• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumumda olacak sorunları şimdiden görüyorum.. yardım lütfen..

arkadaşlar çok haklı.eşine gayet sakin ve azıcık nazla deki hayatım tamam annen merak ediyo haklısın gelme denmez.gelmek istiyorsa gelsin başımın üstünde yeri var.ama diğerleri de gelirse ben kaldıramam hem evde rahat edemem hem bebek için olmaz.annene uygun dille anne buyur gel ama bebek biraz büyüsün 40 ı çıksın o zaman gelsinler görmeye doktor yasakladı desin.en mantıklısı bu..gelirlersede kaçır yapcak bişi yok

evet kayınvalıdende bebegı görmek istiyor haklı olarak,oyuzden ona gelme denmesı olmaz..
fakat peşinde getırdıklerı gereksız..haa gelenler bebegı gunubırlık görup gıdebılırler ama yatılı olarak okadar kişi nasıl bı arada olur bılemıyorum..
bende yenı dogum yaptım ve kırkım cıkana kadar kayınvalıdemde kaldım:27:
lohusalık dönemını cok kötu yasadım..bunda kaynanamla bırlıkte olmamın etkısı buyuktu..
kımsenın lafına tahammulum yoktu..sınırlerım cok bozuk ve sureklı aglama modundaydım..
sanırım lohusalık depresyonu dedıklerı bu oluyor:27:

dolayısıyla kadınında burnundan getırdım,kocamında..

bılmıyorum sen bu dönemı nasıl atlatcaksın..ınan ınsanın kafası hıcbıseyı kaldırmıyor,
kımseye tahammulu olmuyor..bebegıne bıle odaklanamıyorsun..
umarım sen sorunsuz atlatırsın bu gunlerı..

benım bebegım 5 bucuk aylık oldu..10 gunde bır kaynanama göturuyorum..gorsun cocugu dıye..
ozaman bıle tuylerım dıken dıken oluyor..
:27::27::27:
bıde ozellıkle ben göturuyorumkı,o gelmeye kalkmasın dıye..
ozaman yatılı gelıyor,hepten kayışım kopuyor:1::1:
halbukı ıyı kadın ama kaynana işte:37:

insanlar ne kadar tuhaf..benim arkadaşımda kayınvalidesi doğumunda yanda kalmıyacak diye kzıyıor...belkide kadıncaz rahatsız etmiyim diye duusnmustur..kimide gelecek diye rahatsız oluyor..kayınvalideler ne yapsa suc galiba...benim annemi gelinimiz istemese uzulurdum annemede hiç tenezzül etme bos ver derdim açıkçası...torun bu...biraz kayınvalide gelir bir surede anne gelir...herkes evlat buyutuyor...ilerde gelinimiz bizi istemese oğlumuzun evine bile torunumuzun dogumunada gidemeyeceksek vay halimize...

insanlar ne kadar tuhaf..benim arkadaşımda kayınvalidesi doğumunda yanda kalmıyacak diye kzıyıor...belkide kadıncaz rahatsız etmiyim diye duusnmustur..kimide gelecek diye rahatsız oluyor..kayınvalideler ne yapsa suc galiba...benim annemi gelinimiz istemese uzulurdum annemede hiç tenezzül etme bos ver derdim açıkçası...torun bu...biraz kayınvalide gelir bir surede anne gelir...herkes evlat buyutuyor...ilerde gelinimiz bizi istemese oğlumuzun evine bile torunumuzun dogumunada gidemeyeceksek vay halimize...

nede guzel yazmıssın..
bıgun bızde kayınvalıde olacaz,bunu hıc dusunmuyoruz..
belkı gelınımız veya damadımız da bızı ıstemıcek..
insan yaptıgını yasamadan ölmezmiş..
allahım hepımıze ıyınıyet,merhamet ve vicdan versın..
lohusalıgımdan sonra kaynanamdan nefret eder oldum..
ama bunun sebebı kocamdır..40 gun evıme gıdemedım..ben baskasının evınde rahat olamamkı..
bunu oda bılıyor..
ne bılım yaa,nerdeyse kocamla bosanma durumuna getırmıstım herseyı..
allahım bıdaha öyle bıse yasatmasın..
o ruh halıne kımseyı sokmasın..

