Tüp Bebek Merkezleri Doktor Erbil Yağmur'un hastası olan var mı?

Ankara senin gibi iyi kalpli insanlardan da melek gibi anneler olacak iste. İnsallah tez vakitte saglikla, mutlulukla kucagina da alcaksin hep mutlu huzurlu yasicaksin cnm bnm.
Benim ilk denemem, senin 9'u dollenmis en son 3 kalmis, benim sadece 2'si dollendi, beni de moral olarak bitiren sadece 2 olmasi, garantisi olsa bu ikisi de normal sekilde gelisecek, o zmn problem yok, zaten iki tane lazim, ama garantisi yok ki iste...
Seninki de dondurulmus embriyo transferi miydi peki cnm?

Merve's iPhone

Evet dondurulmuş, Erbil bey hep bu şekilde tedavi uyguluyormuş. Önceki farklı merkezdeki denememde yumurta toplamadan sonra karnım şişmişti ve o şişle hemen 3. gün transfer yapılmıştı. 1 ay sonra transfer yapılması bizim için de iyi oluyor.
Onlar laboratuvarda embriyoların gelişimini takip ediyorlar, ona göre sürece devam ediyorlar. 2. 3. gün ya da 5. gün çok önemli değil, yeterki sana tutunsun. Bi arkadaşımın 3 denemesinde 5. gün transfer yapıldı. 4.denemesinde artık 5 günlük embriyo istemiyorum 3günlük embriyo koyun dedi. Ve 3 günlükler tutundu şimdi ikizlerine hamile. Bir de dondurulmadan önce 3. gün dosyana kalan embriyoların hücre sayıları yazılıyor. En iyi 9 hücreli, sonra 8 ve 7 hücreli. Adetinin ikinci günü kontrole gittiğinde kalan embriyolarının hücre sayısını sor, böylece gelişimleri hakkında fikir sahibi olursun.
Bu arada İstanbulda mı yaşıyorsun?

İnsanin kendinden once tecrube etmis birinden ogrenecegi cok sey oluyor, cok sey ogreniyorum senden cnm, cok tesekkurler. Ben de insallah kismet olur da hamile kalirsam senin gibi devam edicem burada yazmaya.
Evet canim istanbul bahcesehirde (bu ara atakoyde annemlerde kaliyorum gerci) yasiyorum. Sen?

Merve's iPhone

Ben de anadolu yakasında, içerenköyde oturuyorum. 1 ay sonra transferin yapılır. Ben o dönem 8-9 aylık olurum. Her ihtimale karşı sana şimdiden tavsiyelerde bulunayım.
Transferden sonra sabahtan akşama sürekli yatma, bi hemşire söylemişti, 2 saatte 1 kalk ve 15 dk yürü demişti. Ayrıca, her gece tuvalete kalktığımda evin içinde bi tur atıp öyle yatıyordum, kan dolaşımı oluyormuş.
Her gün 4,5 lt su içiyordum. Her gün yumurta, 1 kivi, 1 avuç kabak çekirdeği, ceviz yiyordum. tatlı vs. yemedim. Sebzelerden hangisi yararlı zararlı bilmediğimden abartarak yemedim, 3-4 kaşık yedim. Protein ağırlıklı beslendim ama tavuktan tiksindim hiç yemedim. Bu dönem maydanoz, nar, nane, adaçayından uzak dur.
Transferden sonra kasık ağrıların olacak. sakın adet oluyorum hissine kapılma. Bunun nedeni kullandığın jel. Banyomu korkudan 5. ve 10. gün yaptım, ama jel kasık ağrısı yaptığı ve bir miktarı geri geldiği için neredeyse her gün alt kısım için yarım duş aldım.
Embriyo 6. veya 7. gün tutunmaya başlıyor. Yani 5 günlük transfer yapılırsa transferden sonraki veya bir sonraki gün kana karışmaya başlıyor. Eğer embriyo damara denk gelirse yerleşme kanaması oluyor, yoksa olmuyor, niye olmadı deme. Benim transferden sonraki 4. gün gece sabaha doğru hafif bi kanamam oldu, baygınlık geçirdim, neyseki anneme seslendim ve beni tutmuş. O nedenle korkudan tuvalete gidince kapıyı hiç kapatmadım.
Yatarken karnını kasmadıktan sonra istediğin gibi yat. Ayaklarını uzat veya kırarak yat, farketmez. Hep sırt üstü yatınca bel ağrısı oluyor, o nedenle hafif yan yatabilirsin, ben ilk denememde ayaklarımı bile hareket ettirirken çekiniyordum, sadece karnını kasmaman önemli, benim çoraplarımı, iç çamaşırıs vs. annem giydirmişti :)
Bu süreçte dönem dönem umutsuzluk oluyor, o durumda hemen güzel şeyler düşün, bebeğini hayal et :)
sakın idrar testi yapma çıkmaz çünkü. ama kan testi yaptırırsan 7-8-9. gün kana karışmaya başlıyor, azda olsa kanda görünüyor, 12 gün bekleyemezsen transferden sonraki 7.8.9. gün test yaptırabilirsin.
Şimdilik aklımda bunlar var, soruların olursa cevaplarım, aklıma yeni şeyler gelirse yazarım.

Canım sanırım tedbir amaçlı kan sulandırıcı iğne veriyor göbekten. Biraz yakıyor ama bebek için deyip yapıyorum. Erbil bey işini garantilemeyi seviyor ve bende ona bu konuda çok güveniyorum ilk denemem olmasına rağmen gerisi rabbime kalmış.

