- Konu Sahibi uzaklardakiHAYAT
-
bende geçen hafta doktorumla konuştum artık doğum işini,o da epidural sezeryanı önerdi...normal doğum hem bizim için hem hasta için stresli oluyor dedi...15-16 saat sancıydı,geldiydi gelmediydi zor oluyor dedi...genel anestezi de ayılması falan zor,bas bas bağırıyor bazıları dedi...:/
epidural anestezi en rahatı dedi...daha önce detaylıya gittiğim prof.ta epidurali önermişti...ben de eskiden beri daha hamile değilken bile öyle isterdim...bebeği doğdu an görebiliyorsun diye :))
hayırlısıyla öyle olacak benim de,Allah sağlıkla doğmalarını nasip etsin bizim de yardımcımız olsun....
bende epidural sezeyan yapıyoruum amaaan ne sancı ne stres hop diye alıcam yavrumu kucagıma kısa yoldan sonradan o öbek nasıl gidicek bilmiyorum ama cabalayacagım mecbur bazı doktorlar sezeryana dünden razı zaten. dogumdan cok korkuyorum zaten sezeryan olsun bitsin işte. bide bu işin korunması var onu napıcam bilmiyorum şimdi rahatız ne adet oluyoruz ne hamile alma sıkıntısı var ya dogumdan sonra hemende hamile kalmak istemiyorum. nasıl korunmayı düşünüyosun canım
valla o konuyu ben de düşündüm bi kaç kere ama hiç bilmiyorum..ben zaten normalde de ilaç fln kullanmadım
ve 2.çocuğu da hiç düşünmüyorum....bilmiyorum bakalım zaman ne gösterecek :)
epidural normal doğum istiyorum ya bakalım nasip.
düşünmemen için bişeyde yapmak lazım bende hemen düşünmnüyorum en az bi 5 senre ama nasıl korunucam kara kara düşünüyrm
korkutma beniiii :)) valla bu zamana kadar korunduk bi şekilde hemen yapmadık çocuk...bundan sonrada öyle gider herhalde ,bazen bağlatsam mı diyorum :)) eşim kızıyor :))
ben 5 sene fln değil hiç düşünmüyorum ama istemediğin ot burnunun dibinde bitermiş ödüm patlıyor olursa diye...
zaten 32 yaşımdayım öyle 5 sene sonra yaparım fln lüksüm de yok...e kısa arayla da zaten yapamam kaldı ki benim hamileliğim çooook zor geçti baştan...hastaneler,serumlar vs...hala da zorlanıyorum,kanım düşüyor çok vs..o nedenle de aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum
AAAAY cesaret edemiyosun dogru ama belki zaman ilerledikçe istersin kestirip atma genede tabiki okadar sıkıntı cekmek kolay değil. bağlatma allah göstermesin bi ihtiyaç olur zorda kalırsın mecburen korunacaksınız ama ben eşime güvenemiyorum hemen hamile kalmak istemem ilk bebeğim,n keyfini sürmek istiyorum ne öyle motor gibi ama nasıl korunucam bilmyrm emzirsem ilaç kullanamam szeryan yapsam hemen spiral takamam kaldı ki dogumdan sonra tutmasıda uzun sürüyormuş eşimi nasıl durdurucam bilmyrm şuan bile zor zaptediyorum :s ooff . ne kadar zaman korundunuz peki sonra hamile kaldın canım
anam senin eşinde nası yani :26:Yani insan istemez tabi haliyle hemen..kaldı ki vücut bile toparlanmıyor öyle hemen en az 2 sene...ama diğer çocuk 2 yaşındayken bir daha çocuğa da karşıyım ben çünkü ötekinin en çok ilgi istediği dönem biliyorsun 2 yaş sendromu vs...
Yok zaten öylesine dedim bi kere eşime bağlatayım diye çok çektim çünkü görsen acırdın...
