Doğuştan olan XXY 47 kromozomlu arkadaşlar burada toplanalım dertleşelim

• Konu Sahibi Konu Sahibi siss20
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bu mu beyazmeleğim zannedersem bu paylaşımımdan bahsediyorsun

angell öncelikle böyle bir haberi bizimle paylaştığın için çok sağol..böyle bir ihtimalin gerçek oluşunu duymak süper bişey..haftaya bende iğnelere başlayacağım bakalım hayırlısı..hangi merkez neresi biraz bilgi verirmisin canım ..bu arada benim ilk tüp bebek denemem olacak eşim klineferterli

kızlar herşey olumlu gitti ancak fırsat bulabildim haber verebilmek için.....hamileyimmm:) bir ay olacak ayın 11 inde çok mutluyumm...sakın umudunuzu yitirmeyin eşimden sperm bulundu ve herşey çok güzel gelişti.nşallahh kucağıma hayırlısıyla alırım bebeğimii....
Sormak istediğiniz bişey varsa cevaplayabilirim kızlar ..inşallah sizinde olur çok dua edin allahtan umudunuızu yitirmeyin nolur..

Ooooooo Can_suyum hayırlı olsun kader arkadaşım, tedaviyi nerede hangi merkezde yaptırttınız, eşiniz xxy kromozomlumuydu? demek tese ameliyatında bulundu öylemi şükürler olsun inşallah benim eşimdede bulunur, çok sevindim kaç adet sperm bulundu? ve kaç liraya mal oldu daha detaylı paylaşırsanız sevinirim bende bu 1-2 aya kadar eşimle tedavi sürecine gireceğiz inşallah, forumda sorayım belki bilen bilir, Ankara CENTRUM Tüp bebek merkezinde tedavi olan tüp bebek deneyen arkadaşlarım varsa lütfen buradan merkezin nasıl olduğunu tam olarak başarı oranını anlatabilirse sevinirim, ilgileniyorlarmı yoksa sallıyorlarmı çok açıklayıcı bilgilere ihtiyacım var, okuyan varsa mesajımı lütfen birileri açıklama yapsın...ACİL'dir..

canım benim çok mutlu oldum tedavi öncesinde nasıl moral oldu benim için bilemezsin Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin... nerde tedavi olduğunu çok merak ediyorum kaçıncı gün transferi yapıldı kalp atışlarını duydunumuz bende soru çok... Rabbim bizlerede nasip etsin inşallah....

selam kızlar benim eşimde klineferter sendromu vardı kromozom 47 xxy dolayısıyla azosperm..yani hiç sperm yok..ankarada başkent hastanesinde prof. doktor hulusi bülent zeyneloğluna tüp bebek yaptırdık eşim mikro tese ameliyatı oldu..ve tam sayısını bize söylememekte birlikte en az 3 sperm bulundu.çünkü benden aldıkları yumurtalarla 3 ü döllendi ama birisinin gelişimi durmuş diğer iki embriyo sağlıklıymışı.doktorum ikisinide transferde koydu...rabbime şükürler olsunki bebeğim tutundu belkide ikizdir şuanda bilemiyoruz daha ultrasonda belli olmazmış.......rabbim sizede nesip etsin inşllah

canım benim gözün aydın darısı bizim başımıza Rabbim sana bebeklerinin kalp atışlarını duyursun ve inşallah hayırlısıyla kucağına alırsın bizler içinde dua et .bize umut oldun canım bizi devamlı durumundan haberdar et canım çok.canım birde bize sizin durum hakkında biraz bilgi verir misin hangi tedavileri gördünüz hangi ilaçları kullandınız birtanem kendini yormadan bize bilgi verirsen çok sevinirim