o çocuk sadece senin değil eşinin de çocuğu. sen annesiysen o da babası. annein torunuysa kayınvalidenin de torunu. ne yani kadın elbbette torununun yanında olmak isteyecek senin değil. bunu engellemeye asla ve asla hakkın yok. annen toruna doysun kv mahrum kalsın sen lohusasın diye öylemi. bu nasıl bir bencillik ya. silkin kendine gel. istediği zaman gelir torununun yanında istediği kadar durur. doğum yapacam lohusayım yok kenid annemi sitiyorum diye kayınvalideni bu haktan mahrum bırakamazsın kalp kıramazsın.o çocugu da öylel tek başına sahiplenemezsin.sadece senin değil o çocuk

emin ol senin derdin elti ve diğerleriyle birlikte kalabalık gelmesi değil , senin tek derdin kv nin gelecek olması.
sana ve kendi anneciğine hak ona değil öylemi yok öyle dünya

ben de hamileyim canım allah bebeğini kucağına aldırmayı sağlıcakla nasip etsin inş...eğer kayınvaliden bu dönemde sana ve bebeğe yardım edecek bir kişiyse gelsin tabiii...ama gelip de hem hiç bişeye karışmayan hem de iğneli lafları olan birisi ise uzak dursun...yani aslında olay kişilik meselesi...ama babaane olarak onun da hakkı bebeği görmek sevmek....kv yapısı nasıl evi seni ve bebeği toparlayan birisi ise gelsin yoksa uzak dursun ....

Öncelikle bebeğinizi sağ salim kucagınıza alırsınız inşallah bebeginiz ve eşinizle mutlu bir yaşamınızı olur inşallah.

Dogumunuza gelince sizin kendi anneniz ve babanızın en mutlu gününüzde yanınızda olurken doğum anında eşinizin annesi ve babasınında mutlu ana tanık olmak en doğal hakkıdır bırakın kayınvalideniz ve kayınpederiniz gelsinler o mutlu anınıza onlarda eşlik etsinler bütün anne ve babanın torunlarını ilk doğdugu anı görmek en büyük haklarıdır.

Son düzenleme:
bence en güzel günlerinizi kötü hatırlamamak adına olaya el koyun. o kadar insanın lohusa kadının evinde işi yok.

uykusuz geceler,emzirme olayı,gaz sorunu bu kadar insanla-erkekle işin içinden çıkamazsınız.her kafadan bi ses çıkar rahat edemezsiniz. bebği görmek istiyorlarsa kvniz bi-iki günlüğüne gelsin gitsin. diğerleride 40nız çıkınca gelsin.

eşinizede bebk mikrop kapabilir diyin.ben nasıl emzirecem deyin anlatın bişeyler.sizi dinlemiyorsada hamile olan doğum yapacak olan sizsiniz.bunları çekmek zorunda değilsiniz.kv nize siz durumu anlatın.

bu günler kv ve ekibiyle geçmez.anneniz gelsin.ben annemle bile çok kavga etmiştim lohusayken.düşünün yani psikolojiyi....

o çocuk sadece senin değil eşinin de çocuğu. sen annesiysen o da babası. annein torunuysa kayınvalidenin de torunu. ne yani kadın elbbette torununun yanında olmak isteyecek senin değil. bunu engellemeye asla ve asla hakkın yok. annen toruna doysun kv mahrum kalsın sen lohusasın diye öylemi. bu nasıl bir bencillik ya. silkin kendine gel. istediği zaman gelir torununun yanında istediği kadar durur. doğum yapacam lohusayım yok kenid annemi sitiyorum diye kayınvalideni bu haktan mahrum bırakamazsın kalp kıramazsın.o çocugu da öylel tek başına sahiplenemezsin.sadece senin değil o çocuk

hayır canım yanlış eleştri yapıyosun tanımıyorsun bile beni.derdim elti filan değil ben kimseye gelmesinde demiyorum sadece toparlanmamı beklesinler istiyorum eğer kalabalık geleceklerse.10 15 günde kimse torun hasretinden ölmez sanırım..

emin ol senin derdin elti ve diğerleriyle birlikte kalabalık gelmesi değil , senin tek derdin kv nin gelecek olması.
sana ve kendi anneciğine hak ona değil öylemi yok öyle dünya
yanı sıra kayınvalidemle aramdada hiç bir problemde yoktur.gayet iyi anlaşırız.iğnelemeside yoktur öyle fazla.Nankör değilimbu mevzuda yalan söyleyemem.fakat dediğim gibi tek sorun kalabalık olması.

Ben kayınvalide olsam gelinimin bakacak kimsesi olmasa yada uzak olsalar gelemeyeceklerini bilsem giderdim ama yanında bakacak birileri varsa anlayışla karşılardım açıkcası..Her gün torunumu görmeye giderdim.Bunda alınacak sıkılacak bir durum olduğunu düşünmemişimdir hiç bi zaman..

Nasıl insanlarız biz hep kendi ailemiz. Sanki kocalarımızı pazardan aldık. Bende her konuda kendi aileme öncelik veririm. Hatta bazen eşimin ailesinde bir kişiyi bile görmeye tahammülüm olmaz. Fakat bu konu bana ne kadar bencil olduğumu farkettirdi.

Back
X