onu bilemiyorum.
Dün kapıya bu bahsettiğim kadının eski eşi geldi, en son ki kavgadan sonraya ayrılmışlar. Adam çocukların velayetini annelerinden almak istediğini, hem çocuklara kötü davrandığını hemde geceleri farklı araçlarla bir yerlere gittiğinden bahsetti. Konuyu para karşılığı ilişki yasadığına kadar getirdi adam malesef buda bir varsayım ayrıca.
Bende adama tepki gösterdim kapı kapı dolaşıp eski eşinin özel hayatını mi anlatıyorsunuz insanlara, ne yaptığı yada yapmadığı beni de kimseyi de ilgilendirmez, yaptığınız çok ayıp dedim. Bu arada bu adamla beraber aynı binada oturan , çocuklardan ötürü parkta eşiyle beraber görüp tanıştığım bir bey daha vardı yanında. Ben böyle tepki gösterince bana, bu diğer komşu olan bey, nasıl böyle bir duruma tepkisiz kaldığımı kadının yaptığını nasıl savunduğumu söyledi. Sebebi ise benim kapalı bir kadın olmam, dinden günahtan bahsediyor bana, kendisi dindar olmadığını ama dindar olan insanların bu konularda daha hassas olduğu gibi sinirimi bozacak şeyler söyledi. Bende dinde esas yasak olan bir kadının iffetini , namusunu bu şekilde dile sakız etmektir dedim, yaptıklarının çok ayıp ve suç olduğunu söyledim, kapattım kapıyı. Ve bu adamlar üst kata çıkıp oradaki insanlarla da konuştular maalesef.
Bugün bahsettiğim kadınla markette karşılaştık. Kadınla selamlasıyorduk sadece. Konuşmak istedi, dünkü konuşmalarda haberi olmuş. Eski eşinin bahsettiği gibi bir seyin olmadığını , kendisini alanın sevgilisi olduğunu, çocuklar uyuduktan sonra çocukları annesine birakıp çıktığını söyledi. Bu kısım beni ilgilendirmiyor açıkçası. Eski eşinden kendisiyle ilgili böyle bir iftira atıp, komşuları gezdiği için şikayetçi olacakmış ve benim de şahitlik edip edemeyeceğimi sordu.
Kadın çocuklara çok bağırıyor evet ki bunu kendisine de söyledim. Oda hem iş stresi hem çocuklar yorulduğunu o yüzden gergin olduğunu söyledi. Avukatıyla görüştükten sonra haberleşmek için ayrıldık kadınla.
Şimdi ben eski eşin gelip kadınla ilgili söylediği şeyle ilgili şahitlik yapmak istiyorum çünkü yaptıkları çok çok yanlıştı ama diğer yandan çocuklar açısından bakıyorum herseylerine bağıran bir anne, zamanında annelerine şiddet uygulamış, eski eşide olsa aynı kadının namusunu iffetini kapı önlerinde konuşacak kadar kötü bir babaları var ve adam şuan evli.
İşin hukuki kısmını tam bilmiyorum, bizim sahitligimiz ne kadar işe yarar nasıl olur,bu çocukların akıbeti de aynı şekilde. Ama her türlü zarar görecekleri bir durumdalar sanki. Onlar için en doğrusu hangisine olur ne yapılabilir,fikir bekliyorum bu konuda. Çocuklar 4 ve 6 yaşında.
Boşanmışlar, adam başkasıyla evliyken mahallede kapı kapı gezip eski eşi karalıyor. Algılarım kapalıyken okumuşum konuyu. Bu durumda düşüncelerim de değişti, içinizden nasıl davranmak gerekiyorsa öyle yapın. Siz konuyu düzenlemişsiniz. Boşanıldığına dair bir bilgi okuduğumu hatırlamıyorumZaten boşanmışlar. Kadın evli değil.
Beni rahatsız eden de zaten ilk cümlede yazdığınız, olay çok çirkin.Boşanmışlar, adam başkasıyla evliyken mahallede kapı kapı gezip eski eşi karalıyor. Algılarım kapalıyken okumuşum konuyu. Bu durumda düşüncelerim de değişti, içinizden nasıl davranmak gerekiyorsa öyle yapın. Siz konuyu düzenlemişsiniz. Boşanıldığına dair bir bilgi okuduğumu hatırlamıyorum