inşallah canım benim darısı sizin başınıza..öyle güzel bir duygu ki rabbim hepinize yaşatsın inşallah..zaten size umut vermek için girdim özellikle haber vereyim umudunuzu kesmeyin diye..dualarım sizinle
şuanda benim pazartesi kontrolüm var onu bekliyorum.sıkıntılı bir dönemdeyim çünki çok fazla dikkat etmem gerekiyor..yanımda annem ve kız kardeşim var onlar bana bakıyolar hiç iş yapmıyorum..düşük riski olduğu için..yediklerime çok dikkat ediyorum..birsürü teferruat var..sizlerle paylaşmak isterim.....en önemli şeylerden biride sigara içiyorsanız kesinlikle bırakın...çünkü çok zararlıymış.benim eşim çok azalttı ve artık balkonda içiyor..benim kontrollerimde yumurtalarımla ilgili problem çıkmıştı incir suyu içtim kesinlikle süper bişey doktorum bile şaşırdı bendeki gelişmeye hemen yumurta toplama işlemine aldı.aynı gün eşim mikro tese ameliyatı oldu.ondanda sperm bulununca 3 gün sonra tranfer oldu..12. gün hamilelik testi yaptırılıyor..sonuç 50.30 du yanihamileydim..inşallah sizlerede yaşatsın rabbim bu duyguyu sormak istediğiniz bişey olursa ben hep size yardımcı olmak istiyorum....kendime borç bilirim kızlar...
ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN...........................

teşekkür ederim canım bize bilgi verdiğin için inşallah sen bu derdi yendin darısı başımıza olsun canım dediğin çok doğru genetikten dolayı düşük riski olabiliyor inşallah dualarımızdasın.rabbim bebişlerini kucağına almayı nasip etsin inşallah.canım senin eşinin sperm testlerinde yuvarlak hücre falan çıkıyormuydu.hormon değerleri kaçtı.testis boyutu ufakmıydı.birde doktor size yüzde kaç şans vermişti.bizde tedaviye başlıycaz bunlar benim için çok önemli herşey için teşekkür ederim kusura bakma seni yormak istemem ne zaman istersen o zaman cevap verbilirsin

saol canım darısı sana inşallah..ben eşimin değerlerini tam olarak bilmiyorum..ama farklı hastanelerden 3 tane farklı günlerde yapılmış test istedi doktor.zaten rapor çıkarmak gerekiyomuşya bu onun içinde gerekliydi. doktor bize yüzde vermedi ama normal azospermi olanlarla nerdeyse aynıymış sperm bulma şansı yani korkma bulunmazsa diye bulunur allahın izniyle.(ben eşime ameliyattan önde bol bol ceviz ve incir yedirmiştim aklında olsun) .evet canım testis boyu ufak biraz ama çok değil :)) sende takma bence...ben yorulmam canım düşüncen için saol.sormak istediğin bişey olursa sor çekinme yeterki bi faydam olsun.

sen nezamn başlıyosun tedaviye hangi hastane???

sağol canım allah razı olsun .benim eşimde daha önce sperm çıkmıştı 2 tane onun üzerine şimdiki doktorumuz alman hastaneinden tansal kaplanca eşimden tekrar sperm testi istedi o testtede 1 milyondan az immatür germ hücre görüldü yazıyordu yani spermin oluşmamış hali birde yuvarlak hücre çıkıyordu.ama henüz sonucu alıp doktora götürmedik doktorun cevabını bilemiyorum sadece hastaneden sonucumuzumesaj olarak göndermesini istedim sonuç sıfır yazıyordu fakat immatür germ hücrenin olduğunu yazıyordu inşallah bu hücrelerde sperme dönüşür.ben henüz ne yapacağımıza karar veremedim benim yaşım30 eşimin 39 yaşımız daha çok ilerlemeden tedaviye başlamalıyız.canım dualarına çok ihtiyacımız var.unutmaki senin için dua eden bir sürü kaderdaşın var seni önce Allah'a sonra ailene emanet ediyorum umut kaynaklarımıza iyi bak

