-
- Konu Sahibi draslisutcuoglu
Öyle düşünmeyin gelin zengin olunca koca ailesi tarafından çok el üstünde tutuluyor birde Dr yaniBabaniz haklı. Bizim evde otururken babam ic guvey muamelesi yapacak diyorsunuz ya siz ailesinin evinde oturudgunuzda size saygi gösterilecegine, sinir cizilecegine bir garantiniz mi var? Niye sizin evleriniz varken elin evinde bu ihtimalle yaşayacaksiniz ki.
Evlilik öncesi edinilen mallarda eşlerin bir hakki yok zaten neden vermemekte israr ediyorlar?
Öyle düşünmeyin gelin zengin olunca koca ailesi tarafından çok el üstünde tutuluyor birde Dr yani
Müge Anlı " senin kocanın evi yok" demiş ya, bu da " senin evin yok" versiyonu.Doktor kızını veremeyecek çünkü kimse sizin baba kız nazınızı çekmez :)
Şimdi ev olur çocuk üzerine alsa sonra başka bir şey çıkacak çünkü babanız sizin evlenmenizi istemiyor o evleri tamamen size vermemiş bir şeyden dolayı üstünüze yapmış evlenirse belki geri alamam diye taş koyuyor işe. Sözleşme, ailen gelmeden iste vs kimsenin kabul etmeyeceğini biliyor.
Sizin de sevdiğinizi düşünmüyorum açıkçası, konuda değil ama ara yorumlarda babanızla aynı düşündüğünüzü belli etmişsiniz. Madem sizi maddi güç olarak görüyor sevgiliniz ayrılın :)
Şöyle iyi doktorum egom şöyle de evlendiğinizde kendiniz alın evinizi ama ona da babanız izin vermez çünkü babanızın derdi çocuğum mutlu olsun değil evlerim gitmesin:)
Aksi takdirde babanız derdi ki tamam istediğiniz yerde oturun ama baktın mutsuz oldun atla çık oradan kendi evinin birinde otur. Bizim sana kapımız hep açık mutsuz olursan istediğin zaman gelebilirsin işte ailenin destek olması budur.
Maddi durumları olarak sadece 1 tane boş ev var diyor. 1 tane ev var diye zengin olunmaz ki. Konu sahibinin babası sadece o 1 tane eve dikmiş gözünü. Yani başka yok onu da işte damat kendi üzerine yapsın istiyor. Yani durumları normal diğer taraf gibi zengin değil.Adamin ailesi benzer maddiyatta degilse bu dediginiz olabilir ama maddi durumlari var dedi konu sahibi.Bilemedim yani.
Gurur duyun zaten bence niye söylemeyesiniz ki, maşallahAnlatacağım konuyla ilgili olduğu için öyle almıştım hesabı bu konu için açtım, eskiden almazdım ama uzmanlık kazanınca alnıma bile yazasım geliyor
Ben babanı haklı görmedim kusura bakma. Herkes sizinle aynı düşüncelere sahip olmak zorunda değil ki. Adam yaşarken mallarını dağıtmak da zorunda değil. Mis gibi demiş gelin oturun diye. Babanın tavrı bana yanlış geldi açıkçası kız tarafı böyle olan bir aile beni çok korkuturMerhaba kızlar, öncelikle mesleğimi ve ailemin durumunu zorunda kalmadıkça söylemediğimi belirtmek ve yanlış anlaşılmamak isterim.
Ben doktorum, babam ise müteahhit. Dört yıllık bir ilişkim var ve sonbaharda nişan düşünüyoruz.
Oğlanın babası kendi evlerinden birini oturmamız için verecek. Fakat babam, müstakbel nişanlımın üstüne ev yapılmamasına çok tepki gösterdi. Çünkü babam kendisi tüm mallarını kardeşimin ve benim üstüme yaptı, kendi üstüne hiçbir şeyi yok.
“Ben kızımı güvenip maaşıyla mallarıyla veriyorum, adam kendi oğluna güvenip bir ev mi vermiyor?” dedi. Derdim ev değil, seni başkasının evinde oturtmam diyor. Ya çocuğun üstüne ev yapılsın ya da senin kendi evlerinden birinde oturun diyor. Çocuğun babasının durumu olmasa ses çıkarmazdım ama varken vermemesi sıkıntı diyor. En son evi oğullarının üstüne yapmadan gelmesinler, yapmıyorlarsa çocuk tek başına seni istemeye gelsin, ailesiyle görüşmem, düğününüzü de ben yaparım dedi babam.
