Doktor takibine başlayıp, Hamileliğin yolunu gözleyenler

ayy kızçelerim bi türlü müsait olup yazamadım tam oturuyorum kalkmam gerekiyor dünden beri şimdi eşim kalkmışken hemen kaptım yazıp çıkmam lazım
dr a gittik karından baktı Allaha şükür kesemiz büyümüş ve içinde de yolk kesesini gördü. bu iyiye işaret dedi yani gelişim şu an normal seyrediyor dedi. artık haftayada bebeği görürüz kesenin içinde nasipse inşallah . ilaçlara aynen devem, ağır iş yok dedi.
ben hala çok korkuyorum kızçelerim aani bişi yapsam, bi ıslaklık filan hissetsem hemen banyoya koşuyorum kanama mı oluyor diye. psikolojim hiç iyi değil. bide inanamıyorum ya ondan galiba..
helede sabah uyanırken çok acayip oluyorum , önce normal uyanıyorum sonra birden aklıma geliyor a diyorum ben hamileydim dimi
bide göğüs hassasiyeti taa yumoş zamanından beri devam ediyor biri geçerken değecek diye bile tedirgin oluyorum. hele sabahları daha bi fazla oluyor

bu arada dün akşam yemeğinden sonra kızıma söyledik. o anı da ilk fırsatta anlatıcam size

geçmişi okuyamadım evde kimse beni görmeden kalkmam lazım bilgisayardan

iyi akşamlar kızlar bizim minik sıpa içmiyor ilaçları dediğiniz gibi büyüdükçe beyefendinin kendi tercihleri oluyor birey olduğunu hissettiriyor bize ama içmesi lazım o inat ediyor ben inat ediyorum bakalım işin sonu nereye gidecek adacım yutturabildiğim kadarı yetiyordum dimi şükürki ateşi felan hiç çıkmadı canım bi tek öksürüğümüz var nerden gelip bulduysa benim minik kuzumu canım inan geçende sorduğumuda hatırlamıyorum kafa dağılmış senin cevabınıda hiç okumadım müsait anımda yazarım canım bende sende zahmet olmazsa yaz yada ben bi ara geriye dönük bakayım canım
narcım demek akışına bıraktınız dediğin gibi o an nasıl denk gelirse öyle olsun canım kadro meselesi noldu varmı gelişme
ranacım sende toği beklemişsin bugün
sevdecim herşeyin yolunda ilerlemesşne sevindim inşl haftayada bebişi görün kendinide çok kasma güzel şeyler düşün canım bu sefer herşey yolunda gidecek göğüs hassasiyetin varmış ayyy çok kötüdür o kızınada söylemişsiniz nasıltepki verdibekliyoruz merakla

ayyy kuzum nihayett. çok şükür görmüşsünüz keseyi darısı kalp atışına işallah. herşey yolunda sen içini ferah tutu en başta öle olur tabi çok bekledik insan inanamaz gerçek olduğuna ama zamanla alışırsın gider o tedirginliğin... işallah bu sefer herşey güzel olcak. demek kızçene sölediniz ayy gelsende anlatsan nasıl tepki verdi.. öpüyorum canım çok

yok kuzum daha belli olmadı kadrolar belliymişde atamalarımızı yapcaklar bakalım ne zaman olcak. sen ilacı içiremiosun madem bol bol sevdenin dediğini yap birde zarrı olurmu bilmiyorum ama vicks var ya krem onu ayaklarının altına sürüp çorap giydir o da öksürüğe ilginç bir şekilde iyi geliyormuş.. ama vicksi araştırman lazım bbeklerde kullanımını

hııım anladım canım inşl bian önce belli olur öyle böyle bir şekilde içirmeye çalışıyorum işte ilacı gittiği yere kadar en çokta antibiyotiği içmiyor verir vermez kusuyordu elma suyuyla verdim yine midesini bulandırdı ama kusmadı neyseki sevdenin dediğini yapacam canım viks bebeklerde olmuyor canımya fazla sıcak yaptığından ciğerlere iyi gelmezmiş

