Doğuma Hazırlık doğumunuzu hangi yöntemle gerçekleştirmeyi düşünüyorsunuz buyrun paylaşalım...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Amacıma ulaşıyorum desene :) maalesef nette detaylı bulmak pek mümkün değil çünkü bizde doğal doğum pek yaygın değil. Avrupa da sezeryan yasal sınırı bazı ülkelerde %10 diğerlerinde %15. Ama bizde böyle bir sınırlama olmadığı için bazı hastanelerde %90 a bile çıkıyor. Hal böyle olunca doğal doğum tecrübelerine ulaşmak da kolay olmuyor.
benim mesaj sayım az olduğu için özelden mesaj atamıyorum ama sen adresini bana yazarsan elimdeki dökümanların kopyalarını gönderirim seve seve :)

canım benim bu konuda herksin kendince fikri vardır.fikirleri okursun ama illa sezeryan yapacam yada normal yapacam diyemezsin. doğum olayı o kadar farklı ki normal doğurcam dersin sezeryan olur , sezeryan dersin normal, bence buna doktorun ve sen karar vermelisin hatta çoğu zaman bebek veriyor bu kararı. sezeryan kolay diyenlere de bi lafım var, öyle kolay değil canım maalesef, normal doğum elbette zor sancısı, ağrısı ama bu doğumla olan şey, sezeryanda daha sonra çıkıyor herşey, ağrı da sızı da. bence sen doğum haftan bitene kadar bekle herşey o zaman belli olur. kendini korkutma normal zor olacak, sezeryan kolay diye, bu kişiden kişiye ve ağrı eşiğine göre değişir. ben normal doğurcam diye.42. haftaya kadar bekledim ama olmadı sezeryan yaptım. boştan yere çocuğumu da kendimi de riske attım.herşeyin hayırlısı

mail adresimi kullanmıyorum ama mesaj atarım canım teşekkür ederim özverin için. aaay diyorum ya inş. dogru yolu bulurum en az zararla atlatırım. atlatırız cümleten kavusuruz miniklerimize

haklısın canım sartlamamak gerek herseyin hayırlısı ama enazından bi fikrim var tecrübe ediniyorum bilgim oluyor. bakalım kısmette ne var neler yasıcaz inş. hayırlısıyla atlatırız canım ya

haklısın canım sartlamamak gerek herseyin hayırlısı ama enazından bi fikrim var tecrübe ediniyorum bilgim oluyor. bakalım kısmette ne var neler yasıcaz inş. hayırlısıyla atlatırız canım ya

tabi bilgi güçtür her zaman, kendini şartlamaman için söyledim sadece. hayırlısı olsun, ağrısız acısız kolay doğumlar nasip etsin allah hepimize.

öncelikle epiduralde de bebeği anında görebildiğimizi ve emzirebildiğimizi söylemek isterim ki zaten konuşmuşsunuz bunu...artı epidural sezeryanda bebek uyuşmuyor,evet genel anestezi de bebeğe bir miktar gidiyormuş anestezi diye duydum fakat epiduralde böyle bişey yok...çünkü epidural hızla etki ediyor ve bebek 5 dk içinde alınıyor...

ben şunu söylemek istiyorum hep söylediğim şey,böyle normal doğuma teşvik edici konuşmalar yapanlar muhakkak ki kötü niyetli değilsiniz,sadece tavsiye anlıyorum fakat her insan bir değil bunu da unutmamak lazım...normal doğum denen şey hiç te kolay bişey değil,hani sizin için söylemiyorum ama insanlar "amaan ne var çok kolay zart diye çıkıyor" vs gibi terimler kullanıyor mesela...hiç bir kadın,hiç bir hamilelik ve hiç bir doğum birbirine benzemez...kimi için rahat kolay olabilir doğum ama o tavsiyede bulunduğunu,iyi niyetle cesaret verdiğiniz ya da ikna ettiğiniz kişi bu gazla normal doğum yapayım derken işkence çekebilir ve hatta çok kötü sonuçlar doğurabilir...

normal doğum yapabilmek için acı eşiğinin çok çok yüksek olması,ve sadece fiziksel anlamda değil manevi anlamda da buna hazır olunması gerekir...ben bununla ilgili kendi dr.um ve detaylı ultrasona gittiğim prof bir dr.la konuştum...ikisi de epidurali önerdi...genel anesteziyi hem söylediğim nedenden dolayı hem de ayılma etme sürecinin zorluğundan dolayı önermiyorlar..normal doğumun ise kolay olmadığını bazı insanların normal yapacağıma 3 tane sezeryan yapsaydım diyenlerin olduğunu söyledi...