Biz evlendikten 1 buçuk sene sonra çocuğa karar verdik 3.denemede oldu hemen de olmadı yani :)
kısmet olursa normal doğum istiyorum sezeryan hiç bir şekilde istemiyorum açıkcası hatta çok korkuyorum :18: inşallah istediğim gibide olur gerçi ablamda bu istekle gitmişti hatta 2 saate yakın sancı çekti bebek anne karnında kakasını yapınca mecburen sezeryana aldılar ablam 3 gün boyunca destek almadan wc ye bile gidemedi umarım bende aynı şeyleri yaşamam :26:
maalesef bizde "sezeryan olayım, kolayca kurtulayım" düşüncesi yaygınsezeryan düşünenlerin bu korkuyu yenmek için doğal doğum hikayelerini okumalarını tavsiye ederim. Ayrıca kolayca kurtulayım dediğiniz yöntem size aslında doğum sonrasında çok daha fazla sıkıntı verecek bir yöntem. Tabi birde olayın bebek açısından önemi var. Düşünsenize dünyayla tanıştığı an siz hala uyuyor olduğunuz için sizin kokunuzdan, sütünüzden yoksun tek başına kalacak. Bence bunları detaylı araştırıp tekrar düşünün, yani sadece bir günden az sürecek bir ağrı dayanamam diyip bebeğinize nasıl bir "hoşgeldin" hazırlayacaksınız...
diğer önemli yöntem ise epidural...bebeği ile ilk anı yaşamak isteyen anneler normal doğumu tercih ediyor ama maalesef yine bir çoğu ağrı korkusuna "epidural" diyor. şunu aklınızdan çıkartmayın ki o minicik bebeğinize hamileliğiniz boyunca bir zarar gelmesin diye dikkat ettiniz, belki yorgan döşek yattınız ama bir ilaç bile içmediniz. tam 9 ay ona bukadar iyi bakmışken son anda rahat etmek için anestezi alıyorsunuz. Yalnız unutmayın; verilen anestezi sadece sizi uyuşturmuyor, bebeğinizi de aynı şekilde uyuşturuyor...
bence tüm bu konuları birkez daha düşünün ve çok iyi araştırın...minik yavrunuza en güzel "hoşgeldin partisi" ni hazırlamak istediğinize eminim. sonuçta annelik fedakarlık demek değil mi? buna da en baştan başlamak lazım, o bize merhaba demeye hazırlanırken onun için en sağlıklı yöntemi seçmekle (bizim için en kolayı seçerek değil)
bende başlarda çok korkuyordum ama tüm yöntemlerin bebeğe ve bize olan etkilerini araştırınca doğal doğuma emin oldum. umarım son anda bir problem yaşamayız ve minik oğlum bana merhaba derken bende onu kocağıma alıp sütünü vererek merhaba derim
Allah hepimize o güzel anı yaşatsın...
valla cesaretine helal olsun bilemiyorum korkarak zaten bastan kaybettim hamilelikten önce ben zaten normal dogumdan korkuyodum şimdi daha tereddütlüyümbilmiyorum canım ya son anda nasıl karar vericem bilmiyorum ani karar vericem kesin bakalım kısmet.. inş. bi aksilik olmadan istediğin sekilde kavusursun canım allah yardımcın olsun.