Sevgilime söyledim ve ben bunu talep edemem ayrıca kimsesiz de değilim yalnız gelmem dedi. Ben de gelmek istiyorsan o senin bileceğin iş dedim. Çok bunaldım. Babamı da sevgilimi de çok seviyorum ve ikisi de kendince haklı.
Ben kiraya çıkmaya da, kendi evimde oturmaya da razıyım. Ama benim evlerimden birinde oturursak babam çocuğa iç güveysi muamelesi yapacak biliyorum.
Babam limoni, sevgilimle aramız soğudu. Bana bir şeyler söyleyin lütfen. Akıl akıldan üstündür…
Maddi durumları olarak sadece 1 tane boş ev var diyor. 1 tane ev var diye zengin olunmaz ki. Konu sahibinin babası sadece o 1 tane eve dikmiş gözünü. Yani başka yok onu da işte damat kendi üzerine yapsın istiyor. Yani durumları normal diğer taraf gibi zengin değil.
Şimdi böyle ilişkiler de gelinin varlikli olması damat tarafında çok değerli oluyor okumuş görmüş zengin aile kızını ezmek kolay olmazel üstünde tutulur
Dünürüm bana evi oğlanın üstüne yap diye diretse ben de “illa” vermezdim.Ben de babama daha çok hak veriyorum ne yalan söyleyeyim. Ailesi ev versin diye ölüp bitmiyorum ama illa vermiyorlarsa da evlendikten sonra belli bir mesafe çizilmeli bu şartlar altında
Şu ana kadar konu sahibinin yazdıklarından çıkardığım şey konu sahibinin " tek odalı evim olsun, benim olsun" kafasında olmadığı. Çünkü dtandartları çok çok yüksek. O yüzden şimdi standartlarının altındaki şeyleri kabul etse bile çok geçmeden bunları sorun eder gibi.Konu içeriğinizi ve bu mesajınızı okudum ama diğer mesajlarınıza göz gezdirme fırsatım olmadı, bu sebeple mevzuya ortasından dalıyor gibi oldum.
Bizimde bir kızımız var ve kızım da babacıdır o yüzden sizin babamcıyım lafınızı anlıyorum lakin babanızın kurduğu cümleleri çok sert ve haksız buldum.
Sert ve haksız bulmamın sebebi herkesin aile dinamiği farklıdır, sizler henüz çok genç tecrübesiz insanlarsınız ve sizin için demiyorum ama aileler belli bir malvarlığına bir günde ulaşmıyor yıllarca emek, özveri, alınteri ve birçok şeyden fedakarlık yaparak mal mülk sahibi oluyorlar, altı üstü bir tane ev diye düşünebilirsiniz onca evin arasında bir tane evin lafı olmaz diyebilirsiniz ama o bir tane evi yapmak için bile emek veriliyor alınteri dökülüyor, ne çocuklar var babasının 25 senede yaptığını 25 dakikada hiç ediyor, bu yazdıklarımı sizin özelinizde değil genel olarak değerlendirin, bir ev gitse ne olur demeyin o giden evin sonrası bir ev daha sonra bir tane daha derken işin açıkçası hiçbir aile malı mülkü evladının elinde heba olup gitsin istemez, belki müstakbel kayınpederiniz oğluna güvenmiyordur bunun için haklı sebepleri vardır bunu siz bilemezsiniz, siz erkek arkadaşınızı sevgili olarak biliyor tanıyorsunuz evlat halini bilmiyorsunuz, belki babası oğlunun hiç emek harcamadan ev sahibi olmasını istemiyor olgunlaşmasını pişmesini istiyor, sizin aile çevrenizde yaşanmıyor olabilir ama birçok ailede babanın yıllarca verdiği emeğin kıymetini bilmeyen bir çırpıda yok eden evlatlar var, belki adam çevresindeki kötü tecrübeleri kulağına küpe yaptı.
Ayrıca, sırf ev vermiyorlar diye aileyi tanımadan etmeden düşüncelerini bilmeden baştan kestirip atmak aileyi yok saymak hoş değil, çocuğa üzerine ev yapsınlar yapmıyorlarsa ailen bize gelmesin demek de onur kırıcı.