hem korku denen şey öyle basit bişey de değildir...o korku çok şeye mal olabilir...ben kimseye doğum şekli konusunda öneride bulunması taraftarı değilim,bu hamile olanla dr.unun vereceği ortak karardır....

canım dediğin gibi agrı eşiğin,n cok cok yüksek olması gerek. ben o konuda kendime güvenemiyorum kaşlarımı alırken bişe dayanamıyorum ama mesela annem cok dayanıklıdır. eli kesilse tınlamaz ben ben agrıdan acıdan mahvolurum herkes sanslı değil dogum cok kolay değil kimi 1 saat dogmadan kurtuluyo kimi bogazları patlıyo yengem öyleydi mesela bagırmaktan dogumdan sonra sesi kısılmıstı ve bikaç ay sonra bogazlarında nodüller olustu ben cok kararsızım bi süre dogumu düşünmemeye karar verdim. daha sonra saglıklı bi karar vericeme inanıyorum cok teşekkür ederim canım görüşlerin için. söylediklerin dogru öyle düşündüğüm için sezeryanı düşünmüştüm vede normal dogumu bu işleri bildim bileli istemedim. seneler öncesindendi bu düşünce ve korkularım allahım allahın izniyle bizi kurtarıp miniklerimize saglıklı kavustursun inş.

bende ALLAH kısmet ederse epıdural normal doğum düşüüyorum ama alttan muayene bıle henuz olmayan ve bundan ödu kopan bırı nasıl normal doğum yapacak onu merak edıyorum:26: hani doğuma yakın alttan muayene edıyolarmışya kaç cm açık dıye ben ondan bıle tırsıyorum normal yapabılırmıyım kı

bende cesaret edemiyorum nasıl acıp göstericem bilmiyorum. allah hayırlı dogumlar nasip etsin canım. bende alttan kontrol hiç olmadım ama bikaç aydır vajinamda yanma var bu kontrolumde doktora söylicem acaba alttan kontrol yapıcakmı diye düşünüyorum onu isterse napıcam bilmiyorum ama mecburen kabul edicem baska yolu yoksa

aynen cnm bende acayıp tırsıyorum. epıdural normal ıstıyorum ama yapabılır mıyım bılmıyorum. muayene bıle olmadım bugune kadar. korkuyorum. sanırım senınde ilkin. ALLAH hayırlı doğumlar nasip etsın hepımıze. zaman ne gösterır bılmıyorum ama dediğim gıbı ben son aylardakı muayenelerden bıle korkuyorum

evet canım ilk bebeğim ilk defa yasıcam bakalım zaman ne göstericek bize amin canım inş. hayırlısıyla atlatırız o günleri. bende epidural normal veya epişdural sezeryan istiyorum bakalım son kararım ne olucak

aslında hepımız oyleyız cnm. şu an düşünmemeye çalışıyorum ama illakı ogunler gelecek nasıpse. zaman ne gösterır bılmıyorum ama inş bizim için en sağlıklısı neyse o şekilde doğumumuz olur

arkadaşlar ben hem normal hem sezeryandan korkuorum ne olacakkkkkkkk

normalden korkuyorum sezeryandada tiksiniyorum ne yalan söylim video falan izlemiştim öncelerde ama korkmaktansa tiksinmeyi tercih ediyorum bakalım sonuc ne olucak canım

amin canım inş. biz su günleri değerlendirelim bende düşünmemeye karar verdim. buaralarda dogumdan sonra nasıl korunucam ona taktım dogumdan daha fazla dşünüyorum diyebilirim.

ne olcak peki..bide ben 1.5 yıl vajınusmustum.zor atlattım..düşünmimm diorum ama kabus gibi gelio..tünelmi kazcak bu çoçuk
korkak bi annesi var

bende oyle ınanırmısın gecen gun düşündüm.Emzirirken doğum kontrol hapı alamıyormuşsun. ya otekı turlü bı kaza olurda ıkıncı gelırse dıye cok korkuyorum açıkcası. şimdiden düşünmemek lazım ama aklıma gelıyo
cnm o hastalıkta zor tabı ama benımde vajınısmuslardan farkım yok. ödüm kopuyo dr hadı yat dıyecek alttan muayene dıyecek dıye:26:

ne olcak peki..bide ben 1.5 yıl vajınusmustum.zor atlattım..düşünmimm diorum ama kabus gibi gelio..tünelmi kazcak bu çoçuk
korkak bi annesi var

valla canım inan bende korkuyorum . geçmiş olsun inş.bidaha yasamazsın canım ya cok zor olmalı. biz genede cok düşünmeyelim psikolojimiz daha cok bozulucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…