Doktor takibine başlayıp, Hamileliğin yolunu gözleyenler

günaydın canım istanbul tam tersi rehavetli ve yağmurlu bize bahar gelemedi bir türlü
bende iki isimden hoşlanmıyorum yaa dediğin gibi çocuk taa ilk okuldan başlıyor şaşkınlığa okulda herkes ilk simini söylüyor halbuki kimse seslenmemiş öyle
devlet dairelerinde sorun bir sürü eksisi var bence TANEM ismi güzel ama tek başınada olsa güzel bir anlamı yokki

evet canım ismin söylenişi ahengi kadar anlamıda önemli. Mesela biz eşimle çağla ismini çok beğeniyoruz ama anlamı pek özellikli diil çağla badem gibi geliyo. Bende arya ismine takıldım son zamanlarda kızda.. Aryanın anlamıda çok hoş..

Bu arada senin şu takvimi okumak pek zevkli oluyo. Ne değişik bilgiler var orda hergünede farklı bişey bulmuşlar çok güzel:)

evet canım çok güzel isimler var ama anlamına baktığımızda aaa olmaz o zaman diyoruz
arya isminin anlamı ne canım ??
çok sağol canım evet güzel bir uygulama yapmışlar inşallah sende kısa zamanda bu çizelgeden bebişini takip edersin
salkım saaçakları ne yaptınız bu arada

amin canım işallah valla bişey yapmadık dün saçaklarımı :) çünk küstüydüm kocişime ilgisiz davrandı bööle bi susmalar içine kapanmalar sinir etti beni kafası başka yerdeydi oluyo ona bazen reset atıo böle. Ama dün çok başımda ağrıodu çekemedim.. Bugünde 13.gün bakalım belkim barışırım :)

canım arya opera şarkısı demekk. Hani operalarda söylenen şarkılar var ya ona arya deniyo :)

amann böyle günlerde barışı ver gitsin sonra acısını çıkartırsın

sağol kuzum büyüyorlar hergeçen gün evet canım herkes babaya benzeytiyor. Belli olmaz canım ilk kız çoçuğu anneye de benzeyebiliyor, mesela ben annemin tıpkısıyım hele kilo alınca her gören daha da şok oluyor.
Kendine bak bol bol sana benzesin hani öyle diyorlar ya çokmu baktın çok mu sevdin kocanı ,aynı babası diyorlar

sağolteyzesi bikaç poz ekledim sadece ,devamını ekleyebilirsem eklerim daha sonra. işlerinde baya yoğunmuş kuzum ,kadro ile ilgilide bi gelişme olmamış, insanı heveslendiriyorlar bizde hemencik oluversin istiyoruz dimi, canım anca olur heralde sonuçta devlet işi bu.

canım çok şükür herşey yolundaymış maşallahh. O korkuları bende çok yaşadım kuzum geç hamile kalmanın böyle de bir dezavantajı var, ben resmen lavobaya gitmekten korkuyordum dediğin gibi ıslak hissetsem yüreğim ağzıma geliyordu, birde başlarda çok karın ağrısı çektim ben ödüm kopuyordu Biraz daha ilerlesin bak o zaman uyandığında bile aklında olacak canım.
Gerçi biliyorsundur sen bunları 2. anne olacaksın

canım geçmemiş öksürüğü eymenimizin ,bak sevde güzel bir yöntem söylemiş onu dene kuzum, söz konusu bebek olunca insan tücrübeli olamıyor, neyseki sevde bizden tecrübeli anne. İnşallahtez zamanda iyileşir, tmm canım sen geri dönüp arayacağım diye uğraşma ben ilk fırsatta tekrar yazacağım kuzum o zaman karşılaştırma yaparız öğünlerini.

yok canım başka biriyle karıştırıyorsun heralde annemle aramız çok iyi çok şükür, herhafta mutlka görüşürüz dertleşiriz öyle, annem hiç bi zaman bana mesafeli olmadı canım hala küçük bi kız çocuğu gibi sarılıp öper. Narın dediği gibi k.validemle karıştırmış olabilirsin çünkü onunla mesafeliyiz.

