Doğuma Hazırlık doğumunuzu hangi yöntemle gerçekleştirmeyi düşünüyorsunuz buyrun paylaşalım...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

uzaklardakiHAYAT

mis kokulu miniğiiiim
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2013
869
1
26
Rize
merhaba deneyimli anneler ve miniklerine kavusmayı bekleyen annişler;
Gelin deneyimlerimizi ve düşüncelerimizi paylaşalım miniklerine kavusanlar tecrübeleriniz sayesinde biz annişlerede yardımcı olun..
ben inşallah kısmet olursa epidural normal dogum düşünüyorum aksilik olmazsa epidural sezeryanda olabilir. açıkcası dogumdan korkuyorum hele acılı bi normal dogum yasarım korkusuyla epidural dogum yapmak istiyorum inş. epidural normal dogum yapanlar yada hiç farketmez deneyimlerimizi paylaşıp biz telaşlı annişlere yardımcı olurmusunuz. ya siz sevgili anne adayları sizler hangi yöntemi düşünüyorsunuz.

ben de normal doğum düşünüyorum, kısmet olur mu bılmıyorum ama,
normal doğumda da darlık olursa kesilebiliyormuş bu dikiş cabuk kapanıyor mu zorluk oluyor mu sonrasında merak edıyorum

Canım ben ilk doğumumu spinal sezeryanla yaptım biraz panik oldugum icin yarı anastezi uygulandı o yüzden agriliydi ben de korkuyorum simdi spinal sezeryan yapılacak umarım bu sefer sorun olmaz arkadasım Samsun'da özel bir hastanede epidural normal dogum yaptı (prenses dogun da diyorlarmış galiba) o cok memnundu

ben de normal doğum düşünüyorum, kısmet olur mu bılmıyorum ama,
normal doğumda da darlık olursa kesilebiliyormuş bu dikiş cabuk kapanıyor mu zorluk oluyor mu sonrasında merak edıyorum

işte o kesi beni korkutuyo eskisi gibi olmicak sonucta orası çabuk kapanıyo diye duymustum sezeryan dikişlerine göre daha cabuk geciyomuş ama temizlik ve bakımı cok önemli onada dikkat etmek gerekir. normalde olsa sezeryanda olsa dogumdan cok korkuyorum

spinal sezeryan nasıl oluyo canım ilk defa duydum. ağrılıydı derken dogum sırasındamı yoksa sonrasımı agrılıydı, evet prenses dogum deniyor eger cesaret edebilirsem sezeryandan cok epidural normal dogum istiyorum. demek memnundu aaay bilmiyorum cok korkuyorum seninde az kaldı galiba ne zaman dogumun sezeryanı 2 hafta önce almıyolarmı canım

Merhaba anneler ben 25 haftalık hamleyim ve epidural istiyorum ama doğumdan çok korkuyorum

merhaba canım hoşgeldin. :S aaaaaay bende cok korkuyorum nasıl gecicek bilemiyorum epidural normal dogummu istiyosun canım.

buarada katılan tüm annişlere teşekkürler birbirimize destek olalım miniklerimizin durumlarını öğrenelim... rabbim herkese sağlıcakla yavrularına kavusmayı nasip etsin inş. hamilelik nasıl geciyor bayanlar.

Canİm herhangi bir sorun olmazsa ayın 17 şinde dogum aslında 14 ü ama esimin is askı cumaya erteletti ilk doğumumda cok strestim spinalde stres cok önemliymiş sağlıkçı arkadaslar söyledi sagolsun esim dışarı bir isini halletmek icin çıkmıştı o gidince sanki herkes esimin gitmesini bekliyormuş gibi doguma bir saat erken alınmıştım psikolojim berbatti kendimi kimsesiz hissetmiştim o psikoloji de bende stres yapmıştı dogum sırasında nefes darlığı çekip kalbim sıkışınca ayrı anastezi uygulanmıştı nefes darlığı ve anasteziye dayalı agrili uyanma beni mahfetmisti.spinal anastezide belden aynı epiduralde olduğu gibi iğne vuruyorlar belden aşağısı tam uyuşuyor ama epiduralde belden vurulan iğne yerine bir sey takiliyormus ve agri olduğu durumlarda hemen agri kesici oradan veriliyormuş belden aşağısı ağrımıyormuş ama bacakları hareket ettirebiliyormusun arkadasiminki öyleymis o cok memnundu ah normal dogum olsaydı bende istiyordum ama benim ikisinde de bas yukarıda Aksaray'da prenses dogum yok yapılmıyor arkadasım bu yüzden memleketi Samsun'a gitmişti imkanın varsa dene kesı yeri seni korkutmasın ban asla kesı yerinden rahatsız olmadı kremlerini sürdüğün sürece sorun olmuyor

