doktora mı evlenmek mi ?

rose-mary

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2016
53
27
38
38
31 yaşında bekar memleketimden uzakta yalnız yaşıyorum. Kamuda çalışıyorum güzel bi işim var bi yandan da dokroraya başladım.

Evlilik fikrinden oldukça uzaklaşmış (umudu kesmiş diyelim ) arkadaşlar kedi okul iş arası eğlenceli bazen yalnızlığın dibine vurduğum bi hayatım var.

Hayatıma biri girdi anlaşabildiğim net olarak evlenmek isteyen , ben de hoşlandım evet onunla aile kurarım dedim.

İyi güzel herşey hoş da şimdi evlenmek demek doktorayı bırakmak, şehir değiştirmek, hayallerinden vazgeçmek demek oluyor şu anki şartlar için.

Yani özetle bu yaştan sonra mutfağa su almaya gitmeye üşenir oldum rahat huzurlu hayatıma alıştım. Evlilik sorumluluğunu almayı, hayallerimi bırakmayı ve başka bir şehirde yaşamayı göze alamıyorum. Evlilik mi kariyer mi siz olsaydınız ne yapardınız ?

Doktora ve kariyerde başarı sizin elinizde olan şeyler. Bir nevi garanti. O konulara yatırım yaparsanız, karşılığında ne alacağınız belli. Ama ilişki veya evlilikte başarı sadece sizin elinizde değil. Garantisi yok. O konuya yatırım yapıp karşılığını alamayabilirsiniz. Eş adayının nasıl biri olduğu önemli.

Bu arada, niye sizin gitmeniz gerekiyor? Niye o gelemiyor?

Tayin olamıyor

Bu bizlerin söylemine göre verilebilecek bir karar değil... Çok ciddi bir karar ama tavsiyem hem evlenin hemde doktoranızı yapın bunların ikisinide aynı anda yapabileceğiniz seçenekleri zorlayın yalnızlık güzel evet ama genç iken güzel yaşlandıktan sonra ileride keşke dememeniz açısından evlilikte tercihleriniz arasında olmalı...

Doktora yapmam ileride mutlaka sorun olur diye düşünüyorum kariyer farkı olacağı için.

Doktorayı seçseniz ileride evlilik için bi gün keşke deme ihtimaliniz var evliliği seçseniz keşke doktora yapsaydım evlenmeseydim deme ihtimaliniz var hangisini göze alıyorsanız onu seçin...

erkek için kariyerden vazgeçilmez yarın ne yapacağı belli olmaz çünkü döver aldatır vs ama kariyerin hep seninle olur.
o yüzden ille evleneceksen şehir değiştirme çok seviyorsa o gelsin senin şehrine neden hep kadın yer değiştirmek zorunda?
hem evlenirsin hem de doktoraya devam edersin. mis.

Bence evlenmek... Calistigim kurum ust kurul ve etrafim bolca doktora yapmis, kariyer zirvesine ulasmis yalniz insanlarla cevrili oldugundan bu tercihi yapiyorum ben. Ne bileyim acisiyla tatlisiyla evlilik diyorum ben.
İşte düşünce yapımla sonum o insanlar gibi olur diye korkuyorum. Malesef hayatımın hiç bi döneminde duygusal olamadım çok erken başladım çalışmaya ve hep yükselmeyi dolayısıyla yalnızlığı seçtim.

Isin var kariyerin saglamsa evliligi dusunebilirsiniz cocuk da istiyorsaniz.

Ama karsidaki kisi cok onemli pisman olmayacak sizi cikmaza sokmayacak biri olmali ufak tefek sorunlari saymayin ama yuva kurmak dogru insanla iyidir diye dusunuyorum.

Evliliğe hazır biri gibi durmasanizda ben evlilik diyorum..isinizle tatmin olup evlilik le beraber olgunlaşıp hayat doktorasini yapmanizi tavsiye ediyorum. Evlilik insanı olgunlastiriyor hayata bakışını değiştiriyor.kotu örnekler sizi etkilemesin.

Isin var kariyerin saglamsa evliligi dusunebilirsiniz cocuk da istiyorsaniz.

Ama karsidaki kisi cok onemli pisman olmayacak sizi cikmaza sokmayacak biri olmali ufak tefek sorunlari saymayin ama yuva kurmak dogru insanla iyidir diye dusunuyorum.
O doğru insan kısmından hiçbir zaman emin olunmuyor galiba. Şu an öyle görünüyor ama evlenmeden hayatı paylaşmadan bilemem ki

Hazırlamaya çalışıyorum kendimi desteklerinizle

O doğru insan kısmından hiçbir zaman emin olunmuyor galiba. Şu an öyle görünüyor ama evlenmeden hayatı paylaşmadan bilemem ki

Dogru soyluyorsun canim da davranislarini gozlemleyerek cikarsiz oldugu insanlara karsi tavrina bakarak en azindan biraz ongorun olur.
Ama sen istemiyorsun galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…