Dogumumdda yasananlar Çok kırıldım:((

1907

Guru
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2008
276
234
303
İzmir
Burada dertleşmek istedim
Herkes doğumunda kayınvalideden şikayet eder ben annemin yaptıklarına anlam veremedim
siz de okuyun ve bana akıl verın arkadaşlar ben buna kırılmakta haksızmıyım?

Annem doğumda sezeryan olunca iki gün hastanede yanımda kaldı ve tek kelimeyle beni çoook zor durumda bıraktı, eşimin ailesine çok mahcup etti

Şöyle anlatayım
Annem bebek doğdu ilk gün akşam herkes gitti neyse o gece sakin bir gece geçirdik bebek iki kez aklktı annem de bana verdi emzirdim
Neyse sabah oldu annem başladı ben bu hastane de çok sıkıldım hiç sevmedim burayı
Sürekli kv nin felan yanında ay ne sıkıcı bi gitseydik şurdan dedi durdu
Bunun dışında söylediği ikinci kelime de eşime ay bana bi çay al, sıkıldım yiyecek bişeyler al kantinden oldu
Sonra başladı uyuyayım bari yapacak bişey yok çokta üşüyorum dedi montunu giydi
Ki ortam çok iyi güzel bir hastanede kaldım sıkıntıdan ne yapcağını şaşırdı
Misafirler geliyor annem uyuyor
Gelenlerle kv ilgileniyor annem uyansada eli çenesinde uykulu bir halde bakıp duruyor
Böyle olunca ben dışarıdayken kv ve kayınpeder anneme demişki siz hastalandınız heralde
bugun siz kalmayın bunların başında kv kalsın
çok yalvarmışlar yorgunsunuz bakamazsınız diye
yok demiş ben kızımı bırakmam ve ne olduysa o gün oldu
gece oldu bebek ağladı annem uyuyo tam o sıra hemşire gelmişti
bebeği verdi emzirdim dedi ki hemşire çocuğun üstü pis değişmesi lazım annem uyuyo fosur fosur
baktım onun kalkacağı yok ben değiştireyim dedim
hemşire olmaz sezeryanlısınız söyleyin kıyatfetlerin yerini bari ben değiştireyim dedi annem uyudu hemşire değiştirdi çocuğun üstünü
sonra afedersiniz benim üzerim kan revan olmuş kaltım tutunarak üstümü değiştirmek istedim
tutanarak ıhlıyarak kuyafetlerimi buldum tuvalete serumu sürükleyerek gidiyorum annem yine uyuyo
üstümü değiştirdim ıhlıya ıhlaya yattım
Sonra bebek yine kalktı kendim aldım emzirdim çocuk ağlıyo doymadı
dr mama verelim demişti
dedim ki annem duysun diye heralde doymadı mama lazım
annem dedi ki kalkmadan hemşireyi çağıralım
bende ne yplacak diye ben çağırayım dedim döndü yattı
gittim düğmeye bastım artık
sabah oldu kahvaltı geldi çok açım annem uyuyo kalktım zorla kahvaltımı aldım
ben yedim zorlanarak ıhlayarak sonra annem kalktı kahvaltısını aldı biliyo çünkü birazdan toplayacaklar
saat 10 oldu birazdan doktor gelir diye yine kalktım ben üstümü giyinmeye lavaboya geçtim o sıra dr geldi
anneme dedi ki hanım bebeğin annesi nerde söyleyeceklerim var ben içerden duydum işte annem o zaman uyandı
sonra başladı bana eşini ara bana poğaça felan alsın doğru düzgün yiyemedim
burası çok sıkıcı zaten demez mi
o zaman işte anne gitseydin madem evine dedim
hiç biley demedi

eşim gelince doğum psikolojisiyle hüngür hüngür ağladım
beni bırakıp gittiniz ben bu gece neler çektim dedim
eşim daha biley demeden
biz böle olacağını tahmin ettik annene resmen yalvardık ama annemin ( kv) kalmasına izin vermedi dedi
ben daha biley diyemedim
şimdi ben anneme çok kırgınım eşimde gelip benle ve çocukla artık ilgilenmesini istemiyo
o gelince suratını asıyo sizi perişan etti diyo
işte böyle zor bi durumdayım arkadaşlar ne desem biekmiyorum

okuyunca çok şaşırdım ne desem bilemedim genelde kayınvaledeler böyle birşey yapar anne yapınca çok şaşırdım üzüldüm