ay canlarım çok özür dileyerek az bişey yazmak için kendimi tutamadım ..
henüz geçmişi okuyamadım ama esinin yazdıkları dikkatimi çekti.
şimdilik sadece ona cevap yazıcam. sizlerinkini yarın okuyacağım affınıza sığınıyorum

esincim canım şurup içmiyor demişsin ya sana ufak bi takdik vermek istedim. belki biliyorsundur canım, şu ölçülü antibiyotiklerin şırıngalarından sende varsa, hangi şurup olursa olsun o şırıngaya gerekli miktarda çekip, eymenin ağzına geriye doğru ama boğazına doğru değil yanak duvarına sağa yada sola sık canım. geriye sıktığın için refleks olarak onu hemen yutmak zorunda kalacak ve o esnada el çabukluğu ile hemen biberon yada emzik artık ne kullanıyorsanız hemen ağzına onu vereceksin canım. şurubu yutmamış olsa bile, ağzına verdiğin emzik sayesinde emme refleksiyle yutacak canım. bu şekilde en az kayıpla şurup işini tamama erdirmiş olursunuz esincim.
gerçi şimdiki bebeler çok uyanık ama yeni yöntem üretme konusunda asla anneleriyle yarışamıcak bu bacaksızlar

sevdecim gözünaydın kese gözükmüş herşey normalmiş allaha şükür darısı kalp atışlarını duymaya onun için ne zaman gideceksiniz??

kuzum biraz zaman alacak alışman benimde öyle olmuştu narın dediği gibi çok bekledik gelsinler diye ama beklemediğimiz bir anda süpriz yaptılar
bize o şoku atlatmak biraz uzun sürüyor

narcım
atamalar belli olacak demişsin ya başka şehirlerede gidip davaya girme işleri olacak mı??

esincim
evet valla bütün gün sevdeyi bekledim topikte

Günaydın hatunlarrrrr haftayı yarıladık çok şükür bu haftam çok yoğun geçiyo dün akşam annemlere gittik senin gözaltlarına noldu diolar anam bi baktım kopkoyu neyseki sabah geçmişti

sevdem kız ne engin bilgiler var sende yüksek anne :) bu bilgilerden işallah bizlerde faydalancaz günün birinde. Bekliyoruz bugün seni

ranam atama dediğim genel idarihizmet sınıfından avukatlık hizmetleri sınıfına atama. Şehir değiştirme durumu yok yani. Ama bizim bölgemizde 8 il var onların duruşmalarına gitcem. Tabi kadro açılcak tek olmaz en az 3 avukat alınır muhtemelen.. Dosyaların yarısından çoğu izmirde zaten çok zorlanmam heralde

günaydın canım
anladım fazla şehir dışı olmayacak o zaman iyi senin içinde dedim maaşına zam yapıyorlar ama şehirdışında süründürmesinler bu kızı sonra kocasını nasıl görcek miniğimiz nasıl gelcek

tabi kuzum doğru diyosun olmaz öyle ayrı kalamam goncamdan

sevdede gelmedi hala ekabir hatun uyuyomu hala acaba

kızçelerim yettim gari

merhabalar, bir süredir bebk düşünüyoruz ama henüz kısmet olmadı, güzel haberlerin olduğu bu topikleri okuyorum ki moralim yerine gelsin, inancım kuvvetlensin. sizin hikayenizi takip ediyordum ki sizi gördüm topikte. Rabbim evladınızı sağlıklı bir hamilelikten sonra sağlıkla kucağınıza almanızı nasip etsin. Kızınıza da hayırlısı ile doğacak yavrunuza da sizinle birlikte uzun ömürler versin...nazarlardan saklasın. maaşallah.. darısı da benim başıma olsun sevgiyle kalın

Ayy Allah razı olsun çok mutlu oldum..
Allah bu acıyı içinde taşıyan herkesi evlat sahibi yapsın inşallah.. dualarınıza yürekten amin diyorum. daha iyisi ve daha fazlası sizin olsun

Ayy Allah razı olsun çok mutlu oldum..
Allah bu acıyı içinde taşıyan herkesi evlat sahibi yapsın inşallah.. dualarınıza yürekten amin diyorum. daha iyisi ve daha fazlası sizin olsun

iyi dilekleriniz dualarınız için çok teşekkür ederim hoşçakalın...

