Doktora için şehir değişikliğine değer mi, çok tedirginim

tabularasaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2018
975
721
33
34
Doktora eğitimi için şehir dışında kabul alma olasılığım yüksek ama korkuyorum. Ailemin maddi durumu iyi değil. Kendi bulunduğum şehirde çok iyi olmasa da bir işim var. Başka şehirde yeniden başlamak da korkutuyor. Doktora sürecinden sonra kadro işleri falan da hemen olmuyor. Orada iş bulma sürecim nasıl olur bilmiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum

Doktora icin kita degistirdim, ama dunya siralamasi ilk 20'de bir universitede doktora yapacagim icin...Ve burslu bir programdi.

Siz kar/zarar hesabini yaparsiniz kafanizda, sifirdan baslamaya degecek bir firsat mi? Doktora dogasi geregi cok zor, maddi kaygilar daha cok yipranmanizi saglar.

Doktora icin kita degistirdim, ama dunya siralamasi ilk 20'de bir universitede doktora yapacagim icin...Ve burslu bir programdi.

Siz kar/zarar hesabini yaparsiniz kafanizda, sifirdan baslamaya degecek bir firsat mi? Doktora dogasi geregi cok zor, maddi kaygilar daha cok yipranmanizi saglar.
Türkiye için köklü bir üniversite ama maddi kaygılarla nasıl olur bilmiyorum

Doktora tez aşamasındayım
Ders döneminde derslerimi bir güne toplayıp haftada bir işten izin alıp gece otobüs yolculuğu yapıp derse gidiyordum
Tabi benim işim buna el verdi
Böyle bir imkanımız varsa çok güzel bir güne toparlayabiliyorsk. Benim işim de el verebilir sanırım. Peki kaç saatlik yol gittiğiniz

Devlet bursu var elbette ama çıkar mı bilmiyorum. Tübitak ve araştırma görevliliği de hemen olmuyor

Bence TÜBİTAK bursuna şimdi başvurun durmayın. Ar görlük daha zor, çok kişi başvuruyor ama TÜBİTAK bursunu çok kişi alıyor. Şimdiki işi uzaktan yapabilir misiniz?

Bence TÜBİTAK bursuna şimdi başvurun durmayın. Ar görlük daha zor, çok kişi başvuruyor ama TÜBİTAK bursunu çok kişi alıyor. Şimdiki işi uzaktan yapabilir misiniz?
Şimdiki işimi uzaktan yapamam. Bir kurumda öğretmenlik yapıyorum. Tübitak bursuna başvurmak için öğrenci olmak gerekmiyor mu peki ?

Böyle bir imkanımız varsa çok güzel bir güne toparlayabiliyorsk. Benim işim de el verebilir sanırım. Peki kaç saatlik yol gittiğiniz
6 saat :D
2 yıl otobüslerde süründüm
Şöyle bizde dersler çoğunlukla seçmeliydi
Bir tane sevdiğim ders seçip bir tane de aynı güne mecbur bulduğum bir dersi seçiyordum

Şu an zaten uzaktan değil mi? Yani güz dönemi icin kabul alsaniz ne olacagi belli değil henüz. Acilacak diyorlar ama bilemiyorum. Bence önce kabul almaya bakin. Acilmazsa uzaktan pek âlâ yurutulebilir. Acilirsa da ayni sehirde iş de bulabilirsiniz belki. Koklu bir üni dediğinize göre buyuk bir sehirden bahsediyorsunuz.

Şu an zaten uzaktan değil mi? Yani güz dönemi icin kabul alsaniz ne olacagi belli değil henüz. Acilacak diyorlar ama bilemiyorum. Bence önce kabul almaya bakin. Acilmazsa uzaktan pek âlâ yurutulebilir. Acilirsa da ayni sehirde iş de bulabilirsiniz belki. Koklu bir üni dediğinize göre buyuk bir sehirden bahsediyorsunuz.
Evet büyükşehir. Bir belirsizlik var ama kabul alırsam ne olacak düşüncesi sardı beni.

Evet büyükşehir. Bir belirsizlik var ama kabul alırsam ne olacak düşüncesi sardı beni.
Evet belirsizlik cok zor ama en sıkı kismi ders asamasi o kismi halledince o sehirde kalmaniza gerek yok aslinda. Gerisi uzaktan halledilir. Ders asamasi da bir yil. Acilmazsa dersler de uzaktan halledilir.

Back
X