- 11 Aralık 2018
- 42.684
- 265.199
- 598
- Konu Sahibi KudrAlobar
-
Tereddütte değilim ki nereye şikayet edebilirim diye sordum sadece. Şikayet edeyim mi etmeyeyim mi demedim.şahsen haklı olduğumu bildiğim bir konuda tereddüte düşmem çatır çatır şikayetimi yaparım. siz neden tereddüttesiniz onu da anlamadım.
geçmiş olsun ablanıza, bu şekilde anlaşmamız mümkün değil.
Çok geçmiş olsun.2002 yilinda Haseki'de ic hastaliklari doktorunun hatasi yuzunden, annemi kaybediyorduk. Esekten dusenin halini esekten dusen anlar. Bizim ulkede hic kimse ama hic kimse isini iyi yapmiyor ne yazik ki:S
Keşke gitmeseydik ama gitmiş bulunduk. Bu kadar büyük tepkiyle karşılaşabileceğimizi bilmiyordum.
Daha önce kullandığı ilaçlar zaten, sorun yaratacak şeyler değildi.
Ben kendim sağlıkçıyım organ nakli olan bir hasta mı sağlık ocagında ilaç yazdırmam mesela siz riskli gruptasınız her ilacı kullanamazsınız sizin basit bir soğuk algınlığı bile sizin için çok büyük sorun olabilir belli bir döneme kadar.
Tereddütte değilim ki nereye şikayet edebilirim diye sordum sadece. Şikayet edeyim mi etmeyeyim mi demedim.
Bir de ne olursa olsun yine de gorunmeli bence prof'a yani kendi dojktoruna.Abim su anda nakil bekleyen bir hasta.Nefrologu bana gorunmeden hic bir doktora gorunme diyor ki daha nakilli bile degil.
Merhaba. E-nabiz üzerinden aile hekimi degisikligi yapabilirsiniz. 3 ay içinde yalnızca bir degisiklik yapma hakkiniz var. En kısa sürede yeni aile hekimine kaydınız yapılıyor. Geçen yılın bilgisi. Sonradan degisiklik oldu mu bilemiyorum ama denemesi bedava :)Olur mu öyle şey. Asla öyle bir durum yok. Özel durumu bilmeyenler yanlış anlayacak sonra tartışma çıkacak diye yazmak istemedim ama yazayım madem vukuatlarını.
Organ nakilli bir ablam var. Genel takibini profesör yapıyor. Bu tip hastalar her ilacı alamazlar. Biraz üşütmüş, grip var, ateş yükseliyor. Bu durumlar organ nakilliler için tehlikelidir. Hocamızı aradık, böyle böyle durumlar ne yapalım dedik ilaç listesi verdi, aile hekimine git yazsın dedi. Bunu aile hekimine iletince "hekesin bir özel doktoru var, bir ben kimsenin doktoru olamadım. Madem o kadar değerli doktorun senin için git o yazsın ilaçlarını" dedi. "Doktor bey her gribal enfeksiyonda üniversite hastanesine gidemeyiz, bu insanlar zaten bağışıklıkları düşürüldüğü için iki haftada bir hasta olan insanlar, sürekli üniversiteye gştmek randevu almak mümkün değil lütfen yazın" dedik dinletemedik. Üstelik hakaret ederek odasından kovdu bizi. Aynı durumu daha önce defalarca yaşadık ablamla ilgili.
Alerjim olduğunu belirttiğim halde alerjim olan maddeyi içeren ilaç yazdı daha önce bana. Bilinçli bir insan olmasam kullanabilirdim. Yine bir hastalığımdan dolayı yaptırmam gereken kan tahlillerini yapmadı git özel doktorun yapsın dedi, özel hastanede yaptırmak zorunda kaldım. Annemin her ay vurulması gereken d vitamini iğnelerini yine özelde yaptırıyoruz artık. Yani bir aile hekiminden beklenen hiç bir hizmeti alamıyoruz.