Ben sizin yerinizde olsam madem orta yolu bulmak istiyorum, ben babamın karşısına geçerim sevgilim de kendi ailesinin karşısına geçer, biz bir karar aldık birbirimizi seviyoruz aile olacağız ve hayatımızı kendi ayaklarımız üzerinde durarak kurmak istiyoruz, bizi düşündüğünüzü sevdiğinizi biliyoruz ama kendimize ait bir ev kurma fikrimize saygı duymanızı istiyoruz der kiralık bir evde hayata başlardım, nasılsa siz de sevgiliniz de çalışıyorsunuz maaş durumunuz nedir bilmiyorum ama en kötü ihtimalle nohut oda bakla sofa bir ev tutar dayar döşer geçinir gidersiniz, öbür türlü sizin evinizde yaşamak eşinizi, kayınpeder evinde yaşamak sizi sığıntı konumuna sokar böyle huzursuzluklara gerek yok.
Babamın ayrı satılacak şeyleri var benim üzerime olan. Ama o dediklerim satıldığında da benim üstüme şahsi üç evim var babamdan bağımsız, miras yolu ile babamın üstünden bana geçmeyen direkt satın alındığında tapusu benim adıma alındı. Yani oturabileceğimiz iki evim var yaşadığım şehirdeMüge Anlı " senin kocanın evi yok" demiş ya, bu da " senin evin yok" versiyonu.
Dediğiniz gibi baba tedbir amaçlı evleri kızının üstüne yapmış gibi görünüyor. Bu yüzden baba istese tüm evleri kızın üstünden alabilir. Ki zaten yeni yapılacak yerler için o evler kızın elinden gidecekmiş zaten.
Yani şu an konu sahibinin kendi evi yok. Ama
kendi maaşıyla ev sahibi olmak yerine evlenince vakit geçmeden çocuk sahibi olmak istiyor. O yüzden de yıllarını kredi ödemeye vermek istemiyor. Konu sahibi, ev sahibi olmaktansa ya bir ailenin vereceği evde oturmak istiyor veya kirada oturmak istiyor. Ama bence şu an genel olarak kirada oturmak da iyi bir tercih değil. Hem konu sahibinin maddi beklentileri yüksek olduğu için ( kendisi öyle demiyor ama bir yandan da mecburen düğün vs gibi durumlarda beklentisini düşüreceğini diyor) kira ödemek maddi açıdan onu zorlar gibi.
Ayrıca konu sahibi şu an maddi olarak kendini fazla güvende hissediyor ama şu anlaşılıyor ki maddi olarak her şey babasının iki dudağının arasında.
Mimarlar mühendisler işi tutursa doktordan çok daha fazla kazanırlar.Annem de böyle diyor "özel günler bayramlar dışında görüşmezdik. Dinlenmek ve çocuklarımla ilgilenmek için tek bir gün günüm var pazar günümü kimseye yedirmem"
Annesini özleyebilir hakkıdır istediği zaman gidip görüşsün ama sizi zorlayamaz. Zorlaması kusurdur emsal kararlar var boşanma davalarında.
Siz doktor olduğunuz ve babanız da müteahhit zengin olduğu için sizinle evlenmek istiyor.
Bilgisayar mühendislerinin kazancı az.
Hem maaşınızı vereceksiniz hem ailesine hizmet edeceksiniz hem ev işleri
offffff
Ya siz bu adamla denk değilsiniz yok yani duygularınızı bi kenara bırakın perişan eder sizi
daha şimdiden haftada bir annemlere gideriz yok ben buhran geçirirdim
Standartları bu kadar yüksekse 4 yıldır sevgilisi anlamamış mı? Sürekli isteklerim yüksek senin hatrın içim idare ediyorum demek saçmalık. İnsan artık ciğerini bilir çoğu şey konuşulmadan bilerek hareket edilir geliyor.Şu ana kadar konu sahibinin yazdıklarından çıkardığım şey konu sahibinin " tek odalı evim olsun, benim olsun" kafasında olmadığı. Çünkü dtandartları çok çok yüksek. O yüzden şimdi standartlarının altındaki şeyleri kabul etse bile çok geçmeden bunları sorun eder gibi.
Neden sizin üstünüze peki bunlarBabamın ayrı satılacak şeyleri var benim üzerime olan. Ama o dediklerim satıldığında da benim üstüme şahsi üç evim var babamdan bağımsız, miras yolu ile babamın üstünden bana geçmeyen direkt satın alındığında tapusu benim adıma alındı. Yani oturabileceğimiz iki evim var yaşadığım şehirde
Arkadaşlar ben zaten babamı suçladığım için bu konuyu açtım neden bana hakaret ediliyor anlamıyorum asla, bilsem hesap da konu da açmazdım. Çok şaşkınım