kızcağızlarım bugün nasılsınız bakayım.
anca geçmişi okudum geldim.

nar şekerim tedavin başlamış ay ne zordur o iş iyi bilirim canım. galiba buraya yazmadım araya kaynamıştır önceki ay bende diş hekimine gitmiştim bi dolgumu yenileyecekti o zaman röntgen istemişti o açıklamaları yapmıştı bize zararı olmaz diye.. ve hatta rontgende dolgunun dibinde yoğunluk gördü, orayı açalım ki köke zarar vermesin dedi. bi kanalı açmıştı diğerini açamadı ona ufak bi ameliyat yapalım dedi ilaçla kapattı. sözde o ay hamile kalmazsam o bize randevu verecekti operasyon için. tabi o ay kalamadım ama başka işlerden sebep gidemedik. bu ayda böyle oldu. zaten adam dua edip duruyordu inşallah gebelik oluşurda gelmezsin diye. aynen dediği gibi oldu. 2. trimesterde gideriz artık mevlam nasib ederse..
bu arada tecrübe konusunda ben kendimi çok yetersiz görüyorum canım beni bilgili bi anne olarak değerlendirdiğin için çok teşekkür ederim. gerçek bilgililerin yanında biz neyiz ki.. sadece bizim kızlar yazdıkça o günler aklıma geliyor bazı şeyleri hatırlıyorum. yoksa ben hepiciğinizden cahalım gı

ranacım üzülerek söylemek istiyorum ki ilk çocuklar babalara benzer canım çoğunlukla
o yüzden hiç öyle boş hayallere kapılıpta kendini şoka uğratma.. eğer annelere benzeyen azınlıktan olursan ne mutlu sana

yıldızcım bi uğrayıp geçmişsin canım. demek sizin durumlar aynı.. ah bu demir paşamız hiç sakinleşmeyecek mi.. diş buğdayınızda yaklaşıyor , ne ikram edeceksiniz şekerim bi adetiniz var mı. .. bu arada evde yemekleri sen mi yapıyorsun gız bacım

adacım sanki teey eskiden bi zamanlar sen annenle biraz mesafeli olduğunu söylemiştin. ben yanlış mı hatırladım acaba.. hani misafir gibi gelince öperim giderken öperim o kadar sarıp sarmaşamam demiştin. nerden aklımda kalmış bilmem ki. benim annemde öyledir de sana dert yandığımı hatırlıyordum. herşeyi birbirine karıştırmışım galiba. .. ehtiyarlık nörrceniz

halevcim epeydir uğramıyor. benim halayıma bile katılmadı

melike kekula sizler nasılsınız..

mary canım annenin ameliyatı nasıl geçti iyidir inşallah evine dönmedin belli. dönseydin yazardın Allah yardımcınız olsun canım..

esincim eymen nasıl oldu bugün :26:

canım bende ilk çocuğum ve annemin kopyasıyım istisnalar olabiliyor demekki

kızçeme nasıl hamile olduğumu söyledik.. gelelim o meseleye

ben geçen hafta dr a gittiğimde , ordan bi züccaciyeden hasır kutu almıştım kendime iki tane.. tabi eve gelince kızım okuldan geldi bunları gördü çok beğendi .. illa ki benim olsun mu bunlar annecim dedi ( herşeye yaptığı gibi )
bende kendime lazım olduğu için almıştım oyüzden bu sefer veremeyeceğimi ama onada en yakın zamanda alacağım sözünü vermiştim

