doktora mı evlenmek mi ?

Bende isim geregi sehir sehir gexiyordum ki evlendim anne oldum iyi kide evlenmisim cok sukur, kamudasin eger karsindakinden eminsen benceevlen ,zaten isin de devlet isi , doktora da gelip gitmelerle olcak biseyse devam,hayallerin ne kaldi baska, ama inan dogru adamla bi bebek cok guzrl bisey, ben de evlenmeyi silmistim kafamdan ki asik oldum,kismet bu isler.

Evlilik.. yıllar sonra kariyer,mal,mülk, san,şöhret , makam, mevkinin 5 para etmediğini anladiginda, bir sürü gereksiz insanın tribini çekip vardigin son noktada boşluğa düştüğünde yaninda iyiki varsın diyebilecegin eşin veya çocuklarının olmasının vereceği mutluluğu hiç bir şeyde bulamazsın.. ailenden başka herkes(belki bir kac dost dışında, ama kucuk ihtimal)etketin için hayatında olacak ve herkesin senden daha kıymetlileri,aileleri olacak ... Doğru bir insan olduğunu düşünüyorsan benim fikrim aile kurmak..hakkında hayırlısı neyse o olsun tabi..

Neden bu kadar içli yazdım dersen, bebek sahibi olmayı iş yoğunluğundan dolayı ilk yıllar erteledim.. ben eşşekler gibi çalışıp isime sahip cikayim diye mesai gözetmeden gece gündüz hafta sonu tatil demeden çalışırken kahve sigara keyfinden bile taviz vermeyelerin el ustunde tutulduğunu, değer yargılarının kafamdaki ile alakası olmadigini,defalarca yaşadığım bir çok benzer olayla netstirdikten sonra çocuk sahibi olmaya zaman ayiramayali 10 sene olduğunu farkettim(bu arada stresten bunyem alt üst olmustu,her anlamda yopranmistim..) ve inan gösterdiğim hiç bir çaba için bir güler yüz bile görmedim,bu bir sucmus gibi ezildim.. o yüzden arkadaşım hayatta kariyer diye bı şey yoktur,varsa da senin çaba na bağlı değildir... Yatırımını kendin için yap, ve bir yuva kur..hayırlısı inşallah..

Ben de kamuyum, ozel gibi bir dusuncen yoksa doktoranin duvara asilcak mezuniyet belgesinden bir farki kalmiyor kamuda. Ne maasa etkisi var, ne yukselmeye. Ben de kisisel gelisimim icin istiyorum ama dedigim gibi kariyerimize bir etkisi yok maalesef.

26 yaşında evlilik yapmış biri olarak söylüyorum ki kesinlikle doktora. Hele ki bir bardak su almaya üşeniyorsanız (bende öyleydim) evlilik çok çok zor gelir.

Doktorayı devam edip nasıl biri olduğunu yakından tanımaya çalış... şartlar her zaman değişebilir... ben kendi seçimimi doktoradan yana yaptım, iyiki yapmışım, evlenmeden aldatıldığımı öğrendim...

Şunu tam anlayamadım evlenmek doktoraya engel mi?
yok kocam kıskanır kompleks yapar vs. o doktora yapsa sen takılır mıydın?
o zaman neden senin kariyerin onun kıskanmasına vs bağlı?
böyle saçma şey olur mu?
madem beğeniyorsun evlen bir yandan da doktoraya devam et. olay bu kadar basit.

bunu söylediğime inanamıyorum ama evlenmek
bir sürü kariyerine odaklanmış ve yapayanlız kalmış insan var
ha sorduğun soru üniversite eğitimi mi evlenmek mi olsaydı cevabım başka olurdu

Kesinlikle doktora... şuan ki aklım olsa ah ahhhh ... yaşayan biri olarak söylüyorum

Evlilik. Meslek sahibi olmasaydiniz yolun basinda olsaydiniz okul is derdim fakat belirli bir duzen oturtmussunuz. Eliniz ekmek tutuyor. Evliliginizde rayina oturunca doktora ya devam edebilirsiniz. Es adayiniz iyi biriyse size uygunsa tabi. Yoksa olsa da olur olmasa da olur sirf evleneyim diye olaya bakiyorsaniz egitime devam derim.

bende 29 yaşındayım değil doktora üniversite eğitimini bile bitirmeyenlerin evlendikten sonra eğitimi tamamladıklarını kamuya atandıkları hatta kocaları ve aileleri sayesinde özelde bile çalışıp çok iyi paralar kazandılar
bu arada evlerini kurup bebeklerini yaptılar
ben hala aynı yerimdeyim

adamdan eminsen erteleme

Akademik kariyer düşünen, yüksek lisans ile bu yolun daha çoook başında olan 24 yaşındaki bir arkadaşın/kardeşin olarak benim sana tavsiyem tabii ki doktora olur.

Ancak ben bu tavsiyeyi 24 yaşındaki halimle veriyorum. Eğer ki 31 yaşında olsaydım, sanırım evlenmeyi seçerdim. Evlenmeni tavsiye ederdim.

Karşındaki insana güveniyorsan ve seviyorsan bir şans vermelisin. Çok klasik evet ama ben hayatın paylaşınca daha güzel olduğuna inanıyorum. Bir eş ve daha da önemlisi kendi doğurduğun bir çocuk ile. Ölmeden önce doğum yapmak çok ilginç bir deneyim bence:)

Ama tabii ki bunlar benim fikrim. Umarım sizin için hayırlısı neyse o olur.

Doktora.

Ama eğer hem evlenip hem doktora yapabilirim diyorsanız bu daha mantıklı olur :)

İşe başladıktan sonra 2 üniversite bitirdim ve yaşadıklarınızın büyük kısmını hali hazırda yaşadım hissettim zaten. Hiçbir diploma gözyaşımı silemiyor eminim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…