Doktor Şikayeti

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tereddütte değilim ki nereye şikayet edebilirim diye sordum sadece. Şikayet edeyim mi etmeyeyim mi demedim.

2002 yilinda Haseki'de ic hastaliklari doktorunun hatasi yuzunden, annemi kaybediyorduk. Esekten dusenin halini esekten dusen anlar. Bizim ulkede hic kimse ama hic kimse isini iyi yapmiyor ne yazik ki:S
Çok geçmiş olsun.
Ya hem beni öldürüyorlardı, hemde aşırı kan kaybından neler yaşadım iki gün hastanede tuttular sonra taburcu ettiler.
Eve geldim bağışıklığım düştü Allahım öyle zor bişey ki neler çektim. Kelime bulup anlatmam iyileşene kadar.
Allahlarından bulsunlar. Rabbimin huzurunda versinler cevaplarını.
Gittim daha sonra hastaneye bana saçma sapan şeyler anlatıyorlardı. Çıktım odadan öyle bi ağladım ki hastane koridorlarında hayatımda hiç öyle ağlamamıştım. Rabbim sorsun hesabını Allah'a havale ettim.

Ben kendim sağlıkçıyım organ nakli olan bir hasta mı sağlık ocagında ilaç yazdırmam mesela siz riskli gruptasınız her ilacı kullanamazsınız sizin basit bir soğuk algınlığı bile sizin için çok büyük sorun olabilir belli bir döneme kadar.

Keşke gitmeseydik ama gitmiş bulunduk. Bu kadar büyük tepkiyle karşılaşabileceğimizi bilmiyordum.
Daha önce kullandığı ilaçlar zaten, sorun yaratacak şeyler değildi.

Bir de ne olursa olsun yine de gorunmeli bence prof'a yani kendi dojktoruna.Abim su anda nakil bekleyen bir hasta.Nefrologu bana gorunmeden hic bir doktora gorunme diyor ki daha nakilli bile degil.

12 yıldır organ nakilli, 12 yıldır her sığuk algınlığında aynı ilaçları kullanıyor.

Tereddütte değilim ki nereye şikayet edebilirim diye sordum sadece. Şikayet edeyim mi etmeyeyim mi demedim.

sabim'e şikayet ettiyseniz ve sonuç alamadıysanız bimer'e yazın. bir şey çıkmaz ama deneyin içiniz rahat etsin en azından doktorun huzuru kaçmış olur.

Bir de ne olursa olsun yine de gorunmeli bence prof'a yani kendi dojktoruna.Abim su anda nakil bekleyen bir hasta.Nefrologu bana gorunmeden hic bir doktora gorunme diyor ki daha nakilli bile degil.

Ciddi durumlarda biz de öyle yapıyoruz ancak her basit soğuk algınlığında her nakilli hasta hastaneye gitmeye kalksa kimse muayene olamaz. Ege üniversitesine gidiyoruz rutin kontrollerde her gün 80 hasta oluyor sırada. Kış mevsiminde bir 80 de bu şekilde eklenir işin içinden çıkılamaz.
12 yıl oldu nakil olalı, 12 yıldır belli durumlarda belli ilaçlar kullanıyor zaten. Hiç değişmiyor ilaçlar.

Merhaba. E-nabiz üzerinden aile hekimi degisikligi yapabilirsiniz. 3 ay içinde yalnızca bir degisiklik yapma hakkiniz var. En kısa sürede yeni aile hekimine kaydınız yapılıyor. Geçen yılın bilgisi. Sonradan degisiklik oldu mu bilemiyorum ama denemesi bedava :)

Malesef değiştirecek hekim yok şu an için. Sağlık ocağımızda 2 hekim var biri rahatsızlığından dolayı raporlu.

12 yıldır organ nakilli, 12 yıldır her sığuk algınlığında aynı ilaçları kullanıyor.
O zaman niye proftan ilaç önerisi alıyorsunuz ki direk aile hekimlliğine gider muayene olacam ama organ nakilliyim deseydiniz zaten büyük ihtimalle yardımcı olurdu size sonucta 12 yıldır organ nakili olmuş belli durumları aşmış daha öncesinden defalerca soguk algınlıgı gecırmıs hastanız ben yeni sandım korkunuzu alnayacaktım ama yeni de değil.