tatlım iyi güzel hoş diyosun ama zaten epiduralda cocugumu normal dogumdaymıs gibi gene alıp öpücem koklucam . normal dogum hikayelerini okuyorum ama her insan o kadar sanslı olmaya biliyo bunuda biliyorum bende son ana kadar garantim olmadan beklemek istemiyorum hayatta her zaman önlem alarak hareket ettim belki hiç demedim dememeye calıstım karar vererek girmek istiyorum hem normal isteyip hem o masadan kalkıp sezeryana oturanlarıda biliyrum. normal dogum saglıklı olanı onuda biliyorum. ama sezeryanla mecburen doganlar nasıl yasama tutunuyo .demekki denilen kadar kötü değil ve suan konuda okuduysan hep sezeryan dogum yapanlar var allah şkür bebekleride cok iyi allah daha iyi etsin. normal dogumdan sonra eşler arasında acılan ucurumlarıda biliyorum bunlarıda düşünmek lazım ben eşimi kaybetmek istemiyorum hep aynı duyguyu sevgiyle yasamak istiyorum. eşim allah şükür beni her zaman her sekilde sever biliyorum ama sonucta erkek genede her ihtimali düşünmek gerek diye düşünüyorum. allah herkese hayırlısı neyse onu yasatsın inş. doguma kadar cok kararrım değişicek biliyorum ama doguma giderken bi hedefle gidicem bakalım ksımet ne olur bilemem. düşüncelerin için teşekkür ederim canım rabbim yavrularımızı bize bagslasın inş.
Sakın beni yanlış anlamayın, derdim kimseyi yargılamak değil, onu birkez daha belirteyim...sezeryan dünyanın sonu demiyorum, sadece işler yolunda gittiği sürece ikimiz içinde en güzeli doğal olanı bence. tabiki eğer risk varsa yapacak birşey yok, miniğimiz için sezeryanı kabul etmek zorunda kalacağız...
epidural konusuna gelince; haklısın miniğimizi kucağımıza hemen alabileceğiz ama benim sadece içime sinmeyen baba verilen uyuşturucunun tamamen ona da veriliyor olması. dediğin doğru, o muhteşem anı en güzel ve en sağlıklı şekilde yaşayabilmek için her ihtimali düşünmemiz ve tedbirleri almamız gerekiyor. Ben diyorum ki sadece korktuğumuz için karar veriyorsak birşeylere, tekrar düşünelim...
ben yaşı ileri ve hamileğini geç öğrenen (4 aylıkken), bu dönemde yoğun sigara içen bir anne adayıyım. Yani doğum anı için durumum pek de parlak değilEğer son kontrol anına kadar sezeryan gerektiren bir sağlık sorunumuz olmazsa doktoruma doğal doğumu tercih ettiğimi söyledim. Epidural ise hazır bulundurulsun ama gerçekten gerekliyse kullanılsın...Gerekliden kastım "ağrılara dayamazsam" değil. eğer yeterli açıklık olmazsa, yada düzenli kasılma olmayıp suni sancı verilmesi gerekirse gibi bir durumda
yani özetle benim şahsi fikrim; doğum planımızı korkularımıza göre değil tamamen bebeğimizin ve bizim sağlık durumumuza göre yapalım. her düşünceye saygım var, sadece amacım hepimizin zaman yaklıştıkça korkmaya başladığı o anın aslında nekadar muhteşem bir an olduğunu hatırlatmak
Allah hepimize birbirinden güzel doğum hikayelerimizi ve sağlıklı bebeklerimizi burada paylaşmayı nasip etsin :)
bence korkunla başa çıkabilmenin en güzel yolu mümkün olduğu kadar çok okuman...dediğim gibi ben yıllardır "o acıya dayanamam, sezeryanla doğum yaparım" diyordum. ama ne zaman araştırma yapmaya başladım aslında korktuğumuz şeyin bize anlatılandan çok daha farklı olduğunu öğrendim...kötü birşeyler olursa diye sakın aklına getirme. tabiki her tedbiri almak, ona göre göre bir hastane ve doktor seçimi yapmak lazım. Ama sonuna kadar herşey güzel gidecek ve miniğim dünyaya doğal yollarla gelecek diye hem kendini hemde bebiğini şimdiden kabullendir.
"Doğal Doğuma Doğru" Kuraldışı yayınları, derleyen Şebnem Susam-Sarajeva
kitabını okumanı tavsiye ederim. şimdi yeni kitaplar araştırıyorum konuyla ilgili, güzel bir kitap bulduğumda seninle paylaşırım
Okuyup araştırmak iyi güzelde, insan kendini normal doğuma hazırlıyor,esneme, nefes egzersizleri vs öğreniyor.
