Doktor Şikayeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Prensiplerimden dolayı hastalarım zaten böyle saçma taleplerle gelmezlerdi kusura bakmayın...belliki doktor da artık bıkmış...8 saatlik mesaiye 100 hasta sığdırıp 80 i böyle saçma taleplerle gelince,doktor da artık dayanamamıştır...insanız biz,taştan doğmadık...

Anlamadığım prof neden yazmamış ki ilaçları? Benim aylık takviyelerim bittiğinde doktoruma mesaj atıyorum, anında reçete numarası geliyor bana. Yanına gitmeden de alabiliyorum ilaçları?

Ayrıca doktor haklı görünüyor, şikayet etseniz de bir sonuç alamazsınız.

Adam hakaret etmesi ve kovması dışında alt metinde haklı. Doktor değilim ama olsaydım da bilmem ne profesörünün bana "Şu ilacı yazsın" dediği bir ilacı yazmazdım. Hadi diyelim bir sıkıntı oldu, ilaç ters tepti, yan etkisi oldu vs. olamaz mı olabilir. Sorumluluk alan kim olacak, ilacı yazan ben. Hem de durumuna hakim olmadığım bir hastanın ilacını sırf hiç görmediğim, konuşmadığım, hasta ile ilgili iletişimde kalmadığım bir başka doktor yazsın dedi diye. Tabi ki "O zaman o profesör yazsın ben niye yazayım ki" derim, bu çok normal. Profesörler de ilaç yazabiliyorlar sonuçta, bir reçete numarasına bakıyor. Aile hekiminin size bu şekilde ilaç yazmasını beklemek abestir, kusura bakmayın. Ama dediğim gibi cidden bir hakaret, kovma olduysa, buna da tanıklarınız varsa şikayet edebilirsiniz.

iyi de sıradan bir üşütme olduğu ne malum? aile hekimine teşekkür edeceğinize şikayet ediyorsunuz. üslubuna bir şey diyemem o konuda şikayet edilebilir ama ilacı yazmak zorunda değil ki yazmamış da zaten.

profesör dediğimiz insanların birçok asistanı oluyor, reçeteyi kendisi düzenletip size ulaştırabilirdi. aile hekimi onun dediğini yapmak zorunda değil.

ama işte doktorlar bu durumdan rahatsız

hem özel doktora git hem de tahlilleri devlet kurumunda yaptır

bunu sevmiyorlar özetle ve bence de haklılar

yıllarca özel hastaneye gittiğim konularda tetkikleri de pahalı da olsa o hastanede yaptırdım kimseden böyle bir şeyi isteyemem zira

Bilmem, çok hastası olduğu için olabilir. Hepsine tek tek reçete edemiyordur.

İlaçları yazıp yazmaması değil mesele. Yazmadı gittim aldım eczaneden, reçetesiz alınan basit ilaçlardı. Ben işin hakaret ve küfür kısmındayım.

CİMER ve il veya ilçe sağlık müdürlüğüne delilleri ile dilekçe yazın

Geçmiş olsun.
Ben doktor hatasından dolayı ilk ameliyatım da ölümden döndüm.
Zar zor hayata döndürüldüm. ( Oda şöyle olmuş, hocalarına gidiyorlar aman hocam bizim hatamızdan hasta ölüyor karın zarlarını deldik kanama durmuyor, ameliyatı devralın diyorlar da öyle hayata döndüm. Haseki 29 Mayıs hastanesinde )
Her yere şikayet ettim. Hiç bir şey yapılmadı.
Haklısınız fakat hiç bir şikayet dikkate alınmaz, doktor uyarılmazsa olacağı bu.
İlla ölmemiz yada bi uzvumumuzu mu kaybetmemiz gerek.

Muayene etseydi o zaman. Muayene etmesine karşı çıkmadık ki biz. Muayene edip hocanın önerdiği ilaçları uygun görürse yazsaydı.
Onuncu yazışım falan ama size de yazayım. İlaç yazmaması problem değil, uslubu problem.

Doktor hakaret etmez, hastasina kotu davranmaz diye utopik bir ulkeden bahsediyoruz galiba:)) Hastasini asagilamayan , ya da ciddi ciddi bilgi veren, iyi davranan on doktordan maksimum 4une denk geldim herhalde, digerleri hastasina hic birseyden anlamayan, gudulecek koyun gibi davraniyor tabiri caizse. Sanki Harvard Tip bitirmis, Nature'de makalesi cikmis gibi bir haller bir tavirlar hepsinde! En son makaleyi kesin hocasi odev verdigi icin okumustur ama sorsan yillarca okudum ben:)))

Doktorun haklı olduğunu düşünüyorum.
Özel durumunuz var kabul ama, o ilaçları hastanız için yazdığına nereden emin olacak?
Artık sağlık bakanlığı bu konuda çok katı ve öyle de olması gerekiyor.
Takip eden doktorunuz ya reçete yazıp yollayacak ya da aile hekiminizle iletişime geçip, bunları kullanmasında sakınca yoktur diye beyan edecek.
Başka yolu yok.

Hakaret ve küfür kısmını kanıtlamak lazım, yani anca böyle sosyal medyaya, kamerayla filan ifşa olması lazım. Aksi halde maalesef hiçbir şey olmaz. Ne olursa olsun hakaret, küfür edemez ama siz doğru söyleseniz bile yalan beyanda bulunan vatandaş da çok fazla. O yüzden bu tarz şikayetler pek dikkate alınmıyor.

Özel hastane değil ama özel muayenehane. Tahlil imkanı yok, olsa neden yaptırmayayım. Parasında değilim işin. Sağlık ocağı yakın iki dakikada kan veririm diye düşündüm. Olmayınca özel hastaneye gidip parasıyla yaptırdım zaten.

2002 yilinda Haseki'de ic hastaliklari doktorunun hatasi yuzunden, annemi kaybediyorduk. Esekten dusenin halini esekten dusen anlar. Bizim ulkede hic kimse ama hic kimse isini iyi yapmiyor ne yazik ki:S

Ben recetesiz basit ilaclarsa daha once sorun yasadigim doktorun yanina cikip bunlari yazar misiniz demem mesela.Fiyat olarak ta ayni.Keske gitmeseydiniz bosuna doktora bi parol,otrivine yazdirmak icin.

şahsen haklı olduğumu bildiğim bir konuda tereddüte düşmem çatır çatır şikayetimi yaparım. siz neden tereddüttesiniz onu da anlamadım.

geçmiş olsun ablanıza, bu şekilde anlaşmamız mümkün değil.

Bir komşum da ordaydı, bir çok hasta vardı hatta. Şahit bulabilirim o sorun değil.

Ben recetesiz basit ilaclarsa daha once sorun yasadigim doktorun yanina cikip bunlari yazar misiniz demem mesela.Fiyat olarak ta ayni.Keske gitmeseydiniz bosuna doktora bi parol,otrivine yazdirmak icin.

Keşke gitmeseydik ama gitmiş bulunduk. Bu kadar büyük tepkiyle karşılaşabileceğimizi bilmiyordum.
Daha önce kullandığı ilaçlar zaten, sorun yaratacak şeyler değildi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…