Eki Görüntüle 367244

kıslrrrrr resımmıı ekledım
bıraz sılık gıbı ama olsun
maşallah göbüşe ve bebişe
demek söylediniz kızına ,şuna bak hele bumu sürpriz diye önce size bi fırça atmış, gerçekten senin büyük yardımcın olacak canım nede olsa genç kız artık kardeşine gözü gibi bakar kesin. Baksana hemen seni bile korumaya almış. Ay okurken bende hayallere daldım çıktım sevdem, Allah nasip ederse 2. bebişimiz olursa nasıl olur acaba diye.
Rabbim mutluluğunuz daim etsin

canım sende korunmama kararı almışsın ,inşalalh hayırlı olur kuzum ,hakakten ne zaman geleceği hiç belli olmaz sıpanın, iyice araştırdıysan kafanda soru işareti kalmadıysa korunma kuzum ,belki diş operasyonların sıpayı rahatsız ederde gelir bu sefer

ctsi randevu var demek küçük prensesimizi göreceksiniz TANEM ismini istiyormuş eşinde eğer çok isterse düşünürsünüz canım daha çok seçenekler çıkar, bak kaç gündür aklımdaydı nar benden çok yaşayacak ağzımdan aldı, bende sana ARYA ismini söyleyecektim, ama narın dediği anlamını bilmiyordum ya ,sanki başka bi anlamı var gibiydi ilk duyduğumda araştırmıştım, bi arkadaşımın 3 yaşında kızı var onun ismi söylenişi hoş.

Ağzımdan aldın kız

ana kız saçakların gelmiş ,senin ettiğinde iş ki, kocaya küsülür mü saçaklar vaktinde .Gerçi eşin kabuğuna sokulmuş onun yanaşması lazımmış ama olsun bakalım bugün gönlünü alır sizde değerlendirirsiniz canım ,bak sevde gün falan saymamıştı.

Bu arada eşini ne kadar benzettim kendime . bende bazı günler aynen eşin gibi kabuğuma çekilirim, eşim bişey sorar sonra konuşalım derim, kısa cvp veririm ay bi görsen hiç çekilmem o vakitlerde, içim felaket sıkılır o zaman, tabi kafamda binbir türlü şey olur , eşini çok iyi anladım tabi seni de . Sonra kendimi yargılarım tabi bak ada hata yaptın adamcağız senin halini hatırını soruyor, sen surta yapıyorsun derim ve bu sefer ben sokulmaya başlarım. Kesin onunda kafasında binbir türlü şey vardır

kızlar bizimki yazdırmıyor uyutayım geleyim, tam toparlayıp yazamadım sizlere zaten. Dün bi olay yaşadım hem onu yazacaktım sizlere

canım benim yaa aynı bizde öyleyiz eşimde hep söyler herşeyin anana çekmiş diye bende kilo aldıkça iyice annem oluyorum
bende küçüklük resimlerime bakayım bari
evet canım cumartesi göreceğiz çok uzun zaman oldu görmeyeli büyümüşmü bakalım isim konusunda evet her geçengün farklı isimler buluyoruz ama bir türlü karar veremiyoruz bakalım ne olcek
hayırdır canım kötü birşey değildir inşallah:26:

Adacım hoşgeldin canım ay söylenişi çok güzel dimi aryanın ama eşim pek tutmadı.. Başka ne anlamı varmışki acaba.. Bende ilk ozan doğulunun kızında duymuştum çok hoşuma gitmişti.

Ay evet canım bazen gerçekten sıkıyo beni o kapalı halleri eşimin özellikle işle ilgili sıkıntılı bişeyler varsa yada ödeme yapma zamanları geldiyse böle oluyo ama dünde benim ilgiye ihtiyacım vardı. Bide bana demezmi sen böle devamlı söledikçe hiç ilgi gösteresim gelmio diye.. Attı şalterler.. Neyse dediğin gibi sabah telde geyikle karışık laf soktum bende küslük kalmadı ama gönlümü alması lazım.

Hayırdır canım ne anlatcan merakta bırakma bizi

Adacım hoşgeldin canım ay söylenişi çok güzel dimi aryanın ama eşim pek tutmadı.. Başka ne anlamı varmışki acaba.. Bende ilk ozan doğulunun kızında duymuştum çok hoşuma gitmişti.

Ay evet canım bazen gerçekten sıkıyo beni o kapalı halleri eşimin özellikle işle ilgili sıkıntılı bişeyler varsa yada ödeme yapma zamanları geldiyse böle oluyo ama dünde benim ilgiye ihtiyacım vardı. Bide bana demezmi sen böle devamlı söledikçe hiç ilgi gösteresim gelmio diye.. Attı şalterler.. Neyse dediğin gibi sabah telde geyikle karışık laf soktum bende küslük kalmadı ama gönlümü alması lazım.

anacım bu erkekler hep aynı hiç takma kafanı bizimkide ilgiden mahrum bırakır gerçi bu aralar kızımın hürmetine ilgili sağolsun
ama kız doğunca ona yönelcek bu sefer hepten unutur beni birde kızlar da babaya düşkün oluyormuşya yandık yani:18:

merhaba kizlar benide araniza alinnnn :))
kisaca tanitayim kendimi

24 yasindayim 5 senedir evliyim 3 senedir bebek istiyorum olmuyor.yurtdisinda yasiyorum kackere doktor degistirdim bende bilmiyorum :)
sag tüpüm tikali suan bir tüpbebek merkezinde tedavime devam ediyorum.
yasim 25den kücük diye tüp bebek yapmiyolar burda.catlatma ignesi oldum ve 15.gün bugun kan verdim ama umudum yok
doktor negatif olursa adetin 5.günü gel hormon tedavisine baslayalim dedi herseye sifirdan baslamakmi demek oluyor bu ?