gittiğim hastanede yapılıyor prenses dogum oyüzden iyi olucak benim için.. az kaldı aaaay ne gzel bizede gösterir rabbim inş. hayırlısıyla kavusursun inş. vakit bulursan bizede haber verirsin. insanın bi annesine bide eşine ihtiyacı olur o anda inş. bu sefer eşin yanında olur bi sıkıntı cıkmaz canım. inş. bu dogumunda cok iyi gecer agrısız sıkıntısız dogum ve dogum sonrası yasarsın arkadaşım. bebişin cinsiyeti nedir. kaç kilo suan sen ne haldesin şişler , kilo,ağrı, stres varmı

İyi dileklerin icin cok tesekkur ediyorum bebisimde kiz ilkimiz de kızdı iki cadı annesi olacağım anliyacagin stresim yok cok şükür sadece bebeğin bası yukarıda olduğu icin nefes darlığım ve mide eksimem sık oluyor bir de haliyle artık hantallasiyorum esim bu sefer kesin yanımdan ayrılmaz çünkü o zaman cok vicdan azabı çekti simdi dibimden ayrılacağını sanmam hatta esprisini bile yapıyorum bu sefer seni dogumhaneye kadar girdirecegim diyorum bebisim de en son bir hafta önceki kontrolde 51 cm 3 100 gr di babaya ya da halaya çekmiş uzun olacak galiba inşallah eve geçince haber veririm dogumu bu doğumun iyi geçmesini ben de istiyorum doktorumu değiştirdim sırf bunun icin eski doktorum da cok iyiydi ama Zeki Önük ameliyatta daha iyi dedikleri icin cok endişelenmiyorum darısı tum bebisiniz kucağına almayı bekleyenlere

Son düzenleme:

amin canım inş. nasip olur. bakalım benim bebişim kime benzicek benimde bi kızım olucak ilk bebeğim inş. aaaayy benimde buaralar mide yanmam cok var normal bi durum sanırım artık rahim büyüyo göbek deliği seviyensindeyiz baskı oluyor haliyle bebiş büyüdükçe daha zor olur. boyu maş. uzun evet kilosuda iyi inş. hep iyi olur 2 kızında rabbim size bagıslasın analı babalı büyütmeyi nasip etsin

Âmin Allah im kimsenin evladının acısını göstermesin hamilelik ilerledikçe aslında cok fazla sorun kalmıyor mide yanmasına gaviksonu U öneririm ilk doktorum önermişti çantamda taşıyorum artık Allah im yardımcın olsun kuru hurma ve cevizi ihmal etme ben cevizi cok yiyemedim ama hurmayı yedim bebek ve senin icin cok yararlı hatta badem de ama kavrulmuş olmasın

cevizi biliyorum ama bende cok yemedim bi baslarda yedim oda cok itinalı değil hurma ve bademin faydaları neler bebişime. gaviskonu normaldede kullanıyordum şimdi kullanabilirmiyim bilmiyorum doktor ilaç vereceği zaman sorarım genede kullanablirmiyim diye şıp diye kesiyo mide agrısı bulantı ve yanmasını bi arkadaşım vardı masasında 2 şişe bulundururdu hiç eksik etmezdi yanında soda içer gibi içiyodu kafasına dikiyodu o tavsiye etmişti banada.