Ankara sana COK COK COK tesekkur ederim. Verdigin bilgiler altin degerinde. Hepsini tek tek uygulicam tabii insallah kismet olur da transfer asamasina gelirsem. Ayni anda sen dogursan mutluluk ve saglikla kucagin dolsa benim de karnim dolsa ne guzel olur :) insallah Allah herseyin en guzelini ve mutlu edenini hepimize kismet etsin...

Merve's iPhone

Teşekkürler, İnşallah...

Yasemin hadi bugun bize guzel haberler ver, Allah bilir tabii ama icimden bi his hamile oldugunu ve kizin olacagini soyluyo. İnsallah insallah İNSALLAHHHHH bu hissim dogru ciksin.

Merve's iPhone

Yasemin hadi bugun bize guzel haberler ver, Allah bilir tabii ama icimden bi his hamile oldugunu ve kizin olacagini soyluyo. İnsallah insallah İNSALLAHHHHH bu hissim dogru ciksin.

Merve's iPhone
Canimin içi içinden doğru gecirmissin rabbine şükürler olsun hamileyim degerim 5600 cikti. Rabbim en yakin zamanda dizede nasip etsin ins

Yasemiiiiiiiiinnnn yemin ederim sanki kendim hamile kalmisim gibi sevindim, resmen gozlerim doldu. Sukurler olsun, mutlulukla saglikla kucagina da al insallahhh. İlk adimi bildim sira simdi kizda :)) mutlaka haber ver nolur, irtibatta olalim cnm bnm

Merve's iPhone

Canimin içi içinden doğru gecirmissin rabbine şükürler olsun hamileyim degerim 5600 cikti. Rabbim en yakin zamanda dizede nasip etsin ins

Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah. Değerin maşallah çok güzel. ikiz galiba :)

Eğer biri kızsa, diğeri erkek ya da iki kız olmalı :)

Valla ikiz mi bilemem ama bence kiz kesin geliyo yasemincim :)
Kizlar bu arada benim dun dollenen iki yumurtam da normal sorunsuz bi sekilde gelismisler ve bugun dondurulmuslar. Biraz once Hicran arayip haber verdi. 2. gun dondurulmalari iyi bisey mi sizce?

Merve's iPhone

Kizlar size yazmadan duramadim, Allah cok buyuk, belki size sacma gelecek ama bizim evin kapali balkonunun cami acikti, bi gittim iceri bi kumru gelmis annemin saksilarinin birine oturmus, oraya da yumurtlamis, erkegi de gelip gidip ona yem tasiyo :) oyle guzellerki, rahatsiz olmasinlar diye mutfaga yavasca girip cikiyorum. Allah icime bu yumurtalarin bana bi isaret olarak geldigi hissini verdi birden. Sanki onlar geldi bizim saksiya yumurtladi ve bana da meleklerimi getirdiler. Allah bu guzel hissimi dogru cikarsin isallaahh. Hepimizin melekleri gelsin...

Merve's iPhone

allah razi olsun canim benim. Rabbim sana da tatdirsin inş. Merak etme her aşamada bilgi vericem. Umarim o temiz kalbinden gibi geçen doğrudur.

Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah. Değerin maşallah çok güzel. ikiz galiba :)

Eğer biri kızsa, diğeri erkek ya da iki kız olmalı :)
. Amin tatlim seninde inş. Bir transfer yapildi ebil bey bisey dendi ama ikiz olabilir mi çünkü baya yuksek keseye bakalim dedi. Kesemizi gördük haftaya bir daha gidiyoruz kismetse

Canim bu hayir gerçekten Rabbimin işareti bence bak önemli olan içini serin tutup rabbine sonrada erbil beye siginmak inanuyo um basaracaksin en güzel haberlerini tez zamanda aliriz ins

Bu arada hayirli olsun bebeklerin donmuş anneleri kendini hazirlayana kadar misil misil uyusunlar kan olsunlar can olsunlar ins

günaydın cnm, hayırlısı olsun şimdi adeti bekle bakalım :) kafana ihiç bişeyi takma . ilk görüşmemizde erbil beylee demiştikii çok fazla sorgulamayın, kafanza bişey takmayın sadece bize güvenin demiştii.. oyüzdenn bi bildikleri vardır canım. dondurmalarındada ... benmde pazartesi toplama olacakmışş.. :26:

yasemiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnn ne diyeceğimi bilemiyorumm çookkk sevindiimmm vanımm... Bizede duaa ett. hayırlısı ilee bizde mutlu sona ulaşalımm...

Nisanncim haklisin cnm, gercekten takmamak lazim, biz elimizden geleni yapiyoruz, sonucta kismetse olacak degilse de olmayacak. Allah yazdiysa olacak engel olamaz hicbisey.
Pazartesine az kaldi :) heyecan vardir azcik ama cok rahat ol cnm, cok ana cok rahat bi islem ce sipsak goz acip kapayincaya kadar bitcek.
Kac yumos varmis bu arada tatlis?

Merve's iPhone

cnım doğru diyorsun takmamak elde deill.. ama Allahın takdiri . senin ilk denemenmiydi?
evet pazartesiye az kaldı. karnım davul gibi olduuu :/ heeycanlıyım tabiki ama senn okadar güzel anlattınkii iççim rahatladı en azından başıma ne geleceğini biliyorum canım ben normalde 3 yumurtaydı dünkü kontrolde 1 tane daha büyümüş eğer cumartesiye kadar o biraz daha büyürse onuda alırım dedii.. inşallah büyürr... :/:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…