Doğuma Hazırlık doğumun yaklaştığını nasıl anlarız??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bende iki dogum yaptim ilk dogumumda yasimda cok kücükdü geceden sabaha kadar agrilarim olmustu ikinci dogumumda da bir gün önceden vucudumun her yerinde kemiklerimde agri sizi halsizlik hissetmistim adet olacakmisim gibi karin agrim olmustu hattda ben korkmustum günlerim geciyordu dedimki eyvah dogumum yaklasti galiba grip olacam hic cekilmez gripli bi sekilde dogum yapmak ama grip degilmis sabaha kadar hic uyuyamadim heryerim agriyordu sabah saat 5de uyandim wc gitdiyimde cocugun nisani geldi ardindan yavas yavas agrilarim hizlanmaya baslamisti bu sekilde olmustu

ben de anlatayım öncelikle öyle çok korkulacak bi durum değil
yani öyle filmlerdeki gibi avaz avaz hastaneyi inletecek çığlıklar yok merak etmeyin
ilk doğumuma 1-2 gün kala kasığıma keskin bıçak darbesi almışım gibi sancı gelip gidiyodu
ve çok şiddetli belim ağrıyodu iki gün sonra da doğum yaptım zaten kolay sayılır
ikinci doğum da 36 haftalık suyum bittiği için sezaryen oldu.
ikisini de yaşamış biri olarak kesinlikle normal doğumu tavsiye ederim bayanlar
hepinize hayırlı doğumlar Allah bi avazda kurtarsın sizi de tatlı minişlerinizi kucağınıza alın

dün akşam benim sağ kasığımda bi ağrı başladı değişik bi ağrıdı adet sancısına benziyodu ama daha hafifiydi, hareket ettikçe ağrıyı hissediyordum gecede uyuyana kadar devam etti sabah geçti ağrı şimdide yok bu neydiki acaba ağrılarım başladımıkii :18:

eger son haftalarinsa bu tür sancilari SIK SIK hissedersin dogum sancisi geldigi zaman cok düzenli sekilde geliyor dakika tut anlarsin baktin kesilcek gibi degil sanci siddetleniyor zaten anlarsin dogum sancisi oldugu allah yardimcin olsun saglikla kucagina alirsin ins bebsini

ben 38+4 te normal doğumla kızımı dünyaya getirdim.

hiç belirti falanda olmadı bende valla.nişan su falanda gelmedi.
eşimle koltuğa uzanmış acaba bebiş ne zaman gelecek hadi bir an önce gelsin diye sohbet ediyoduk kiiii
saat 23:00 de daha önce hiç hissetmediğim bir sancı hissettim.sanki hani ishal olunca karnınız şöyle bi ağırırya aynen öyle....ben bile anlamadım duş aldım yalancı sancıysa geçer falan diye.yatağa yattım eşim uyudu ben önce 15-20 dk ara ile gelen bu sancıları saat tutarak izledim.sancı arasında uyumayı bile başardım.
sancılar 5 dk da bir gelmeye başlayınca kayınvalidemi aradık.doğum başlamış hadi hastaneye dedi.ve hastaneye gittik.saat 05:00 olmuştu.sancı odasında da 3 saat bekledim.saat 08:05 kızım doğdu.....
Allah yardımcınız olsun hiççç korkmayın.

saat 6.30da garip bi sancıyla uyandım gittim tuvalete bir baktım kan ve et parçası geldi elime bir tırstım allahım garip birde sevinç herkeze haber verdik saat 7de hastaneye gittik doktorum sen daha ikindiye kadar dogurmazsın dedi eve git ağrılarını orda çek ılık duş al felan saat tuttuk komşularla 12 30da 5 dkda bire düştü ve gittik doğuma ebe açılman 8santim olmuş alalım seni dedi ne olduunu anlamadım anaaaa bir baktım çocuk doğurmuşum kız bişe anlalışmıomuşya..adet sancısı giriyo 5 dkda bir sonra 2 dkda bir sonra saniyeler sürüyo geçicek diyosun bir ıkınıosun sonra fırt dio çıkıo valla bişe anlamıosun ilk doğumlarda allah 2.sinde sabır versin bize

inş benim ve doğumu bekleyen herkesin böyle fırrt die olur doğumu :) İlk doğumum olacak benim nasıl bişi bekliyor hiç bir fikrim yok herkesin hikayesi farklı,inş bende senin gibi hiç bişi anlamadan dünyaya getiririm bebeğimi..

kadin dan kadina degise bilir dogum süreci sancilari vs.ama dediginiz gibi bi dogumu allah herkeze nasip etsin ama hic öyle firtt diye cikmiyor ben iki dogum yaptim ikisinde de resmen ölümden döndüm valla ikinci dogumum da sabah 5de sancilarim basladi öglen ikiye kadar agrilardan kivraniyordum nefes bile alamiyordum artik dayanilcak gibi bi agri degildi bir türlü dogum gerceklesmedi bebegimin kalp atislari 50 lere düstü acil ameliyata almislardi.sizin yorumu okuyunca yazmak istedim nerde firtt diye dogumlar bizi bulmadi :))))

ben de 39 haftalık hamileyim üç dört gecedir aynı şekilde ağrılarım oluyosonra uyuyorum sabah uyandığımda hiçbirşey hissetmiyorum dün gece bu ağrıları sancı sandım annemi uyandırdım hadi hastaneye gidelim dedim o da sancı olsa acıdan kıvranırsın böyle sakin olamazsın dedi. kendisi 6 normal doğum yaptığı için çok tecrübeli sabah da kontrole gittim doktor hiç doğum belirtisi yok beklicez dedi. şimdi sancının nasıl bişey olduğunu çok merak ediyorum :89:

3-4 gündür oluyor doğuma 10 gün kalmış
sıklığı az şimdilik korkacak bir şey yoktur
ama daha sıklaşmaya başladımı o zaman kendini hazırla derim

benim de bir haftadır geceleri adet sancısı gbi sancılarım oluyo ama kısa değil sürekli bi ağrı. gerçi uyuyup uyanıyorum o aralarda hissediyorum ağrıyı dakika tutmadım hiç. anlayamadım ben.
böyle onu gün kalmış falan yazımışsın merak ettim bi yorum da bana yapıver :))))
36+2 yim bu arada

Ben 34 haftalığım yürürken eğer çok hızlı ve büyük adımlar atarsam aşağılara çok fena ağrılar saplanıyor...Şimdilik bu sorun var daha ilerledikçe bakalım beni neler bekleyecek?Normal doğumu hiç göze alamıyorum,sancılara katlanamayacakmışım gibi geliyor...

benim göbeğimin altı sancıyıp duruyordu, üşütmüşüm gibi. suyum geldi 2 hafta erken doğurdum.

çok gezdim ben, meğer dinlenmek gerekiyormuş

Kendi adıma deneyimlerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim

kızlar on numarasınız walla.. deneyimlerinizi paylasmanız bize büyük destek, yürekleniyorum kendi adıma

benimde iki dakikada bir asiri sirtim agrimaya baslamisti..

Arkadan buyuk tuvaletin gelir gibi oluyordu...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…