Doğuma Hazırlık doğumun yaklaştığını nasıl anlarız??

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

sürekli ağrıysa bağırsak sancısı olmasın
yani gaz v.s. türünden
çünkü hem daha 1 aya yakın zamanın var hemde sancılar devamlı diyorsun
ara ara sancı gelmesi lazım oda hani doğuma 3-4 gün kala falan
ilk günler tatlı sızı gibi oluyor sonra sıklaşınca aradaki fark anlaşılıyor

inanin hanimlar her kadinin dogum aninin baslama sanci sekli farkli oldugu gibi. bir kadinin her dogum baslama sancisida farkli oluyor benim oyle oldugu için yaziyorm/
Ben 3 dogum yaptm 4. dogumu yapacam ins..
1. de gece uyuyamadim karnimda sanki beni rahazsiz eden bir seyler vardi sabahi zor ettim sabah 5 dk bi sanci girinde hastayene giitim yuruyerek evimizin yakinda idi hastane)
2. sanci yok rahazlik yok hiç bisi yok temizlik yaparken nisan dedikleri sey sivi kanli bir sey geldi yine hastane yolu:)
3. de belime bicak sapliyorlarmis gibi bi agri giriyor beni nefes almaktan bile halsiz birakiyordu, o arada girp yuuzden atesim vardi hamile olduigum için atesten korktum acile gidelim dedik dogum baslamis dediler yine dogum odasina:)) (Hepside normal dogum oldu bu arada)
bakalim bunda hangi dogum seykli bekliyor beni korku sevinc heycanla bekliyorm inss:)))

kişiden kişiye fark atıyor.ben doğumdan birgün önce gitmiştim kontrole.herşey normaldi.nts bile normaldi.sancı mancı yoktu.gece birkaç kez kalktım.belime ağrı girdi aldırış etmedim.sabah yataktan kalkar kalkmaz suyum geldi. hastaneye gittik açılmalar başlamıştı.:))öğleden sonrada oğlumu kucağıma aldım..

36+2 haftaligim dha cok zamaan var ama sanki her an dogacakmis gibi geliyor.ufak ufak agrilarim basladi bazen nstde sanci cikiyor ama doktorum normal dedi.bebis daha yolada girmedi ne zaman girecekki acAba,girmezse gelmeyecekmi yada bir anda girebilrmi

kızlar şu an tek düşündüğüm nasıl gelecek bebeğim 2 gündür kasıklarımda hafif hafif ağrı hissediyorum ama bakalım bebeğim doğum pozisyonunu almış bu arada inş sağlıkla kucağımıza alırız inş.

Bize daha vakir var fakat adet sancısı gibi sancılarım oluyor sürekli, gaz sancılarımda oluyor.

Öyle dk. tutacak kadar değil ama hergün 1-2 belkide daha fazla adet sancısı yaşıyorum.
Haftaya yolculuk yapıcam, şimdi korkmaya başladım
Hemde bebeğim küçük ve daha hiçbişeyimiz hazır değil...

hey maşallah ne cesaretlisin kız doğurmayı geçtim büyütmesi insanı bu kadar yorarken 4. yapacaksın bravo
ayakta alkışlıyorum

Benden de helal olsun

Bende ilkini doğurcam inş. Sabırsızlıkla bekliyorum. Daha hiçbişeyim yok. İnş vakti zamanında gelir. Ama şunu söylemeliyim içimde öle bir oynuyorki bazen çıkacak gibi hissediyorum

Deneyimlerinizi okumak son haftalarinda olan biz gebeler için hem rahatlatıcı hem de heyecan verici :)

arkadaşlar ikinci doğum ilkinden kolay oluyo diyolar öylemi gerçekten.drum ilkinde sancıyı 10 çekiyosan ikincide 3 4 çekers,n diyo ilk doğumum çok zordu ne açılmam vardı ne suyum gelmişti suni sancıyla oldu tamamen.bundaçok korkuyorum nasıl olacak 2 doğum yapanlardan cevap bekliyorum.

36 haftsya ya giricem sırt ve bel kemiğimde garip sızlamalar vardı bugün biraz şiddetlisini yaşadım korktum haliyle dedim ne oluyor diye arada rahim ağzına şiş sokuyolar gibi sancı geliyor o kadar bakalım daha neler olacak

çıkış yolu daha önce esnediği için 2. daha kolay doğar diye düşünülebilir ama senesini doldurmadan eski halini alıyor
belki de tecrübeli olduğu için daha kolay olur mantığı vardır
birincisinde sancı başladı sonra doğum oldu
diğerinde suyum geldi sancı oldu sonra doğum başladı
2. benim için daha zordu
neden dersen suyum önce geldiğinde sancılar biraz daha ağrılı oldu ve bebek 4 kg doğdu
kısaca sıraya göre değilde geliş yöntemine göre farklılık oluyor
o açıdan korkman için bir sebep yok zaten tecrübelisin neler yaşayacağını az çok biliyorsun
Allah bebeğini sağlıkla kucağını almayı nasip etsin

benim de sayılı günüm az kaldı bugün evimi temizleyip kapılarımı kilitleyecem artık çünkü her an için bekliyorum bebeğimi yürürken,oturduğum ve yattığım yerden kalkarken çok ağrım oluyor ama geçiyor bebek hala yukarıda ama zaman daraldığı için artık bekliyorum. Tek sorunum herkes adet sancısından bahsediyor hayatımda hiç sancım olmadı bu yüzden onu örnek alıp doğum sancısının nasıl olacağını düşünemiyorum
deneyimlerini paylaşan bütün herkese teşekkür ederim sayenizde en azından dünyanın sonu olmadığını anladım.

Merhabalar öncelikle allahım herkese kolay doğumlar nasip etsin. Benimde 3-4 günüm kaldı doğumuma Allah izin verirse. 2 gündür kasıklarımda ağrım oluyor adet ağrısı gibi birde affedersiniz büyük tuvalete çok sık çıkıyorum. Acaba bunlar doğum belirtisimidir.

Ben de 38. haftamdayım, aynı şey geçen sabah başıma geldi hatta baya korktum. Uykudan uyandım tuvalete gitmek için. Karnıma bir dokundum, bebeğim sanki içinde yokmuş gibi hissettim bi an. Karnım küçücük geldi birden bana. Sonra hafifçe sağdan soldan bastırdım biraz,hereket edene kadar bekledim.bişey oldu sandım bebeğime bi an.sonra hareket etti, normale döndü çok şükür.

bende de var aynı belirtiler acaba doğum mu yaklaştı ben de merak ediyorum.

37haftalık hamileyim işin kötüsü bugün şehir dışına ailemin yanına geldik 2günlüğüne
Aksilik ya şuan bel Ağrı'sından ölüyorum adet olacakmışım gibidir ağrı başladı
Bu ikinci hamileliğim resmen doğum başlangıcı
İnşallah memleketimize döneme kadar bekler
Biz daha enaz 1hafta daha bekler diye cesaret ettik geldik
Şuan çok korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…