Merhaba. E-nabiz üzerinden aile hekimi degisikligi yapabilirsiniz. 3 ay içinde yalnızca bir degisiklik yapma hakkiniz var. En kısa sürede yeni aile hekimine kaydınız yapılıyor. Geçen yılın bilgisi. Sonradan degisiklik oldu mu bilemiyorum ama denemesi bedava :)
O zaman niye proftan ilaç önerisi alıyorsunuz ki direk aile hekimlliğine gider muayene olacam ama organ nakilliyim deseydiniz zaten büyük ihtimalle yardımcı olurdu size sonucta 12 yıldır organ nakili olmuş belli durumları aşmış daha öncesinden defalerca soguk algınlıgı gecırmıs hastanız ben yeni sandım korkunuzu alnayacaktım ama yeni de değil.12 yıldır organ nakilli, 12 yıldır her sığuk algınlığında aynı ilaçları kullanıyor.
O zaman niye proftan ilaç önerisi alıyorsunuz ki direk aile hekimlliğine gider muayene olacam ama organ nakilliyim deseydiniz zaten büyük ihtimalle yardımcı olurdu size sonucta 12 yıldır organ nakili olmuş belli durumları aşmış daha öncesinden defalerca soguk algınlıgı gecırmıs hastanız ben yeni sandım korkunuzu alnayacaktım ama yeni de değil.
E nabızdan doktor değişimi hakkınız var. Tabiki gerekli yerlerede şikayetinizi yazın. Nakil derken muhtemelen böbrek nakilli ablanız doktorunuz sistemden girse size reçete numarası yollasada olur aslında. Biz hastalarımıza bunu yapabiliyoruz.
Aile hekimleri hastanın bütün tahlillerini görme yetkisi var. Güvenmiyorsunuz niye gidiyorsunuz anlamıyorum büyük ihttimalle bu tavrınızı doktorunuza yansıtıyorsunuz sıkıntı aslında tam olarak bu. İlac alerjisi konusunda haklısınız ona bir sey diyemeyecem ilacları ayarlamak doktorunuzun hatası bu konuda sıkayetiniz haklı diger konuda haklı değilsiniz.Her seferinde arıyoruz, ilaç alalım mı almayalım mı hangi ilaçları alalım diye. Doktorumuz dosyadan o ayki tahlil sonuçlarını kontrol edip ona göre öneriyor.
Aile hekimi rutin kontrolde yapılan bazı önemli değerleri görmüyor. O yüzden güvenilir değil.
Aile hekimimiz alerjim olduğunu özellikle belirtmeme rağmen bana içinde alerjim olan maddenin bulunduğu ilacı yazdı. O yüzden de bir tartışma yaşayıp ilk şikayetimi bu yüzden yaptım kendisi hakkında. Özel durumu olan hastamı hastasına değer vermeyen bir hekimin ellerine bırakamam.
Yakında başka sağlık ocağı varsa sağlık ocağını da degistirebilirsiniz aynı şekilde. Yine geçen yılın bilgisi :)Malesef değiştirecek hekim yok şu an için. Sağlık ocağımızda 2 hekim var biri rahatsızlığından dolayı raporlu.
Aile hekimleri hastanın bütün tahlillerini görme yetkisi var. Güvenmiyorsunuz niye gidiyorsunuz anlamıyorum büyük ihttimalle bu tavrınızı doktorunuza yansıtıyorsunuz sıkıntı aslında tam olarak bu. İlac alerjisi konusunda haklısınız ona bir sey diyemeyecem ilacları ayarlamak doktorunuzun hatası bu konuda sıkayetiniz haklı diger konuda haklı değilsiniz.
Bursa'da falan mı yaşıyorsunuz?Şu an için doktor değiştiremiyoruz. Şikayet edeceğim ve bir süre en azından sorun çözülene ya da doktor değiştirebilene kadar gitmeyeceğiz sağlık ocağına.
Üniversitede öyle bir sistem yok sanırım. Yıllardır böyle yürütüyoruz biz durumu. Bir dahaki sefere soralım özellikle. Daha rahat olur ablam için de.
Bunu araştırayım, daha iyi olur bu.Yakında başka sağlık ocağı varsa sağlık ocağını da degistirebilirsiniz aynı şekilde. Yine geçen yılın bilgisi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?