önceki gün doktora gittiğimizde herşeyin yolunda olduğunu görünce, babasıyla aramızda konuştuk. dedi ki ilk önce öğrenmek kızımızın hakkıdır. ona söyleyelim. bende sevinçliyim zaten . tamam dedim heyecanla yürüyoruz. tam o züccaciyenin önüne gelince aklıma geldi hemen girdim kızımada hasır kutu aldım . babasıda dedi ki ultrason görüntüsünüde içine koy öyle hediye edelim
aynen öyle yaptım. eve geldik hepimiz çok mutluyuz. küçük hanfendi okuldan geldi.. söyleyecek vakti kolluyoruz. sonra yemek yerken her zamanki gibi mırın kırın etmeye başladı ben bundan yemem bu çok fazla, onu sevmem, bu dilimi kaşındırıyor filan demeye
bu yakınmaları duydukça babası dedi ki, eğer bunları bitirirsen sana çok güzel bi sürprizimiz var..
Allah ortalık birden coştu, ne süprizi, anne gerçekten var mı sürpriz, çok mu sevinicem az mı, yiyecek bişey mi, giyecek bişey mi, bende var mı hiç ondan, nereye sakladınız önce bi görüm
ayyy ömrümüzü yidi yemek bitene kadar
en sonunda masayı topladık peşimizde dolanıyor . babası dedi ki sürpriz annende. beni çekiştirmeye başladı hadi göster diye. dedim sen içeri git geliyorum ben. gittim hasır kutuyu bi çantaya koydum alıp içeri yanına getirdim babasıda gözlerini kapattı elleriyle. eline verdik. bu dolaştırıp duruyor en sonunda açtık gözlerini çantayı bi açtı. kutuyu gördü şok. bu muydu sürprizz
hani çok sevineceğim bişeydi dedi bize alaycı gözlerle bakıyor . bi yandan da ağlamaklı oldu. onu kandırdık sandı
e dedim açmadın bile kutunu. bi aç hele
kutuyu açtı ultrason görüntüsü. ya bu nee diye daha acı bi ses çıkardı nerden bilsin yavrum o kağıdın ne olduğunu.. durum vahimleştikçe yüreğine inecekti
dedim o ne mi.. bak şurda gördüğün siyah yuvarlak var ya, onun içinde senin kardeşin varrrrrrr
bi anneeee deyip güldü ve bana bakakaldı
sonra koca insanmış gibi bi sarılıyor durup durup bana bakıyor... ya rabbim bi görseniz benim kızım genç kız olmuşşş
ne kadar sevindi ah ben biliyordum işte diyor, gülüyor yine sarılıyor gözlerimin içine içine bakıyor...
teyy ne zaman sonra babası aklına geldi ademceyiz bizi seyrediyor . bu sefer gitti ona sarıldı çok mutluyum çok mutluyum diyor sürekli..
bana bi tembihler yağdırıyor ki görmeyin.. artık gözüm üstünde anne diyor.. süt ve süt ürünlerini tüketeceksin, bütün işlerinde bizde sana yardımcı olacağız, sen yatacaksın.. iş yapma benim okuldan gelmemi bekle artık filan filan....
kendimi çok özel hissetmemi sağladı canım kızım..
bizde onunla uzun uzun konuştuk.. ona dedim ki, kızım bak her anne benim kadar şanslı değil, benim senin gibi yetişmiş büyümüş bi kızım var , her konuda bana yardımcı olabileceksin, bu günleri senle daha güzel geçireceğim, hep konuşacağız yardımlaşacağız, kardeşine her anlamda ilk sen örnek olacaksın .. dedim..
öyle ağlamaklı olduk sarılıp durduk bütün gece..
sonra benim babamı aradı söyledi dedecim benim bi kardeşim olacak diye, arkasından ananesini aradı söyledi.. telefonu kapatınca da yavrum bi kahkaha attı, kimse bana inanmıyor ama görecek onlar dedi intikam ateşiyle yanarmış gibi
işte o gecemiz öyle geçti kızçelerim.. çok mutluyduk.. Allah sizlerede nasib etsin ilk bebeklerinize kardeş doğurmayı
hepsinin yeri ayrı ..2. ye hamile olmakta ilk seferdekinden daha güzel heyecanlar yaşatıyor insana.. çünki ilkin cahilliğiyle çocuk sevgisinin ne demek olduğunu daha bilmiyor insan
ama şimdi evimizde neler olacağını biliyoruz.. çok mutluyuz o yüzden..
Rabbim kimselere aratmasın. isteyenlere acilen versin canlarım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…