Herkes anne olamıyor malesef. Benim yakın bir arkadaşımın annesine hastanede kaldı. Bebeği kucağına alamamış, Hemsire cagiramamis, kızcağız o sezeryanli haliyle kalkıp Hemsire aramış vs. Evinde bir kere bile gitmedi, kıza kayınvalidesi baktı. Allah'tan tatlı bir kadın, sorun yasamadı. Bu saatten sonra annenizi düşünüp keyfinizi kacirmayin, bebeğinizle ilk günlerinizin tadını çıkarın.. Anneniz gibi bir anne olmazsınız olur biter.. Acı ama gercek anne var, anne var. Bebisinizi güle güle büyütün. Eşinize de takılmayın, siz bile bozuluyorsaniz o hayli hayli bozulur.

Annen her koşulda rahatına düşkün anlaşılan. Affedersin ama faydası değil zararı olmuş sana hastanede. Sanki o doğum yapmış da sen ona yRdım ediyosun gibi olmuş. Ben olsam bana gerçekten yardımcı olabilecek birilerini isterim yanında ilk günler. Annene açık açık söyle. Hastane ki gibi şikayet edeceksen uyuyup duracaksan kv gelsin de. Ayıp ya... Bence hiç kimseye ihtiyacın yok cnm. Eşine ikiniz halledersiniz. Annen de olsa sorun çıkıyor işte

Çok ilginç yaa gerçekten.öz anne yani.ilk torunu mu bilmiyorum ama degilse bile yine de bi heyecanı olması lazım.Annemin kıymetini bi kere daha anladım.İki dogumumda da pervane oldu Allah razı olsun. Sezeryanla doğum yapmışsınız bide inşallah eşiniz size destek oluyodur.Hamileligin yorgunluğu doğum yorgunlugu bide bebişiniz Allah yardımcınız olsun.

Maalesef benim annem de, hastanede 1 gece, toplamda belki bir hafta kalıp gıttı. Hayatım boyunca da davranısları cok farklı olmadıgı ıcın ben cok cok sasırmadım. (Anlatsam sayfalar yetmez.) Sızınkı ılk kez boyle mı davrandı bılmıyorum ama benım kalbım kabuk bagladıgı ıcın artık cok uzulmuyorum... Esınıze de hak vermemek elde degıl, kendınızı ve mınıcık yavrunuzu dusunun, hıc kımseye sızı uzme luksu vermeyın artık.

Anneniz Öz Değilmi Yani Üvey Gibi Davranmış da

ALLAH Yardımcınız Olsun Bundan Sonrası İçin Sağlıklı-Huzurlu Günler Diliyorum Hep Böylemiydi Yani Yoksa Doğumda mı Oldu Bu Rahatına Düşkünlük

Ahhhhh canim benim, Rabbim dayanma gucu versin sana. Bazi anneler boyle iste! Senin de evladin var artik, bosvereceksin bu yapilanlari, cocugunla ilgilen. Bisey de deme sonra kotu yine sen olursun. Bundan boyle nasil davranacaginida bil.. Bu gibi durumlarda annen den yardim isteme, esine de guzelce hatali ama uzatmayalim gecti gityi, bundann boyle biz dikkatli davranalim de... Sagligina dikkat et, cocugunun sana ihtiyaci var. Anneni de hiccc takma! Huzurunu baskalari yuzunden de bozma... Abla tavsiyesi sana...

Bebisin hayirli olsun bu arada, bahti guzel olsun...

Bence anneni gitmeye ikna etmeliydin. Annem bu tarz sikayetlerde bulunmadi ama yorgunlugu gozlerinden okunuyordu ben zorla yolladim eve. Esim kaldi yanimda. Kv kalayim demisken sen ne dedin?
Bazi insanlar rahatina cok duskun oluyor ve canlari pek kiymetli oluyor e bu da annen olduguna gore bilmen ve hesabini zamaninda yapman gerekirdi. Yanimda kv degi annem kalsin diye duygusal davrandin sanirim.