Her seferinde arıyoruz, ilaç alalım mı almayalım mı hangi ilaçları alalım diye. Doktorumuz dosyadan o ayki tahlil sonuçlarını kontrol edip ona göre öneriyor.
Aile hekimi rutin kontrolde yapılan bazı önemli değerleri görmüyor. O yüzden güvenilir değil.
Aile hekimimiz alerjim olduğunu özellikle belirtmeme rağmen bana içinde alerjim olan maddenin bulunduğu ilacı yazdı. O yüzden de bir tartışma yaşayıp ilk şikayetimi bu yüzden yaptım kendisi hakkında. Özel durumu olan hastamı hastasına değer vermeyen bir hekimin ellerine bırakamam.

E nabızdan doktor değişimi hakkınız var. Tabiki gerekli yerlerede şikayetinizi yazın. Nakil derken muhtemelen böbrek nakilli ablanız doktorunuz sistemden girse size reçete numarası yollasada olur aslında. Biz hastalarımıza bunu yapabiliyoruz.

Şu an için doktor değiştiremiyoruz. Şikayet edeceğim ve bir süre en azından sorun çözülene ya da doktor değiştirebilene kadar gitmeyeceğiz sağlık ocağına.
Üniversitede öyle bir sistem yok sanırım. Yıllardır böyle yürütüyoruz biz durumu. Bir dahaki sefere soralım özellikle. Daha rahat olur ablam için de.

Aile hekimleri hastanın bütün tahlillerini görme yetkisi var. Güvenmiyorsunuz niye gidiyorsunuz anlamıyorum büyük ihttimalle bu tavrınızı doktorunuza yansıtıyorsunuz sıkıntı aslında tam olarak bu. İlac alerjisi konusunda haklısınız ona bir sey diyemeyecem ilacları ayarlamak doktorunuzun hatası bu konuda sıkayetiniz haklı diger konuda haklı değilsiniz.

Malesef değiştirecek hekim yok şu an için. Sağlık ocağımızda 2 hekim var biri rahatsızlığından dolayı raporlu.
Yakında başka sağlık ocağı varsa sağlık ocağını da degistirebilirsiniz aynı şekilde. Yine geçen yılın bilgisi :)

hanımlar hemen doktor savunmasına geçmişsiniz, sağlıkta şiddetin bu kadar yaygın olduğu dönemde bunu görmeme sevindim ancak konu sahibinin anlattığına göre ortada bu şekilde tepki verecek bişey yok. hastayı götürmeden reçete istenmemiş sonuçta doktor istediği gibi muayene edebilirdi. bazı ilaçlar basit ilaçlar olsa da bu tarz hastaların kullanması sakıncalı riskli olabilir ve gözden kaçabilir. uzman doktoru iyi niyetle reçete edilebilecek ilaçların listesini vermiş ama pratisyen kardeşin egosuna ağır gelmiş demek ki. kendisi madem haklı hastayı azarlayıp kovmak yerine kendi reçetesini oluşturup hasta itiraz ederse uzmana konsulte edebilirdi.

Yaklaşık 1 ay önce bir şikayette bulundum.
Ben de %100 haklıydım zira hala da haklıyım, kızım doktorun rota virüsü kapmış ve kusmaktan su dahi içemeyen kızıma serum takmaması yüzünden su kaybı ve şeker düşmesi sebepli hastanede yattı. Daha beş dk önce aradılar sonuç bildirmek için. Doktorun tedavi şekli onun insiyatifine bağlıymış. Yani boşuna şikayet etme. Bir şey çıkmıyor. Muhtemelen savunma bile istemediler o doktordan.

Yansıtıyorumdur, kendisini şikayet ettiğimi de biliyor muhtemelen. Bu yüzden tavırlı.
İlaç yazıp yazmaması da mesele değil, gittik aldık eczaneden, reçetesiz ilaçlardı zaten. Ama bütün bunlar ona bana hakaret edip kovma hakkı vermiyor. Sınırlarını bilmeyen bir insan var karşımda ve şikayet edeceğim tabi ki.
Sadece bir önceki şikayette isim verdiğim içşn muhtemelen bunun bilgisi ona geçildi, tavır aldı bize karşı, O yüzden isim vermek istemedim bu kez. Hayat ne gösterir bilmiyorum mecbur kalabiliriz kendisine gitmeye.

Bursa'da falan mı yaşıyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…