belki senin prenses de sana benzer kuzum. büyümüşür annesi bakalım ne kadar oldu güzel kızımız gelince yazarsın bizlere çok selam söyle bizden de anlatacağım kuzum

bak ALYA diye bi isimde var hatta ben karıştırdım Arya ve Alya yı iyimi alperen akıl bırakmadı bende
hoşbuldum kuzum, evetcanım herne kadar eşinle kendimi bu konuda benzetsem de bu konuda sen haklısın canım, oda zaten hatasının farkına varır sende azcık naz et ,sonra barışıp koklaşın .Zaten ilk adımlarda atılmış akşama da gönlünü alsın tabi.Ay canım ben Alya nın anlamıyla karıştırmışım kusura bakma kuzum. Arya nın anlamını bilmiyordum.

Evet bu sefer tilifonum 3 kere göndererek yeni bir rekora imza attı

merhaba arkadaşım hoşgeldin, tedavin hayırlı olsun inşallah tez zamanda kucağın bebişle dolsun

bizimkini uyuttum ama kaç kez uyandı 2 emdi uyudu yine hızlıca yazayımda.

Dün k.valideme misafir geldi, 2 tatlı yapmış salata falan yapmış ,dedimki istersen yanında tuzlu olarak poğaca yapayım dedim oda olur madem dedi.Dün giriştim poğaca yapımına ( bu poğaçamı da her yiyen çok beğeniyor ),zaten alperenin yanında durdu oda, sonra tepside mayalanmasını beklerken alpereni uyuttum .Oturma odamdaki koltukarı biliyorsunuz, yaslanma yerinde 2 tane büyük yastıklar var ben onları alıp alpereni oraya yatırdım yastıklarıda her ihtimale karşı yere koydum. Bnede mutfaktayım ama 2 dk arayla bakıyorum tabi, kuzucum hareket etmiş dönmüş pat diye o yastığın üstüne düşmüş, o halde göründe nasıl oldum ama elim ayağım boşaldı yüreğim ağzıma geldi:2: şimşek hızıyla yanına geldim kucakladım hemen başladı gülmeye sıpa , yastıklar yumuşak olunca ordan da yere düşmemiş çok şükür, öylede yüzüstü kapanmış duruyor .Nasıl kötü oldum ama anlatamam kızlar başladım hüngür hüngür ağlamaya :2: sıpa beni teselli ediyormuş gibi oda gülmeyi buraktı iyice göğsüme sokuluyor elini koyuyor yüzüme sarılıyor b i görseniz, 15 dk boyunca ağladım:2: hala yazarken bile gözlerim doldu.

Nasıl şükrettim Allahıma iyiki yastıkları koymuşum iyiki yere düşmedi diye, doğalgazla busene pek ısınamadık biz birde kış çok sertti tabi yere yatırmıyordum koltuklar geniş olunca orada yatıyordu ama hep yanında oluyordum , dün böyle bişey oldu işte canlar:2: çok suçlandım benim hatam diye, sonuçta alperen hareketlendi 1 dk bile durmuyor yerinde dönüyor ,emeklemeye çalışıyor heryere ulaşıyor zaten:2:

ayy canım benim yaaa insan korkar tabi ama allahtan yastıkları koymuşsun eee kayınvalıdemde yanındaydı yazmışsın o bakmamışmı:44:
ama adacım bundan sonra sık sık düşecek bir yerlere çarpacak sıpan hareketlendi artık maşallah birde yürüdüğünde rabbim korusun onları ufak tefek kazalar mutlaka olacak
canım görüyormusun sen annesini teselli edermiş yavrum benim yaa
neyse ucuz atlatmışsın yinede canım bir daha olmaz inşallah ama çocuk bunlar yanında olsanda bir başını çevirmenle olan olabiliyor sıkma canını kuzum

adacım yaa sen böyle diyince aklıma benim küçüklüğüm geldi kız hep düşerdim valla biraz daha büyüyünce anne olarak daha çok titreyeceksin üstüne ama nafile mecbur düşcez benim her zaman dizlerim yara bere içinde olurdum hep düşerdim sokakta hatta bizim ailede adlarımız var benimki "yaralı böcek " ti

esincim sen aşı sormuştun canım çıktıktan sonra yazmadığımın farkına vardım cnaım,drumuz çok önermedi canım, aşı olduktan sonra da geçirebiliyor çocuklar ,o yüzden karar sizin yaptırmayın da demem ama ben pek önermem dedi:26: öyle olunca yaptırmadık canım biz bebeklerimiz Allaha emanet hasta falan olmasınlar inşalalh.

