- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
- Konu Sahibi KudrAlobar
-
Olur mu öyle şey. Asla öyle bir durum yok. Özel durumu bilmeyenler yanlış anlayacak sonra tartışma çıkacak diye yazmak istemedim ama yazayım madem vukuatlarını.
Organ nakilli bir ablam var. Genel takibini profesör yapıyor. Bu tip hastalar her ilacı alamazlar. Biraz üşütmüş, grip var, ateş yükseliyor. Bu durumlar organ nakilliler için tehlikelidir. Hocamızı aradık, böyle böyle durumlar ne yapalım dedik ilaç listesi verdi, aile hekimine git yazsın dedi. Bunu aile hekimine iletince "hekesin bir özel doktoru var, bir ben kimsenin doktoru olamadım. Madem o kadar değerli doktorun senin için git o yazsın ilaçlarını" dedi. "Doktor bey her gribal enfeksiyonda üniversite hastanesine gidemeyiz, bu insanlar zaten bağışıklıkları düşürüldüğü için iki haftada bir hasta olan insanlar, sürekli üniversiteye gştmek randevu almak mümkün değil lütfen yazın" dedik dinletemedik. Üstelik hakaret ederek odasından kovdu bizi. Aynı durumu daha önce defalarca yaşadık ablamla ilgili.
Alerjim olduğunu belirttiğim halde alerjim olan maddeyi içeren ilaç yazdı daha önce bana. Bilinçli bir insan olmasam kullanabilirdim. Yine bir hastalığımdan dolayı yaptırmam gereken kan tahlillerini yapmadı git özel doktorun yapsın dedi, özel hastanede yaptırmak zorunda kaldım. Annemin her ay vurulması gereken d vitamini iğnelerini yine özelde yaptırıyoruz artık. Yani bir aile hekiminden beklenen hiç bir hizmeti alamıyoruz.
Olur mu öyle şey. Asla öyle bir durum yok. Özel durumu bilmeyenler yanlış anlayacak sonra tartışma çıkacak diye yazmak istemedim ama yazayım madem vukuatlarını.
Organ nakilli bir ablam var. Genel takibini profesör yapıyor. Bu tip hastalar her ilacı alamazlar. Biraz üşütmüş, grip var, ateş yükseliyor. Bu durumlar organ nakilliler için tehlikelidir. Hocamızı aradık, böyle böyle durumlar ne yapalım dedik ilaç listesi verdi, aile hekimine git yazsın dedi. Bunu aile hekimine iletince "hekesin bir özel doktoru var, bir ben kimsenin doktoru olamadım. Madem o kadar değerli doktorun senin için git o yazsın ilaçlarını" dedi. "Doktor bey her gribal enfeksiyonda üniversite hastanesine gidemeyiz, bu insanlar zaten bağışıklıkları düşürüldüğü için iki haftada bir hasta olan insanlar, sürekli üniversiteye gştmek randevu almak mümkün değil lütfen yazın" dedik dinletemedik. Üstelik hakaret ederek odasından kovdu bizi. Aynı durumu daha önce defalarca yaşadık ablamla ilgili.
Alerjim olduğunu belirttiğim halde alerjim olan maddeyi içeren ilaç yazdı daha önce bana. Bilinçli bir insan olmasam kullanabilirdim. Yine bir hastalığımdan dolayı yaptırmam gereken kan tahlillerini yapmadı git özel doktorun yapsın dedi, özel hastanede yaptırmak zorunda kaldım. Annemin her ay vurulması gereken d vitamini iğnelerini yine özelde yaptırıyoruz artık. Yani bir aile hekiminden beklenen hiç bir hizmeti alamıyoruz.
hasta doktor ile birebir görüştü mü?
Tabi ki yanımdaydı. Muayene edin, ilaçları ona göre yazın dedik zaten.
.
Ama bu insiyatiftir.Baska bir doktorun reçete ettiği ilaçları diğer hekim yazmak zorunda değil ki.Ha yazan doktor tabi ki var ama insiyatif kullanıyor.
o ilaçlar olmaz illa başka ilaçları mı yazıcam diyor peki?