senden de allah razı olsun canım..umarım senin içinde herşey yolunda gider.yanlız klinefelterde yaş çok önemliymiş zamn geçtikçe hücreler ülüyomuş diye biliyorum..sizde gecikmeyin nolur..zaten benim eşimden bulunan spermler dondurulucak kalitede olmadığı için dondurulamadı.o yüzden bulunan spermlerin hepsini mecburen döllenmeye bıraktılar...bir dahaki sefere bu fırsatıda bulamayabiliriz diye korkuyorum..yani olurda bişey olursa bebeğimi kaybedersem diye çok korkuyorum..o kadar çok iğne oldum ki anlatamam en başta 3 iğnem vrdı benim 7 gün boyunca 2 si göbekten 1 i kalçadan.sonra koldan 1 iğneye başladım sonucu öğrenene kdar..öğrendikten sonra progestan iğneye başladım kalçadan...inanki 50 tane olmuştur vurulduğum iğnelerin sayısı hala vuruluyorum......düşük riskine karşı tabi bunlar ama çok zor...herkeste aynı değil bu tabi benim bünyem güçsüzdü yumurtalarımla ilgili sorun da vardı ondan....inşallah sizde olmaz benden daha rahat bir hamilelik geçirirsinizzz.....herşey bebeğim için isyan etmiyorum

canım benim önerilerine uyucam bende yaş faktörünün farkındayım ama herkes şanslı olamayabiliyor ben daha önce bu topiği bulsam ve bizimde çocuğumuzun olabileceğini bilsem hiç bu kadar sene beklemezdim 7.5 senedir evliğim ve bu durumdan 5 ay sonra haberdar olduk gittiğimiz doktor 2 tane sperm çıktığı halde dönmelerin çocuğu olur sizin olmaz diye geriçevirmişti bizi bizde seneleimizi hüzün ve umutsuzlukla geçirmiştik.daha sonra bu topikte imkansız diye birşeyin olmadığını öğrendim 1 ay önce tekrar tedaviye başlamaya karar verdik.şu anda Alman hastanesine gidiyoruz fakat ben eşimle Kaan atdos'a gidip onda da tedvai görüp sonra tüpbebeğe geçmek istiyorum .Ama Rabbim nasip eder etmez orasını bilemem inşallah sen bebişlerini sağlıkla sıhhatle kucağına alacaksın .canım sana bir tavsiyede bulunmak istiyorum şu anda dinleniyorsun aç pc den cevşen dinle hem ruhun okşanacak hemde Rabbimin en büyük koruma kalkanıdır.Rabbim sizi korusun bebişlerinin kalp atışlarını duyman dileğiyle çünkü en önemlisi şimdilik bu.Allah'a emanet ol senden gelen güzel haberler bizi daha çok mutlu edecektir.bunu sakın unutma

yaa benimde ilk öğrendiğimde doktor bana direkt sizin çocuğunuz olmaz dedi..ben 8 aylık evliyken bu sözü duydum yıkıldım resmen..eve gittim saatlerce tek başıma ağladım...ne demek dönmelerin olur sizin olmaz bu nasıl söz yaa....o zamn benim karnımdaki nasıl oldu..havadan gelmediyaa..sen takma olucak allahın izniyle kalbini hiç bozma..ben hergün kuran okumaya çalışıyorum.yasin ,fetih suresi,meryem suresi felan..cevşen okumuyodum onuda okuycam inşallah..benimde aslında bi sıkıntım var son muayenemde doktor alttan ultrasonla baktığında keseyi göremedi..4 haftalıktı.sonra kan testi verdim..doktor bişey diyemiyorum haftaya tekrar test ver dedi..şaşırdım kaldım..bebeğim oluşmadımı diye..yaa öyle olsa kanda çıkmazdı ayrıca adet olurdum falan filan....bakalım pazartesi ne diyecek doktor.........dua adin bana korkuyorum((

canım benim Rabbim inşallah o karnındaki bebişlerine can verecek.her zaman ve her aklıma geldiğinde senin için dua edicem inşallah şeytanın bacağını kıracaksın bizde senden aldığımız azim ve mutlulukla yolumuza devam edicez.rabbim bu cuma gününün hatırına inşallah seni korkularından emin kılar.bebeişlerin sana sıkısıkı tutunursende onlara sımsıkı tutun çünkü 40günlük olunca Rabbim onlara kendi ruhundan üfürürmüş inşallah seni Rabbime emanet ediyorum biliyorumki Rabbim kendisine emanet edileni kesinlikle bırakmaz.hayırlı ve güzel haberlerini bekliyorum

