- Konu Sahibi KudrAlobar
-
Prensiplerimden dolayı hastalarım zaten böyle saçma taleplerle gelmezlerdi kusura bakmayın...belliki doktor da artık bıkmış...8 saatlik mesaiye 100 hasta sığdırıp 80 i böyle saçma taleplerle gelince,doktor da artık dayanamamıştır...insanız biz,taştan doğmadık...Siz de gelen hastalarınızı hakaret ve küfürler eşliğinde kovuyor musunuz? Özel durumu olan %80 engelli bir hastayı muayene dahi etmeden egonuzu tatmin etmek için zor durumda bırakıyor musunuz? Reçetesiz de alınabilen ilaçları yazmamak ne kazandırıyor?
Profesörümüz organ nakli konusunda uzman ve binlerce hastası var. Hepsinde özel telefonu mevcut, başı sıkışan arar sorar. Zaten sıradan bir üşütme, alınacak ilaçlar belli. Üç beş kalem ilaç var kullanabildikleri. Görse de görmese de başka ilaç verme ihtimali yok.
Kendim almadım tahlil kararını. Yine aynı çizgide gelişen bir olay. Bir cilt hastalığım var ve özel muayenehanesi olan bir profesöre gidiyorum. Bir dönem kullandığım ilaçlar karaciğer enzimlerinde sıkıntı yaratabilecek ilaçlardı ve her hafta kan tahlili vermem gerekiyordu. Muayenehanede kan tahlili yapılamayacağına göre sağlık ocağına gittim. Orda yapamayınca özele gitmeye başladım. Sonuçlarımı da her hafta doktoruma götürüyordum.
Anlamadığım prof neden yazmamış ki ilaçları? Benim aylık takviyelerim bittiğinde doktoruma mesaj atıyorum, anında reçete numarası geliyor bana. Yanına gitmeden de alabiliyorum ilaçları?
Ayrıca doktor haklı görünüyor, şikayet etseniz de bir sonuç alamazsınız.
iyi de sıradan bir üşütme olduğu ne malum? aile hekimine teşekkür edeceğinize şikayet ediyorsunuz. üslubuna bir şey diyemem o konuda şikayet edilebilir ama ilacı yazmak zorunda değil ki yazmamış da zaten.
profesör dediğimiz insanların birçok asistanı oluyor, reçeteyi kendisi düzenletip size ulaştırabilirdi. aile hekimi onun dediğini yapmak zorunda değil.
Hakaret ve küfür kısmını kanıtlamak lazım, yani anca böyle sosyal medyaya, kamerayla filan ifşa olması lazım. Aksi halde maalesef hiçbir şey olmaz. Ne olursa olsun hakaret, küfür edemez ama siz doğru söyleseniz bile yalan beyanda bulunan vatandaş da çok fazla. O yüzden bu tarz şikayetler pek dikkate alınmıyor.Bilmem, çok hastası olduğu için olabilir. Hepsine tek tek reçete edemiyordur.
İlaçları yazıp yazmaması değil mesele. Yazmadı gittim aldım eczaneden, reçetesiz alınan basit ilaçlardı. Ben işin hakaret ve küfür kısmındayım.
ama işte doktorlar bu durumdan rahatsız
hem özel doktora git hem de tahlilleri devlet kurumunda yaptır
bunu sevmiyorlar özetle ve bence de haklılar
yıllarca özel hastaneye gittiğim konularda tetkikleri de pahalı da olsa o hastanede yaptırdım kimseden böyle bir şeyi isteyemem zira
Geçmiş olsun.
Ben doktor hatasından dolayı ilk ameliyatım da ölümden döndüm.
Zar zor hayata döndürüldüm. ( Oda şöyle olmuş, hocalarına gidiyorlar aman hocam bizim hatamızdan hasta ölüyor karın zarlarını deldik kanama durmuyor, ameliyatı devralın diyorlar da öyle hayata döndüm. Haseki 29 Mayıs hastanesinde )
Her yere şikayet ettim. Hiç bir şey yapılmadı.
Haklısınız fakat hiç bir şikayet dikkate alınmaz, doktor uyarılmazsa olacağı bu.
İlla ölmemiz yada bi uzvumumuzu mu kaybetmemiz gerek.
Bilmem, çok hastası olduğu için olabilir. Hepsine tek tek reçete edemiyordur.
İlaçları yazıp yazmaması değil mesele. Yazmadı gittim aldım eczaneden, reçetesiz alınan basit ilaçlardı. Ben işin hakaret ve küfür kısmındayım.
Muayene etseydi o zaman. Muayene etmesine karşı çıkmadık ki biz. Muayene edip hocanın önerdiği ilaçları uygun görürse yazsaydı.
Onuncu yazışım falan ama size de yazayım. İlaç yazmaması problem değil, uslubu problem.
Hakaret ve küfür kısmını kanıtlamak lazım, yani anca böyle sosyal medyaya, kamerayla filan ifşa olması lazım. Aksi halde maalesef hiçbir şey olmaz. Ne olursa olsun hakaret, küfür edemez ama siz doğru söyleseniz bile yalan beyanda bulunan vatandaş da çok fazla. O yüzden bu tarz şikayetler pek dikkate alınmıyor.
Ben recetesiz basit ilaclarsa daha once sorun yasadigim doktorun yanina cikip bunlari yazar misiniz demem mesela.Fiyat olarak ta ayni.Keske gitmeseydiniz bosuna doktora bi parol,otrivine yazdirmak icin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?