Doktorum ve 3 yıl aile hekimliği yaptım...bu yazdıklarınızı yapan doktor suç işlemiş olur zaten...şaka mı yapıyorsunuz siz...marketten alışveriş yapar gibi doktora liste uzatmak ta nedir Allah aşkına...zaten her önüne gelen kafadan teşhisini koyup tahlillerini de kendi istiyor...isterseniz milyon kez şikayet edin,doktor haklı boşuna uğraşmayın...zaten sizin gibi hastalar yüzünden ülkedeki doktorlar bıkmış durumdaOlur mu öyle şey. Asla öyle bir durum yok. Özel durumu bilmeyenler yanlış anlayacak sonra tartışma çıkacak diye yazmak istemedim ama yazayım madem vukuatlarını.
yani yanında hasta var. üşütmüş, hasta. ilaç talep ediyorsunuz ve yazmıyor. bana biraz ütopik geldi.Yok direkt hakaret ederek kovdu.
burada çok da garip bir durum yok
aile hekimleri ilaç raporu olmayan bir ilacı siz bir başka doktor onu önerdi dediği için yazmaz, yazmamalı
neden riskli hastanızda riski o alsın ki
yarın Allah korusun bir şey olsa nedne sorumluluk aile hekimine kalsın
Doktorum ve 3 yıl aile hekimliği yaptım...bu yazdıklarınızı yapan doktor suç işlemiş olur zaten...şaka mı yapıyorsunuz siz...marketten alışveriş yapar gibi doktora liste uzatmak ta nedir Allah aşkına...zaten her önüne gelen kafadan teşhisini koyup tahlillerini de kendi istiyor...isterseniz milyon kez şikayet edin,doktor haklı boşuna uğraşmayın...zaten sizin gibi hastalar yüzünden ülkedeki doktorlar bıkmış durumda
Doktorum ve 3 yıl aile hekimliği yaptım...bu yazdıklarınızı yapan doktor suç işlemiş olur zaten...şaka mı yapıyorsunuz siz...marketten alışveriş yapar gibi doktora liste uzatmak ta nedir Allah aşkına...zaten her önüne gelen kafadan teşhisini koyup tahlillerini de kendi istiyor...isterseniz milyon kez şikayet edin,doktor haklı boşuna uğraşmayın...zaten sizin gibi hastalar yüzünden ülkedeki doktorlar bıkmış durumda
Ben işin o kısmında değilim. İlaçlar risk alınacak ilaçlar değildi o ayrı mesele ama hakarete hatta küfüre varacak sözler ve kovulma konusunda şikayet edeceğim.
Yazılacak ilaçlar basit burun spreyi, boğaz spreyi hafif bir soğuk algınlığı ilacı. Öyle aman aman bir durum yok.
Haklısınız insiyatif olabilir, yazmak istemeyebilir ama bunu söylemenin bin türlü yolu varken hakarete hatta küfüre varacak hakarete gerek var mı? İlaç yazmadığı için değil, hakaretleri ve kovması için şikayet etmek istiyorum.
yani yanında hasta var. üşütmüş, hasta. ilaç talep ediyorsunuz ve yazmıyor. bana biraz ütopik geldi.
aile hekimini değiştirmek için başvurdunuz mu?
İyide biz orda değildik,belliki doktora öyle denmemiş,listeyi yazsın diye ısrar edilmiş,ve doktor da gidin bu ilaçları söyleyene yazdırın o zaman demiş...zaten bayan aile hekimini beğenmiyorki...kendi tahlil kararı alıp tahlil yaptırın bana diyor...buraya bayan eksik bile anlatmıştır eminim,genelde böyle oluyor çünkütamam ama organ nakli olmuş ve o an için üşütmüş bi hasta var. hastayı da görüyor. o ilaçları yazmasa bile kendisi muayene edip ilaç yazamaz mı? bunu da yapmamış.
siz asıl profesörü şikayet edin gözüyle görmediği hastaya ilaç listesi veriyor diye.
Kendim almadım tahlil kararını. Yine aynı çizgide gelişen bir olay. Bir cilt hastalığım var ve özel muayenehanesi olan bir profesöre gidiyorum. Bir dönem kullandığım ilaçlar karaciğer enzimlerinde sıkıntı yaratabilecek ilaçlardı ve her hafta kan tahlili vermem gerekiyordu. Muayenehanede kan tahlili yapılamayacağına göre sağlık ocağına gittim. Orda yapamayınca özele gitmeye başladım. Sonuçlarımı da her hafta doktoruma götürüyordum.İyide biz orda değildik,belliki doktora öyle denmemiş,listeyi yazsın diye ısrar edilmiş,ve doktor da gidin bu ilaçları söyleyene yazdırın o zaman demiş...zaten bayan aile hekimini beğenmiyorki...kendi tahlil kararı alıp tahlil yaptırın bana diyor...buraya bayan eksik bile anlatmıştır eminim,genelde böyle oluyor çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?