inşallah canım..o kadr tedirginimki..ankaradaydım 1 buçuk aydır.kırıkkaleye evime geldim.sağolsun konu komşu arkadaşlar hep tebrik etmeye geldiler annemler akrabalar felan hepsi çok sevindi..korkuyorum mutluluğum yarım kalrsa diye..Allahtan umut kesilmez inşallah bebeğim sağlıklı gelişir tek dileğim o..pazartesi için randevu aldım burdaki doktordan inşallah hayırlı haberlerimi buraya yazmak nasip olur....teşekkür ederim ilgin için Allahım sizede anne baba olmayı nasip eder inşallah..ben hep öyle dua etmiştim ...hakkımızda hayırlısı

canım bugün senin için özellikle dua ettirdim inşallah Rabbim evlatlarını sana bağışlar bu uğurda çektiklerin önüne gelir.Rabbim hiç bir emeği boşa çevirmesin.korkma canım sadece Allah'a sığın ondan yardım iste o isterse kuru ağaç nasıl tekrar canlanıyorsa senin boş görülen keselerin dolar.canım bol bol zekat ver .inşallah önündeki sıkıntıların ve belaların defolur.bizim için ettiğin dualarında seni bulsun inşallah .inşallah bizde senin gibi bu duyguları yaşarız.

amin canım benim Allah razı olsun..duaların ve iyi niyetin içinde...biz kader arkadaşıyız o yüzden bizi bizden iyi anlayan olamaz..imkansız diye bişey yoktur..cansız yumurtaya can veren rabbim bizimde yüzümüzü güldürür inşallah...
bu arada iştahım bi arttı ki sorma :)) bulantım fialn daha yok ama çok kilo alıcam ben galiba.... darısı sana mı desemmm) sağlıkla mutlulukla hamile kall inşallah.....iyigeceler

canım ne güzel haber bu demek iştahın arttı bebişlerimizin canı istiyordur ye ye şifa olsun kiloları verirsin Allah'ın izniyle.canım benim arkadaşımında hiç bulantısı yoktu hamileliğide çok güzel geçti maşallah birgün rahatsızlık hissetmedi rahat uyuyamamaktan başka göbişi çok büyümüştü inşallah sende o günleri görürsün.amain canım inşallah canım duaların için çok teşekkür ederim Rabbim kabul etsin inşallah hamilelerin duası kabul olurmuş.pazartesi gününü iple çekiyorum güzel haberler almak dileyiğle

selam canım..bu 2. yazışım biraz önce bilg.hata verdi yazdıklarımın hepsi gitti..başa sarıyorum:)
bugün iyi haberler aldım..keseyi gördü doktor.10.7 mm miş boyu teyzesi:) tam 4 hafta 6 günlük..2 hafta sonra gel kalp atışlarını dinle dedi.çokk sevindim ben öyle üzgün gitmiştimki oysa, gülerek çıktım çok şükür.rabbim inşalah sana da yaşatır bu güzel duygyu..isteyen herkese yaşatsın inşallah.
sonra ankaradki doktorumu arayıp bilgi verdim..vee sinir oldum resmen kalp atışlarının duyulması gerekiyodu 5 haftayı geçmesi gerekiyodu felan filan bişeyler söyledi..kafam karıştı yine.benden beta hcg değerimi istedi c.tesi ultrasona girip kalp atışlarını duymamı söyledi..gelişimi yavaş olabilirmişşş.....yaaa azcık sevindim hevesimi kursağımda bıraktı ne zormuş yaa
öyle işte yinede kesenin görünmesi ve bebeğimin gelişiyo olması beni svindirdi..ultrason fotoğrafını görünce anne olduğumu hissettirdi...kader arkadaşım ben bu duyguyu yaşıyorum ve bir gün seninde yaşayacağını kesinlikle biliyorum..için rahat olsun :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…