Gelelim alperenin öğünlerine

KAHVALTI : 1 yumurta sarısı, tuzsuz peynir, ıhlamur ve bebelac kahvaltı

Alperen asla karıştırılmış halde yemiyor canım başta çok denedim ama öğmeye başlıyor resmen, cicibebeyi de öyle hiç yemedi, bende bebelac kahvaltıyı deniyim dedim onu yiyor şimdi. Yumurta sarısı,peynir ve ıhlamur karıştırıyorum biraz ezilmiş oluyor yumurtanın katı halide kalmadığı için yemesi kolay oluyor. Ayrı bir kasede bebelac ve ayrı bi kasede de ıhlamur yapıyorum baya büyük yetişkin kahvaltısı gibi tepsiye koyuyorum sırayla hepsinden 1er kaşık veriyorum, Hele ıhlamur geleceği zaten daha bi heyecanlı oluyor ,suyu çok seviyor bizimki su sanıp içiyor sanırım. Bazen ıhlamurun içine pekmez koyuyorum canım.

ÖĞLE YEMEĞİ : 1 Kase yoğurt yiyor , meyveli yoğrtları da pek sevmiyor , Bnede ayrı ayrı veriyorum.

ARA ÖĞÜN : Ara öğünde de meyve veriyorum canım cam rendede rendeleyip armut ( çok seviyor ), elma (az seviyor ), muz, kivi, portakal vs.

Bazen portakal suyu bazende havuç suyu sıkıp veriyorum. Yakın bi zamanda okuduğum bi yazıda havucun fazla tüketilmemesi gerektiği yazıyordu, bi sürü nedenlerden dolayı bi ara istersen onuda yazarım sana, ne kadar doğru bilgi tabi tam bilmiyorum daha fazla araştırmak lazım, yine de herşeyin fazlası zarar diye bilinen bi gerçek varken hergün vermiyorum.

AKŞAM YEMEĞİ : Bu öğünde çorba veriyorum canım, Evde ne tür sebze varsa 3 lü gruplar halinde yapıyorum genelde, herşeyi karıştırmıyorum ki her akşam farklı çorba içiyormuş gibi olsun diye, biz bile devamlı aynı şeyi yemekten bıkarız.Mesela ; havuç, patates, kereviz, içine irmik ya da pirinç koyuyorum. Sonra arada doğal antibiyotik olsun diye azcık soğan ya da azcık sarımsak koyuyorum. Pırasa, enginar, brokoli ,ıspanak ( araştırdığım kadarıyla ıspanak ,lahana ve patlıcanı 1 yaştan küçük çocuklara verilmez diyordu , o yüzden ıspanağı verirsem çok koymuyorum 2 yaprak koyuyorum ve 1 günde haftada 1 koyuyorum ). Bazen çorbası pişmeye yapın dereotu ya da maydonoz falan koyuyorum 1-2 yaprak. Bunları mikserden geçirip püre halinde veriyorum.

Bu haftadan itibaren yağsız kıymada koyuyorum azcık , önce suda haşlıyorum sonra diğer sebzeleri koyuyorum. Çorbalarına birde Zeytinyağı damlatıyorum.

Onun dışında biz yemek yerken gelmek istiyor o zamanda tavuk ya da balık varsa veriyroum ağzına, ekmek veriyorum . Bikaç hafta sonrada tavuk ve balık yemeye de başlayacak sanırım bi araştırmam lazım onu da.

GECE MUHALLEBİSİ: Alperen sanırım tatlıyı çok sevmeyecek çünkü muhallebiyi de bayılarak yemiyor hatta inat edip hiç yemediği oluyor. Başlarda doğal olsun diye kendim yapıyordum, pirinç ununu su ile pişirip içine 1 damla kadar pekmez koyuyordum , sonra bebelac muhallebisini almaya başladım. Şimdide ARIMAMAYI deneyeceğim sen yazmıştın çok seviyor diye hatta marka adı falan avrmı yoksa markanın ve ürürn adı mı ARımama diye ,

İşte böyle esincim unuttuğum bişey varsa eklerim sonra, tabi bu düzen uyku saatine göre de değişiyor h.sonu dışarda olursak değişiyor, bazen yoğurdunu tam bitirmediği oluyor, bazen çorbasını, muhallebisini hergün yemiyor zaten uykusu olunca eziyet ediyor ememk istiyor zorlamıyorum bende

Seninde farklı bir beslenmen oluyorsa yaz kuzum bilgilerimizi paylaşalım.

Birde SEVDE YE soralım tabi o neler vermiş diye, diğer hamişlerde zaten şuanın keyfini sürüyorlar hele bi bebekler gelsin o zaman onların ilgisini de çeker

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…