Merhaba
Ben de 38 inci haftamdayim ikinci cocugum olacak insallah önümüzdeki sali sabahi epidural sezeryanla dogum yapicam insallah hayirlisiyla bu yöntemi dr um cok önerdi ilk dogumum genel anestezi ile sezeryandi ama burda genel anesteziyi artik sadece acil durumlarda yapiorlarmis anne ve bebek icin hem riskli hem de iyilesme sürece vs. Zor diyorlar

aaaaay cok gzel sayılı günler var yanii aaaah ne heyecanlıdırsın şimdi. rabbim saglıklı kavustursun sizi inş. tecrübeni bizimle paylaşırmısın dogumdan sonra vaktin olursa.. aay ben napsam bilemiyorum bu gidişle bende sezeryan yaptırıcam galiba. epidural için bişeyler söylediler mi su sartlarda olmaz falan diye yoksa herkese yapılıyormu canım. bebiş nasıl cinsiyeti nedir.

yok ben sezeryan olarak düşünüyorum ama normal olursa öylede olabilir ilk bebeğim o yüzden ne nasıldır bilmiyorum her kafadan bi ses çıkıyor iyice aklım karıstı

Evt cnm cok az kaldi sen gel de bana sor cok heycanliyim daha dogrusu heycanla karisik korku var diyebilirim ilkinde basina geleceklerden habersiz oluyor insan ama ikincide herseyi biliyor olmak hele de aklin ve suurun yerindeyken yasamak hem heycanli hem de biraz korkutucu ama insallah kolay ve rahat gecer cok arastirdim epidural sezeryan olanlar cok rahat cok kolay ve heycanli diyorlar ve tavsiye ediyorlar bakalim artik hayirlisi insallah dogumdan sonra yasadiklarimi yazarim elbette

Uzaklardakihayat; bana bisey demediler söyle olursa yapamayiz diye ama galiba hemen hemen herkese yapilabiliyo.sen de bunu anestezi dr uyla etraflica konus bence hayirlisiyla bebegini kucaklaman dilegiyle.sevgilerr

yok ben sezeryan olarak düşünüyorum ama normal olursa öylede olabilir ilk bebeğim o yüzden ne nasıldır bilmiyorum her kafadan bi ses çıkıyor iyice aklım karıstı

bende cok kararsızım böyle bi konu açtim hem bilgi edinip hem görüş alırım diye. annem hep normal istiyodu sezeryan yapmamı hiç istemiyo bakalım ne olacak

aaaayyy allah kavustursun inş. hayırlısıyla saglıklı bi şekilde. umarım rahat olursun hem dogum sırasında hemde sonrasında

Uzaklardakihayat; bana bisey demediler söyle olursa yapamayiz diye ama galiba hemen hemen herkese yapilabiliyo.sen de bunu anestezi dr uyla etraflica konus bence hayirlisiyla bebegini kucaklaman dilegiyle.sevgilerr

anestezi doktoruda giricek mecburen doguma dogum yapıcam yerdede anestezi doktoru erkek eşim gerçi görmicek diye umuyorum nasıl olucak bilmiyorum ama görmez heralde yoksa hem benim hem eşi,m için sorun olucak erkeğinde orada olması bakalım.. inş. hepimiz saglıklı kavusuruz miniklerimize

bende geçen hafta doktorumla konuştum artık doğum işini,o da epidural sezeryanı önerdi...normal doğum hem bizim için hem hasta için stresli oluyor dedi...15-16 saat sancıydı,geldiydi gelmediydi zor oluyor dedi...genel anestezi de ayılması falan zor,bas bas bağırıyor bazıları dedi...:/

epidural anestezi en rahatı dedi...daha önce detaylıya gittiğim prof.ta epidurali önermişti...ben de eskiden beri daha hamile değilken bile öyle isterdim...bebeği doğdu an görebiliyorsun diye :))

hayırlısıyla öyle olacak benim de,Allah sağlıkla doğmalarını nasip etsin bizim de yardımcımız olsun....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…