Ben başka birşeye takıldım, aklı başında hiçbir doktor daha 2. gün bebeğe doymuyorsa mama verin demez.

Yenidoğan bir bebeğin mide kapasitesi 4 tatlı kaşığı kadardır, eğer kadında meme hastalığı yoksa o süt illaki gelir ve sezeryanda 2 gün süt gelmemesi normaldir. Ve ne gelirse bebeğe yeter. Bunu ben, sen, öbürü biliyorsa bir doktor nasıl böyle birşey der ?

İnşallah doğumdan sonra aynı doktorla devam etmiyorsundur.

üzüldüm senin adına ama artık yapacak bir şey yok, malesef her anne sorumluluk sahibi olamıyor. ben baya küçükken ablamın ilk doğum ettiği gece kaldım çocuk halimle annenden baya baya iyiymişim
canını sıkma eşine de çok belli etme anne affedilir ama kayınvalide affedilmez , sen bi gün unutup bunları anneni özlediğinde o sana böyle böyle yapmamışmıydı ne çabuk unutuyosun diyecek...

Cok sasirdim ne diyecegimi bilemiyorum oz annen yahu.. kaynanan yapsa hadi derdim biseyler ama...

bence senın annen ne ıstedıgını bılmıyor, bı yandan senı bırakmak ıstemıyor bı yandan uyuyor. ama kötüye yorma benım annemde uyumuştu.. ben hıc darılmadım uyku bu boşver.. kocanada annenı kötüleme. kocanın gozunde aciz duruma düşersin annesi bıle sahıp cıkmıyor der.

Üzülme canım herkes anne değil ben yaşadıklarının bin beterini yaşadım sen bebeğinle ilgilen kayınvalidende iyiyse sorun yok bana da kayınvalidem baktı allah razı olsun ben iyileşip bebeğe bakabilince gitti hastanede kardeşim ben kalırım demişti bi gece sonra kavga çıkardı telefonum çalındı dedi karakola gitti ben daha 1 gün olmuş doğum yapalı ve devlet hastanesindeydim evimede uzaktım katılmıştım ağlamaktan bebeğimi alamıyodum millet yardım etti kayınvalidem gelene kadar annem nerdeydi biliyomusun izmirde GEZMEDEYDİ ben 36 haftalık hamileyken gitmişti oyüzden tek benim annem değilmiş de üzülme

Annenin yaptiklari uzucu olsa da esine anlattigin icin pisman olacaksin

Tam ben de bunu söyleyecektim...

Sen yarın öbürün anneni affedersin arkadasım, ama eşin en ufak birşeyde bunu sana hatırlatacak. Ve annene bu konu yüzünden, belki de bunu bahane ederek hep tavırı olacak, ki şimdiden tavır yapmaya başlamış. İnan esine anlattığına pişman olacaksın ılerde...

bende sezeryan oldum,dediğiniz gibi sezeryandan sonra süt biraz geç geliyor.
az ve yağlı oluyor.hatta benden de bir iki damla gelmişti.eğer çocuk çok sarardıysa
yarım çay bardağı kadar mamayı hastane hazırlayıp veriyor.özetle bizim doktorumuzda hastanedeyken verebilrisiniz dedi.
eve geçtikten sonra da vermedim zaten neyse konuya yorum yaparsak;
arkadaşım çok üzüldüm durumuna.anneniz isteyerek kalmamış anladığım kadarıyla.
sanırım kv'nizin yanında söylenirkende bunu direk söylemese de hissettirmiş.
anneniz biraz kayınvalidenizinde kalmasını istemiş sanırım.teklif etmişsiniz ama belki biraz daha ısrar etmenizi bekledi.
ben yazdıklarınızdan bunu çıkardım.

birde keşke annenizi eşiniz yokken uyarabilseydiniz.
şimdi sıkıntınızı eşinize paylaştığınız için eşiniz ve ailesi ile anneniz arasında her zaman bir
soğukluk yaşanacak.

merhaba annenin biraz rahat davranmış

neyse
hata yapmışssınız bundan sorna eşinize karşı sürekli anneninizi aklamak zorunda kalacaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…