Bir yandan sezeryanın olumsuzluklarına ikna oluyor derken son anda mecburi sezeryana karar veriliyor ablamdaki gibi bebeğin kalp atışları yavaş diye kordon dolanması tespit ediliyor.
İnsan kendini normal doğuma hazırlamışken öyle kötü hissediyor ki birebir yaşadım ablamın yanında.
Bu yüzden bence hiç bir şekilde şartlanmamak lazım.
Ben daha bunları düşünmüyorum bakalım o günlere ulaşacak mı hamileliğim ama ilerde de düşünmek istemiyorum hangisi bebeğim ve benim için sağlıklı, hayırlı olacaksa o olsun. Herkes için inşallah mutlulukla sonlansın.
cok teşekkürler kitabı okumak isterim dogrusu baska önerilerin varsa beklerim. küçük bi yerde yasıyorum ve suanki doktorumu bulana kadarda canım cıktı her doktora güven olmuyo. bikaç gün sonra kontrolum var. özel hastaneye gidiyorum suan bu kontrolumde dogumdan sonra hangi odada kalıcam oda sıkıntısıvarmı nelerle karsılasıcam onu sorucam bunlarda önemli bugün geldi aklıma bide yer sıkıntısı olur yok öyle yok böyle araştrıcam. vıalla cok isterim normali düşünmek ki dogum yöntemlerini arastırırken dogum hikayelerini okudum heveslendim ne yalan söylim ama benim okadar sanslı olacagım belli olmadıgından bi baktım epidural normal dogum varmıs ona sıcak bakmaya basladım hatta sezeryan bile istemedim. ama gene korku sardı. vajinaya gene kesi atıyolar cirkin görünür bişey olur gevser falandı filandı derken gene sezeryana döndüm. acaba epidural normal dgumdadamı cocuga gidiyo anestezi bunu bilmiyorum
Sezeryan; sonuçta bir ameliyat...yani ameliyat sonrası iyileşip ayağa kalman nekadar zaman alıyorsa bu da okadar zaman alacak. sana verilen narkoz tamamen bebeği de etkiliyor
Epidural; ağrıları hissetmemen için düşük oranda belden aşağısı için uygulanan anestezi ve aynı şekilde bebeği de sersemletiyor. bunun yanı sıra bebek için şöyle bir zorluğu var; bebişin yola çıktığı için sancı çekiyorsun. ve gelen sancı dalgaları ile ıkınarak onu itiyorsun. Bu da dışarı çıkmasında bebeğine yardımcı olmanı sağlıyor. Ancak epidural uygulanırsa kaslarının kontrolünü kaybettiğin için bebeğini itemeyeceksin. Yani dünyaya gelme işinde onu tamamen yalnız bıracaksın, kendi çabasıyla ilerlemeye çalışacak sadece ve bunu yaparken anestezi nedeniyle o da sersem olacak...
Kesi; aslında diğer ülkelerde sadece gerekli olduğunda uygulanıyor. yani bebek kanala girdiğinde hala yeteri kadar açıklık yoksa. Ama maalesef bizde birçok hekim saatlerce beklememek için ve anneler çektiği ağrıdan yorulduğu için kesiyi hemen tercih ediyor. Bu tamamen sana kalmış, sen istemediğin ve dayanabildiğin sürece doktorun kesi uygulamaz. Eğer uygulasada çok sorun değil. bir kaç gün temizliğine dikkat edip kremlerini düzenli kullan yeter. Sonuçta sezeryandaki dikişlerle mukayese edilmeyecek kadar küçük bir dikiş
Kitaplar konusunda bir konu başlığı açtım, oraya yazmaya çalışacağım okuduğum ve faydasını gördüklerimi. Ayrıca sana da yazarım mutlakabende 29 unda dokturuma gittiğimde doğum konusunu detaylı konuşacağım ve odaları kontrol edeceğim. Anlattıklarını burada sizlere de aktarırım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?